REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Where The Wild Things Are (Ahol a vadak várnak)

A film egy népszerű mese könyv adaptációja. Ja hogy te még nem hallottál róla? Az azért van mert mert Maurice Sendak 1963-as mesekönyve érthetetlen módon soha nem jelent meg magyarul, pedig a világ számtalan országában klasszikusnak számít, gyermekek milliói nőttek fel rajta. A képeskönyv mindössze 27 oldalas és alig pár sor szöveget tartalmaz.

A főhős egy Max nevű tízéves kisfiú, aki egy este farkasjelmezben rosszalkodik, megkergeti a kutyát egy villával, és ezért az anyukája vacsora nélkül küldi fel a szobájába. Max a képzeletében ellátogat a Vadak földjére, ahol a nagy szőrős lények a királyukká kiáltják ki a kisfiút.

Nekem ez is egy olyan alkotásnak tűnik amitől a legkeményebb érzelemmentes tagoknak is nedves lesz a szeme.

Imdb
2954 1 15 Izé
sztewe: Mikor láttam a trailerjét a derült égből fasírt előtt, végigment erre mmegjegyzem: 'Nézd m [...]
Lacquo: váááárjuk
Lacquo: Spike Jonze :)
Mind a 15 komment
Where The Wild Things Are (Ahol a vadak várnak)

A film egy népszerű mese könyv adaptációja. Ja hogy te még nem hallottál róla? Az azért van mert mert Maurice Sendak 1963-as mesekönyve érthetetlen módon soha nem jelent meg magyarul, pedig a világ számtalan országában klasszikusnak számít, gyermekek milliói nőttek fel rajta. A képeskönyv mindössze 27 oldalas és alig pár sor szöveget tartalmaz.

A főhős egy Max nevű tízéves kisfiú, aki egy este farkasjelmezben rosszalkodik, megkergeti a kutyát egy villával, és ezért az anyukája vacsora nélkül küldi fel a szobájába. Max a képzeletében ellátogat a Vadak földjére, ahol a nagy szőrős lények a királyukká kiáltják ki a kisfiút.

Nekem ez is egy olyan alkotásnak tűnik amitől  a legkeményebb érzelemmentes tagoknak is nedves lesz a szeme.

Imdb
2650 0 0 Film Izé
A most elkészült animációnkba, igyekeztünk minden tudásunkat és energiánkat beleölni, hogy számunkra is értékelhető alkossunk. Közel 24 óra éjszaki fényezős munkával és több mint 8 óra vágási tevékenységgel született meg ezen alkotásunk. A zenét egy gyulai srác írta és rögzítette saját kis otthoni stúdiójában. Reméljük erőfeszítéseink nem voltak hiábavalóak és elnyerik tetszésedet!

Ezt a videót beneveztük az RTL Klub Webcsillag pályázatába, amennyiben tetszik, és van egy kis időtök, kérlek szavazzatok rá az alábbi linken. Köszönjük szépen! Ez rengeteg segítség a csapatnak. Ha esetleg megtetszett, adjátok tovább barátaitoknak!

A zenét a videóhoz a Rise of Day zenekartól kölcsönöztük, mint korábban említettem majd mi csinálunk az új album egyik számához egy klippet. Hasonló technikával. További info a zenekarról.

832 3 2 Art Izé
Mr.T.: Bana küldte: URL: http://optihir.hu/optiszem/1975-az-ej-firkaszai-a-fvarosban Szöveg: A cikk magá [...]
TeamCo.: Grat innen a helyszínről;) Az elején nem esett le, hogy kis szülővárosomban játszódik a dara [...]
Kukucs!

David Cerny Brownnosers (Barnaorrúak) című alkotása Prágában látható. Két előre hajoló figurát ábrázol, hátsó felükbe benézve pedig két videót láthat a közönség.
4238 6 5 Izé
Zolibaba24: Ilyen nálunk is van, az urológián! :)
1nessa: Ez nagyon beteg.:D Erdekes "mozi" az tuti.:D
hgabi00: Ott van 2 video a lap alján, szerintem pont azokat.
Mind a 5 komment
A természet legfurcsább pornográf alkotásai.
1477 0 0 Pink Izé
A nemrég kapuit bezáró svéd GRIN csapata megbízásából és közreműködésével készült el a 23lunes csapatának alkotása, melyben a hófödte vidék jut szerephez.
782 0 0 Film Izé
Európa Elrablása (Rape of Europa)

A nagyváradi MAFF (Metrion Animációs Filmfesztivál) rövid „post-it rajz-animáció” pályázatot hirdet diákok és fiatal animációsok számára, Európa elrablása címmel. A cím egyben a fesztivál és a pályázat témaköre is. A pályázatra beküldött alkotásokat a MAFF-on mutatják be a közönség számára.

Október 28. és 30. között a második alkalommal rendezik meg a Metrion Animációs Filmfesztivált a nagyváradi Szabadság moziban és a Gekkóban.

Az elsőről cikk itt.

Ezt a művet ugyan azok csinálták akik a  Helsingborgi temetés-t is.
459 1 4 Film Izé
boldizo: Bizony! De attol megaz " Europa elrabla" a klasszikus legenda es a ra epulo palyazat cime! Az ezen [...]
azbiza: attol a rape ugyis azt jelenti hogy megeroszakolni, es a Rape of Europa europa megeroszakolasa es ne [...]
boldizo: Hello. Szoval jo eszreveltel, es meg is ertem mivel a magyarazat lemaradt. Tehat a palyazat Europa e [...]
Mind a 4 komment
Sudarsan Pattnaik, egy indiai homokszobrász alkotásai.
2983 1 0 Art Izé
Sudarsan Pattnaik, egy indiai homokszobrász alkotásai.
3752 6 3 Izé
Many94: Hihetetlen! Annyira jók...
TdianaV: Wooow.... Nagyon szépek O.o
dettybee: Azta.... ez a csákó nem gyenge... és pár nap alatt tönkremennek. :(
Vincent Castiglia nemzetközileg elismert new york-i művész, valamennyi alkotását, amelyek az élet, a halál és az emberi felépítés monokróm ábrázolásai, saját vérével festi. Állítása szerint így a megfestett tárgy realizmusa nem pusztán a kidolgozottság által keltett optikai illúzió, hanem a hús és vér valós átvitele minden egyes munkájába - így oldva fel a művész és a művészet közötti határokat.

Kiállításait eddig többek között H.R. Giger svájci múzeumában, ezenkívül amerikai és angol galériákban tekinthették meg az érdeklődők. Alkotásai világszerte megtalálhatók számos magángyűjteményben.

"Személyes meglátásom szerint, a vér egyfajta szent kifejezőeszköz; mialatt alkotásaimhoz használom, úgy érzem, a legközelebbi szálon kapcsolódom az élet lényegéhez. Mert az élet azután is folytatódik majd, ha a testem már nem él; s ebben az értelemben... én soha nem fogok meghalni." (Vincent Castiglia)
1258 2 0 Art Izé
14641

Ennyi darab "üdítős" palack kellett, ehhez a Michael Jordant ábrázoló alkotáshoz.
462 0 0 Sport Izé
Tooth Fairy

Dwayne Johnson (the rock) továbbra is családi filmeket vállal, ha már az akciófilmjei (mint pl. a Doom vagy Az Amazonas kincse) nem hoztak jól pénzügyileg. Ettől függetlenül azért be kéne még vállalnia egy jó durr durr, bumm bumm alkotást, remélhetőleg azért láthatjuk még ilyen szerepben.

A Tooth Fairy filmben Johnson egy hoki játékost alakít, akinek egy hétig Fogtündérként kell tevékenykednie.  Ashley Judd, Julie Andrews és Billy Crystal lesznek láthatóak a további szerepekben. Michael Lembeck rendezte a filmet, aki korábban a Télapu második és harmadik részét és a Nők transzban produkciót dirigálta. Eredetileg novemberben lett volna a bemutató, ezt azonban januárra tolták át, ami semmi jót nem jelent.

Imdb
870 0 0 Film Izé
Chen Venling egy "érdekes" alkotása. :)
1313 1 1 Art Izé
dettybee: Ez nagyoooon jóóó! Még a falon is folyik le a cucc.. :D
FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU-

Elvont, sokszor pihent, beteg, fárasztó, de néha humoros "képregények".

Alkossatok ti is és írjátok a kommentekbe: itt a template. :)

Ez itt Purple alkotása, a kedvencem. :D
5402 11 73 Izé
Purple: igaz nem ffuu, hanem forever alone, de :DDDDDD http://img718.imageshack.us/img718/3093/59553960.jpg
Purple: http://img526.imageshack.us/img526/2362/hitlerm.jpg :DDDDD
Mr.T.: http://25.media.tumblr.com/tumblr_l9rqh0T8751qcx787o1_400.jpg (nemtom volt-e már)
Mind a 73 komment
Heavy Metal Farmer :D
Egy igazi slágergyanús alkotás! :D
994 3 2 Zene Izé
eldiablo: remekmű...buhahaha
Balintos: gyenge Disztraktor másolat...:P
Tim Burton különleges weboldala és alkotásai
1605 2 1 Art Izé
Strawberryy: kedvencem :)
Agora

Alejandro Amenabar, spanyol rendező nagyszabású történelmi eposzt készít, a negyedik századbeli Alexandriában élő és alkotó Hüpatia (Rachel Weisz) történetéből. (Egy rabszolga, valamint gazdája között szerelem szövődik. A nő a Platóni filozófia tanítója és ateista, míg a férfi az éppen felemelkedő kereszténység híve.)  A netre felkerült előzetesből egyértelműen látszik, hogy elképesztően látványos alkotással lesz dolgunk.

(A honlapon a karakterek elolvasása után ajánlom megnézni a letöltésekben a posztereket)

másik előzetes

Imdb
920 3 0 Film Izé
INCEPTION

Meglepő módon a Mátrix hatalmas sikere után nem özönlötték el az amerikai mozikat a Wachowski-tesók filmjéhez hasonló alkotások; inkább a Mátrix premierjének magasságában jelentek meg virtuális világokkal foglalkozó mozifilmek. Christopher Nolan, a szenzációs Memento rendezője két szuperhős-film között egy nagy költségvetésű scifivel próbál pihenni, s érdekes módon, bár történetében az Inception nem mutat sok hasonlóságot a Mátrx-szal, mégis a fórumok nézői reakcióit olvasva látni, hogy sokan asszociáltak a 90-es évek akciósikerére. A Leonardo DiCaprio főszereplésével forgatott scifi történetéről hivatalosan nem sokat tudni, nagyjából annyit, amit a kedvcsináló előzetes mutat, de a spoilerekkel foglalkozó oldalakon olvasni a főbb történeti szálakat, sőt, egy meglehetősen érdekes csavart is lelőnek a sztoriból, épp ezért "jobb a békesség"-alapon maradjunk a Warner hivatalos szinopszisánál, miszerint az Inception "egy modern scifi-akciófilm, mely egy elme szerkezetén belül játszódik", jelentsen bármit is ez.

Az előzetest Amerikában a Becstelen brigantyk előtt vetítették. Nálunk azonban később kerül sor a premierjére. (a hivatalos oldalától túl sokat ne várjatok)

IMDB

 
696 3 11 Film Izé
CRaPtRaSH: kövezzetek meg,de én többet vártam tőle :( lehet,hogy csak azért mert már annyira meg akartam [...]
bungle: Inception 5 másodpercben :D www.youtube.com/watch?v=nVxyrACl9pg
Tooni: http://noob.hu/2010/08/20/inception_girl.jpg
Mind a 11 komment
Arne Quinze 37 éves fotós és installációs művész. Egyik munkáját már korábban láthattátok itt, de én szeretném bemutatni a többi alkotását is nektek.
761 1 0 Art Izé
Az ukrán adnrey alkotásai.
756 3 1 Art Izé
Sicko: Teach me master!
Jay Kelly elismert művész színes alkotásai - sok piciből egy nagy. :)
1670 1 0 Art Izé
Fantastic Mr Fox

Róka úr rendszeresen dézsmája a közelben élő három utálatos, de jómódú gazda, Boggis, Bunce és Bean állatait. Minden este tűnnek el tyúkok, kacsák, pulykák, mígnem a három ember hadat nem üzen Róka úr ellen. Elhatározzák, hogy elkapják a ravaszdit, így puskákkal felfegyverkezve letelepszenek a rókalyuk köré, hogy lepuffantsák, kiéheztessék vagy kiássák őt. Három nap éhezés után Róka úr egy fantasztikus tervvel áll elő, hogyan védje meg családját gonosz emberektől.
Wes Anderson a most már igen ritka, hagyományos stop-motion technológiával alkotott animációs filmet, a sötét, gonoszkodó és közel sem szokványos gyermektörténetek kiváló szerzőjének, Roald Dahlnak művéből készítette. A filmet először a brit közönség láthatja, ugyanis ez az alkotás kapta a lehetőséget, hogy megnyissa a 2009-es Londoni Filmfesztivált (2009. október 14-29.).

Magyar kritika a könyvről itt.

Imdb | Roald Dahl wiki
763 1 0 Film Izé
A mongol halálféreg megtámadja Prágát. Egy cseh művész alkotása.
4504 4 5 Izé
Nusihusi: Úgy néz ki, mint 1 óriási szívószálXD
Darkshade: Ez egy óriási szívószál, ott is meleg lehet az idő.
Sztiki: gondolom a macskaköveket majd szépen mind visszateszi a helyére... a művészet ezen része annyi [...]
Mind a 5 komment
Francia graffiti-adatbázis jól.

Akár egy betű alapján kereshetsz alkotásokat.
1636 3 0 Art Izé
Julien Breton alkotásai
466 1 3 Art Izé
bungle: Átraktam.
neomatsek: ez engem is érdekelne,mivel ezek nagy fotó,mindenféle beállítással:) amúgy köszi,h kiraktá [...]
feherkenyer: ezek a light writing/light graffiti dolgok nagy sikerűek mostanában :) am, ez miért a számító [...]
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans

Werner Herzog így nyilatkozott legújabb filmjéről a Cahiers du Cinéma-nak:

- Van egy új filmem, New Orleans-ban forgattam. Ebben teljesen megújítottam a bűnügyi film műfaját…
– A Mocskos zsaru remake-jéről van szó?
– Nem remake-ről van szó, ez is olyan, mint az Oroszországból szeretettel. Az utolsó James Bond sem a remake-je vagy a folytatása a megelőzőnek, hanem önálló mű. Egyébként sohase láttam a Mocskos zsaru című filmet, amit – hogy is hívják – Ferrero vagy valami Ferrari forgatott…
– Abel Ferrara
– Fogalmam sincs, ki is volt ez az Abel Ferrara. Annyit tudok, hogy vannak más filmjei is, de egyiket se láttam. Úgyhogy bízvást mondhatom, az én filmem autonóm alkotás, az én munkámnak semmi köze az övéhez. Egy dolog közös csak a két filmben, a cím, mivel a producer megvásárolta a jogokat. A producer keresett meg az ötlettel, talán mert volt valami, ami már a kezdet kezdetén mellettem szólt: Nicolas Cage világosan értésére adta a producernek, csak akkor írja alá a szerződést, ha én is ott leszek a fedélzeten. Nem ismertük egymást személyesen – találkoztunk ugyan egyszer, ő akkor még tizenkét éves volt, de mindketten elfelejtettük már –, és nekem is az volt az érzésem, hogy ezt a filmet nekünk együtt kell tető alá hozni. A Mocskos zsaru egyszerre vígjáték és bűnügyi komédia. Ezt azért emelem ki, mert a humort eddig nem nagyon vették észre a filmjeimben.

(Mellesleg megjegyezném, hogy mostanában nagyon megy crack a filmekben.:))

Imdb
735 0 0 Film Izé
Szerény személyem egyik első alkotása. Valami bekattant anno. ::)
713 0 0 Zene Izé
The Princess and the Frog

Évekkel ezelőtt a Disney stúdió mondogatta bőszen, hogy ezentúl ne nagyon számítsunk tőlük hagyományos, azaz a kézzel rajzolt animációs filmekre. Az utolsó ilyen alkotásuk A legelő hősei volt, amire 110 millió dollárt költöttek és hazájában csak 50 millió kapart össze. Valaki azonban úgy gondolta ott a cégnél jó lenne még egy hasonló mű (talán a nosztalgia hatására?) és hozzá is fogtak a The Princess and The Frog-hoz. A történet a közismert "herceg békává változik és meg kell csókolni, hogy visszanyerje alakját" sztorit dolgozza fel kissé másképpen.

ImdbElőzetes1 | Előzetes2
655 4 0 Film Izé
Dai-Nipponjin (Big Man Japan)

Oscar gyanús alkotás persze hogy Japánból! :)
4486 2 4 Izé
bungle: http://www.youtube.com/watch?v=_v8uqIZ5ccA
Digo: Már volt jópár hónapja, de nem rossz!
bundas01: Huhh de büszke vagyok magamra,hogy bekerült:)Itt köszönném meg Bolyhos haveromnak aki felhívta [...]
Mind a 4 komment
Dai-Nipponjin (Big Man Japan)

Oscar gyanús alkotás persze hogy Japánból! :)
4360 0 1 Film Izé
Heje13: Nagyon Japán!!!! :))
Armored

A Kontroll rendezőjének új filmje!

Amerikai premier: 2009. szeptember 18.

A kevés helyszínen játszódó feszült, drámai pillanatokban is bővelkedő Armored 25 millió dolláros költségvetéssel készült és egy 10 millió dollárt szállító páncélautóról szól, melynek rakományára két konkurens banda is szemet vetett. A tesztoszterontól csöpögő Armored című alkotás főhősei rossz útra tért pénzszállítók, akik ráveszik az egyetlen becsületes képű kollégájukat, hogy közösen lenyúlják az aznapi szállítmányt. A történetről felesleges is többet elárulni, ugyanis ez az a fajta előzetes, amiben a film összes fordulatát elárulják. Az Armored-ban olyan férfias jelenségek kaptak szerepet, mint Laurence Fishburne, Jean Reno, Matt Dillon és Fred Ward.

Előzetes | Imdb
747 0 1 Film Izé
Erunder: Hát először is 42 milkáról, és két kocsiról lenne szó. Aztán nem két konkurens banda hane [...]
Hatenku Robo Dojibiron - The Movie

A School Rumble nevű anime-ben van, s szerintem valami pazar alkotás, mind zeneileg mind filmügyileg. :D
385 1 1 Film Izé
Ehssty: School Rumble YAY!!! :3
What's in the Box?

A kilenc perc hosszúságú kisfilm Hollandiában játszódik, amatőr alkotásnak túl profi, profinak pedig túl amatőr. Half Life rajongóknak kötelező darab! A most látható szösszenet állítólag csak egy részlet, és még egy nagyon korai változat, később pedig készül egy komolyabb, hosszabb verzió is...
4896 1 0 Film Izé
What's in the Box?

A kilenc perc hosszúságú kisfilm Hollandiában játszódik, amatőr alkotásnak túl profi, profinak pedig túl amatőr. Half Life rajongóknak kötelező darab! A most látható szösszenet állítólag csak egy részlet, és még egy nagyon korai változat, később pedig készül egy komolyabb, hosszabb verzió is...
5231 6 24 Izé
Erunder: http://www.whatsinthebox.nl/
ManOfUnknown: Egyébként én meg ezt az oldalt ajánlom: http://half-life.wikia.com/wiki/Main_Page
ManOfUnknown: Más források szerint 10 évvel később! Bár én is a 20 évre hajlok mert pl. Alyx a HL1 törté [...]
Mind a 24 komment
A kék bolygó

A BBC 8 órás sorozata az első természetfilm, amelyik megpróbál teljes képet adni a világ óceánjainak élővilágáról. Híven a BBC évtizedes hírnevéhez, A kék bolygó mind információ-gazdagságában, mind pedig látványában egyedülálló és maradandó értékű alkotás lett.

Egy kis ízelítő
674 1 0 Film Izé
Kezdő airbrush művész alkotása. Van még hova fejlődni. ;)
9822 1 15 Izé
bandee1219: Ha ilyen volt a modell, akkor viszont jól sikerült.
mekszamnojz: nem tévedtél sokat, hasonlóan nyomja így is :D
Mr.T.: Jah, el tudom képzelni: bungle kikiabál a big footból: nyakakat behúzni!! jövök, bocs, sorry, [...]
Mind a 15 komment
Svéd turisztikai film 1936-ból

A 10 és fél perces alkotás 1936-ban készült és van benne minden: légifelvételek, Halászbástya, díszőrség, Lánchíd, néptánc (kötelékben végrehajtott borospalack-szlalom, már ezért érdemes megnézni!), Hősök tere, Nagy-Magyarország virágokból, Vajdahunyad vára a Városligetben Egy több mint hetvenéves, a magyar székesfővárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában. A *Bada i Buda*, azaz Fürdőzz Budán! című, tíz és persze fő attrakcióként Budapest fürdői, melyeket a riporter a világ legszebb fürdőinek nevez Európa legszebb városában.
A minősége nagyon jó, a képek hihetetlen frissességükkel azt a benyomást keltik, mintha ott, vagy inkább AKKOR itt lennénk! Valóságos időutazás! Régi Böske-híd, régi autók, régi fürdőruhák, régi hullámfürdő(!), régi falombok régi szélben, stb. Oh! Megjegyzendő, hogy még üresek a domboldalak! Ahhoz képest ma már hogy teleépült.

(Nem volt szívem átírni az eredeti szöveget. Cableguy)
5482 14 9 Izé
brandboy: Kár, hogy nem sikerült ennyire szépen visszaépíteni se a Parlamentet, se az Erzsébet-hidat, é [...]
Schwed: Jó kis film, meg előny ha tudsz svédül, mert úgy érdekesebb :)
sahinel: Komoly hogy 30 évvel később kb ugyanilyen képeket láthatunk. semmit nem fejlődtünk kb. Csúny [...]
Mind a 9 komment
Svéd turisztikai film 1936-ból

A 10 és fél perces alkotás 1936-ban készült és van benne minden: légifelvételek, Halászbástya, díszőrség, Lánchíd, néptánc (kötelékben végrehajtott borospalack-szlalom, már ezért érdemes megnézni!), Hősök tere, Nagy-Magyarország virágokból, Vajdahunyad vára a Városligetben Egy több mint hetvenéves, a magyar székesfővárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában. A *Bada i Buda*, azaz Fürdőzz Budán! című, tíz és persze fő attrakcióként Budapest fürdői, melyeket a riporter a világ legszebb fürdőinek nevez Európa legszebb városában.
A minősége nagyon jó, a képek hihetetlen frissességükkel azt a benyomást keltik, mintha ott, vagy inkább AKKOR itt lennénk! Valóságos időutazás! Régi Böske-híd, régi autók, régi fürdőruhák, régi hullámfürdő(!), régi falombok régi szélben, stb. Oh! Megjegyzendő, hogy még üresek a domboldalak! Ahhoz képest ma már hogy teleépült.

(Nem volt szívem átírni az eredeti szöveget. Cableguy)
6156 1 0 Film Izé
J-Horrors

Globalizált mozivásznaink előtt hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról a tényről, mely szerint a legtöbb amerikai horror-remek, remake, azaz Japánban fogant. Gondljunk csak a legismertebbekre: A japán Ringu-ból adaptált Ring-re, vagy a Godzilla néven amerikanizált, Gorija című alkotásra.

További infók
680 0 2 Film Izé
lipitsaby: Sokan nem szeretik a J-Horrorokat, de a "génkezelt" hálivúdi változatokat már beveszi a gyomruk [...]
spider86: utoljára a Battle Royalet néztem meg (illetve azt olvasom épp de nagyon hosszú :D, + még van eg [...]
A 2009-es Oscar gálát hazai idő szerint hajnalban, 2 órakor kezdték meg. Egyaránt kerültek meglepő és várható alkotások a díjhoz.

Hivatalos website

Heath Ledger - legjobb férfi mellékszereplő
3265 2 20 Izé
bungle: cancer1 küldte: Oscars 2009 Winners in Pictures http://freshpics.blogspot.com/2009/02/oscars-2009-w [...]
Ctx Twin: Jelentkezzen aki éjjel kettőkor látott már hajnalt Magyarországon.
rezso: Legjobb színésznő: Kate Winslet (A felolvasó) ez egy szar de kétség kívül kijárt neki egy [...]
Mind a 20 komment
Régebbi postok...