REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
A két hete felkerült videó kapcsán, amiben egy férfi szívinfarktust kapott egy könyvesboltban rengeteg hozzászólás érkezett. Sok levelet kaptunk, az egyik a férfi húgától érkezett. Akkor nem tudtuk eldönteni, hogy valódi-e az infarktusos felvétel és a rokoni kapcsolat, most a hölgy egy állítólagos videóval is alá szeretné támasztani mindezt. A segítségünket kéri. A probléma csak annyi volt, hogy a videót nem küldte el. Amit találtunk a videán azt most belinkeljük nektek.

Tehát eleget téve a kérésnek, most közreadjuk ezt a felettébb furcsa felvételt. Mivel a hölgy nem kérte, hogy az eredeti postot töröljük, amíg másként nem rendelkezik mi fent hagyjuk azt is.

A videó szó szerint sokkoló. Nem akarunk a könyvkiadó hibájába esni, mi előre elmondjuk, hogy ez a felvétel veszélyes az egészségre. Vigyázzatok!

Íme a levél, amit kaptunk:

Tisztelt Ize.hu szerkesztő!
 
Szenci-Molnár Ildikó vagyok. Bátyám és felesége nevében szeretném megköszönni az e-maileket és hozzászólásokat, amiket az elmúlt napokban jóérzésű internetező emberektől kaptunk.
 
Nagyon megható az a támogatás, amiben az interneten megjelent felháborító és szégyenletes videó kapcsán részesítették családunkat.
 
Bátyám, Szenci Gábor egy budapesti könyvesboltban kapott szívrohamot. Az esetet valaki megörökítette, és az interneten, így többek között az Izé.hu oldalon is elérhetővé tette. Azóta sok ezer ember látta, ahogy bátyám kezében egy könyvvel összeesik.
 
Bátyámnak mindig is gyenge volt a szíve. Gyerekkora óta járt szakorvoshoz. Kerülte az izgalmakat, és kímélő életet élt. Az internetre feltöltött videó kapcsán egyértelmű családunk számára, hogy a rohamot az a könyv okozta, amelyet a könyvesboltban éppen olvasott.
 
A felvétel, ha már meggyalázta bátyámat, talán valami jónak, egy pozitív kezdeményezésnek lehet az alapja. Mindig úgy neveltek bennünket, hogy a rosszban próbáljuk meg a jót megkeresni.
 
Ez a felvétel döbbentett rá, hogy micsoda felelőtlenség a könyvkiadók részéről, hogy nem tüntetik fel a könyvek borítóján, hogy hány éves embereknek szánják a kiadványaikat. A televízióban sugárzott filmek előtt megjelenik a korhatárt ismertető karika. A CD-k borítóin feltüntetik, ha a számok szövegei trágár vagy durva szavakat tartalmaznak. Még a vidámparkban is kiírják, hogy szívbeteg emberek mely játékokra ne üljenek fel. Ez alól a könyvek kivételt képeznek. Bátyám pedig ennek esett áldozatul.
 
Úgy érzem, hogy bátyám esete talán nem kirívó. Sokan élhetnek ma Magyarországon, akik féltik gyermekeiket vagy szívbeteg hozzátartozójukat egyes könyvektől. Az ő védelmükben fogalmaztam meg ezt a sajtóközleményt.
 
Bátyám sajnos még mindig kritikus állapotban fekszik a kórházban. Ha most eszméleténél lehetne, biztos vagyok benne, hogy támogatná a kezdeményezésem.
 
Követeljük, hogy a könyvkiadók a könyvek borítóin tüntessék fel, ha egy adott mű szívbeteg vagy kiskorú emberek számára nem ajánlott. Ne lehessen ma Magyarországon úgy könyvet kiadni, hogy az a megrázó, vagy sokkoló tartalomra ne figyelmeztesse az olvasót.  
 
Kérem, tegyék lehetővé, hogy ez a közlemény és az általam készített film az oldalon megjelenjen. Bízom benne, hogy a nyilvánosság a kezdeményezést felkarolja, és rövidesen változás történik Magyarországon.
 
Szenci-Molnár Ildikó
8462 5 460 Izé
Savitra: Javíthatatlan vagy XD És menthetetlen...
Purple: fogd már fel h nem igazi
Maggi: Így van szókincs , másoknak sajnos keveset adott a teremtő én megpróbálom kihasználni azt am [...]
Mind a 460 komment


WENDIGO - Thousand Voices


" A WENDIGO 2003 végén alakult a nagy szakmai elismerést kiváltó Stonehenge és Da Capo tagjaiból. A zenekar célja már induláskor az volt, hogy kombinálja a közérthető, modern metal elemeit az elődök zenei világának igényességével, és több stílus elemeinek felhasználásával egy egyéni hangzást hozzon létre. "

Egy igazán tehetséges magyar metál együttes. Az énekes, azaz BZ a GameStar-t olvasóknak ismerős arc lehet. Valamint itt a MySpace oldaluk , ahol több számuk is megtalálható.
275 1 6 Zene Izé
Shantey: ha jól rémlik anno ők is indultak jelöltként eurovíziós dalfesztre csak a "magyarock" Rúzsá [...]
bungle: Hehe, BZ volt az énekesünk még a Five Seasons meg Serenity bandákban. :)
xD: Az egy másik történet, hogy a koncert 2 órát késett. Szóval úgyse maradtam volna le róluk s [...]
Mind a 6 komment
Huh, nehéz hetünk volt, jön a melegfront, nyitnak a strandok, készülődnek a fagyisok, rövidülnek a ruhák, csattognak a papucsok. Játszunk is ennek örömére:
A feladat mondhatni a szokásos.

Ez mi ez az izé ez itt?

A megfejtéseket hétfő reggel mondjuk 10 óráig várom, majd slattyogok lefelé a portásunkhoz, hogy jól kisorsoljuk a 3-3 nyertes a valós és a nem valós kategóriában.

Tippelésre fel!

Update1: Kellemes hétfő reggelt minden kedves olvasónak.
A helyes megfejtés pediglen a következő:

RFID alapú borhőmérséklet "beállító" eszköz. A működés elve roppant egyszerű, adott a borosüvegben egy RFID csip, ami jól megmondja az eszköznek a bor típusát es a fogyasztáshoz ideális hőmérsékletet, majd a gép beállítja ezt. Ennyi.
Rövidesen eredményt hirdetünk.
1697 0 50 Tech Izé
rezlavor: adodtak kisebb nagyobb fennakadasok az elmult idoben, a megnovekedett bogrepolosapkamatrica postazas [...]
NFS-fan: hát ez komolyan mondom h már télleg szemétség :@
anon: Vagy csak nem akarnak bögrét adni és azt gondolják hogy "áá majd úgy is elfelejtik" :D
Mind a 50 komment
Nőnemű illetve metroszexuális olvasóinknak kívánok kellemes pénteket ezzel a kihagyhatatlan termékkel.
727 0 4 Tech Izé
CRaPtRaSH: azé énis elfogadnám :D
Purple: meg!! :D
techadmin: ha most azt mondom, vartalak mar itt, akkor megsertodsz ? :D
Mind a 4 komment
Női olvasóinknak ajánlom figyelmébe ezt a  remek eszközt ami a  melltartó és a kulacs házasságából született és 7,5 dl  folyadék tárolására alkalmas.
728 0 0 Tech Izé
Elképesztő memóriakártya-olvasó mindössze 17 dollárért.
283 0 1 Tech Izé
deyso: nemtom de ilyen tudású dolgokat az informatikai boltoka mellett még a tecsóban is lehet kapni k [...]
"Egy Wall Street-i elemző, Shaw Wu szerint az Apple Inc. bejelenti a Blu-ray olvasóval felszerelt gépek érkezését a januárban esedékes Macworld expón."
369 0 0 Tech Izé
A Prandtl-Glauert szingularitás remek példája figyelhető  meg az alábbi videón. 



A képre kattintva a vonatkozó wikipédia bejegyzésből indulhatnak el a témáról részletesebben érdeklődő angulul olvasók.

via belsőség
734 0 3 Tech Izé
kisduck: thx! elolvastam, bár lehet hogy egy kicsit sok volt...
rezlavor: itt talalod a szingularitas leirasat magyarul http://hu.wikipedia.org/wiki/Gravit%C3%A1ci%C3%B3s_szi [...]
kisduck: öszintén szólva nem tudom hogy mi az a szingularitás és hogy mire jó, de eddig csak a csillagk [...]
"A HD DVD, Blu-ray, DVD és CD korongokkal is boldoguló optikai meghajtó gyakorlatilag nem más, mint egy külső házba csomagolt "hagyományos" olvasóegység, amely verziótól függően eSATA vagy eSATA és USB 2.0 csatlakozáson keresztül létesít fizikai kapcsolatot a számítógéppel."
399 1 2 Tech Izé
rezlavor: http://www.addonics.com/products/external_cd/mobilehd_dvd_rrw.asp aluminium a lelkem
kisduck: jól látom hogy ez a külsö ház egy sima hullám apír?
Szerintetek a snowglobe angol szónak mi a magyar megfelelője? Nem a szó szerinti fordítás érdekel, hanem hogy ti mint kedves olvasók miként nevezitek az ott.
559 1 5 Tech Izé
he: Nekem ez a "kis izé, amit ha felrázol száll benne a hungarocell".
Reja: nekem is hógömb!:P és pont tegnap kaptam pont egyet
Srobi: Szerintem is hógömb :)
Mind a 5 komment
Ebben a hőségben felbecsülhetetlen érték a sörjégkrém elkészítésének tudománya, amit most az Izé olvasói is megtudhatnak rövid képes beszámolónkból...
5124 2 1 Izé
$zexike 18: Azért ez már komoly jó hoogy nem benyeli az egészet :)