Igen. Ezt is ismerem, barbár szokás:D... Direkt szoktam volt mondani:D, most a vicc kedvéért:), amúgy meg Miskolcon pont balekoktatásokon szoktam volt ezzel volt izélgetni a balekokat és a Firmákat:D, mostmár elég sok Firma a balekom, amelyik meg nem, az szintén nem szereti annyira ezeket a "barbár szokásokat:D". Imádom amikor a pogányok/balekok fekhűűűúűznek, hogy elnézést kértem, erre ne légy konfidens a válaszom:D, és ha nem is olyan sok embernek, de van akinek a DVR-folt még jelent valamit:D...
Nem akartam részletezni a dolgot:). Akkor ha nem tévedek geós nem nagyon lehetsz, ők nem nagyon tartanak 200 fős szakestet:), legalábbis SDN jelentkezéseik alapján nem nagyon. Akkor Újvárosból vagy Miskolcról gépész, bár a miskolci krampampáterek nem emléxem, hogy pálinkát is alkalmaznának a koktélba, valami hasonló rémlik Sopronból is. Ha tévedek(ami nem kizárt), akkor én kérek elnézést:).
Én úgy tudtam (nállunk úgy csinálták) hogy befőttet 3 napig rumban áztatsz. A fehér, vörös fűszeres bort megcsinálod, és karamellizált cukrot raksz bele, majd beleöntöd a befőtteket a rummal együtt. A pálinka jön ezután, és fél literes korsóba gőzölögve kiosztod. Meleg, édes pia gyümölcsdarabokkal, dióval,stb ami kb 60%-os lehet. Erősnek nem érzed, csak elkezd zsibbadni a nyelved onnan veszed észre hogy van ereje rendesen. + a forró piát szürcsölgetni is megteszi a hatást.
Főiskolán kupaavatóra segédkeztem kifőzni egy szép nagy adagot(kb 200 emberre).
erről kapásból a macipálinka jutott eszembe :) koliban jelesebb alkalmakkor fogyasztjuk...
akit érdekel a recept: házi pálinkában kb. 1 napig (de minimum fél napig) érleljük a kis mackókat, majd ízlés szerint mézzel keverjük. a kész medveágyast enyhén hűtve (15 fok környéke) fogyasztjuk. és a végén persze megesszük a macikat is :D
többé-kevésbé ez az. Van egy pálinkás változata még Selmeczbányáról is, csak az igen érdekes, mert azt a receptet tojássárgájával és szilvapálinkával csinálják. Amire én gondolok annak az alapja a rum, és a bor, van olyan irodalom, ami krampampulibólénak hívja, nos annál egy kicsit erősebb:D... és 120 literes kivitelben képzeld el:D, egy adag általában fél liter:D... Hol találkoztál krampampulival, ha szabad érdeklődnöm:D?
Háát azért remélem, hogy megkóstolnád, ha akadna rá lehetőséged. Lehet, hogy tetszene is:), sokszor a rumtól nehezen érezni a bort:D... Nagyon ütős anyag, a gőze is fejbecsaphatja az embert:D...
khm van egy egészségesebb:D javaslatom, portorico rumban köbö 1 hétig megáztatott mindenféle gyümi:D, üt. A krampácsból (aki nem ismeri:ez egy védőital:D, borból, rumból, gyümikből, vaníliával szegfűszeggel meg ilyesmikkel fűszerezve, forrón fogyasztandó:D...) ezen gyümiket szokták volt egyes nőnemű ismerőseim fogyasztani, hogy nem üti meg őket annyira, attól nem lehet benyomni, háát nekik sikerült:D...
ez de rohadt jó lehet!!! gumimacit is imádom, meg a vodkát is, bár tisztán soha :D ez a pia tökéletes arra, hogy minden ilyen hülyeséget csináljunk belőle, pozitív értelemben :D