REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
898 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
Bizonyára tőletek is folyton folyvás megkérdezik, és sosem tudjátok rá a jó választ...
Illetve sosem tudtátok.
Ezidáig.
A "Zu" szócskának többféle jelentése is lehet, ezeket itt találhatjátok meg (Inglis).
De ezek közül szeretném kiemelni ezt a borzalmas római avant-garde punk jazz rock borzalmat, ami valóban kegyetlen a fülnek, és drog nélkül aligha élvezhető, ám egy pillantást megér.
Élvezzétek =)

(ezt rád bízom bungle. én betenném heti büntinek, de inkább téged utáljanak miatta :D - errtu)
2710 2 12 Izé
Shantey: sorry ... megszokás :D www.myspace.com/hunabku
Shantey: nem zaj ez csak túl komplex az egyszeri embernek :) és ha már avant-garde: [link:www.myspace.com/ [...]
Hullamosó: http://www.youtube.com/watch?v=dqjt-0N-1rs http://www.youtube.com/watch?v=_gqVVQ-q8Zs akkormár ink [...]
Mind a 12 komment
Ursula 1000-Lets go to a disco

Az Ursula 1000 művésznév a legkevésbé sem a Doktor Bubó főnővérét vagy a tengerből kiemelkedő Bond-girlt takarja, hanem egy reménytelenül értelmiségi kinézetű New York-i DJ-t. A polgári nevén Alex Gimenóként törzskönyvezett úriember a kilencvenes évek végén, a hűvös-elegáns-retrós lounge tetőpontján robbant be a keleti parti színtérre, és lett a Thievery Corporation által fémjelzett ESL kiadó egyik kulcsfigurája.

Azóta menetrendszerűen jelentkezik ötletes-szellemes és nagyon táncos lemezeivel, melyeken egészséges arányban keveredik a szving, a mambó, a funk és a diszkó. Ursula 1000 igazi stíluskirály - évek óta tolja New York egyik legfelkapottabb partisorozatát az Aptben. myspace  
271 0 0 Zene Izé
STEVIE WONDER - PASTIME PARADISE (1976)

R&B , Soul, funk, pop stílus egyik kiemelkedő egyénisége.

Wikipedia

Honlap

És érdekességként az egyik legismertebb feldolgozás, a Veszélyes Kölykök (Dangerous Mind) filmzenéje 1995-ből: Coolio - Gangster's Paradise
311 0 4 Zene Izé
Ganja Master: na látod...:D
Balázs: ő télleg mer meghalt
Ganja Master: meg Ray Charles! XXXD : D
Mind a 4 komment
Henning Kvitnes - Games people play

A norvég nyelven éneklő művészek között Henning Kvitnes és Jonas Fjeld a műfaj legsikeresebb hazai képviselői kiemelkedő számú lemezeladással. Itt egy érdekes kép öszeálitás a zenéjere.

Honlap
391 1 0 Zene Izé
Egy kis érdekesség: A Mojszejev-féle előadásmód a breakdance gyökere? :DD

(Valójában egyre inkább bizonyossá válik, hogy a világban orosznak ismert bravúros stílusú tánc nem más, mint a magyar hajdútánc).

"A források hangsúlyozzák a tánc szilaj, dobogós jellegét (toborzók), kiemelik szinte AKROBATIKUS UGRÓ ÉS GUGGOLÓ, FÖLDHÖZ LAPULÓ FIGURÁIT, s a táncot kísérő karjátékról, valamint ritmikus kiáltásokról is tesznek említést."
Kieg.: A leírások szerint kora egyik legjobb hajdútáncosa Balassi Bálint volt.
2668 5 15 Izé
loloppo: Oké, meg van bocsájtva :) Kreatívság meg korretság meg minden. Szerintem nagyon el van találv [...]
bungle: Dehogynem jöhetsz, csak hozzál söröket. :P
kotta: Hát a címkék gyanúsak voltak eddig is, de hogy ilyen nyíltan... Sajnos nem mehetek hozzád, má [...]
Mind a 15 komment
The Sisters of Mercy - Vision Thing
Inkább alternaív mint alternatív...
A punkot követő dark wave egyik kiemelkedő és meghatározó csapata voltak.
214 0 0 Zene Izé
Bár a tavalyi elmaradt koncert botrányos volt, azért az eletút kiemelkedő.
Nas - One Mic
272 0 1 Zene Izé
Bakeyoo:
Az arconcsúszás egyik kiemelkedő művelője. Tehetséges.
8002 1 12 Izé
CRaPtRaSH: basszus ezt kin próbálhatom ki?XD
nyehőce: :))))) Majd jön Hófehérke aztán megtanítja őket pár fogásra... ;)
Skatopia: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezt én is meg akarom tanulniii XDDD Mien állat lehet a metrón végig slide-oln [...]
Mind a 12 komment
"Tizenöt éve, kanadai kezdeményezésre rendeztek először a figyelmet a túlzott fogyasztásra irányító "ne vásárolj semmit!" napot, amelyhez 2007-re már a világ 65 országa csatlakozott. A magyar Hulladék Munkaszövetség a tavalyi rendezvénnyel kapcsolatban - az 1967-ben megalapított Kiváló Áruk Fórumára is emlékeztetve - meghirdette a Fölösleges Áruk Fórumát. Az állandó kiállításon bemutatott, szükségtelennek ítélt használati tárgyakat itt véleményezni, értékelni is lehet. Többek között az is kiderül, hogy mindenki mást tart fölöslegesnek..." (Lakáskultúra)

Azért kiemelnék pár tárgyat külön is:
Világító párna
MP3-as fogkefe
Önszembecseppentő
Webkamerás kutyaetető, a netről vezérelhető
85 funkciós bicska
Antennamatrica mobilra
Kutyababakocsi
Szték monogramozó
7521 6 44 Izé
mekszamnojz: mert meg leszel fenyitve!!!
mekszamnojz: nmtudtam neked irni bazzeg!!!! legyel online!!! :P
<-{st.one}->: összekötlek csicsivel! -.-'
Mind a 44 komment
Az első hazai játékfejlesztői találkozó, a *Game Developers Forum* tavalyi nagy sikerére való tekintettel az IDG Hungary és az MCB - a Microsoft Xbox és az Electronic Arts kiemelt támogatásával - 2008-ban ismét megrendezi a szakma és a nagyközönség érdeklődésére egyaránt számot tartó eseményt.
311 0 1 Tech Izé
Zé: Még mennék is, csak ötezer kicsit sok lenne érte :(
Az Apple Store megint áll. Ami azt jelenti, hogy új termékek jönnek. Nah de vajh mi/mik? 16 gigás Iphone, új Intel CPUs MacBook, új Európai országok az Iphone/Itunes listán? Hamarosan kiderül, tudósitóink ott vannak és figyelnek!

Update:  Semmi kiemelkedő, 16 gigás Iphone, 32 gigás touch. Magyaroszág továbbra is holmi kieső balkáni szerepet tölt be az Apple üzletpolotikájában. Erről a témakörről Plastik József végzett  elemző  munkát ami itt meg itt olvasható.
610 0 0 Tech Izé
A világ első robothegedűsét mutatta be csütörtökön - számos más humanoid automatával együtt - a japán Toyota autógyártó cég, kiemelve, hogy a robotikai fejlesztések bizonyos eredményeit fel lehet majd használni az új autómodellek gyártásánál is.

425 1 0 Tech Izé
Hála a web 2.0-nek, egyre több webes alkalmazás készül. A jelek szerint elősorban az online kép kezelés, kép szerkesztés területén. Jó párat megnéztem már az elmúlt pár hónapban, de ez szerintem magasan kiemelkedik a többi hasonló szolgáltatást nyújtó oldal közül.
Hogy miért?
Szerintem már a kép is önmagáért beszél.
1179 6 2 Tech Izé
Zakhar: Nagyon patent!
Errtu: Ha esetleg a frame miatt nem menne, akkor itt a keret mentes link: http://www.splashup.com/
A jégkorszakból külön kiemelt szereplő, Scrat legújabb kalandja az időutazással!!! :)
9336 2 11 Izé
Z-Boy: nagyon tetszik nagyon jó remek csak dicsérni tudom
SCRAT: CCCCCCCCCCUUUUUUUUUUUUUUUKKKKKKKKKKKKKKKKIIIIIIIIIIIIIIIII PPPPPPPPPPPPPPPPPPPOOOOOOOOOOOOOOFFFFFFFF [...]
SCRAT: CUKI POFA SCRAT
Mind a 11 komment