REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Tudtad, hogy a tigrisnek nem csak a bundája csíkos, de a bőre is?

Ilyen és ehhez hasonló "tök felesleges" tudást találunk az Unnecessary knowledge oldalon. Viszont munkaidőben remek szórakozást nyújt. :D
25615 1 9 Izé
Valerius: jó szórakozás ez egy darabon, de egy csomó kijelentést meg lehet kérdőjelezni, nem is kicsit. [...]
bungle: Eközben Dubaiban... www.funpic.hu/hu/kategoriak/autok-motorok/39900_ekozben-dubaiban?categoryId=2&p [...]
Errtu: Pontosan!
Mind a 9 komment
3 tökéletes fegyver a szép bőrért
677 0 0 Pink Izé
Vannak színészek, akiknek annyira jól áll egy-egy szerep, hogy nem könnyű elképzelni egy más tipusú karakter bőrében. Sokszor nem is erőltetik a váltást. Itt vannak néhányan.
1820 1 0 Film Izé
Norbert Kristof American Mercury - Transformation

A szomorúság nagy buszokon érkezik, zenélni iszonyú jó dolog, képes vagy arra hogy úgy bújj el a gitárod és a mikrofon mögé, hogy senki se vegye észre hogy ez valójában rejtőzködés. A tökéletes terv arra, hogy észrevétlen maradjon az amit gondolsz és mégis áttörje a gátakat. Egyszer azt kérdezte tőlem egy lány, hogy milyen egy olyan ember bőrében élni, aki mind közül a legmenőbb, és a legbátrabb. Nehéz volt utána neki elmagyarázni hogy nálam gyávább ember nincs a Földön, mert az egyetlen oka a színpadra állásomnak az, hogy sehova máshová nem merek állni.
Így gondolkodik  Kristóf Norbert, akit alig ismerünk itthon (sajnos).
987 2 1 Zene Izé
ripera: szal, az úgy volt, hogy elindítottam, s néhány másodperc után egyre erősebbé vált bennem az [...]
A 10 legbizarrabb bor elnevezés: pisitől a szajháig
597 0 1 Pink Izé
cukorcica89: Bogácsi bor --> Én és a Kurvák vére xD http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs502.ash1 [...]
Szörfözés a Severn folyón, ahol a világ második legmagasabb árapály jelensége figyelhető meg(kb. 15,4m), így jelentős méretű torlóár alakul ki és ez használják ki az extrém vízisport kedvelői.

(thx 1nessa)
892 0 0 Sport Izé
Bored to Death (Író és kamuhős)

Az író (értsd: munkanélküli), aki túl sokat iszik, és füvezik, és túl sok detektívregényt olvasott, úgy dönt, hogy magánnyomozónak áll.

Zach Galifianakis (Másnaposok), Ted Danson, és Jason Schwartzman triójáért érdemes leginkább nézni, mert amikor ellaposodna a sorozat, akkor az ő karaktereik, és színészi játékuk feldobja azt.

Imdb
443 1 1 Film Izé
Erunder: Be kell zárni a fejlécet, és működik.
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a pipabékák (Pipa spp.), amelyeknél sajátos ivadékgondozás alakult ki az evolúció során: a megtermékenyített peték a nőstény hátára kerülve fokozatosan beágyazódnak a megduzzadó bőrbe, ahol aztán annak védelmében néhány hét leforgása alatt ki is kelnek, majd át is alakulnak az ebihalak, hogy aztán már apró békaként fúrják ki magukat anyjuk bőréből és kezdjenek önálló életet.

Az ivadékgondozásnak ez a különleges módja egyébként nem egyedi jelenség a békák körében, a pipabékákhoz hasonló - már-már az emlősök méhlepényével analóg - háti költőtáskában hordják ki ivadékaikat pl. a tasakos békák (Gastrotheca spp.) is, sőt még náluk is extrémebb módon járnak el az orrosbékák (Rhinoderma spp.), ill. a gyomorköltő békák (Rheobatrachus spp.), előbbiek hímjei ugyanis a hanghólyagjukba, utóbbiak nőstényei pedig (nevüknek megfelelően) a gyomrukba juttatják a petéket, és ott költik ki őket, ill. őrzik az utódokat míg azok teljesen ki nem fejlődnek.
5248 6 26 Izé
Noki: A videóba belenézv nekem szééttépni lenne kedvem mnt egy rongydarabot... :D
Kathy: Olyan ingerenciám van kinyomkodni a hátát......:D
plantek: Jézusom mi a szarért etted meg? O.o (bocs bolond estém vanXD)
Mind a 26 komment
Bőréből és szeméből is vér fakad
542 1 2 Pink Izé
Purple: háháháhá :DDDD hívd ki a fókuszt!! :D
vajalja: hát basszus...fura de az én bőrömből is vér szokott fakadni...
Egészséges ételekkel a rugalmas, feszes bőrért
413 0 0 Pink Izé
5 tipp az egészséges bőrért
201 0 0 Pink Izé
Jazzsteppa feat. Borgore - Shamen
739 1 1 Zene Izé
tutituti: besz@rás ez is.
Gattaca (1997)

Vincent azon kevés emberek egyike, akik még "természetes úton" születnek egy új, genetikailag megtervezett világban, ahol már a születéskor meg tudják adni a várható élettartamot és betegségeket. Vincent a diagnózis szerint nem tökéletes, és előreláthatólag csupán 30 éves koráig fog élni, ezért nincs esélye arra, hogy karriert csináljon egy olyan társadalomban, ahol elfogadott a gének meghatározta diszkrimináció. Vincent azonban űrhajós akar lenni, ezért üzletet köt Jerome-mal, aki minden szempontból tökéletes, de egy baleset következtében tolókocsiba kényszerült. Vincent Jerome haját, bőrét, vérét és vizeletét használja a tesztek során, hogy beteljesíthesse álmát. Amikor azonban meggyilkolják a Titánra induló program vezetőjét, megtalálják Vincent szempilláját a helyszínen, és megindul a nyomozás a beazonosított személy után.

IMDb | Előzetes
483 3 2 Film Izé
Lili: Egyik kedvenc filmem. Csak ajánlhatom mindenkinek :) Igazán érdekes egy jövőkép.
Lazarus: Nagyon jó film, a vége megindító
Jedi Gym

Jeremy Flynn kardvívás koreográfus és Star Wars rajongó Jedi edzőtermet nyit, ahol tanítványai a film szereplőinek bőrébe bújva meríthetnek önbizalmat és juthatnak sikerélményhez, míg meg nem ismerik az ERŐ sötét oldalát...
523 0 0 Film Izé
Mai ismeretterjesztő rovatunkban: a Guinea- v. medinaféreg (Dracunculus medinensis), mely egy Afrikában honos parazita fonálféregfaj. A féreg lárvái a fertőzött víz fogyasztásával kerülnek be a szervezetbe, majd az emésztőrendszerben válnak ivaréretté. A megtermékenyített nőstények (melyek akár egy méteresre is megnőhetnek) a bőr alatti kötőszövetben húzzák meg magukat, majd a fertőzéstől számított egy év múlva megindulnak, és igen fájdalmas keléseket hoznak létre a bőr felszínén a lábszár vagy a lábfej tájékán. Amikor a delikvens a fájdalmat enyhítendő vízbe mártja a lábait, a nőstény féreg a kifakadt kelésen keresztül kidugja hátsó testvégét, hogy a szabadba engedje több ezer utódját. A kezelés egyetlen módja, ha ilyenkor az állat végét megcsípik, felszúrják egy hegyes pálcikára, majd csavarnak rajta egy egészen kicsit, óvatosan, nehogy a kötőszöveti rostokra felcsavarodott féreg nagyobbik része bennszakadjon. Majd a következő napon tovább tekernek rajta, és így tovább heteken át. Ez a procedúra rendkívül fájdalmas (a féreg latin neve, a Dracunculus is arra utal, hogy ez olyan érzés, mintha egy sárkány tüze égetné az embert vagy egy tüzes kígyó tekeregne a bőre alatt), és akár egy hónapig is eltarthat, mire teljesen sikerül megszabadulni az állattól. Ezt a fajta kezelésmódot egyébként már az ókortól kezdve alkalmazzák, és egyes elképzelések szerint a gyógyszertárakon vagy a WHO logóján látható közismert, a gyógyítást szimbolizáló jelkép sem az Aszklépiosz botjára tekeredő kígyót, hanem sokkal inkább a pálcikára felcsavart medinaférget ábrázolja.
9846 3 24 Izé
vadonka: Ha afrikába mennék inkább aggódnék az ebola miatt. Tényleg arról mi hír? Nagy a csend!
bungle: Eltűnhet a Föld színéről a betegség, amitől 80 centi hosszú fonálféreg nő ki az ember bő [...]
bungle: Egyméteres húsevő férgek élnek sok ezer dél-szudániban http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/ [...]
Mind a 24 komment
10 tipp a feszes bőrért 
493 0 0 Pink Izé
Iron Man 2

Jelenetek a filmből 2008 egyik legkellemesebb filmes meglepetése volt az Iron Man. A színészként is jegyzett John Favreau (szerintem) első értékelhető filmjét rakta le az asztalra a nagy visszatérő, Robert Downey Jr. főszereplésével. A 140 millió dolláros költségvetéssel készült film eleddig közel 590 milliót hozott vissza, így nem okozott különösebb meglepetést, hogy már néhány héttel az első rész premierje után bejelentették a folytatást. A rendezői székben ismételten John Favreau foglalt helyet, aki apróbb szerepben (Stark testőre és sofőrje) tűnik fel mindkét filmben. Tony Stark elegáns öltönyébe és Vasember fantasztikus páncéljába Robert Downey Jr. bújik vissza, ellenben barátja, Jim Rhodes/Warmachine szerepét a Terrence Howardnál jóval tehetségesebb Don Cheadle vette át. A visszatérők között üdvözölhetjük még a titkárnő (Pepper) szerepében Gwyneth Palthrow-t. Az Iron Man 2 megtekintése során több új karaktert is megismerhetünk. Talán a legfontosabb a SHIELD vezetője, Nick Fury, akit Samuel L. Jackson kelt életre. Az afroamerikai színész a tervek szerint nem kevesebb, mint 9 Marvel adaptációban látja majd el ezt a feladatot. Ebből azért már futja egy új villára Malibuban. A képregényben meglehetősen idős emberként ábrázolt Justin Hammer a filmben fiatal lesz, Sam Rockwell bújik a bőrébe. No de mi a helyzet a rosszfiúval? Ezúttal kettő is lesz, helyesebben egy férfi és egy nő. Az utóbbi években nagyon felkapott Scarlett Johansson alakítja a Stark bizalmába férkőző kémnőt (Black Widow), Mickey Rourke pedig Whiplash karakterét.
Az Iron Man 2 amerikai premierjére 2010 május 7-én kerül sor.
Comic-Con 2009 Footage

IMDB | A videó
1090 1 8 Film Izé
kovacslacka: Új előzetes: http://videa.hu/videok/film-animacio/a-vasember-2-trailer-iron-man-mickey-rourke-OdWp [...]
Erunder: Balázs küldte: http://www.apple.com/trailers/paramount/ironman/ Szöveg: Vasember 2 előzetes, bei [...]
kovacslacka: új poszter: http://www.twitpic.com/rn0fd
Mind a 8 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a vigyorgó vízicoca Helicocranchia pfefferi nevű ritka tintahal. Akkora, mint egy pici labda, a világ minden tengerében megtalálható, de igencsak eldugva, általában száz méternél nagyobb mélységekben. Ha teleszívja magát vízzel, a bőrelszíneződései miatt úgy néz ki, mint egy mosolygó, jóllakott napközis. :)
4775 2 13 Izé
kócimbóc: erről eszembejutott amikor kiskoromban a rokonok halat pucoltak és a hólyagot odaadták jáccani [...]
Purple: mer nem mindegy mekkora számban :D (nem, nem az én számban :D)
Valerius: te, ha a világ minden tengerében megtalálható, akkor mitől ritka?
Mind a 13 komment
Japánban (hol máshol? ;)) olyan génmódosított majmokat hoztak létre, amelyeknek zölden világít a bőre. Szerintetek mikorra várhatóak a világító emberek? ;)

Magyar nyelvű cikk.
3760 1 16 Izé
kotta: XD (De minek is világÍtson? Hogy más is odataláljon, ahová? Hát a nagy büdös francokat, rés [...]
papaluige: lógasd csalánba,akkor majd világít! igaz csak pirosan! XDXDXD
Re-Peet: de az nekem nem elég tudományos :D
Mind a 16 komment
A mai ismeretterjesztő rovatunkban bemutatunk egy halacskát, amely az Indiai üveghal névre hallgatna, ha lenne füle, de mivel nincs neki, így szimplán csak jól érzi magát az átlátszó bőrében még akkor is, ha néha lelkes akvaristák színes folyadékokat fecskedznek szövetébe azért, hogy létrejöjjön belőle egy úgynevezett "disco hal".

2705 2 17 Izé
Nusihusi: Szép halak:) Üveges testük van:)
Degec: nem csak ez az egy hal ilyen sajnos... http://diszallat.blogspot.com/2009/01/vegkd-giccsparty.html
jasko: Szerintem is szegény kicsi halacska a kimúlás határán van és nagyon nagy faszság volt ezt lev [...]
Mind a 17 komment
Te kinek a bőrébe bújnál?
12142 23 17 Izé
Élien: Na, ez kell a népnek,nem a roma + a politika + a bulvár! :)
Luflee: ez annyira jooo :) twilight (Y)
Sowsky: Köszi
Mind a 17 komment
Sarki fény galéria, 2009 január
2890 0 6 Art Izé
konserv: ne égessék adják nekem =D
mekszamnojz: én rájöttem mi ez :D zöldet égetnek az indiánok varázslói :DD
Tádi: nagyon szép. jó volna élőben is látni egyszer ott helyben:).
Mind a 6 komment
Sarki fény galéria, 2009 január
3077 9 6 Izé
konserv: ne égessék adják nekem =D
mekszamnojz: én rájöttem mi ez :D zöldet égetnek az indiánok varázslói :DD
Tádi: nagyon szép. jó volna élőben is látni egyszer ott helyben:).
Mind a 6 komment
Force Trainer - az erő veled van? :) Agyhullámokat elemző játék kis jedi palántáknak...

"Ahhoz, hogy Luke Skywalker bőrébe bújhassunk, nem kell más, mint feltenni a headsetet, és erősen koncentrálni. A mini EEG-rendszer a hajas fejbőrre helyezett kis ellenállású elektródákkal regisztrálja az agyi aktivitást. Ha mindent jól csinálunk, a headset jelet küld és a labda a befújt levegő hatására felemelkedik. Az agyhullámokkal irányított játékok lehetnek a jövő nagy slágerei. A Force Trainert létrehozó Uncle Milton Industries cég mellett a Mattel játékipari óriás is fejleszt ilyen elven működő szerkezetet. Ez még jobban próbára teszi majd képességeinket: akadálypályán kell végigvezetni egy golyót a jedi-tanoncoknak."
4443 0 17 Izé
bungle: http://hvg.hu/tudomany/20150912_neurophone_alkalmazas
Ravennë: Beküldő: cila http://en.chessbase.com/post/norway-04-karjakin-lone-winner Szöveg: Jedi ping-pong
bungle: Egyetemista lányok, ázsiai lányok... Azon én is hangosan felröhögtem. :D
Mind a 17 komment
Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button)

Bejamin Button (Brad Pitt) különös körülmények között született - és még különösebb élet jutott neki. Amikor ismeretlen kezek későbbi nevelőszülei küszöbére helyezik pólyáját, egy aggastyán újszülöttet bíznak a sorsra. A fiú csöpp, de nyolcvan éves. Őszen, kopaszon, meggörnyedve jár iskolába, ám ahogy telik az idő, izmai ruganyosabbá, bőre simábbá, arca mosolygósabbá válik. Számára visszafelé járnak az órák. Csak egy barátja van: egy a kislány, aki meglátja a vén ifjoncban a lehetetlen szépségét - és kitart mellette élete végéig. A Benjamin Button különös élete egy lenyűgöző történet egy férfiról, az élet öröméről, a halálról, a megtalált szerelemről, és arról, hogy van ami az időn is túlmutat, és örök..

H D előzetes az apple.com-on.

(a dvdscr már kapható a jobb "torrent boltokban". ;))
3633 2 30 Film Izé
pepeti: A kislánynak milyen szép színű a haja a trailerben.
alphadog: Fincher/Pitt páros eddig nekem sem okozott csalódást (Se7en és Fight Club kedvenc filmek). Igaz [...]
tjunior: ALIEN3,Hetedik,Játsz/ma,Harcosok Klubja,Pánikszoba,Zodiákus David Fincher filmjei, ő a legnagyob [...]
Mind a 30 komment
Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button)

Bejamin Button (Brad Pitt) különös körülmények között született - és még különösebb élet jutott neki. Amikor ismeretlen kezek későbbi nevelőszülei küszöbére helyezik pólyáját, egy aggastyán újszülöttet bíznak a sorsra. A fiú csöpp, de nyolcvan éves. Őszen, kopaszon, meggörnyedve jár iskolába, ám ahogy telik az idő, izmai ruganyosabbá, bőre simábbá, arca mosolygósabbá válik. Számára visszafelé járnak az órák. Csak egy barátja van: egy a kislány, aki meglátja a vén ifjoncban a lehetetlen szépségét - és kitart mellette élete végéig. A Benjamin Button különös élete egy lenyűgöző történet egy férfiról, az élet öröméről, a halálról, a megtalált szerelemről, és arról, hogy van ami az időn is túlmutat, és örök..

HD előzetes az apple.com-on.

(a dvdscr már kapható a jobb "torrent boltokban". ;))
3950 3 31 Izé
Ravennë: De jó!, nem is tudtam, hogy volt belőle post (véletlen találtam rá). Egyik legkedvesebb film sz [...]
pepeti: A kislánynak milyen szép színű a haja a trailerben.
alphadog: Fincher/Pitt páros eddig nekem sem okozott csalódást (Se7en és Fight Club kedvenc filmek). Igaz [...]
Mind a 31 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban albínó állatok találhatók.
Az albinizmus (latin albus: "fehér" szóból) a színanyag képződésének veleszületett zavara, mely csökkent vagy hiányzó pigmentációban nyilvánul meg. Az albínók bőre tejfehér, hajuk fehér, szemük pedig pirosas. Az albinizmus jelensége az emlősökön (beleértve az embert is) kívül előfordulhat halak, madarak, hüllők és kétéltűek egyedeiben is.

Még több kép itt és itt.
3154 6 134 Izé
Purple: jaaaj de éédes *.* mókusfarmot akarok
bungle: Albínó mókus: http://www.youtube.com/watch?v=SoeHjwqki5c
bungle: Szarvas: http://www.news-register.net/page/content.detail/id/528130.html?nav=515
Mind a 134 komment
HMCS: "Na adjátok ide azt a lángoló piát, majd én benyomom..." ;)

(Maccoyi szövege hozzá msn-en: Azt szokták mondani: Ne igyál előre a medve bőrére! De a sajátodra se... ;))
12641 2 24 Izé
calipunkszabus: a hülyékből sosem elég!!!! Pn'R!!!
ensium: Ittál már abszintot? Nem mondtam, hogy ez az, de az abszintivás ceremóniájának nézz utána :D [...]
ensium: Mert balfasz. Az égő dolgokat ugyebár úgy kel elloltani, hogy rábaszol egyet mint a légyre ;) [...]
Mind a 24 komment
A biometrikus kéz-szkenner következő generációja. Ez is kézlenyomatot olvas, csak nem a bőrét, hanem a vénákét!
1286 0 0 Tech Izé
Két évig ült a WC-n!
Egy kansasi nő bement a barátja fürdőszobájába, ráült a WC-re és beszorult az ülőkébe! Ez még hagyján, az ember jót nevet rajta... De hogy két évig (!!!) ott maradjon, mert nem mer kijönni, és a pasija két évig ellátja... na ilyet a Blikk sem talál ki! :))) A nőt kórházba szállították a WC ülőkével együtt, mert a bőre ránőtt. A nő - legalábbis fizikailag - rendben van, bár a lábai kissé elkorcsosultak a két éves ülés alatt. A barátja eleinte kérlelte, hogy jöjjön ki, de egy idő után feladta és behordta neki az ennivalót. A helyi seriff hitetlenkedve meséli, hogy a nő nem volt odaragasztva, nem volt lekötözve, egyszerűen szabad akaratából maradt a WC-n. A rendőrök is úgy találtak rá, combközépig leeresztett melegítő alsóban ült a slozin.



Az interjú a nő barátjával:
3900 4 107 Izé
csicsilla: azon csodàlkozom hogy nem raktak a budiba kameràt ès dobtàk netre mint valami ri [...]
csicsilla: èn màr csak a wct tudom sajnàlni :)
tian: ....vagy csak mindenki izé függő és kommentelhetnékje van:)))
Mind a 107 komment
Sarki fény Yellowknife (Kanada) felett
4520 0 73 Art Izé
bungle: cancer1 küldte: http://freshpics.blogspot.com/2008/05/aurora-borealis-northern-lights-by.html
jegvirag: ááá én,meghalnék a csomagtartoban,a bezártság miatt.Tuti kikaparnám a busz alját vagy nem t [...]
mekszamnojz: Jeer meg befersz!! :D
Mind a 73 komment
Sarki fény Yellowknife (Kanada) felett
4631 11 73 Izé
bungle: cancer1 küldte: http://freshpics.blogspot.com/2008/05/aurora-borealis-northern-lights-by.html
jegvirag: ááá én,meghalnék a csomagtartoban,a bezártság miatt.Tuti kikaparnám a busz alját vagy nem t [...]
mekszamnojz: Jeer meg befersz!! :D
Mind a 73 komment