Julie & Julia (Kalandjaim a konyhában)
A Kételyben Amy Adams tanult már egy-két (nem feltétlenül szép) dolgot az életről Meryl Streeptől. Most folytatódik az oktatás, de, mint a Julie & Julia című film előzeteséből kiderül, a középpontban egy lényegesen kellemesebb téma áll: a főzés és az evés. A film a nálunk is megjelent Julie & Julia - Kalandjaim a konyhában című könyvön alapul, ami pedig Julie Powell blogjából készült, ami pedig Julia Child Mastering the Art of French Cooking című könyvéből indult ki.
A Franciaországban élő amerikai Child (a nagyon furán beszélő Meryl Streep) az 50-es évek elején vágott bele két barátnőjével a “hivatásos” főzésbe, és a 60-as évek elején adta ki a fent említett könyvet, ami lényegében megismertette az amerikaiakkal a francia konyhát. Powell (Amy Adams) 2002-ben úgy döntött, hogy unalmas életét azzal dobja fel, hogy egy év alatt megfőzi a Child könyvében szereplő több mint 500 receptet, és ezt blogján dokumentálja. A blog hamar nagy népszerűségre tett szert, így lett belőle 2005-ben könyv, most pedig film köszönhetően az egyik legnépszerűbb csajfilm-rendezőnek, Nora Ephronnak (A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában).
Imdb