REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Daybreakers

2019-ben játszódik, amikor az emberiség nagy része vámpírrá alakult, így aztán egyre kevesebb táplálékuk van. Ethan Hawke egy kutatót alakít, aki megpróbálja megmenteni az embereket, illetve új vérforrást akar találni a vámpírok számára.

Imdb | Előzetes
930 2 5 Film Izé
Erunder: Ez iszonyatosan jó lett. Nagyon igényes horror film lett belőle. Van benne vér fröcsögés, és [...]
Kornadidas: ez a szám megy alatta ha érdekel...: http://www.youtube.com/watch?v=4KEEXyRL0qE
Lee88: fúú ez nekem nagyon bejön. alapsztori állati király, h mki vámpír nagggyon teccő, inverz pen [...]
Mind a 5 komment
Arthur: Maltazár bosszúja – Arthur and the Revenge of Maltazard

Luc Besson nagysikerű gyermekkönyvének az Arthur and the Invisible (Arthur és a villangók) után most az Arthur and the Revenge of Maltazard (Artúr és Maltazár bosszúja) című mese kerül bemutatásra. A film alapját szolgáló könyveket maga Besson írta a gyermekei számára, aki összesen három filmet tervezett a négy könyből. Az Arthur és a villangók az első két kötetet dolgozta fel, az Arthur and the Vengeance of Malthazar a harmadik, az Arthur and the War of Two Worlds (amit majd 2010-ben mutatnak be a mozik) pedig a negyedik könyvből meríti az alapokat. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor Selenia hercegnőnek Madonna kölcsönzi a hangját és a hírek szerint hallható lesz majd még Snoop Dogg és David Bowie is.

Imdb | Előzetes1 | Előzetes2
836 0 1 Film Izé
Erunder: Ki mit tippel, a főszereplő "gyerek" a forgatáson hány éves volt?
My Sister's Keeper (A nővérem húga)

A My Sister’s Keeper című film Jodi Picoult írónő – magyarul: A nővérem húga címmel megjelent – regénye alapján készült.

A tizenhárom éves Anna a legkisebb gyerek a Fitzgerald családban. Van egy bátyja, Jesse, és egy nővére, Kate. Kate kétéves kora óta a leukémiában szenved. Anna eleve azért születhetett meg, hogy nővére számára donor legyen. Mikor Kate-nek vesére van szüksége, Anna pert indít szülei ellen, hogy ő maga hozhassa meg az őt érintő orvosi döntéseket.

Cameron Diaz a leukémiás kisgyerek anyukáját játsza a történetben, aki gyermekével való együttérzését jelezve maga is kopaszra borotválja fejét.

Imdb | Az írónő honlapja
1338 3 0 Film Izé
Úgy látszik, hogyha egy bringaverseny mezőnye halad el egy fekete macska előtt az úton az is szerencsétlenséget jelent...

...csak az a macska számára.
10642 1 0 Sport Izé
Blindness (Vakság)

Egy villanással kezdődik, amint egy férfi az autójában munkából hazafelé tartva hirtelen megvakul és egy csapásra az egész világ hátborzongató fehér köddé válik számára. Egymás után, mindenki, aki az útjába kerül - a felesége, az orvosa, még a látszólag irgalmas szamaritánus is, aki hazaviszi - kellő időben ugyanerre a felkavaró sorsra jut. A járvány terjedésével megindul a pánik és a paranoia a városban. A "fehér kór” újonnan megvakult áldozatait összeterelik, és vesztegzár alá helyezik egy omladozó, elhagyott elmegyógyintézetben, ahol a mindennapi élet minden látszata kezd összedőlni.

A vesztegzár alatt lévő kórházban azonban szemtanú rejtőzik: egy nő, akit nem fertőzött meg a kór, ám vakságot színlel, hogy szeretett férje mellett maradhasson. Egyre nagyobb bátorsággal és élni akarással felvértezve, egy rögtönzött héttagú család élén, iszonyaton és szereteten, gonoszságon és szépségen, háborún és csodán átvezető útra indul, megszökik a kórházból, hogy visszamenjen a feldúlt városba, ahol e kis közösség lehet az utolsó remény.
Útjuk egyszerre mutat rá a társadalom veszedelmes gyengeségére és az emberiség üdítő lelkierejére.

Mozipremier: 2009. június 11.

Imdb
1328 1 6 Film Izé
bungle: Erunder, az első IMDb link a jó, a másik vmi 2007-es rövidfilmhez való (írja is: 32 perces). L [...]
Erunder: Gyanítom, hogy te is olyan vagy aki kattintani már túl lusta, vagy a kíváncsiság veszett ki be [...]
kkovi8: Sziasztok! Megnéztem az IMDB-s linkeket, valamit nagyon összecseréltek ottan... Ezt tudnám ajá [...]
Mind a 6 komment
Annyira "jól sikerült" a tuning ezen a Lada Szamarán, hogy szószerint égő lehet járni vele az utcán. ;)
11089 2 10 Izé
rókakoma: próbál meg te :) ő csak annyit írt idézem : "...fentebb a lángok, hisz mint az "közismert": v [...]
fatproduction: Érdekes ez a tuning őrület ;) 1. "fűnyirókat" minek tuningolnak? 2. A jó gépeket pedig nem k [...]
Nala: Tüzet lehet vízzel oltani!Lásd tűzoltó tömlő, amiből víz jön ki! Az a nem mindegy hogy mi [...]
Mind a 10 komment
Egy kis szamárkodás a kosárlabdapályán.

(Azért az állatvédők már nem ilyen mókásan fogják fel a dolgot.)
1671 1 2 Izé
Fireblade1000: Pff...na, akkor már ilyet is láttam.
Békatallér: Lovaspóló amerikai módra.
Egy kis szamárkodás a kosárlabdapályán.

(Azért az állatvédők már nem ilyen mókásan fogják fel a dolgot.)
1982 0 1 Sport Izé
Maccoyi: Videó, bungle jóvoltából: http://www.youtube.com/watch?v=u0oAQ0VwTBQ :)
Push

Nick Gant édesapját genetikailag módosították hogy tökéletes bérgyikossá váljon a kormány számára. Amikor brutálisan meggyilkolják, fia bosszút esküszik az ügynökség ellen, akinek dolgozott. Hong Kong alvilágában rejtőzve csatlakozik egy csapat pszionikus képességekkel bíró tolvajhoz - köztük a 13 éves Cassie, aki képes a jövőbe látni -, és egyesített erővel indulnak bosszút állni...

Imdb | Előzetes egy másik előzetes

telekinetikus harc és a folytatása
984 0 8 Film Izé
snake6: nem akartalak megsérteni píííszs
ssscsaba: csak nekem tűnik úgy mitha ez egy az egyben a Heroes lenne??
Erunder: Nem csak neked szólt hanem snake6-nak is. És nem, ahhoz nálam több kell, hogy megbántódjak. :D [...]
Mind a 8 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban: a zsiráfok eddig ismeretlen kommunikációja, amit üzbég tudósok speciális szenzorok segítségével az emberi fül számára is hallhatóvá tettek.
5272 5 11 Izé
Sziszo: :D ekkora halandzsát.. ez má sün
Nínna: Nálunk a fősulin is hallani ilyen beszédet hétfő meg kedd meg szerda esténként meg másnap re [...]
vöri: hehehehheee
Mind a 11 komment
Alvilági Játékok (Lucky Number Slevin)

A történet középpontjában Slevin Kelevra áll, akit még az ág is húz. Nem elég, hogy az épületet, ahol lakik, lebontják, iratait egy zsebes elemeli, kiderül, hogy még a barátnője is folyamatosan csalja. Slevin, Los Angelesből New Yorkba menekül a gondok elől, ahol barátja, Nick Fisher lakásában húzza meg magát. Nem is gondolja, hogy ez a húzás végzetes lehet számára.
New York alvilági életét, két gengszter tartja markában. A Főnök és a Rabbi. Régen cimborák voltak, ma esküdt ellenségek. A Főnök egyeduralmat akar, ezért Goodkatet, a bérgyilkost bízza meg azzal, hogy találja meg Nick Fishert, aki nagyon sok pénzzel tartozik neki, és "vegye rá" arra, hogy az adósság fejébe tegye el láb alól a Rabbi fiát. Nick Fisher lakásán Goodkat azonban Slevint találja, és Selevin hiába mondja, hogy ő nem az, akinek gondolják, senki sem hisz neki. Hősünk, rövid időn belül, tehát nem kis slamasztikában találja magát, és az már csak hab a tortán, hogy kiderül, barátja Nick, nem csak a Főnöknek tartozik, hanem természetesen a Rabbinak is lekötelezettje. Az egyetlen ember kinek segítségére számíthat, az gyönyörű szomszédja, Lindsey, akivel kettesben kénytelenek felvenni a harcot New York megátalkodott gengsztereivel szemben.

Imdb | Hivatalos honlap
528 0 3 Film Izé
Lee88: fúú-ge legdurvább krimi cucc amit valaha láttam NAGGYON ADJA
Slevin: kedvenc filmem mindenkinek csak ajánlani tudom!!
guti73: Rég csalódtam ekkorát POZITÍVAN! Kár hogy itthon csak videón jött ki!!
Harpers Island

A Harper's Island egy újonnan indult sorozat az amerikai CBS csatornán. A története hasonlít Agatha Christie, a Tíz kicsi néger c. könyvéhez. Sokak számára a Lost-hoz is hasonlítható,ugyanis a történet középpontjában egy sziget áll, melyet nem lehet (?) ill. nehéz elhagyni. Azonban ez kevésbé misztikus,sokkal inkább horrorisztikus, drámai sorozat. Én személy szerint eddig az első részt láttam csak, nagy Lost-fan révén maga a sziget, illetve a promo videó megnézése után vitt rá a lélek. Egy rész után konklúziót nehéz levonni magából a történetből, mindenesetre annyi biztos, hogy folytatni fogom. Hamarosan nálunk, a tv2-n is látható lesz a sorozat, aki eme bevezető, illetve a videók alapján mutat egy kis érdeklődést a sorozat iránt, az szerintem ne hagyja ki.

Promóció | Előzetes | Imdb
390 0 0 Film Izé
Itt a Tündi Bündi Barátok (Happy Tree Friends) összes része megtekinthető.

A Tündi Bündi Barátok (eredeti címe Happy Tree Friends) egy morbid, Flashben készült rajzfilmsorozat, a részek általában egy vagy több szereplő brutális halálával végződnek – két rész van csak, amiben senki sem hal meg: Out on a Limb, illetve Nuttin' But the Tooth. Amint a hivatalos oldalán fel van tüntetve, a sorozat „kis gyerekek és nagy babák számára nem ajánlott”.
62 internetes kis epizód és 39 hétperces nagy rész jelent meg. A sorozatnak saját játékweboldala is készült (http://htfgames.com). Bár a játékok egy része epizódokról készült (pl.: Eye Candy, Sweet Ride) normál flashjátékokból áll az egész(pl.: CubShoot1-3, aminek a lényege, hogy minél messzebbre kell ellőni Cubot).
1528 6 3 Film Izé
Balázs: nekem ez a fav :D http://mondo.happytreefriends.com/watch_episodes/flash/loader_movie.swf?episode=an [...]
Errtu: A legjobb rész: http://mondo.happytreefriends.com/watch_episodes/flash/loader_movie.swf?episode=eye [...]
Errtu: The BEST!!!
Elhunyt az Oscar-díjas Maurice Jarre 84 éves korában Los Angelesben rákbetegségben elhunyt a háromszoros Oscar-díjas francia zeneszerző, Maurice Jarre, Jean-Michel Jarre apja.

 Maurice Jarre,1952 óta több, mint 150 filmhez írt zenét, köztük olyan klasszikusokhoz, mint a Holt költők társaságának, Hitchcock Topáza , az Arábiai Lawrence , a Doktor Zsivágó  vagy az Út Indiába, utóbbi három filmért Oscar-díjat is kapott. A zeneszerző filmes munkásságát februárban az 59. Berlini Filmfesztiválon Aranymedvével díjazták, de rossz egészségi állapota miatt már akkor is csak tolószékben ülve tudta átvenni a szobrot.

Jarre 1924. szeptember 13-án született Lyonban. Zenei elhivatottságára akkor ébredt rá, amikor meghallgatta Liszt Ferenc II. Magyar Rapszódiáját Leopold Stokowski vezényletével. Ütőhangszeres tanulmányai után 1946-ban duót alakított a kortárs zene nagy alakjával, Pierre Boulezzel, Madelaine Renaud és Jean-Louis Barrault párizsi színházához szerződtek. Az ütősök később mindig nagy szerepet kaptak filmzenéiben. adocean( 'adoceanindexhumljhfrimwm', 0, 0 ) ado.slave('adoceanindexhumljhfrimwm', {myMaster: '7BRHWPBdhxcFPTw.2s2hCkuKgiDzrR5R8_wdJZ.9MwL.a7' });if(typeof adoceanindexhumljhfrimwm=='function') {adoceanindexhumljhfrimwm();} Öt évvel később Jean Vilar kérte fel Jarre-t, hogy komponáljon zenét a Homburg hercege című Kleist-darabhoz, amelynek főszerepeit Gérard Philipe és Jeanne Moreau játszották. Később balettzenéket is szerzett a párizsi opera számára, köztük a Párizsi Notre-Dame-ot. 1952-ben kezdte filmzeneszerzői pályafutását egy rövidfilmmel, és összesen 164 filmhez komponált zenét.

Több háborús filmet kísérnek szerzeményei (A leghosszabb nap , A vonat , Két nap az élet , Jákob lajtorjája ), dolgozott Alfred Hitchcockkal (Topáz ), Luchino Viscontival (Az istenek alkonya), Paul Newmannel (A gammasugarak hatása a százszorszépekre), Franco Zeffirellivel (Názáreti Jézus), Volker Schlöndorffal (A bádogdob ). Hozzájárult Peter Weir két filmjének, A kis szemtanúnak  (1985) és a Holt költők társaságának  (1989) sikeréhez is, de ő írta a Ghost  zenéjét is. "Egy filmben a zeneszerző az utolsó láncszem. Gyakran akkor találkozik a producerrel, amikor az már ég a vágytól, hogy bemutassák a filmet és olyankor nagyon gyorsan mennek a dolgok. Az Arábiai Lawrence-hez hat hetet kaptam Sam Spiegeltől arra, hogy két órányi zenét komponáljak" - vallotta be néhány évvel ezelőtt a Journal de Dimanche-nak adott interjúban. Az Egyesült Államokban letelepedett Maurice Jarre 2006-ban ünnepelte pályafutása 50. évfordulóját a lyoni Auditoriumban fiával, Jean-Michel Jarre zenésszel.
622 1 0 Zene Izé
Egy órára idén is elsötétül a Föld. 2009. március 28-án, szombaton, magyar idő szerint 20.30-kor érkezik el a globális lámpaoltás ideje a világon. A globális felmelegedés elleni akció tavaly nagy siker volt: egy órára a világ nagyvárosaiban kisütött a takarékosság és a felelős gondolkodás sötétsége. Idén még több lámpaoltót várnak.

A Föld Órája (Earth Hour) akció 2008-ban is megmozgatta az amúgy csúnyán pazarló, és sok helyen fölöslegesen világító világot. Tavaly magyar idő szerint március 29-én, este 8 órakor számos nagyváros borította önmagát sötétségbe. Sydney kezdett, majd követte Manila, Bangkok, Budapest, San Francisco, és így tovább...

Az eredeti kampányt az ausztrálok találták ki: először csak Sydney lakosait buzdították otthonaik világításának lekapcsolására. Az első Föld Órája 2007-ben nagy siker volt: Sydneyben 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát a kezdeményezés.

Idén március 28-án, magyar idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára - ez a Föld Órája. A cél az, hogy 1 milliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz, bizonyítva, hogy globális összefogással eredményesen lehet fellépni a klímaváltozás ellen.

Tavaly 100 millió ember és 35 ország részvételét hozta az akció. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Franciscóban, a római Colosseum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelezve egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

A Föld Órája 2009 világméretű felhívás minden egyes ember, minden üzleti vállalkozás és minden közösség számára. Figyelmeztetés a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való tenni akarásra. Ezen az estén Európától Amerikáig újra híres épületek és terek fognak sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása. Idén több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája 2009 akcióban.

2157 4 48 Izé
bungle: Kolbi küldte: URL: http://www.earthhour.org/ Szöveg: Szavazz a Földre! Új kampány „Szavaz [...]
bungle: cancer1 küldte: http://damncoolpics.blogspot.com/2009/03/earth-hour-2009.html
Luperator: Vicces egy kicsit.Évről évre több autó,repülőgép meg satöbbi van,de ha most egy órára lek [...]
Mind a 48 komment
Claire Stanwick CIA tisztviselő és Ray Koval brit titkosügynök otthagyják a kormányzati hírszerzés világát, hogy megszedjék magukat a két rivális multicég közt dúló, jól jövedelmező hidegháborúban. A küldetésük? Biztosítani egy termék titkosságát, amely egy vagyont hoz annak a cégnek, amely előbb szabadalmaztatja azt. Ugyanis megbízóik - Howard Tully iparmágnás és Dick Garsik vezérigazgató - semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Ám ahogy a tét nő, a rejtély fokozódik és a taktikák egyre mocskosabbá válnak, Claire és Ray számára a legravaszabb titok mégis egymás iránt érzett egyre növekvő vonzalmuk lesz. És ahogy próbálnak egy átveréssel a másik előtt járni, a két munkamániás profi azon kapja magát, hogy ármánykodásaikat az a valami veszélyezteti, amit nem tudnak kicselezni: a szerelem.

Előzetes | Imdb
632 1 0 Film Izé
King of the Hill

Animációs sorozat a Beavis and Butt-Head (Mike Judge) és a The Office (Greg Daniels) alkotóitól!

Hank Hill egy régimódi, dolgos, sörvedelő családapa, aki megpróbál boldogulni a modern texas-i világban. Hank egy kitalált kisvárosban, Arlen-ben él családjával; felesége fontoskodó, a fia egy csalódás, barátai lúzerek, édesapja terhes számára, de mindezek ellenére bizakodó, erkölcsös és próbálja irányítani a családját. A családot, melynek történéseit és megannyi kalandjait követhetjük nyomon ebben a sorozatban.
512 0 3 Film Izé
MikeSylver: Engem nem is zavart,csak megjegyzés volt mielőtt valaki megkérdi, hogy mikor vetítik az 1. évad [...]
Erunder: Számomra új! :) Egyébként meg egy régebbi cikkből másoltam ki a szöveget, és nem ügyeltem [...]
MikeSylver: Nekem kapásból a family guy ugrott be erről a képről aztán ami a leírásban volt az mégjobba [...]
Egerek és emberek

A nagy gazdasági válság idején két unokatestvér munkát keres. Ketten tökéletes férfit alkotnának: George intelligens, jó szervező, a szellemileg kissé fogyatékos Lennie pedig bivalyerős és szorgalmas. Egy kaliforniai farmon végre felfogadják őket a betakarítás idejére. A nagy mamlasz Lennie hamarosan a többi munkás gonosz vicceinek céltáblájává válik, de George mindig kiáll mellette. Megpróbálnak távol maradni a bajtól, és együtt szövik tovább régi álmukat egy saját kis birtokról, ahol maguk gazdálkodhatnak, és ahol Lennie nyulakat is tarthat majd.
A munkások egyik vezetője, Curley élen jár Lennie piszkálásában, Curley csinos, de kikapós felesége azonban kedves a buta óriással. Az asszony úgy tekint Lennie-re, mint egy nagy, kedves kutyára, akit cirógathat és akivel játszhat. Hiába figyelmezteti George az unokaterstvérét, hogy maradjon távol a nőtől, Curley felesége tovább provokálja Lennie-t. Amikor egy napon az asszony Lennie számára érthetetlen okokból megbántja az óriást, Lennie kedves akar lenni a nőhöz, aki azonban tovább játssza a megbántottat. Lennie meg van zavarodva, nem érti a helyzetet, meg akarja nyugtatni a nőt, de nincs tisztában saját erejével, és bekövetkezik a tragédia...
Steinbeck klasszikus regényének legújabb filmadaptációja nagyszerű színészek segítségével híven tükrözi a könyv szellemiségét, ritka példáját adva annak, hogy egy legendás írásból is készülhet legendás film!
Előzetes
1332 2 0 Film Izé
A Hófehér (1983) Nepp József egész estés, nem elsősorban gyermekeknek szóló rajzfilmje, amely a Macskafogó mellett a hazai rajzfilmtörténet egyik legendás, nemzetközi sikert aratott darabja. Ez az alkotás hozta meg Nepp József számára az életműdíjat a Giffoni Nemzetközi Filmfesztiválon 1984-ben. A Hófehér, mint címe is utal rá, Hófehérke örökbecsű történetének némileg elferdített változata, paródiája, amely jó adag alig érezhető fricskát is tartogat a magyarországi 1980-as évek világának.

Nem tudom ki mennyire ismeri, de ajánlom mindenkinek! Engem nagyon megfogott a képi világa, a szereplők, a sötét középkori hangulata és a humor, amit képvisel.

A film többi darabja: 2 3 4 5 6 7 8 9 10
645 1 17 Film Izé
pepeti: Pont tegnap láttam egyet a tescoban, ha lesz pénzem beruházok rá lehet:)
Purple: nekem régen videókazin volt meg felvéve, aztán az nemtom hova lett, és igazi hajtóvadászat vo [...]
Bero: nekemis ott díszeleg a dvd gyűjteményem közt ez a remek film! :) nem linkelve kell megnézni [...]
Mind a 17 komment
Hadd osszam meg veletek a kedvenc filmem kedvenc jelenetét! :) Szerintem kötelező darab lenne mindenki számára.
1257 0 6 Film Izé
Balázs: szeressem:)
Geist: Szerintem a vérengző fenevad nyuszika a legdurvább rész :) Hát igen, ha a hülyeség fájna, ak [...]
snake6: be kaki
Mind a 6 komment
GOJIRA. Egy újabb úttörője az extrémebb zenéknek, csakis a súlyos extreme metal zenét kedvelő fanok számára. Ezek a Franciák nem viccelnek! Imádom...
688 0 4 Zene Izé
Balázs: kurva jó ez a borító:D
Szosztar: Műfajában az egyik legjobb zenekar, és francia! A franciák ritkán csinálnak jó metalt.
ruddi: én a Vacuity-t szeretem tőlük nagyon , asszem azt már beküldte vki régebben de ez a szám is t [...]
Mind a 4 komment
Most akkor volt holokauszt vagy nem? Richard Williamson katolikus püspök állítása szerint nem voltak gázkamrák:

"Fred Leuchter szakértője volt a gázkamráknak.. Három gázkamrát tervezett az Egyesült Államok 50 államából háromnak, kivégzések céljából. Tehát tudta, miről van szó, és ő megvizsgálta a feltételezett Birkaneu-Auschwitzi gázkamrák maradványait az 1980-as években. A határozott véleménye az volt, hogy kizárt, hogy ezek az építmények valaha is emberek tömeges elgázosítására szolgáltak volna. Mert tudja a ciángáz nagyon veszélyes. Tegyük föl, hogy háromszáz embert elgázosítunk, akik egy kamrába vannak zsúfolva, s ruhát viselnek, már ha föltesszük, hogy ruhát viselnek; nagyon veszélyes kihúzni a holttesteket; akár egyetlen leheletnyi, mondjuk ruha alatt megrekedt mérges gáz megölheti az illetőt. Ahhoz, hogy be tudjunk jutni a kamrába, el kell távolítani a gázt a kamrából. Ehhez egy magas kéményre van szükség, ugyanis ha a kémény alacsony, a gáz visszaereszkedik az épület körül állókra és megöli őket. Elfelejtettem, milyen magasnak kell lennie, de ha volt ilyen, a kéménynek a nap jelentős részében hosszú árnyékot kellett volna vetnie, ám a szövetséges légi-felvételeken sosem lehetett látni ilyen árnyékot, sem kéményt. Ami Fred Leuchter számára a bizonyosságot adta, az a gázkamrák fölépítése. Megnézte az ajtókat, melyeknek tökéletesen légzáró képességűnek kell lenniük, különben a gáz kiszabadult volna, és megölte volna a kint lévőket. Az ajtók, amiket Auschwitzban mutogatnak a turistáknak, azok a legkisebb mértékben sem légmentesen zárhatóak."
3517 3 216 Izé
Laci: Addig is míg elolvaslak titeket, ti is olvassátok el: http://www.szombat.org/botlatokovek+%E2%80%9 [...]
wtf: Mellékvágányon a holokaszttagadó püspök http://hir.ize.hu/comments.php?post_id=23082" target=" [...]
Zorro: Na háta akkor ez amolyan status quo, hiszen egyikünknek sincsenek megdönthetetlen bizonyítékai. [...]
Mind a 216 komment
Kompresszoros hűtés AMD videokártyákhoz a Thermaltake-töl. A Thermaltake kínálatában már most is vannak olyan kompresszoros hűtéssel ellátott házak, amelyekben az overclocker felhasználók rendszerében elhelyezett processzor hűtését a fent említett megoldás segítségével próbálják hűvösen tartani. A Thermaltake most bejelentette, hogy hamarosan az AMD videokártyáihoz is elérhető lesz a kompresszoros hűtés, így a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Radeon HD 4000-es sorozat tagjait már nem csak levegővel és folyadékkal, hanem akár kompresszorral is lehet hűteni, amennyiben komolyabb tuning elérése a cél.
A Thermaltake szakemberei az Xpressar technológia módosításával kívánják majd megoldani a videokártyák hűtését. A kereskedelmi forgalomban is megjelenő újdonságok a gyártó állítása szerint nagyjából 20 Celsius fokkal hűvösebben tartják majd a grafikus processzort, mint a folyadékhűtés segítségével dolgozó megoldások. A videokártyákhoz készülő Thermaltake Xpressar rendszerben egy kisméretű kompresszor foglal helyet, ami hasonlít a hűtőszekrényekben és légkondicionáló berendezésekben alkalmazott társaihoz, de jóval kisebb azoknál. A mérnökök úgy alkotják meg a rendszert, hogy az egy kompakt megoldás legyen, ami mindössze a számítógépház meghajtó bővítőhelyeinek egy részét foglalja el.
A Thermaltake vezetője szerint a kisméretű, DC inverterrel ellátott kompresszor nem az átlagfelhasználókat, hanem a fanatikus overclockereket célozza majd meg. A rendszerben intelligens IC vezérlés lesz jelen, amely segít minimálisra csökkenteni a hőmérsékletkülönbségből adódó kondenzáció, azaz páralecsapódás mértékét. Az észrevételek alapján az Xpressar rendszerek már eddig is népszerűek voltak a fent említett felhasználói körökben, a vállalat az újdonságtól azt reméli, hogy optimális hűtést biztosít majd a Radeon HD 4000-es sorozatú kártyák számára, valamint világszerte felkelti majd a tuninggal foglalkozó felhasználók érdeklődését.
950 0 0 Tech Izé
Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button)

Bejamin Button (Brad Pitt) különös körülmények között született - és még különösebb élet jutott neki. Amikor ismeretlen kezek későbbi nevelőszülei küszöbére helyezik pólyáját, egy aggastyán újszülöttet bíznak a sorsra. A fiú csöpp, de nyolcvan éves. Őszen, kopaszon, meggörnyedve jár iskolába, ám ahogy telik az idő, izmai ruganyosabbá, bőre simábbá, arca mosolygósabbá válik. Számára visszafelé járnak az órák. Csak egy barátja van: egy a kislány, aki meglátja a vén ifjoncban a lehetetlen szépségét - és kitart mellette élete végéig. A Benjamin Button különös élete egy lenyűgöző történet egy férfiról, az élet öröméről, a halálról, a megtalált szerelemről, és arról, hogy van ami az időn is túlmutat, és örök..

H D előzetes az apple.com-on.

(a dvdscr már kapható a jobb "torrent boltokban". ;))
3672 2 30 Film Izé
pepeti: A kislánynak milyen szép színű a haja a trailerben.
alphadog: Fincher/Pitt páros eddig nekem sem okozott csalódást (Se7en és Fight Club kedvenc filmek). Igaz [...]
tjunior: ALIEN3,Hetedik,Játsz/ma,Harcosok Klubja,Pánikszoba,Zodiákus David Fincher filmjei, ő a legnagyob [...]
Mind a 30 komment
Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button)

Bejamin Button (Brad Pitt) különös körülmények között született - és még különösebb élet jutott neki. Amikor ismeretlen kezek későbbi nevelőszülei küszöbére helyezik pólyáját, egy aggastyán újszülöttet bíznak a sorsra. A fiú csöpp, de nyolcvan éves. Őszen, kopaszon, meggörnyedve jár iskolába, ám ahogy telik az idő, izmai ruganyosabbá, bőre simábbá, arca mosolygósabbá válik. Számára visszafelé járnak az órák. Csak egy barátja van: egy a kislány, aki meglátja a vén ifjoncban a lehetetlen szépségét - és kitart mellette élete végéig. A Benjamin Button különös élete egy lenyűgöző történet egy férfiról, az élet öröméről, a halálról, a megtalált szerelemről, és arról, hogy van ami az időn is túlmutat, és örök..

HD előzetes az apple.com-on.

(a dvdscr már kapható a jobb "torrent boltokban". ;))
3984 3 31 Izé
Ravennë: De jó!, nem is tudtam, hogy volt belőle post (véletlen találtam rá). Egyik legkedvesebb film sz [...]
pepeti: A kislánynak milyen szép színű a haja a trailerben.
alphadog: Fincher/Pitt páros eddig nekem sem okozott csalódást (Se7en és Fight Club kedvenc filmek). Igaz [...]
Mind a 31 komment
A máguskovácsok új egere....háát érdekes lett....föleg a gombok számát nézve :D Nem hiszem, hogy e-világi ember számára készült :D
1118 1 16 Tech Izé
Tuthanchamon: hat bizony ez a poc sok embernek aranyat erne mint pl. nekem is :) ezt kifejezetten a WoW (World of [...]
Jozef7: Szerintem több szem többet lát ;) És én példáúl szinte minden nap itt tudnál lenni :D
CRaPtRaSH: nemtudom, ez most "bunkón" fog hangzani (vagy nem, nem annak szánom) de én ugy elvagyogatok tech- [...]
Mind a 16 komment
Óriás smiley Oroszországban a Google Earth számára
4414 1 13 Izé
Kovi87: Arra én is kíváncsi lennék :]
mekszamnojz: na én is mosolyogok, me menek aluszikálni. jó8 mindenkinek! ;)
Laci: Egy esetleges éjszakai felvétel részvevőinek (is) küldöm ezt a szép dalt: http://www.youtube. [...]
Mind a 13 komment
"A pad párnázatlan ülőbútor egy sorban ülő több személy számára." (Wikipédia)
4785 1 3 Izé
Nicholai: a csövesekre nem is gondolnak.........hát hogy fognak rajta aludni ha világít.... mondjuk ahol i [...]
E.Dé.i.eN.A: Ez tetszik :D mondjuk nem tudnám elképzelni a városba, hogy hogy világítana este, de egyrészt [...]
Laci: ...és a chaise longue-ból (= hosszú szék; ejtsd: sezlong) származik :) http://en.wikipedia.org [...]
A kevésért keveset, illetve a kevésért semmit üzleti modellnél csak egy izgalmasabb létezik: a semmiért semmit. Tegye rá kezét kedvenc számára, és éljen tovább gondtalanul!
8172 3 28 Izé
Tybycsoky: 88046 és 88406 ingyér megvéve :)
leep: enyimek: 39924, 15968
nearo: 61305... dobókockákkal jött ki, persze csak harmadszorra sikerült szabadot találnom XDDD
Mind a 28 komment
Breaking!!!

A T-Mobile hivatalos sajtóközleménye szerint augusztus 22. napjától hazánkban is hivatalosan kapható az Apple Iphone 3g.

Az árakról info még nincs, ha érkezik valami kiabálok.

Ime a hivatalos sajtóközlemeny:
A T‑Mobile és az Apple július 11-től kínálják az iPhone 3G-t Németországban, Ausztriában és Hollandiában 2008. Június 10. A T‑Mobile International és az Apple bejelentették, hogy július 11-től az iPhone 3G kapható lesz Ausztriában, Németországban és Hollandiában, míg Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában később, de még az idén a boltokba kerül az iPhone.

"Nagy izgalommal várjuk, hogy az iPhone-t még az idei évben a T‑Mobile ügyfeleinek a kezébe adjuk," nyilatkozta Christopher Schläffer, a Deutsche Telekom AG Termék és Innovációs vezetője. "Az iPhone áttörést jelentett a mobilinternetben Németországban és Ausztriában is. Már most tudjuk, hogy az iPhone 3G megnövelt sebességével ügyfeleink még jobban szeretni fogják majd a mobilos webböngészést."

A T‑Mobile rendkívül jól kiépített 3G-hálózatával és több mint 20 000 elérhető HotSpottal mindenhol lehetővé teszi ügyfelei számára a lehető leggyorsabb vezeték nélküli internetezést. A

T‑Mobile International egyike a világ vezető mobilkommunikációs szolgáltatóinak. A Deutsche Telekom három stratégiai üzletágának egyikeként a T‑Mobile Európa és az Egyesült Államok legdinamikusabb piacaira koncentrál. A 2008. év első negyedévében a Deutsche Telekom vállalatai több mint 123 millió mobilos ügyfelet szolgáltak ki.

Link oda
779 0 6 Tech Izé
bungle: Igen, ilyenkor marad a href.hu pl. (mivel az a modul, ami a linket berakja, nem a mienk, nem tudunk [...]
Errtu: próbáltam manuálisan kijavítani, de nem fogadta el. hiába írtam át a linket, a szóközt akko [...]
bungle: Link oda link nem jó, van benne egy space (%20). Nem vagyok most admin közelben, de a helyes link: [...]
Mind a 6 komment
VR futógép (vagy inkább gyaloglógép pl. stroke-ból felépülők számára).
978 0 0 Tech Izé
Karády őrmester egyik cifra káromkodása az Angyalbőrben című sorozatból. A nagy sikerű sorozatot 1988-ban kezdték forgatni, s a katonaélet komikus oldalát mutatja be a nézők számára. Szereplők voltak többek között: Usztics Mátyás, Selmeczi Roland, Verebes István.
7831 0 8 Film Izé
Schabee: ezt éppen elég lehetett megtanulni XD
izébigyó: Nem téves. Selmeczi 8 epizódban is játszott és Verebes is feltűnt.
Gomba: Ők még nem látták a sorozatot ;) Amúgy Szerednyey Béla még aki ismertebb belőle. De a soro [...]
Mind a 8 komment
Karády őrmester egyik cifra káromkodása az Angyalbőrben című sorozatból. A nagy sikerű sorozatot 1988-ban kezdték forgatni, s a katonaélet komikus oldalát mutatja be a nézők számára. Szereplők voltak többek között: Usztics Mátyás, Selmeczi Roland, Verebes István.
8209 7 8 Izé
Schabee: ezt éppen elég lehetett megtanulni XD
izébigyó: Nem téves. Selmeczi 8 epizódban is játszott és Verebes is feltűnt.
Gomba: Ők még nem látták a sorozatot ;) Amúgy Szerednyey Béla még aki ismertebb belőle. De a soro [...]
Mind a 8 komment
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
930 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
Diecast - These Days

A Diecast esetében nem egy fiatal zenekarról beszélhetünk, nevük hallatán mégsem kapja fel túl sok metál rajongó a fejét. Ennek oka talán az lehet hogy az 1998-as Undo The Wicked c. albumuktól kezdve a háttérbe szorultak az olyan nagy zenekarok mint a Chimaira vagy az Unearth mögött.A második lemezük a Day of Reckoning hozta meg az árrörést számukra és ezzel a lemezzel váltak ismerté a nagyobb közönség számára.

Nothing I Could Say

Rise And Oppose
228 0 0 Zene Izé
Folyékony fémmel működő processzorhűtő.
A holland Danamics neve bizonyára sokak számára ismeretlen, ám ha a vállalat legfrissebb terméke piacra kerül, és valóban olyan hatékony lesz, mint azt most állítják, akkor ez a tény hamarosan megváltozhat. A Danamics elkészítette az első olyan processzorhűtőt, amelyben speciális összetételű, folyékony fémből álló keverék található, amelyről a gyártó érthető módon nem árult el részleteket. Ez a termék végre elérhető lesz kereskedelmi forgalomba is, ha minden a gyártó tervei szerint alakul.

A Danamics által kifejlesztett újdonság LM10-es típusjelzéssel van ellátva, az egységben található folyékony fémet egy speciális, elektromágneses pumpa keringeti, amely nem rendelkezik mozgó alkatrészekkel, kiegyenlítő tartállyal, illetve semmi egyébbel, ami egy vízhűtő rendszernél megtalálható. A gyártó állítása szerint az új megoldás sokkal hatékonyabban teszi a dolgát, mint a legtöbb vízhűtő rendszer. Az alkalmatosság a leghatékonyabb léghűtő szerepéért is versenybe száll a piacon, ugyanis a folyékony fém által szállított hőt az egységen található hűtőbordák vezetik majd el a levegő segítségével. A hűtőben található elektromágneses szivattyú nagy hatékonysággal keringeti a zárt rendszerben található folyékony fémet, ám ennek ellenére is kevesebbet fogyaszt 1 W-nál.

A Danamics LM10-es hűtőalkalmatosságának várható végfelhasználói árával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de úgy tűnik, hogy az egység már megjelenésre kész állapotban van, így remélhetőleg hamarosan találkozhatunk vele kereskedelmi forgalomban. Az ötlet ugyan nem új, de a kivitelezés nagyon jónak tűnik.
899 0 17 Tech Izé
rivaul: hyper tx2-t próbáld meg az még a quadokat is hidegen tartja s ahoz képest nagyon olcsó :)
Jozef7: az szép
wowbagger: pl nekem jó lenne a szénné feszelt c2d e8200amhoz,mert eléggé melegszik a kicsike... pedig egy [...]
Mind a 17 komment
The Day The Earth Stood Still
A 20th Century Fox remake-et csinált a The Day the Earth Stood Still (A nap, amikor a Föld elhallgatott) című 1951-es sci-fi klasszikusból (jelenleg 201. az IMDb-n).
Klaatu (Keanu Reeves), egy humanoid idegent játszik, aki egy elpusztíthatatlan, alaposan felfegyverzett robot társaságában látogat a Földre. Üzenetük egyértelmű és világos a világ vezetői számára: ha nem hagyják abba agresszív viselkedésüket, az a Föld pusztulásához fog vezetni - a bolygót figyelő fajok fogják megsemmisíteni.
A filmet december 12-én mutatják be.
4011 0 22 Film Izé
guti73: Ilyen unalmas filmet!!! Csalódtam Reevseben,ilyen filmet elfogadni!!
Grex: én ma néztem meg....elgondolkodtató nekem tetszik,az hogy lesz neki második része az egyértelm [...]
|-=O=-|: Látta valaki innen? Tényleg nagyon gagyi és unalmas lett?
Mind a 22 komment
The Day The Earth Stood Still
A 20th Century Fox remake-et csinált a The Day the Earth Stood Still (A nap, amikor a Föld elhallgatott) című 1951-es sci-fi klasszikusból (jelenleg 201. az IMDb-n).
Klaatu (Keanu Reeves), egy humanoid idegent játszik, aki egy elpusztíthatatlan, alaposan felfegyverzett robot társaságában látogat a Földre. Üzenetük egyértelmű és világos a világ vezetői számára: ha nem hagyják abba agresszív viselkedésüket, az a Föld pusztulásához fog vezetni - a bolygót figyelő fajok fogják megsemmisíteni.
A filmet december 12-én mutatják be.
4264 2 22 Izé
Gäboh: http://float.sadkeanu.com/?url=index.hu&bgheight=1550&bgwidth=1270&size=50&facing=left&t=35&l=900
Grex: én ma néztem meg....elgondolkodtató nekem tetszik,az hogy lesz neki második része az egyértelm [...]
|-=O=-|: Látta valaki innen? Tényleg nagyon gagyi és unalmas lett?
Mind a 22 komment
Legóhangszer - a különálló modulokból felépülő kis hangszer kifejezetten gyerekek számára készül. Mindegyik kis darab más célt szolgál. Az egyik a gitárt szólaltatja meg, míg van, ami felveszi az éneket, effektet produkál.

update by lavór: Köszönöm minden kedves beküldő pajtásnak,  az elmúlt 1500 post során tanusított áldozatos termelőmunkát!  Csak így tovább!
714 0 4 Tech Izé
anon: http://tech.ize.hu/comments.php?post_id=1500
Jozef7: nállam még 1470-et ír :S
CRaPtRaSH: de igen
Mind a 4 komment
Egy énekesnő fénykorában: Britney Spears - Lucky

Volt egyszer egy szép hangú, tehetséges lány. Jó helyen született ahhoz, hogy világsztár legyen belőle, olyan, akinek mindenhol ismerik a nevét. Rossz helyen született ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott felnőtt nő legyen belőle, olyan, akinek (nagy cs-vel) családja van és emellett sikeres előadó is lehet. Talán a neveltetése, talán saját maga korlátai miatt, de nem lett, nem tudott gátlástalanul csak a sikerre építő műember lenni, mint a pályatárs . Viszont a lehetőség még az ő számára is adott.



(a többi dalból pedig mindenki válassza ki a neki tetszőt, vagy csak simán röhögjön/borzongjon/utálkozzzon és hallgasson szebb zenéket ;-) )
533 0 5 Zene Izé
CRaPtRaSH: :]
kotta: cupp!
kotta: (mit agyaltam, mire eszembe jutott milyen link volt még itt...:D) Szóval: "...műember lenni,mint [...]
Mind a 5 komment
Régebbi postok...