REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Magyar dinoszaurusz - kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!
4153 2 14 Izé
Revanor: Mindez egyértelműen időutazók hanyagsága. :D
Nas: Na, egyébként meg azért örüljünk neki, minden siker számít az országnak a tudományos köz [...]
Nas: A paleoantropológusoknál kevés becsvágyóbb, hírnévhajhászóbb embert ismerek... :) Ezért is [...]
Mind a 14 komment
A nevetés nem tréfa A nevetés ősi dolog, az első kommunikációs mód. A majmok is nevetnek, ahogy a kutyák és a patkányok is. A csecsemők korábban nevetnek, mint beszélnek.
362 0 0 Pink Izé
The Twilight Saga: Eclipse

Megérkezett a film előzetese!
Bella mindent elveszíthet: barátot, szerelmet. Két tűz közé kerül. Körülötte felizzik az ősi gyűlölet, miközben régi vérszomjas ellensége még mindig rá vadászik. Ismét választania kell élet és halál között… A nagy kérdés: mit érdemes túlélni?

IMDb / A Twilight Saga hivatalos oldala
1488 1 29 Film Izé
kasy: Te mi a ló tökét beszélsz nekem meg osztogatsz tanácsot? Barátnő vagy barátnőpótló? Talá [...]
julis123: Te 25 éves vagy!!! honnan tudod hogy mit csinálnak a tini fiúk??? én 14 éves vagyok és pontosa [...]
Purple: nekem is vannak kedvenc színésznőim, akikre lehetnék féltékeny, mert imádják őket a pasik [...]
Mind a 29 komment
Az Ördögtorony (Devils Tower) Wyoming északkeleti részén található. Tudósok szerint egy ősi vulkán magja, amely hosszú évmilliókon keresztül volt kitéve az eróziónak és a Belle Fourche folyó sodrának. Ismerős lehet a Harmadik Típusú Találkozások című filmből is, ahol a torony a félelmetes anyahajó leszállóhelyeként szerepelt. Egy ősi Kiowa indián legenda szerint a torony akkor keletkezett, amikor egy felbőszült medve üldözni kezdett hét kislányt. A történet szerint a kislányok menekülőben felugrottak egy alacsony sziklára, mely nőni kezdett, és olyan magas lett, hogy a vadállat már nem érhette el őket. A torony oldalán a medve karmainak nyomai láthatók.
6877 11 16 Izé
eol: A mászás élményén kívül nem nagyon érdemes megmászni ezt a hegyet, alulról sokkal szebb, m [...]
lokko: hehe ... "na fiam, akkor most másszál fel a kötélért" monnya a hóhér
Tooni: Höhö, megnézném, nem kötélre, hanem mászásra ítélnék a halálbüntetéseseket.
Mind a 16 komment
Rovásírás az NHK japán TV-ben (magyar felirattal).

Visszatekintés: egy korábbi postban a rovásírás fordító.
5801 5 26 Izé
vicus89: :D igen lelki szőke vagyok ... előbb kommenteltem mint videót néztem ... elragadtak az indulatok [...]
plantek: Nah lol és egyben no komment (milyen hosszú no komment már)
Purple: :DDDDD hihető
Mind a 26 komment
Föld szimbólumok az ősi kultúrákban
317 0 0 Pink Izé
Ősi vírus van az emberi génállományban
478 0 0 Pink Izé
Tyson Ibele CGSociety megmérettetésre készített, Hemlock címre hallgató rövidfilmjét nézhetitek meg, amiben az úriember nagyon ügyesen keveri az ősi mitológiát és a steampunk stílust.
492 0 0 Film Izé
A Guitar Hero ősi ellenfele, a Rock Band egy vadonatúj, igencsak speciális kiadvánnyal próbálja magához édesgetni a ritmusjátékok kedvelőit. Az alig két éve létező franchise ezúttal a legendás The Beatles életét mutatja be.
1058 1 0 Game Izé
Az együttes tagjai az énekes Géczi Erika, egykori kajak világbajnok, Mr. Basary, akit ma már mindenki csak „Rocktorok” néven szólít, a karcos hangú esztergomi Tóth Renáta, Gáspár Álmos hegedűs az erdélyi Kézdivásárhelyről, Zsoldos Tamás, akit a szakma az egyik legjobb basszus-játékosnak tart, Nagy László, aki a dobokból csalogatja elő az ősi ritmusokat, az elektromos gitáron népzenét játszó Szabó Miklós, valamint a két legrégebbi tag: Szűts István billentyűs, aki a harmóniákat felügyeli, és Koltay Gergely, aki a dalszövegeket szerzi s a különleges dallamokat töröksípon, fuvolán, furulyán interpretálja.
1446 3 1 Zene Izé
MOBIL: NO NO BAASARY MEG A ROCKTOROK AZ TULZÁS,HA TUNYORA MONDOD AZ IGEN!
Ősi egyiptomi repülő járművek?! (Angol tudást igényel.)
6385 6 112 Izé
Kurszan: Személyiségi jogot sértettél kisfiam. Szállj magadba.
Errtu: ÁMEN
Ghavin: Igen, ám mindannyiunknak hallgatnunk, adott esetben pedig hazudnunk kell, hogy élhető maradjon sz [...]
Mind a 112 komment
D-War

Egy koreai legenda szerint minden ötszáz évben az égiek kitüntetnek egy kígyót (azaz egy Imoogit) jócselekedeteiért, s átváltoztatják mennyei sárkánnyá, akinek az a feladata, hogy a Földön megtaláljon egy nagyhatalmú medált mielőtt a gonosz sárkány rá nem akad.
A történet az ősi Koreában kezdődik, ahol születik egy leánygyermek, Narin, kinek vállán egy sárkány alakú tetoválást lehet tisztán kivenni. Ő a kiválasztott, aki magában hordozza a medált. A rá ügyelő szerzetes kiképez egy fiatal fiút, Haramot, hogy óvja meg a lányt, és gondoskodjon róla, hogy az általa hordozott hatalom ne kerüljön rossz kézbe. A két fiatal természetesen egymásba szeret, ám harcuk tragédiával végződik, a gonosz elől menekülve egy szakadékba vetik magukat, s így az Imooginak várni kell, hogy a medál újra feltűnjön.

IMDB
892 0 2 Film Izé
madMate: egyszerűen minősíthetetlen. 20 percig bírja egy átlag-ember.
Collector: Nagy rakás tőzeg . Ha jót akarsz magadnak ne nézd meg .
Mindenki ismeri a világ egyik legnagyob adathordozó gyártó cégét: a TDK-t.

Ennek ellenére a magyar honlapjuk annyira visszataszítóan ronda és ősi, hogy úgy éreztem ezt nektek is látnotok kell. Még a dátumot sem képesek javítani (2002 óta)!

(jelenleg "109. Aprilis 3. Péntek" van, mai látogatóik száma 4, összes látogatóik száma 2002. 06. 21. óta: 16513, kiváncsi vagyok ez hogy változik... bungle)
14266 1 51 Izé
Purple: webdizájn és bölcsességáradat a javából :D http://www.universe-people.com/
sztewe: NE nézzétek meg az oldalt!!! Jó Kis trójai vár a látogatóra. Avast jelezte
Hollowdrums: Persze....a jó munkához idő kell :)
Mind a 51 komment
Penge trilógia:
Penge - Előzetes
Penge II - Előzetes
Penge: Szentháromság - Előzetes
Penge (Wesley Snipes) félig ember, félig vámpír. Erős és gyorsan gyógyul a sebe, tud a fényben is járni. Ő a kulcs és a kiválasztott a két faj között. Barátjával a vámpírok ellen harcol gyerekkora óta, s egy nap melléjük szegődik Karen doktornő, akinek megmentette az életét. A vérszomjas, átalakult Frost a vámpírok uralmát akarja megteremteni a Földön. A vér istenének uralma mindent megváltoztathat. De Penge felveszi vele a harcot.
A második részben a vámpírok legyőzhetetlen ellensége, Penge kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal, amikor egy újabb, még rémítőbb faj fenyegeti kihalással a táplálékláncban alattuk álló fajokat, vagyis mindenkit! A Sötét Tanács szövetséget ajánl a vámpírvadásznak, és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újratoborozza a régi csapatot, és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség ellen. A vérfürdő egészen idilli volt a rájuk váró harchoz képest.
A trilógia befejező részében, a sivatag mélyén a vámpír lordok életre keltik a faj ősatyját, Drakulát. Hogy megnehezítsék az ellenük harcoló félig ember-félig vámpír Penge dolgát, a vérivók rágalomhadjáratot indítanak ellene. Gyilkos szörnyetegként mutatják be, és felkeltik iránta az FBI érdeklődését. A Cumberland ügynök vezette FBI-csatlósokkal vívott küzdelem után Penge szövetséget köt az emberekből álló vámpírvadász klánnal, amelyet tanítómesterének gyönyörű lánya, Abigail illetve Hannibal King vezet. Oldalán a két rettenthetetlen ifjúval Penge az ősi ellenfél nyomába szegődik.
519 1 5 Film Izé
Maccoyi: Ennek a posztnak a szövegkörnyezetében le kellene zárni félkővér betűt, mert most minden fé [...]
apoloes: grat
Balázs: :D akkor respect van :D
Mind a 5 komment
A farkasember (The Wolf Man)

Lawrence Talbot gyermekkora azon az éjszakán ért véget, amikor édesanyja meghalt. Miután elhagyta Blackmoor álmos kis falucskáját, évtizedeken át próbált felépülni és felejteni. Ám amikor fivére menyasszonya, Gwen kinyomozza hollétét, hogy segítsen neki megtalálni elveszett szerelmét, Talbot hazatér, hogy részt vegyen a keresésben. Megtudja, hogy valami gyilkolja a falucska lakóit - valami, aminek brutális az ereje és kielégíthetetlen a vérszomja. Kiderül továbbá, hogy egy gyanús detektív érkezett a Scotland Yardról, aki nyomoz az ügyben. Ahogy Lawrence elkezdi összerakni a véres kirakós darabjait, tudomást szerez egy ősi átokról. Akit ez az átok sújt, az teliholdkor vérfarkassá változik. Ahhoz, hogy véget vessen az öldöklésnek és megvédje a nőt, akit közben megszeretett, Talbotnak el kell pusztítania a gonosz lényt a Blackmoort övező erdőben. Ám miközben a rémséges szörnyre vadászik, ez a hányatott múltú férfi felfedezi a saját sötét oldalát... amelyről elképzelni sem tudta, hogy létezik.

Előzetes, legújabb hírek.
1004 1 1 Film Izé
Decoy28: Remélem így már megfelel =)
Turisas - Rasputin

Ez egy átdolgozás, a Boney M - Rasputin című számát dolgozták át, a metál műfaján belül, szerintem elég jól. Az együttesben a finn metál zenekar, érezni is a jellegzetességét.

Nevüket egy ősi finn háború isten után választották. Nevük választása és a lemezcímük is már önmagáért beszél, sejteti, hogy valami vikinges, harcos zenére számíthatunk. És azt is játszanak. Epikus, folkos, középkoris metál klasszikus heavy metálra épülve, kiegészítő hangszerekkel (harmonika, síp, hegedű) alapozva meg a szükséges emelkedett hangulatot.
1140 4 2 Zene Izé
MStipee: A Turisas Battle Metal albuma alapjában véve is epic, de ez az átdolgozás felejthetetlen, istenk [...]
pepeti: Nagyon állat!:D \m/
Már lassan fogytán vannak a megdönthető rekordok.... Bizonyára ősi ellensége lehetett... Amikor kiskorában kiment pisilni, akkor rácsapódott, vagy valami ilyesmit tudok elképzelni.
5284 2 12 Izé
bungle: Másik "remek" rekord: Most Eggs Crushed With The Toes In 30 Seconds http://www.youtube.com/watch?v= [...]
bungle: Víz alatti vasalás rekordja? http://www.youtube.com/watch?v=13EzkuLeiGA&fmt=18
loloppo: Az ott Gerard Depardieut? Vagy hogyafrancba kell leírni???
Mind a 12 komment
Magyarok jártak a Marson! - Oláh András érdekes cikke.

"Az ember az űrben járt, az űrből érkezett a földre és magyarul beszélt.

Az ember UFO-nauta volt. Űrhajói nagy valószínűséggel a
Kheops piramisban vannak.

A MAGYAR (SUMER) nyelv volt az ősnyelv, amely a MU és ATLANTISZ ősi nyelve is volt, mely BABEL-ben összezavarodott és 70 alapnyelv alakult ki."

(Ezt nem inkább a Cikizzé-be akartad küldeni? :) - bungle)
8489 7 68 Izé
szaki77: Így jár az aki túl sok csillagkaput néz szinkronizálva. :D
keszipisti: A mente egy ősrégi magyar ruhadarab.Ebből egyenesen következik,hogy az oroszlán egy ősi magyar [...]
fapapuccs: Egy két idézet Oláh András könyvéből (Ufók legyünk vagy magyarok) Valamiről beszél 2 old [...]
Mind a 68 komment
Számológépek a múltból
3215 3 13 Izé
izébigyó: http://www.vcalc.net/cu.htm
MonTom: Én csak összeadni tudok vele. Úgy kell, hogy a fémpöckökön beállítod a számot pl.:8 aztán [...]
mekszamnojz: és használtad már? mesélj már róla érdekel :)
Mind a 13 komment
Már az NBA-ben is használják az ősi trükköt!
7869 1 5 Izé
Zizé: Nem zavarja a csávót hogy Yao Ming pöcse ott lóg a feje fölött?
Killex: még anno a playoffot reklámozták Blaine-el volt még pár része pl LeBron James h tud akkorát z [...]
rezso: Nem is értem eza DB hogyhogy erre a bolygóra született
Mind a 5 komment
Born Of Osiris - Empires Erased

Infó

Bow Down

Brace Legs
213 0 6 Zene Izé
Balázs: hát én még jártam sokáig akkor is mikor te meg Macc már nem de hát mindig kihalt volt
Errtu: azóta beugrott :D da a chat még müxik, csak életet kellene lehelni bele
Balázs: Ő töltötte le nekem ezt a zenét még a nem hivatalos IZÉchat idején:)
Mind a 6 komment
Top 10 ősi fogamzásgátló szer és tévhit: a menyéthere, az ópium, a kólás fürdő és a krokodilkaki...
6272 0 3 Izé
Schabee: hát na...
Belkar: "top 10 ősi fogamzásgátló szer és tévhit: kólás fürdő" pfff :)
Re-Peet: aki pedig nem tud angolul.. http://velvet.hu/szex/foggatl08040/