REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Miről árulkodik a HCG hormon? 

A HCG a human gonadotropin hormon rövidítése, melyet a női szervezet (pontosabban a beágyazódott pete sejtjei, később a méhlepény) kezd el termelni az után, hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódik a méh nyálkahártyájába.
259 0 0 Pink Izé
A fehér cukor elsavasítja a szervezetet?
170 0 0 Pink Izé
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a gubacs.

A gubacs növényi szövetekben kifejlődő rendellenes sejtszaporulat, illetve sejtméret-növekedés, amely valamilyen más élő szervezet (vírus, baktérium, fonalféreg, rovar, atka stb.) tevékenységének hatására jön létre. A gubacs a benne vagy rajta élősködőknek az időjárás és ellenség ellen védelmül, lakóhelyül, költőfészkül és táplálékul is szolgál.

Egy érdekes példa az ugráló gubacs.
4389 2 12 Izé
Nusihusi: Jópofán néznek ki:) Az első képen úgy néz ki, mint a zabpehely:D
bungle: Nem csak veszik, eszik is! ;) Pattogó hagymás bab, Bud Spencer is erre esküszik! :D
bungle: Csak a szádban pattog, nem a kezedben. ;)
Mind a 12 komment
Testet melengető ételek

Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is.
340 0 5 Pink Izé
szűzirónia: v kaja közbe megjött a tornádó nebassz
CRaPtRaSH: azé készült hogy ide kikerüjjön :D
Grex: ...egy szobai ventillátorhoz készült.........
Mind a 5 komment
Elérhető A szupercsapat film trailer-e!

John 'Hannibal' Smith ezredes, Templeton 'Szépfiú' Peck hadnagy, H.M. 'Bolond' Murdock százados, Bosco 'B.A.', 'Roszfiú' Baracus őrmester majd Amy Amanda 'Tripla A' Allen. Egy ütős csapat, sokak által ismert és szeretett - egyéni módszerekkel dolgozó bűnüldöző szervezet, ez A szupercsapat (The A-Team).

1983-ban indult a népszerű akció sorozat, melyből mint már azt tudjuk régóta, készítenek egy egész estés filmet. A Füstölgő Ászokat rendező Joe Carnahan rendezi,  négyen dolgoztak a forgatókönyvön. Ridley és Tony Scott producerként vesznek részt a forgatáson.
Fő szereplők: Liam Neeson, Bradley Cooper, Sharlto Copley, Jessica Biel, Quinton Jackson és Yul Vazguez.
Premier: 2010. június 11.
1659 1 6 Film Izé
kasy: Mármint sunáztadnád magad vele. Nem? Balról a második játsza Mr.T-t. (Az origy nem vállalta m [...]
csicsilla: huuu szépfiút sunáznám :D de hol van Mr.T? :(
panzerp: áááááááááááááááááááááááááááá kikezek??????? és hol a retrooooo???? és [...]
Mind a 6 komment
Dollhouse (A felejtés ára)

A Dollhouse egy olyan cég ami emberek agyát törli ki azért, hogy új személyiséget tápláshassanak beléjük a megrendelők kénye kedvére. Akik általában barátnőt, szexrabszolgát, tolvajt, vagy gyikost kérnek. A fő konfliktus abból adódik, hogy a "babák" elkezdenek emlékezni. A másik, hogy a szervezet jellegénél fogva nem igazán legális, ezért az FBI nyomoz utána.

Sajnos a sorozat nem ütött akkorát, mint amekkorát elvártak tőle. Illetve amit a készítőjétől, a sorozatok nagy mesterétől vártak. Viszont szerintem még így is a mostanában futó, illetve épp most szünetelő sci-fi sorozatok közt megállja a helyét. Igazán különleges történettel állunk szembe, és a színészi játékok is (amiket egyébként a történet meg is követel egyes karakterektől) tökéletesek.

Eddig két évad futott le, és már a sorozat törlése is tervben van, de az RTL Klub még csak most kezdi vetíteni. Január 4-étől késő esténként nézhetitek is. Én személy szerint inkább gépen feliratosan. A FOX mentő kampányáról a magyar oldalon többet is olvashattok.


Imdb | Wiki | Magyar oldal
594 1 1 Film Izé
Erunder: Hozzá tenném még hogy van egy pilot amit sehol sem vetítettek le, így az RTL Klub se fogja. Ha [...]
A magzat a terhesség teljes ideje alatt ki van téve a várandós anya szervezetébe kerülő minden értékes és káros anyag hatásának. Sajnos nem csak a vitaminok, ásványi anyagok jutnak át a placentán keresztül a magzat szervezetébe, hanem az olyan ártalmas anyagok is, mint az alkohol, a drog vagy a nikotin.
159 0 0 Pink Izé
A világ első számú bunyósa Fedor „The Last Emperor” Emelianenko ismét megvédte nehézsúlyú bajnoki címét és veretlenségét a nála 12 kilogrammal nehezebb Brett Rogers ellen az éjszaka, aki eddig úgyszintén veretlen volt. A Strikorforce szervezet gálája annyiban volt más Fedor számára, hogy a megszokott ring után ezúttal ketrecben zajlott az MMA szabályrendszerű meccs, ami látszólag nem jelentett neki gondot!
821 0 0 Sport Izé
A vasról - miért kell szervezetünknek a vas?
1714 0 1 Pink Izé
orsyka_001: azért, hogy ne kapj szívinfarktust mikor fésülködés után meglátod mennyi hajadtól sikerült [...]
Hogyan befolyásolja az alkoholfogyasztás szervezeted működését?
657 0 1 Pink Izé
snake6: jó a post kép-->>.ne igyál alkoholt ha nincs rajtad ruha
Miért kell a cink a szervezetnek?
1344 0 0 Pink Izé
A világ talán legerősebb optikai mikroszkópjával készült felvételek, melyek a betegségek kialakulásának mellőzött elméleteit igazolják. A több órányi film tanulsága? A legyengült szervezetben alakul ki betegség :(
1693 0 0 Tech Izé
Halálos közellenség - Public Enemy

Jacques Mesrine a francia történelem talán legismertebb gengsztere volt, akinek élettörténete szinte kiáltott a megfilmesítés után. A rendező és csapata 2007 májusától 2008 januárjáig forgatva egyszerre két játékfilmnyi anyagot vettek fel, hogy két részletben láthassák a nézők Mesrine bűnökkel és érdekességekkel teli életét. Vincent Cassel megformálásában az első epizódban annak lehetünk szemtanúi, ahogy Mesrine beépül a szervezett bűnözésbe és maga is gengszterré válik, a későbbi folytatásban pedig már a leghíresebb francia bűnözőként folytatja pályafutását.

Hivatalos honlap | Imdb1 | Imdb2
345 0 0 Film Izé
Rég volt már karcsúsító videó (Izé Update! :)), biztos várta már a szervezetetek, hogy megkönnyebbüljön egy kicsit... ;) Jó étvágyat a vacsihoz, legközelebb pedig biztosan más hangsúllyal meséltek agyrágó bogaras viccet! :D
7531 4 127 Izé
wtf: http://www.liveleak.com/view?i=dc2_1252038513" target="_blank">http://www.liveleak.com/view?i=dc2_12 [...]
Kapitány: Jokker: nem láttál még akkor cigányt, amelyik akar tőled valamit.
Jokker: Amúgy tényleg az ilyen férgek, meg paraziták, meg élősejtzabálók a legundorítobb valamik!
Mind a 127 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban: a Guinea- v. medinaféreg (Dracunculus medinensis), mely egy Afrikában honos parazita fonálféregfaj. A féreg lárvái a fertőzött víz fogyasztásával kerülnek be a szervezetbe, majd az emésztőrendszerben válnak ivaréretté. A megtermékenyített nőstények (melyek akár egy méteresre is megnőhetnek) a bőr alatti kötőszövetben húzzák meg magukat, majd a fertőzéstől számított egy év múlva megindulnak, és igen fájdalmas keléseket hoznak létre a bőr felszínén a lábszár vagy a lábfej tájékán. Amikor a delikvens a fájdalmat enyhítendő vízbe mártja a lábait, a nőstény féreg a kifakadt kelésen keresztül kidugja hátsó testvégét, hogy a szabadba engedje több ezer utódját. A kezelés egyetlen módja, ha ilyenkor az állat végét megcsípik, felszúrják egy hegyes pálcikára, majd csavarnak rajta egy egészen kicsit, óvatosan, nehogy a kötőszöveti rostokra felcsavarodott féreg nagyobbik része bennszakadjon. Majd a következő napon tovább tekernek rajta, és így tovább heteken át. Ez a procedúra rendkívül fájdalmas (a féreg latin neve, a Dracunculus is arra utal, hogy ez olyan érzés, mintha egy sárkány tüze égetné az embert vagy egy tüzes kígyó tekeregne a bőre alatt), és akár egy hónapig is eltarthat, mire teljesen sikerül megszabadulni az állattól. Ezt a fajta kezelésmódot egyébként már az ókortól kezdve alkalmazzák, és egyes elképzelések szerint a gyógyszertárakon vagy a WHO logóján látható közismert, a gyógyítást szimbolizáló jelkép sem az Aszklépiosz botjára tekeredő kígyót, hanem sokkal inkább a pálcikára felcsavart medinaférget ábrázolja.
9847 3 24 Izé
vadonka: Ha afrikába mennék inkább aggódnék az ebola miatt. Tényleg arról mi hír? Nagy a csend!
bungle: Eltűnhet a Föld színéről a betegség, amitől 80 centi hosszú fonálféreg nő ki az ember bő [...]
bungle: Egyméteres húsevő férgek élnek sok ezer dél-szudániban http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/ [...]
Mind a 24 komment
Csuklás, gyomorkorgás, szellentés - Figyelj szervezeted hangjaira!
1128 1 11 Pink Izé
bandee1219: Ezzel egyet értek, + pl. az izzadás "gátlása".
CrazyLime: :)
nagydee: Naaaaaaaa! Légyszilégyszilégyszilégyszilégyszilégyszilégyszilégyszilégyszilégyszilégyszil [...]
Mind a 11 komment
Diéta: szabad út a vírusoknak
208 0 0 Pink Izé
A veretlen orosz nemzetiségű Fedor Emelianenko ismét bebizonyította, hogy vitathatatlanul ő a világ első számú nehézsúlyú bunyósa, mikor a nagy múltra visszatekintő Andrei Arlovskit verte kiütéssel ma hajnalban a WAMMA szervezet által megrendezett szuper gálán.
661 0 3 Sport Izé
Schwed: Rosszúl tudod mert nincs veresége, az a meccs egy sérülés miatt lett megszakítva. Sose kapott [...]
laci_: Felugrásból meg akarta térdelni. Amúgy nem veretlen, 30-1-0 a statisztikája :)
Balázs: én nem értek ehhez de szentem ez a hülye nekiugrott a kezének:)
Tisztelt Munkatársak!
Köszöntjük a Kollégákat cégünk éves összejövetelén.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében csak 1, azaz egy pohár alkohol tartalmú ital/fő fogyasztható a rendezvény ideje alatt.
Köszönjük megértésüket és együttműködésüket az összejövetel alatt. Jó szórakozást kívánunk minden kedves kollégának!
9645 7 13 Izé
mekszamnojz: Először aszittem valami "ebbe kell belepisilni" dolog lesz :)) ahogy az esztékákban is szokás X [...]
Laci: Kösz az ötletet! T.i. napi egy pohárral engedélyezett az orvos :)
Maccoyi: Ez átformálja azt a mondást miszerint, "Mérték a vödör, tartozkodás az asztal alatt!" :D
Mind a 13 komment
Audi Calamaro - a Porsche Hungary által szervezett design versenyre készült tanulmány. Ez már nem is guruló, hanem repülő izé. :)
5149 0 10 Autó Izé
noffx: A srác oldala itt: http://pecoraio.com/works.php A többi munkáját is ajánlom figyelmetekbe!!! [...]
Traktorman: Ez de nagyon állat! Egy lámpától lámpáig gyorsulást megnéznék vele!
JoinR: oszt a lábamat hova teszem?
Mind a 10 komment
Audi Calamaro - a Porsche Hungary által szervezett design versenyre készült tanulmány. Ez már nem is guruló, hanem repülő izé. :)
5286 4 10 Izé
noffx: A srác oldala itt: http://pecoraio.com/works.php A többi munkáját is ajánlom figyelmetekbe!!! [...]
Traktorman: Ez de nagyon állat! Egy lámpától lámpáig gyorsulást megnéznék vele!
JoinR: oszt a lábamat hova teszem?
Mind a 10 komment
Allergiával védekezik a szervezetünk a rák ellen?
155 0 1 Pink Izé
TinusSs: Akk tesóm nem lessz rákos én meg egészséges vagyok szóval, mostmár kezdhetek félni:D
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
899 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
Vengaboys-Boom, Boom, Boom, Boom!

1995 nyarán két DJ, Danski és Delmundo, összeállt egy csapatba 4 állandó partiarccal, akik az ő illegálisan szervezett tengerparti mulatságukra jártak. 2 lányról és 2 fiúról van szó. Az első időkben a négyes csak, mint tánckar működött, kiegészítva a 2 DJ zenéjét. A botrány sosem állt távol tőlük. A bulik alatt az élő állatok, éneklő apácák, a bútorégetés és több doboznyi vazelin sem hiányzott az előadásból.

Take me to the city

Kiss

We like to party

425 1 6 Zene Izé
kotta: Oké, oké, lebuktam megin', de pszt! Ártana az imidzsemnek, tudod... :DDDD Ha lesz vmi nosztalgija [...]
Purple: jaja, magyar! látom te is otthon vagy vengaboys ügyben :D kitalálsz itt mindenfélét, hogy nem j [...]
kotta: Hahahahahaa: http://www.youtube.com/watch?v=g1tDDH-4zsw :DDDD
Mind a 6 komment
Kreatív WWF reklámkampányok
12201 22 115 Izé
Purple: befejeztem.
Purple: erről van szó, hogy nem ismerjük egymást.. pont ezt mondtam múltkor, hogy nagyon nem lehet át [...]
bungle: Jut eszembe, fel akartalak venni msn-en, de vmiért nem sikerült (vagy lehet nem voltál online). L [...]
Mind a 115 komment
A minap rendezett hasonló spontán játék alapjait felhasználva, itt a második kör.

A feladat ugyanaz: Mi lehet az az izé, ami a képen látható.

Ismét 3-3 nyertesünk lesz ha minden jól megy, ebből három a valós funkciót tippeli meg helyesen, a második 3 pedig roppant kreatív.

A megfejtéseket továbbra is a tech.izé.hu kommentjei közé várom.

Határidő: hétfő reggel 9 óra.

Update: Megkövetek minden kedves kommentező pajtást, hogy csak most jelentkezem.
A helyes megfejtést szerencsére most többen is ki tudtátok találni, rögtön az elején, ami miatt kénytelen voltam cseppet dezinformálni, de úgy látszik ez sem segített.
A helyes megfejtés pedig: szobai planetárium, azaz csillagkép vetítő. A legelső helyes nyertesünk bandee1219 volt, aki külön kap egy sapit, mert beszóltam neki :)

A többi szerencsés nyertest rövidesen értesítjük és itt is jelzem majd.

Köszönöm a részvételt mindenkinek.

Ui.: A következő játékkal kapcsolatosan érdeklődnék és várom a válaszokat komment formájában: Videó rögzítéssel (akár mobil is) hogy álltok?

Update2: A nyertesek pedig a következő szerencsés izé felhasználók:

Az első kategória nyertesei: Soul Deprived, Fear, S.Henrik

A második kategória nyertesei: Forgi, anon, Tothy

Különdíjas sapkatulaj: bandee1219

A nyerteseket a regisztrációnál megadott mailcímen értesítem rövidesen. Ez alól kivételt képeznek azok, akik nem valós mailcímet adtak meg a regisztrációnál, mint pl Fear, igy az ő nyereménye automatikusan felajánlásra kerül valamely karitativ szervezetnek :)
1585 0 57 Tech Izé
Fear: Megváltoztattam, csak ne ajánljátok fel :D :(
Fear: :( bocsanat de regi mailcim volt es a citrom kitorolte:( Ha volna rá mód azért adnék valósat is [...]
bandee1219: Aham, látom, egész nap kómás vagyok...
Mind a 57 komment
"A romaprobléma megoldásának útjai
Az egyik, talán legvalószínűbb út a romaemancipáció, ami Csehországban is egyre gyorsabb ütemben folytatódik a jövőben. [...] A megoldás keresése során felmerült a roma népességnek a többségi nemzettől való elkülönítése. Ez leggyakrabban az emberijog-védő mozgalmak és a roma szervezetek tiltakozását váltja ki. Ezzel együtt is vannak olyan cseh városok, ahol ezzel kísérleteznek. Így például Most városában egy Chanov nevű telepre kétezer romát telepítettek össze, és élükre, mintegy vajdaként, egy roma vállalkozót állítottak, aki bérli a telepet, és felügyel az ottani roma lakosságra, irányítja őket." (Hamberger Judit: A csehországi romák helyzete).

A 70-es évek végén épült lakótelep ma így néz ki. Áram, víz, csatornaszolgáltatás, fűtés nincs, mivel nem fizették, ill. ami mozdítható volt, azt eladták. A fűtést a környező fák kivágásával oldják meg (de érdemes megnézni pl. a "garázsajtókat").
+ képek a közeli településről.
12708 6 125 Izé
gyula400: igen mimeg olyanokvagyunk mint az oroszlán
mekszamnojz: de gyerekek most komolyan! Ha nem lenne ez, honnan tudnatok hogy mit nem akartok vagy milyenek nem a [...]
bandee1219: Nem, az a bolygó egy nagyon távoli naprencerben lenne, nem is látnánk őket többé. :)
Mind a 125 komment
Csak a kutyák számára hallható dal vezeti az új-zélandi lemeztoplistát. A Very Silent Night (Nagyon csöndes éj) karácsonykor került a piacra, és pillanatok alatt óriási népszerűségre tett szert a kutyások körében.

A célközönség kritikai visszhangja azonban nem ilyen egyértelműen pozitív: akadt olyan eb, amely a csak kutyafül számára fogható frekvencián felcsendülő muzsika hallatán veszett tombolásra gerjedt, nekiesett a kutyaslágert játszó rádiónak, és ízekre szaggatta - mesélte egy helyi állatvédő szervezet illetékese.
A rajongói tábor viszont népesebbnek tűnik: ez a hallgatóság szépen lefekszik, és békében hallgatja a számot.

A 4,99 újzélandi dollárt (alig 710 forintot) kóstáló lemez, amelynek bevételét jótékonysági célra szánják, hangszeres és vokális változatban is tartalmazza a toplistás dalt. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy melyik feldolgozás okozza a nagyobb élményt a közönségnek.
A kutyák éji dalának sikerén felbuzdulva hamarosan további kiadások látnak napvilágot: a tervek szerint az ausztrál és az amerikai házőrzők sem maradnak zene nélkül. (MTI)
3111 3 16 Izé
bandee1219: Hát, ez kb. olyan, mint a telefonokra letölthető hangok közül az, ami nem hallható. Oo (nem a [...]
Kestrell: Véleményem szerint ez egy k*rva nagy parasztvakítás. Gondoljunk csak bele. "...csak kutyafül sz [...]
Tierno: Jesszus!
Mind a 16 komment
Országos GeneRally Bajnokság

Mela Kehes és a Hungarian GeneRally Team folytatja Bajnokságát!
A nagy sikerű GeneRally F1 Cup mellett csalakozzatok ide és a GeneRally Höylára is!

Aki szeretne csatlakozni, megteheti Mela Kehes GeneRallys oldalán vagy fórumán.

Ezen kívül a Tények fóruma is vár benneteket, hiszen jelenleg ez a hivatalos HGR Team fórum! Itt egyéb versenytípusokról is értesülhetsz! Pl. Ki mer kiállni Freemy ellen? De létezik egy Pályakészítő verseny is, stb...

Minden GeneRally barát figyelmébe ajánlom, a hamarosan induló Magyar GeneRally Közösség honlapot, ahol minden HGR Team által szervezett és lebonyolított versenyről értesülhetsz, illetve sikeres versenyzés esetén jutalomban részesülhetsz! (címet később!)

Jó versenyzést, kellemes koccanásokat!
Freemy
HGR Tea
5983 0 4 Game Izé
Freemy: Szia! Ha a linkekre kattintasz, mindent megtalálsz. Természetesen a játék letöltéséhez vezet [...]
Bero: Tökjó hogyha minél többen leszünk... Miért is? Mi ez a játék, hogy is és hol is lehet vele [...]
Freemy: Gyertek minél többen!
Mind a 4 komment
Országos GeneRally Bajnokság

Mela Kehes és a Hungarian GeneRally Team folytatja Bajnokságát!
A nagy sikerű GeneRally F1 Cup mellett csalakozzatok ide és a GeneRally Höylára is!

Aki szeretne csatlakozni, megteheti Mela Kehes GeneRallys oldalán  vagy fórumán.

Ezen kívül a Tények fóruma is vár benneteket, hiszen jelenleg ez a hivatalos HGR Team fórum! Itt egyéb versenytípusokról is értesülhetsz! Pl. Ki mer kiállni Freemy ellen? De létezik egy Pályakészítő verseny is, stb...

Minden GeneRally barát figyelmébe ajánlom, a hamarosan induló Magyar GeneRally Közösség honlapot, ahol minden HGR Team által szervezett és lebonyolított versenyről értesülhetsz, illetve sikeres versenyzés esetén jutalomban részesülhetsz! (címet később!)

Jó versenyzést, kellemes koccanásokat!
Freemy
HGR Tea
6188 2 4 Izé
Freemy: Szia! Ha a linkekre kattintasz, mindent megtalálsz. Természetesen a játék letöltéséhez vezet [...]
Bero: Tökjó hogyha minél többen leszünk... Miért is? Mi ez a játék, hogy is és hol is lehet vele [...]
Freemy: Gyertek minél többen!
Mind a 4 komment
Szervezett bűnözés
4795 5 2 Izé
Évyke: hát jó az a kacsa ott!!!!helyébe én is azt tenném!!:-)
altercsirke: gyerekek! segítetek a maminak dolgozni?