REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Sötét tündérmese egy kislányról, aki nem tudta megkülönbözetni a rendet a rendetlenségtől, gyönyörű animációba foglalva.
578 0 0 Film Izé
Elő a zsebkendőkkel! Hangulatos és bájos kisfilm egy olasz kisfiúról, ami mélyen megérint.
690 0 0 Film Izé
A legbizarabb film, amit valaha láttál! Megható és félelmetes, remek forgatókönyvvel és rendezéssel. Tanulság: plasztikai műtét esetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
1446 0 0 Film Izé
Az idei Impossible Film Contest nyertese, egy erős és érzékeny alkotás csodálatos színészekkel és képekkel. Joonas Makkonen: The Escort.
477 0 0 Film Izé
Afaganisztán, politika, vallás, leszbikus szerelem egy kisfilmen belül. Sőt még több meglepetés a film végén.
1415 0 0 Film Izé
Ez a stop motion animáció a Daazo.com Egy perc, egy történet - Örkény István kisfilmpályázatának első díját nyerte el! Nézz még több Örkény kisfilmet és szavazz rájuk!
446 0 0 Film Izé
Gustavo Riet Sapriza borongós filmje az elmnyomásról, amely a 2006-ban, Cannes-ban elnyerte a Cinéfondation szekció első helyezését.
320 0 0 Film Izé
Egy friss cseh kisfilm, amelyet miután részt vett a Daazo.com Visegrad Shorts on Tour versenyény, beválasztottak a Cannes-ba Cinéfondation programba. Fiatalság, szabadág, amely tragédiába torkollik.
434 0 0 Film Izé
Gyurmahősünk túlzott izgalommal készül gyurmarandevújára.

A világhírű Cakó Ferenc gyurma animációja.
446 0 0 Film Izé
Nyári szünet. A kisvárosi kamasz gyerekek a régi sportuszodában ütik el az időt. Rigó, a helyi úszóbajnok, a lányok kedvence és Gyuszi, aki mindenhova követi Rigót, éjjel-nappal együtt lógnak. A történet a két fiú barátságának végéről szól.

A film a 2008-as Mediawave fesztiválon megkapta a legjobb ifjúsági film díját.

Horváth Lili Uszodai tolvaj című filmje a 100 éve született Ottlik Géza novelláját dolgozza fel.
1056 0 0 Film Izé
A Daazo.com Visegrad Shorts on Tour filmversenyének nyertese, a Numbers két különös fiatal szerelmét meséli el, egzotikus környezetben. Sci-fi és szerelem néhány percben.
532 1 0 Film Izé
Ezópusz híres történetét a világhírű Cakó Ferenc dolgozta fel - egy kicsit másképp.
809 0 0 Film Izé
5 perccel az urnazárás előtt egy néni holtan esik össze a szavazófülkében. Megkezdődik az ádáz harc az egyetlen, mindent eldöntő szavazatért.
625 0 1 Film Izé
xevok: Na ez egy igazi tragikomikus magyar kisfilm :)
Berlinalé-t megjárt kisfilm egy villamosvezetőről, egy szuicid hajlamú férfiról és egy ampatikus, önálló életre kelt villamosról.
245 0 0 Film Izé
Absztrakt képek, finom benyomások. Mikulik Péter lírai etűdje a némafilm korszakát idézve visz el minket az első randevúk világába.
217 0 0 Film Izé
A Taste of Strawberries

Paula egy fiatal nő, aki hónapokig külföldön dolgozott. Mikor hazatér minden amit otthon hagyott furcsává, rémálomszerűvé válik.
370 0 0 Film Izé
Dr. Banana és társa, Celerius elindulnak, hogy teljesítsék az "Orvosok határok nélkül"- küldetést, ám közben fura bennszülöttekkel találkoznak. Egzotikus helyszínek, izgalmas kalandok egy vicces animációban.
1217 0 0 Film Izé
Pajzán, a népmeséket idéző kisfilm Erdélyből.

Kerekes János szeretője Máris, de a lányt a szülei a buta és gazdag Demicshez kényszerítik. Máris nem harcol Júliaként a szegény Jánosért; az a vágya, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon. Férjhez megy Demicshez, de megígéri Jánosnak, hogy az esküvő után először neki adja magát. Ekkor kezdődnek a bonyodalmak.
4705 1 1 Film Izé
lorem_ipsum: wtf?
Töltötted valaha autóban a Szilvesztert? Volt, hogy a legintimebb titkodat egy idegennek mondtad el? Legutoljára mikor kértél szívességet a Napkeleti bölcsektől, vagy ajándékot a Jézuskától? És vajon mi nehezebb: megbocsátani vagy bocsánatot nyerni? A spanyol kisfilm kíváló példa arra, hogy miként lehet a road movie-t a pszichológiai drámával ötvözni.
650 0 0 Film Izé
Hirdetés
"All you need is love!" Vagy lehet, hogy mindenkinek egy csak egy anyai ölelésre lenne szűksége? Mester Ákos szívből jövő története három percben.
505 0 0 Film Izé
Belgiumban sem egyszerű a szupermarketek világa, főleg karácsony idején. Michael Havenith kisfilmjének hőse, Serge biztonsági őr egy szupermarketben. Chris-szel, a felettesével dolgozik együtt. Serge kitűnő alkalmazott és türelmesen vár arra, hogy Chris egyszer egy nagyobb felelőséggel járó munkával bízza meg. Egy este, közvetlenül zárás előtt, áramszünt következtében sötétség borul a boltra. Amíg Chris igyekszik orvosolni a hibát, Serge megpróbálja kordában tartani a hisztérikus vevőket.  
593 0 1 Film Izé
HoPpY: Jó kis filmecske!
Cristina Grosan Sputnik című kisfilmje.

"Egyedülálló, sikeres, harmincas fiatalember, nem keres senkit."
540 0 0 Film Izé
Cristina szerelmes a szomszédjába. Ő 13 éves. A szomszéd viszont 25. Egy történet az első szerelemről, az első félelmekről és első könnyekről.
1644 0 0 Film Izé
Chiatura valaha az egyik leggazdagabb iparváros volt Grúziában. A völgyben elhelyezkedő városkát magas hegyek vetták körül, ezért a bányákban dolgozók számára felvonórendszert telepítettek a környékre. Mikor a mangán ipar jelentősége csökkent, sok ember elvándorolt a városkából, ám a sok felvonó még ma is különös karaktert ad Chiaturának.
775 0 0 Film Izé
Szilágyi V. Zoltán KAFF-on díjazott animációjában szóról szóra elhangzik Mansfeld Péter ítélet végrehajtását dokumentáló jegyzőkönyv, miközben a képzőművészet és a film sajátos nyelvezetén, víziószerűen jelenítik meg a fiatal elítélt utolsó perceit.
516 0 0 Film Izé
A Cannes-t megjárt Mundruczó Kornél alkotása, a Rövid ideig tartó csend a Lost and Found című szkeccsfilm egyik epizódja. Két testvér találkozik anyjuk holttesténél. Évek óta nem láthatták egymást. Tiltott határ a szülői ház minden küszöbe.
1379 0 0 Film Izé
A Cannes-ba visszajáró magyar rendező, Mundruczó Kornél rövidfilmjeiből mutat be válogatást a Daazo.com. A Kis Apokrif No.2 című alkotásban a Duna torkolatvidékének vadregényes táján járunk. Víz, nád, színes madárvilág. De most a vizet törékeny jég borítja, a nád ég. Három férfi csónakon érkezik. És a szőke lány?
418 0 0 Film Izé
Furcsa dolgok történnek a sötét sikátorokban. Ilja Rautsi kisfilmje kevesebb, mint 48 óra alatt készült Bécsben, a 2010 Kino Dynamique workshop alatt.
472 0 1 Film Izé
Erunder: Szintén VacskaMati-tól egy hasonló poszt: http://daazo.com/film/31f59f04-e063-11e0-a45c-0050fc84d [...]
Reisz Gábor Valakinek a valamije című filmjének főszereplője Vincent, a nemtörődöm francia fiú. Magyarországra utazik, hogy fölszámolja sohanem látott rokonának otthonát. A porlepte tárgyakkal és bútorokkal zsúfolt lakásban nemcsak mások múltjával, de saját jelenével is szembesül.
405 0 0 Film Izé
Erik szeret italozni. Egy átbulizott este után, amikor a barátnőjével csacsog, olyan emberekkel találkozi, akikre egyáltalán nem emlékszik. Erik válaszúthoz érkezett? Már nagyobb a baj, mint eddig?
430 0 1 Film Izé
Tooni: WTF film, de a szó időpocsékolás értelmében, sajnos :(
Pápai Pici legújabb filmjének főhősei párkapcsolatban élnek, de szerelmük épp meginogni látszik. Egy masszőrnő érkezik hozzájuk, hogy sajátos módszerekkel oldja fel a felekben a blokkokat. A főszerepben Péterfy Bori.
1112 0 3 Film Izé
bungle: Ez olyan művészi, mint Bori néni zajkeltése...
rebecca: az utolso percekig eleg tipikus elethelyzet - de a vegen a mintegy fallikus motivumkent allo sonkacs [...]
thisisreal: Ez mi a szar volt??!? Kérem vissza a 22 percet az életemből!
Modern képzőművészeti galéria. Látogatók jönnek-mennek, különböző karaktereket figyelhetünk meg. A legérdekesebb közülük azonban a teremőr néni, aki a nap végén váratlan fordulatot hoz a történetbe. A Kiállítás Tóth Barnabás kisfilmje.
485 0 0 Film Izé
Történet egy kisfiúról, aki saját életén keresztül váltja valóra nagyapja álmát. Natia Nikolashvili gyönyörű animációja.
725 0 0 Film Izé
Azt szokták mondani, a rossz dolgok csak megtörténnek. Ahogy Bertie-vel is csak megtörtént, hogy világ legfurcsább légikatasztrófájának résztvevője volt.
1107 0 0 Film Izé
Iulia Rugina a Sarajevo City of Film keretein belül készült, Eltörött kapcsolatok múzeuma című kisfilmje. Egy elromlott kapcsolat. Egy hétvége a szerelem városában. A magány, a bosszú, a gyűlölet és a szenvedély keveredése.
266 1 0 Film Izé
Jelena Gavrilovic Fiúk, hol vagytok? című filmje, amely a Daazo.com díját nyerte a Sarajevo Cocktail Film Contest-en.
741 1 0 Film Izé
Béres Dániel nemzetközi stábbal készült thrillere, a Waiting. Az alkotás Szarajevóban, a Sarajevo city of film program készült el, és egy fiatal turista lányról szól, aki miközben Szarajevóban sétálgat, arra lesz figyelmes, hogy a helyiek nagyon furcsán viselkednek. Mindenki élettelen "zombie"-ként mered maga elé, mintha várna valamire.
813 1 1 Film Izé
EwanEventual: Érdemes volt megnézni!
Zacharias Mavroeidis Sarajevo City of Film programban készült filmjében a tíz éve Londonban élő Meri visszatér Szarajevóba, hogy eladja a házat, ahol felnőtt. Amíg a városban van, találkozik régi barátnőjével, akivel az elmúlt években igencsak különböző életstílust alakítottak ki maguknak.
802 0 0 Film Izé
Ujj Mészáros Károly Filmszemle nyertes kisfilmje, a Gumiember egy férfiról szól, aki a mágikus ing segítségével valódi emberré szeretne válni. "Ott ér véget az élet, mikor már nem történhet meg veled bármi" - Podmaniczky Szilárd
247 0 0 Film Izé
A LXIV (római számokkal írva 64), egy kisfilm, amelyet a rendező édesapjának halála ihletett. Az alkotó szerint nincs szükség beveztésre, a filmet egyszerűen csak nézni és élvezni kell.
508 0 0 Film Izé
Régebbi postok...