REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
A tolerancia keletebbre sem nagyon működik... :)
6170 2 16 Izé
csicsilla: hehe ez tetszett! és aki a kurva szót használja mélyen a lelkében egy prosti ,aki a szart haszn [...]
eol: Milyen nyugodtan nézi mindenki a bunyót, azért az se semmi. Legalább egy kis nyugtatás, fogják [...]
Sissi: Na a buzikat se kell félteniXD
Mind a 16 komment
4 különleges bögrés süti
373 3 0 Pink Izé
Kárpátia - Keleti Kárpátok 
599 5 2 Zene Izé
Cromex: Fúúúj, mocskos antiszemita! ;) Persze, hogy nem az, és nagyon is jó.
gundul: Szeressük, KÖSZI:)
Egy cikk a 70-es és 80-as évek NDK sportolóiról és persze a doppingról. Nem gyenge, olvassátok el. A képen Andreas (Heidi) Krieger, aki férfivá "változott" a dopping hatására.
843 0 0 Sport Izé
A Marcy Playground első albumát 1997-ben dobta a piacra. Az albumról készült (és maxin is kiadott) Sex and Candy video hozta meg a sikert, és ez a szám miatt válhatott ismerté, és közkedvelté amerikában. Az öreg kontinensen -legfőképp kelet-európában - nem érintette meg az embereket a zenéjük, vagy nem volt lehetőségük az embereknek, hogy felfedezzék legalább ezt az egy remek számot, mivel a zenei adókon nem gyakran volt látható a videóklip.(köszönhető a közizlésnek...)
A VH1 a számot a 100 legjobb 90-es évekbeli listáján a 73. helyre sorolta, ami szép teljesítmény tekintve, hogy a 90-es évek annak is legfőképp az első fele igen termékeny volt kiváló zenék terén (Pearl Jam, Tool, Deftones, Korn, Metallica, Cypress Hill, Soundgarden, Alice in Chains...)

Az együttes nevét John Wozinak énekes egykori iskolájáról kapta, legalábbis a "Marcy" részét. Az együttes 1996-tól aktív.
Az 1997-es első albumukat 2 követte 1999-ben majd 2004-ben.
Említésre méltó még, hogy a Jay és Néma Bob visszavág című mesterműnek filmznei albumán a MP egyik száma is megtalálható ( The Devil's Song)
338 0 0 Zene Izé
Ursula 1000-Lets go to a disco

Az Ursula 1000 művésznév a legkevésbé sem a Doktor Bubó főnővérét vagy a tengerből kiemelkedő Bond-girlt takarja, hanem egy reménytelenül értelmiségi kinézetű New York-i DJ-t. A polgári nevén Alex Gimenóként törzskönyvezett úriember a kilencvenes évek végén, a hűvös-elegáns-retrós lounge tetőpontján robbant be a keleti parti színtérre, és lett a Thievery Corporation által fémjelzett ESL kiadó egyik kulcsfigurája.

Azóta menetrendszerűen jelentkezik ötletes-szellemes és nagyon táncos lemezeivel, melyeken egészséges arányban keveredik a szving, a mambó, a funk és a diszkó. Ursula 1000 igazi stíluskirály - évek óta tolja New York egyik legfelkapottabb partisorozatát az Aptben. myspace  
271 0 0 Zene Izé
Így készül a 4-es metró a Keletinél :)
9520 3 38 Izé
Erunder: Szerintem ezt pont szedhették akár a subbáról is v a jútyúbról. :) És azt se mondták be. Pe [...]
Yorick: ...hát istenem, éppen nem jött a beton... van az úgy...
Zserigta: Én már más posztba is írtam, mint pl a mobillal pattogatott kukorica, hogy a TV2 aktív műsora [...]
Mind a 38 komment
Hát ha máshogy nem megy... :D
7873 0 16 Izé
gahsoon: more detail here: http://ahboon.net/2007/07/31/spaghetti-junctions/
nemvágoom: ahol a legjobban ki lehet élvezni a dugó minden egyes percét
bigyminyő: De baromi egyszerűen megoldották! Még végignézni is teljesítmény,nemhogy megtenni ezt az úts [...]
Mind a 16 komment
Az Ozric Tentacles alapítótagjai 1984 tájékán Angliában a Stonehenge ingyenes fesztiválon találkoztak és azóta nemcsak az angliai, de világszerte a fesztiválok legendás fellépői közé tartoznak. Zenéjük instrumentális, pszichedelikus űr-rock, utánozhatatlanul egyedi hangzással, gazdagon fűszerezve elektronikával, pumpálós basszusfutamokkal, húzós ritmusokkal, savas gitárszólókkal, keleti-távolkeleti ízekkel keverve, pozitív energiát árasztva utaztatja a hallgatót.
Közel 30 kiadott album után, 2008-ban egy új CD/DVD jelent meg Sunrise Celebration címmel a banda 25. évfordulója alkalmából, amin az éveik során több tagváltást megért együttes ismét visszatér az eredeti felálláshoz. (köszi Ivy a szövegért!)

Egy kis ízelítő a zenéjükből:


Egy élő felvételük (Chewier):
397 1 3 Zene Izé
bungle: Bár már volt itt róla szó: http://zene.ize.hu/comments.php?post_id=906 , az a megtiszteltetés [...]
MStipee: Engem kicsit a Liquid Tension Experiment-re emlékeztet (amit ha nem ismersz, ajánlom figyelmedbe ; [...]
halacska: nekem tetszik nagyon! bár eddig nem ismertem őket, de úgy néz ki rákeresek torrenten. :) jó k [...]
Kerekes Band - Csángó Boogie

A Kerekes Band eredeti gyimesi-moldvai népzenét kezdett játszani, majd hosszas csiszolódás után belevágtak a népzene népszerűsítésébe. Ezt pedig a lehető legkézenfekvőbb módon tették, keverték a jelenkori pop, jazz, funk stílusjegyeit az autentikus népzenével. Ebből keletkezett ez a pörgős és nagyon szerethető zene! És ne feledjük: Tízből kilenc betyár EZT fütyüli! :)
1153 5 4 Zene Izé
Árnyangyal: Nesze neked Fásy meg Bunyós hülyegyerek, ez az igazi "mulatós"! És a zene ez zene!
kotta: Az már tök jó, h ennek a posztnak van a legtöbb köze az eddigiekből a folkhoz (ergo: népzene) [...]
MStipee: Vááá ez veszettjó! Kössze szépen!
Mind a 4 komment
Jedi Mind Tricks... Az egyik legjobb rap banda a Keleti Parton. Vinnie Paz kiváló MC,  DJ Stoupe meg kiváló DJ, és a szövegeik is tartalmaznak mondanivalót... Ebben a számban Ill Bill is van, ő az egyik legjobb fehér rapper, van egy bandája a Non Phixion, és tagja a La Coka Nostra-nak is...
Csekkoljátok!!!
Peace!
353 1 8 Zene Izé
ZeroO.: :]
Purple: háhhhhá :D ez aranyos volt. nyugi, csak divatnyelv.
ZeroO.: én eleve nemértem ezeket a kifejezéseket:D
Mind a 8 komment
Az ott egy "egér". Nem a rágcsáló, hanem a beviteli eszköz. Az elv hihetetlenül egyszerű (nem a megvalósítás): fogsz valamit, amit lehet tapogatni, teszel fölé egy kamerát, ami figyeli a valamit és a tapogatás során keletkező változásokat a bőr felszínén, majd ezt az egészet jól feldolgozza.

A gyakorlatban így néz ki:
348 0 0 Tech Izé
Kedvenc építész blogomon  találtam ezt a koncepciólakótelepet, ahol  algamedencékben keletkező hidrogénnel gondolták volt megoldani az energiaellátást.  A zöldenergia felhasználásán túl, kerti dísznek is remek megoldás.
758 0 0 Tech Izé
Persze, hogy  ez is thinkgeek. Az alapötlet roppant egyszerű és annyira kézenfekvő, hogy nem is értem miért nem jutott eddig eszembe. Végy egy szabvány villanykörtét, kalapáld le róla a felesleges üvegbúrát majd a keletkezett ürességbe helyezz LEDeket.  A végeredmény?
Alacsony hőtermelés, alacsony fogyasztás, hosszú élettartam.  A skála 5Watt/400 Lumentől a 12Watt/660 Lumenig terjed. Az ára 50-120 dollár között mozog.
1361 1 4 Tech Izé
RedClout: Én már vettem. Nem pont így néz ki, halogén foglalata van, 1 w. a fogyasztása, kicsit hideg a [...]
bungle: Ezt is így kéne reklámozni: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=5254 ;)
rezlavor: ha veszel is, kerlek jelezd es meseld el mit tapasztaltal.
Mind a 4 komment
Ez már brutális!! Kelet és Nyugat találkozása!
4194 5 18 Izé
bandee1219: Te aztán igazi ínyenc vagy... :D
dilidoki12: hol lehet nézni ilyen meséket sok benne a művégtag meg a pucérkodás!
dilidoki12: Ez ku jó!!!
Mind a 18 komment
Hogyan keletkezik a tűz? Megnézheted nagyon nagyon lassított felvételen.
13552 9 8 Izé
bandee1219: Ha légy lennél, mindent így látnál! Légy légy! :)
Valerius: azt írja, másodpercenként több, mint hétezer (7000!) kockát képes rögzíteni
Maggi: Wooow de monjuk az alap max 3másodperces videót hágy képkocka rögzítette?? Mármint szertinem [...]
Mind a 8 komment
Egy remek sámán, egy észak-keleti faluból... :)))

Itt a folytatás...
3188 0 0 Izé
Kóser-keleti harcművészet...
5078 1 1 Izé
Sthro: kemény.
Lichtenberg-féle ábrák

(elektromos porábrák) keletkeznek, ha a szigetelő lemezre, p. gyánta- v. ebonitlapra vezetőn át elektromosságot bocsátunk s a lapot azután korpafűmag-liszttel, kénvirággal, v. miniumporral behintjük. Ha alapra vezetett elektromosság pozitiv, a keletkező ábra csillagos szerkezetü, elágazó sugarakkal, mig a negativ elektromosság esetében kisebb területü, köralaku foltok keletkeznek. Lichtenberg, ki az ábrákat először észlelte, kis fémcsövet helyezett a gyántalapra s azon keresztül engedte az elektromos szikrát a lapra. Az ábra láthatósága onnan van, hogy a por, melyet a lapra hintünk, a rázás folytán elektromos lesz és a gyántalap azon részeire rakódik, melyek vele ellenkező elektromosságuka. A kénpor vászonzacskóból kizárva, negativ, a minium pozitiv elektromosságuvá lesz s ha a két anyag keverékét hintjük a lapra, sárga és vörös árnyalatu rajzok keletkeznek. A L.-féle ábrák előállítását Antolik Károly nagy tökéletességre vitte az által, hogy az egyik oldalon ónlemezzel bevont üveglapra két fémcsúcson át lejdai palackot sütött ki s a lapra azután kénminiumpor keverékét hintette. Gothard Jenő fotográfiai száraz lemezeken idézett elő igen szép rajzokat. (V. o. Természettudományi Közlöny 1882. és 1888-ik évfolyamát.) Az ábrák keletkezését a vezeték körüli levegő sajátságos mozgásából magyarázzák. (Pallas Nagylexikon)
5785 2 1 Izé
janO: enyit nincs szivem olvasni!
Tuningcsodák keletről
13186 5 4 Izé
qukac: Tessék mondani ez már a TAXI 5?
Hunterguy: jaja! elég komoj kocsik vannak benne egyébként én is LADA májer vagyok!
bluehock: lécci tuningoljátok fel a trabim!
Mind a 4 komment
FOLYADÉKOT SOHA NE MELEGÍTSÜNK 2 PERCNÉL TOVÁBB MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN

„Egy 26 éves fiatalembernek kedve támadt egy csésze kávéra. Elővette a csészéjét, megtöltötte vízzel és (mint már annyiszor) a mikrohullámú sütőbe tette, hogy a víz megmelegedjen. Nem emlékszem már pontosan mennyi időre állította be az órát, de arra igen, hogy azt mondta fel akarta forralni a vizet. Amikor a beállított idő lejárt, kivette a csészét a mikróból, belenézett, és csodálkozva vette észre, hogy a víz nem forrt fel. Abban a pillanatban a csésze “robbant” és egész tartalma az arcába csapódott. A csésze még épségben volt mikor eldobta, tartalmát pedig a vízben felgyülemlett energia „robbantotta fel”. Az arca tele lett hólyagokkal, arcát 1. és 2. fokú égési sebek borítják, nagy a maradandó sebhelyek valószínűsége. Bal szemén akár a látása is sérülhetett. Kórházi tartózkodása idején a kezelőorvos elmondta, hogy ez, sajnos, elég gyakori eset és figyelmeztetett, hogy soha ne melegítsünk csak vizet a mikróban. Ha vizet szeretnénk melegíteni, valamit mindig tegyünk a csészébe, fapálcikát, teafiltert stb, ami a keletkező energiát elvezeti. Sokkal biztonságosabb azonban a vizet vízforralóban melegíteni.”

A General Electric válasza:

„Köszönjük a megkeresést. Örömmel állok rendelkezésükre. Az önökhöz beérkezett e-mail tartalma megfelel a valóságnak. Mikrózott vízben és egyéb folyadékokban nem mindig keletkeznek buborékok a forráspont elérésekor. Tulajdonképpen túlhevített állapotba kerülnek, és nem keletkeznek buborékok. A túlhevített folyadék akkor fog kiforrni a csészéből, amikor megmozdítjuk, vagy például kanalat vagy teafiltert helyezünk bele. Hogy ez ne történjen meg és megelőzzük az esetleges sérüléseket, soha ne melegítsünk csészében bármilyen folyadékot két percnél hosszabb ideig. Melegítés után hagyjuk a csészét még 30 másodpercig a mikróban állni  és csak azt követően vegyük ki és tegyünk bele kanalat vagy bármi mást.”

Egy technika tanár a következő magyarázatot fűzte az esethez:

„Köszönöm a mikrohullámú sütővel kapcsolatos figyelmeztetést. Nem az első eset, amellyel találkozom. Az oka egy túlhevítésként ismert jelenség. Vízmelegítés közben bármikor előfordulhat, különösen akkor, ha az edény, amelyben a vizet melegítjük új, vagy ha csak kis mennyiségű vizet melegítünk (fél csészénél kevesebbet). Az történik, hogy a víz gyorsabban melegszik föl, még mielőtt buborékok keletkezhetnének. Ha a csésze nagyon új, akkor nincsenek még rajta kisebb felületi karcolások, repedések,  amelyek a buborékok képződését elősegítenék. A felgyülemlett hőt elvezető buborékok hiányában a folyadék nem kezd forrni, hanem tovább melegszik, jóval saját forráspontja fölé. Amikor azután ilyen állapotban a csészét megmozdítjuk, vagy a folyadékot megkeverjük, rohamosan beindul a buborékképződés és kiszorítja a csészéből a forró folyadékot.”
5659 0 7 Izé
Sünilány: Jah, bocsi, még az (azt hiszem akril alapú) festékben tehet kárt.
Sünilány: Már nem azért, azok a bogrék nem bevonva vannak anyagokkal, hanem SZAR minőségű kínai piaci m [...]
Lilu__cica: Tegnapelőtt a macskám kajáját melegítettem mikróban. Még jó, hogy csak 30 mpre tettem be, p [...]
Mind a 7 komment