REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Zack and Miri Make a Porno (Kevin Smith újabb agymenése)

A két ezeréves barát, a szobatárs Zack és Miri igencsak nehéz időket él át, ugyanis adóssághegyek tornyosulnak föléjük. Amikor kikapcsolják az áramot és még a vizet is elzárják náluk, különös mentőötletük támad a gyors pénzszerzésre: a barátaik segítségére is számítva, pornófilmet forgatnak. Előtte azonban esküt fogadnak, hogy a szex semmiképp sem fogja megrontani a barátságukat. Ám ahogy elkezdődik a forgatás, a két barát közötti üzleti megállapodás és plátói barátság valami sokkal többé változik át.


Előzetes | Imdb
543 0 6 Film Izé
Sissi: Én most néztem meg, de nekem nem tetszett. Pedig a Jay és néma Bob bejött.
Springhill: Ollttááárijófilm!:) Eddig ez a legjobb Seth Rogen film amit láttam!
CRaPtRaSH: nagyibugyi :D
Mind a 6 komment
Coraline

Coraline egy kislány, aki egy titkos ajtót fedez fel új otthonában, mely mögött saját életének egy másik változatát találja. A felszínen ez a párhuzamos valóság hátborzongatóan emlékeztet valós életére - csak éppen sokkal jobb. Ám ez a hihetetlenül eredeti, fantasztikus kaland egyre veszélyesebbé válik, és amikor a másik, az álanya örökre ott akarja fogni, Coraline latba veti minden makacs elszántságát, bátorságát: segítségül hívja szomszédjait és egy beszélő fekete macskát, hogy megmentse igazi szüleit, néhány szellemgyermeket, és hazatérjen.
528 3 0 Film Izé
Erőszakik (In Bruges)

"Ez nem is vígjáték!" - ezzel a kijelentéssel tisztáztam magamban több filmajánló hibáját, az Erőszakik első felében, amikor is megvilágosodott előttem, ez nem vígjáték, sőt sokkal jobb annál, amire számítottam. A borító és a filmajánlók átböngészése után laza komédiát vártam, amolyan "gájricsiset"... Hát csalódtam, de csakis pozitívan, ez a film megéri minden percét!

Előzetes.
455 1 2 Film Izé
Balázs: nagyon nagy film!!!!
ssscsaba: ez egy igenigen nagy film!!!
Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz

A csodálatosan szép természeti képek, a beszéd szinte teljes hiánya rendkívüli módon lelassítják a film menetét, és a 105 perces hosszúság sokkal inkább három órának tűnik, de a nyugalom és szépség, amit a film nyújt, kárpótolja a nézőit.

Port
290 1 0 Film Izé
Átkelés Kínában egy kevésbé forgalmas útvonalon...

(azért részegen sokkal nagyobb élmény egy ilyen hídon :D - bungle)
6913 2 18 Izé
konserv: űűűű ez tépett állapotban nagyonkomoly :D:D
hawkeye: Na, ezt megpróbálom... Majd a Margit-hídon gyúrok rá... :)
noldika: nah itt is csak akkor mennek at ha vegso fazisu tudorakom lenne ,es meg elnek vagy 3-4 napot,akkor b [...]
Mind a 18 komment
Pánik az anyósülésen. :)

Riccardo Patrese felesége nem sokkal ugyan, de jobban élvezte. :D
18887 5 35 Izé
M.Andreas: Megnéztem a Patrese-videót, először felirat nélkül. A vaffanculo-t értettem... :D Nagyon kir [...]
ha_ho: Az lesz mán csak fasza he!
izébigyó: Kattints a post szövegben levő "jobban élvezte" linkre.
Mind a 35 komment
The Hunt for Gollum

Egy hamarosan megtekinthető, a Gyűrűk Ura történetéhez kapcsolódó, rajongók által készített rövidfilm, ami az előzetesek alapján kifejezetten ígéretesnek tűnik. A film története a trilógia előtt nem sokkal játszódik, és Aragorn Gollam utáni hajszáját mutatja be, aki éppen Mordorból szabadult hosszas kínvallatás után, miután elárulta Szauron szolgáinak, hogy a Gyűrű a Megyében van.
5801 0 14 Film Izé
Erunder: Decoy28 küldte http://www.dailymotion.com/featured/video/x93zji_the-hunt-for-gollum-hd-version_shor [...]
wnw: így igaz,olyan érzés mint a barátokköztben a 3. vagy 4. Tilda :DD
iw84u4t: Hát ahhoz képest, hogy saját költségvetésű "házimozi", tényleg elég jó minőségűek a t [...]
Mind a 14 komment
The Hunt for Gollum

Egy hamarosan megtekinthető, a Gyűrűk Ura történetéhez kapcsolódó, rajongók által készített rövidfilm, ami az előzetesek alapján kifejezetten ígéretesnek tűnik. A film története a trilógia előtt nem sokkal játszódik, és Aragorn Gollam utáni hajszáját mutatja be, aki éppen Mordorból szabadult hosszas kínvallatás után, miután elárulta Szauron szolgáinak, hogy a Gyűrű a Megyében van.
5798 1 13 Izé
wnw: így igaz,olyan érzés mint a barátokköztben a 3. vagy 4. Tilda :DD
iw84u4t: Hát ahhoz képest, hogy saját költségvetésű "házimozi", tényleg elég jó minőségűek a t [...]
spider86: elég jónak ígérkezik... csak tényleg ne legyen lapos a történet mert akkor mind1 milyen rész [...]
Mind a 13 komment
Bár egynémely magazin címlapján sokkal fedetlenebbek a hölgyek, tény, hogy Judit egynémely fotón sokférfiszívet megremegtetett. Hja kérem, akkor még nem volt divat színésznői körökben teljesen pucérra vetkőzni!
874 0 1 Pink Izé
papaluige: bírom ezt a Nő(ci)t! ....:)
Chris Isaak - Baby Did a Bad Bad Thing 
(Laetitia Casta szerepe teszi sokkal érdekesebbé)
450 0 0 Zene Izé
Circle Square Triangle  
Boa v. Python

A 2005-ben néhány sikeres kislemezzel feltűnt angol Test Icicles dance-punk trió meglehetősen rövid karriert futott be, a háromfelé húzó zenekar nem sokkal a csalódást keltő For Screening Purposes Only című album megjelenése után bejelentette feloszlását. Sztem akkor is jó :P
303 2 1 Zene Izé
calipunkszabus: szerintem is jóó!
Kicsit mellőzött sportág (persze, tudom, a 100 méteres síkfutás sokkal látványosabb - és valószínüleg többet is hoz a konyhára).
513 1 0 Sport Izé
A világ legkisebb kígyója. Barbadoson fedezték fel, mindössze 10 centiméter, és spagettivékony.
A kígyó Leptothphlos carlae névre lett keresztelve - a 3100 ismert kígyófaj legkisebbje. Az állatot Dr. Blair Hedges amerikai biológus fedezte fel. Miután a kutatók megtalálták az első egyedet, több száz követ fordítottak fel, hogy még egyet találjanak. Összességében Hedges és felesége mindössze két nőstényt talált.
Elmondása szerint valójában ezen fajból már volt három igen régi példánya, az egyik a londoni Természettudományi Múzeumban, és kettő Martinique-en, szintén múzeumban. Ám azon fajokat rosszul azonosították. Hedges magyarázata szerint egy új faj azonosítását igen megnehezíti, ha az élőlény ilyen apró. "Az apró állatoknál a különbségek sokkal finomabbak, és gyakran nem veszik őket észre". A modern genetikai ujjlenyomat vizsgálat gyakran az egyetlen módja a fajok szétválasztásának. "Az a nagyszerű, hogy két kistermetű kígyó között is ugyanolyan különböző a DNS, mint két nagyobb faj esetén, így lehetővé válik, hogy olyan különbözőségeket is észrevegyünk, amelyeket egyébként puszta szemmel nem látunk" - mondja Hedges.
Más kígyófajjal ellentétben - melyek egy nemzés során akár 100 tojást is leraknak -, a világ legkisebb kígyója mindössze egyetlen tojást rak.
1783 3 8 Izé
MonTom: Én? ÁÁÁ dehogy. Rafinált jószágok ezek.Biztos kifigyelték az őrök viselkedését, majd az [...]
rivaul: Igen s én olvastam először... Még az a példány is volt a kezembe ami nálad kötött ki :P
Dawe: ez benne volt a mai blikkben :D
Mind a 8 komment
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
921 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
Folyékony fémmel működő processzorhűtő.
A holland Danamics neve bizonyára sokak számára ismeretlen, ám ha a vállalat legfrissebb terméke piacra kerül, és valóban olyan hatékony lesz, mint azt most állítják, akkor ez a tény hamarosan megváltozhat. A Danamics elkészítette az első olyan processzorhűtőt, amelyben speciális összetételű, folyékony fémből álló keverék található, amelyről a gyártó érthető módon nem árult el részleteket. Ez a termék végre elérhető lesz kereskedelmi forgalomba is, ha minden a gyártó tervei szerint alakul.

A Danamics által kifejlesztett újdonság LM10-es típusjelzéssel van ellátva, az egységben található folyékony fémet egy speciális, elektromágneses pumpa keringeti, amely nem rendelkezik mozgó alkatrészekkel, kiegyenlítő tartállyal, illetve semmi egyébbel, ami egy vízhűtő rendszernél megtalálható. A gyártó állítása szerint az új megoldás sokkal hatékonyabban teszi a dolgát, mint a legtöbb vízhűtő rendszer. Az alkalmatosság a leghatékonyabb léghűtő szerepéért is versenybe száll a piacon, ugyanis a folyékony fém által szállított hőt az egységen található hűtőbordák vezetik majd el a levegő segítségével. A hűtőben található elektromágneses szivattyú nagy hatékonysággal keringeti a zárt rendszerben található folyékony fémet, ám ennek ellenére is kevesebbet fogyaszt 1 W-nál.

A Danamics LM10-es hűtőalkalmatosságának várható végfelhasználói árával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de úgy tűnik, hogy az egység már megjelenésre kész állapotban van, így remélhetőleg hamarosan találkozhatunk vele kereskedelmi forgalomban. Az ötlet ugyan nem új, de a kivitelezés nagyon jónak tűnik.
877 0 17 Tech Izé
rivaul: hyper tx2-t próbáld meg az még a quadokat is hidegen tartja s ahoz képest nagyon olcsó :)
Jozef7: az szép
wowbagger: pl nekem jó lenne a szénné feszelt c2d e8200amhoz,mert eléggé melegszik a kicsike... pedig egy [...]
Mind a 17 komment
Inferno Metalcore System

A zenekar a jelenlegi felállásban 2001 vége óta működik, az Inferno gyökerei azonban ennél sokkal mélyebbre nyúlnak. Tamás és Laci 1992 óta együtt zenéltek különféle formációkban (és kettesben is) majd pár szerencsi taggal, Csabival és Dénessel megalakították az Inferno-t. 1997-ben megjelent az első demo
304 0 0 Zene Izé
Egy kis ideglazító/émelyítő Burzumtól, a Dauði Baldrs c. albumról (1997).

postban:

Dauði Baldrs

u.e. metálabban feldolgozva: link

még:

Hermoðr Á Helferð

Móti Ragnarokum

Ez az album munkásságuk töredéke csak, legtöbb lemezük sokkal zúzósabb. A banda története elég kalandos, akit érdekel annak: wiki
251 0 2 Zene Izé
fadam: igen ez így van, egyedül csinálta az egész lemezt ..volt szabadideje : )
közlegény: Úgy tudom Varg Vikernes barátunk ezt már a sittkón írta, (ugye Euronymus (Mayhem) lelke szárad [...]
"Világ legkisebbje" arany-pendrive a Super Talenttől
A legújabb, PICO-C Gold nevet viselő, 8GB-os darabjuk, amelyre csak a már említett "világ legkisebbje"-ként hivatkoznak, ugyanis ténylegesen kisebb, mint egy szokványos SD-kártya, és körülbelül a legkisebb pénzérmékkel van egy súlycsoportban.

További pozitívuma, hogy vízálló is - ami azonban eléggé érthetetlen rajta, az az, hogy 24 karátos arannyal bevonva, valamint aranylánccal együtt hozzák forgalomba; amint a cég fogalmazott, "sokkal inkább tűnik divatkelléknek, semmint nagyteljesítményű pendrive-nak". Tény, így van. De ez miért jó? Ezt csak ők tudják.

Elmondásuk szerint a meghajtó akár 200X-os sebességre is képes (30MB/s), akár 2.000 MP3-at is elbír, és élethossziglani garanciát vállalnak rá. Várhatóan még ezen a héten kapható lesz online üzletekben, $40 alatti árral.
1080 0 12 Tech Izé
bluelight: Az alábbi példa kivonatolva: 23,95(ár)+4,95(fuvar) = 28,9 GBP * 287,89 (árfolyam) = 8320 HUF ht [...]
NFS-fan: aha.. de gondolom magyarországra szállításnak ára is van :( mennyi lehet kb? /túl sokat kérde [...]
bluelight: Bazz, ez szép lett :-) Mindegy, szóval az ebay-en keress rá van belőle és szállítják ide is. [...]
Mind a 12 komment
Egy kis laza macskabunyó (burkolt napi cicás posztnakvaló :)).
Persze ők sokkal profibbak náluk! :D
4421 1 7 Izé
bungle: Hol, itt? Melyik postban?
sparkey6: Jo, de volt mar ez is!
mumus: szeretem a cicakat >
Mind a 7 komment
Dir En Grey - Schwein No Isu

A Dir en grey a japán visual együttesek sorába tartozik, és mint olyan, eléggé behatározhatatlan stílusú zenét játszik. Teljesen normális indies együttesként kezdték a '90es években. Első albumuk, a Gauze már hatalmas sikereket ért el keverve a hagyományos visual stílust igen zúzós zenékkel. És itt mutatkozott meg legjobban az énekes, Kyo mindenre képes hangja: sivalkodás, mániákus nevetés és egyéb hangok kiadásával kultusszá vált személye a rajongók közt. Első hallásra Marilyn Manson, Slipknot és a Murderdolls hangzásvilágába sorolhatók, melyek biztosan hatottak rájuk, de ők többek ennél. Valahogy sajátosan sokkolják a közönséget, a felsoroltaknál sokkal színvonalasabban. Dalaik és Kyo dalszövegei depressziósak, sokkolóak és nagyon perverzek, de helyenként igen líraiak, szóval nem igen egyoldalúak. Kinézetükben is nagyon alkalmazkodnak az aktuális dal stílusához, így itt is sok arcot mutatnak.
366 0 4 Zene Izé
Ganja Master: jó az csak szar... : DXD
Balázs: nem rút, csak titokzatos xD de am az énekes itt is nagy isten mint a NIN be csak a NIN meg szar xD [...]
Ganja Master: szal aztmondod ez ilyen progresszív japán karatéjozós depimetál? és még úgy is néznek ki? : [...]
Mind a 4 komment
Az OLPC (One Laptop Per Child) alapítója, Nicholas Negroponte bemutatta a következő XO laptop koncepcióját, ami egyszerűen fantasztikus! Kb. fele akkora mint az XO 1.0, mérete egy átlagos könyvé lenne, így sokkal könnyebb az iskolába vinniük a gyerekeknek. Nincs hagyományos billentyűzete és touchpad-je sem. Van viszont két érintőképernyője, ezek helyettesítik az egeret és a szövegbevitel hagyományos módját. A főképp fejlődő országoknak szánt noteszgép tervezett árát 75 dollárban jelölték meg.

1338 0 3 Tech Izé
xD: Persze, a haszon a fontos, amit a szándék mögé bujtatnak :D
wowbagger: ez a 75 dollár is olyan lesz mint a 100dolcsis laptop...mire kijön,addigra legalább 200-250 dolcs [...]
MonTom: Miért vinne a gyerek az iskolába laptopot?
Thomas Grillo (aki az Aquasonic Waterphone-t is demonstrálta) bemutatja, hogyan kell megszólaltatni a teremint, az első érintés nélküli elektronikus hangszert.

Persze ez önmagában egyáltalán nem izés, így jöjjön egy sokkal tehetségesebb művész... :D
4945 4 13 Izé
bungle: The Legend of Zelda Theme on theremin http://www.youtube.com/watch?v=nJYho56INKU
<-{st.one}->: én megnéztem a bemutatóvidet is. kimondottan tecc ez a kütyü, mondjuk nekem a waterphone is tet [...]
Sissi: A cicusok a legjobbak:)
Mind a 13 komment
Bill Gates jövő ilyenkorra -azaz a tervezettnél sokkal korábban - szeretné a piacon látni az új Microsoft operációs rendszert, ami jelenleg Windows 7 kódnéven fut.
1117 0 6 Tech Izé
dega44: A páratlan számra végződő sorszámokkal amúgysem volt soha szerencséje a bandának.....de ugy [...]
Wolf86: Szerintem meg éppen a Vista hatalmas leégése a fő ok a háttérben. Elvégre ha lenne a cégnek [...]
mtzolee: Ennek elment az esze... vagy a háttérben már annyira változik a management,h lassan vissza kell [...]
Mind a 6 komment
A Ken Lee néven elhíresült videót már mindenhol kirakták (mi nem tartottuk elég jónak ide), mindenki látta, itt is beírtátok 96287 poszt kommentjébe, már remix is készült belőle...

Most szintén Mariah Carey számával, de egy sokkal tehetségesebb versenyzővel büntetnek minket a rohadékok! :D Ez már rendesen kivágta itt is a biztosítékot ahhoz, hogy az Izére kerüljön...
8395 3 36 Izé
Máln@: hát én az aláírt "fordításnál" az énekben kifeküdtem :'D
ördög11: Bungle, bocsájtsd meg nekem, de egyszerűen ez kiívánkozik ki belőem: HÚÚÚÚ, BAZD MEG....... [...]
Laci: Hadd tegyek én is egy téglát ehez az épületes izéhez: Valamikor úgy tudtam jó hangú gyerek [...]
Mind a 36 komment
A látszat csal! Nem babapiskóta, sokkal inkább Toshiba telefon.
360 0 1 Tech Izé
<-{st.one}->: csak babapiskótának ne szóljatok róla!! XD
30 giga az összkapacitása viszont nem sokkal nagyobb mint egy átlag pendrive.
426 0 0 Tech Izé
The History of Longcat
Longcat története az univerzummal egyidős, de az is lehet, hogy sokkalta régebbre nyúlnak vissza gyökerei. Az első valódi képeket a 4chanen láthatták meg a szerencsés kiválasztottak, akik akkor már sejteni vélték a nagy igazságot. A prófécia beteljesedett, eljövend kicsiny bolygónkra Longcat, kit az ókorban számos néven ismertek, a legtöbb kultúra magáévá tette a "látóhatáron túlérő, hihetetlen, természetfeletti-erejű macska" szereplőjét. Néhány kép tehát a szóbanforgó Longcatről.
9757 13 34 Izé
bungle: www.funpic.hu/en/categories/cats/39962_longcat-is-long?categoryId=4&position=&large=1
te.sas!: xDD
bandee1219: http://funpic.hu/hu.picview.php?id=37608
Mind a 34 komment
Játékok négy másodpercben - 2. rész
Sokkal nehezebb, mint az első.
5918 0 2 Game Izé
gamemaker: http://armorgames.com/play/14/four-second-frenzy itt megtalálható
Oláh Dóra: Nekem az 1. rész nem annyira tetszett, ez talán jobb, még a 3. részét nem próbáltam ki, de sz [...]
Játékok négy másodpercben - 2. rész
Sokkal nehezebb, mint az első.
5947 5 0 Izé
Szerintem ő sokkal jobb lenne a McDonald's reklám arcának, mint az a hülye bohóc... főleg ha még vetkőzne is :D
10829 2 1 Izé
Mamut: Hát igen. Japánban megszívta a Donaldal a marketing cumit a cég, mert a fehér arc ott a halál [...]
FOLYADÉKOT SOHA NE MELEGÍTSÜNK 2 PERCNÉL TOVÁBB MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN

„Egy 26 éves fiatalembernek kedve támadt egy csésze kávéra. Elővette a csészéjét, megtöltötte vízzel és (mint már annyiszor) a mikrohullámú sütőbe tette, hogy a víz megmelegedjen. Nem emlékszem már pontosan mennyi időre állította be az órát, de arra igen, hogy azt mondta fel akarta forralni a vizet. Amikor a beállított idő lejárt, kivette a csészét a mikróból, belenézett, és csodálkozva vette észre, hogy a víz nem forrt fel. Abban a pillanatban a csésze “robbant” és egész tartalma az arcába csapódott. A csésze még épségben volt mikor eldobta, tartalmát pedig a vízben felgyülemlett energia „robbantotta fel”. Az arca tele lett hólyagokkal, arcát 1. és 2. fokú égési sebek borítják, nagy a maradandó sebhelyek valószínűsége. Bal szemén akár a látása is sérülhetett. Kórházi tartózkodása idején a kezelőorvos elmondta, hogy ez, sajnos, elég gyakori eset és figyelmeztetett, hogy soha ne melegítsünk csak vizet a mikróban. Ha vizet szeretnénk melegíteni, valamit mindig tegyünk a csészébe, fapálcikát, teafiltert stb, ami a keletkező energiát elvezeti. Sokkal biztonságosabb azonban a vizet vízforralóban melegíteni.”

A General Electric válasza:

„Köszönjük a megkeresést. Örömmel állok rendelkezésükre. Az önökhöz beérkezett e-mail tartalma megfelel a valóságnak. Mikrózott vízben és egyéb folyadékokban nem mindig keletkeznek buborékok a forráspont elérésekor. Tulajdonképpen túlhevített állapotba kerülnek, és nem keletkeznek buborékok. A túlhevített folyadék akkor fog kiforrni a csészéből, amikor megmozdítjuk, vagy például kanalat vagy teafiltert helyezünk bele. Hogy ez ne történjen meg és megelőzzük az esetleges sérüléseket, soha ne melegítsünk csészében bármilyen folyadékot két percnél hosszabb ideig. Melegítés után hagyjuk a csészét még 30 másodpercig a mikróban állni  és csak azt követően vegyük ki és tegyünk bele kanalat vagy bármi mást.”

Egy technika tanár a következő magyarázatot fűzte az esethez:

„Köszönöm a mikrohullámú sütővel kapcsolatos figyelmeztetést. Nem az első eset, amellyel találkozom. Az oka egy túlhevítésként ismert jelenség. Vízmelegítés közben bármikor előfordulhat, különösen akkor, ha az edény, amelyben a vizet melegítjük új, vagy ha csak kis mennyiségű vizet melegítünk (fél csészénél kevesebbet). Az történik, hogy a víz gyorsabban melegszik föl, még mielőtt buborékok keletkezhetnének. Ha a csésze nagyon új, akkor nincsenek még rajta kisebb felületi karcolások, repedések,  amelyek a buborékok képződését elősegítenék. A felgyülemlett hőt elvezető buborékok hiányában a folyadék nem kezd forrni, hanem tovább melegszik, jóval saját forráspontja fölé. Amikor azután ilyen állapotban a csészét megmozdítjuk, vagy a folyadékot megkeverjük, rohamosan beindul a buborékképződés és kiszorítja a csészéből a forró folyadékot.”
5660 0 7 Izé
Sünilány: Jah, bocsi, még az (azt hiszem akril alapú) festékben tehet kárt.
Sünilány: Már nem azért, azok a bogrék nem bevonva vannak anyagokkal, hanem SZAR minőségű kínai piaci m [...]
Lilu__cica: Tegnapelőtt a macskám kajáját melegítettem mikróban. Még jó, hogy csak 30 mpre tettem be, p [...]
Mind a 7 komment