REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Hajtogass papírpénzből pólót jól!
5888 9 11 Izé
Maccoyi: Akkor mostanában nem vagy túl irónikus, mert nem sokat használtad az utóbbi időben itt. :D
godzsy: Engem jobban érdekelne hogyan tudnék pólóból papírpénzt hajtogatni. mondjuk 20ezreseket. amcs [...]
spiritmonger: az jobb lenne, hogy "hajtogass papírpénzből pólót rosszul" ? ez így jó :D
Mind a 11 komment
Hangzhou öböl hídja! 36 km hosszú és 170 milliárd dollárba fájt!
3833 1 11 Art Izé
spd: Az ára az oldal szerint: US$1.70 billion, azaz 1.700.000.000 dollár. Méterenként ez 47222,2$, az [...]
nilsnoa: Miért nem ott van? :O :D
r0b3rt0: én már régóta várok a föld-hold hídra
Mind a 11 komment
Hangzhou öböl hídja! 36 km hosszú és 170 milliárd dollárba fájt!
4057 1 11 Izé
spd: Az ára az oldal szerint: US$1.70 billion, azaz 1.700.000.000 dollár. Méterenként ez 47222,2$, az [...]
nilsnoa: Miért nem ott van? :O :D
r0b3rt0: én már régóta várok a föld-hold hídra
Mind a 11 komment
Ma este, helyi idő szerint 19 órakor kezdetét veszi a szokásos Apple keynote.  Itt vannak tippek, hogy mire számíthatunk. 

Update:

Megvolt ez is, semmi kiemelkedő, jellemzően az iPod vonalat érintette.  Röviden összefoglalva: 

- iTunes 8: itt a szoftver is változott és a mögötte lévő szolgáltatások. HD filmek 3 dollárért, NBC visszajött (Heroes, Monk)
- iPod Touch
- iPod Nano
- iPod Classic

Itt lehet megtek inteni a teljes anyagot. 
647 0 0 Tech Izé
Megirigyelhették az idióta japán tévés játékokat az amerikaiak, ui. az I Survived A Japanese Game Show mellett elindították a Wipeout című játékot, melyben 50 versenyző küzd az 50 ezer dolláros díjért.

Kiváncsi vagyok, itthon mikor lesz hasonló. ;)
8561 4 19 Izé
ibor90: hát ez kurvanagy! én imádom az amcsikat hogy tök leszarnak mindent és mindenki tök laza
mekszamnojz: szerintem tők jó ez a játék is meg az összes, egyrészt mert kikapcsol, főle amíg csak nézni [...]
mekszamnojz: én úgy szoktam hogyha video, akkor becopyzom a prtscr-el kimásolt képet sima paintbe vagy valami [...]
Mind a 19 komment
Tervezz pólót 4000 dollárért! (vagy csak nézd meg, mások eddig miket terveztek).
6793 6 9 Izé
sztewe: Itt az én design om, lehet szavazni: http://www.hereitself.com/design/view/336 1 hete raktam ki, é [...]
Derill: nekem ez jön be kurvára:D
|-=O=-|: Húúú, nekem nagyon bejön, tök jó lett!!
Mind a 9 komment
Napelemes mobilventillátor 10 dollárért.
529 0 1 Tech Izé
EarthPie: Istenem, ez megint itt van? Azt hiszem, négyx éve láttam ilyet utoljára... Balatonon minden kis [...]
A szabadrúgáslövő-világbajnokságot első alkalommal 2004-ben rendezték meg, akkor Ugur Yildirim végzett az élen, a résztvevők között a legnagyobb név pedig az azóta visszavonult Zinedine Zidane volt, aki az ötödik helyet szerezte meg.

Az idei döntőbe két mexikói jutott Rafael Márquez és Jared Borgetti személyében.
Kettejük közül nagy csatában a Barcelona játékosa győzött, így ő vihette haza az egymillió dolláros fődíjat, míg a kapusok versenyét megnyerő David James félmillió dollárral gazdagodott.

Ronaldinho

Toldo egyik védése

Borgetti

Összefoglaló

 

 
362 0 0 Sport Izé
Új, Atom processzoros tábla PC-t készít a Fujitsu A Fujitsu is beszáll az Atom-őrületbe, ugyanis legfrissebb noteszgépe, amely tulajdonképpen egy UMPC (Ultra Mobil PC, azaz kisméretű, könnyen hordozható) és egy tablet PC keveréke, az Intel egyik Atom processzorával van felszerelve. A gyártó újdonsága a Lifebook családban foglal majd helyet, az U2010-es típusjelzéssel ellátott újdonság specifikációi első ránézésre egészen jók.

A fenti képen látható Lifebook U2010-es modell egy 5,6 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelzőt hordoz magában, amely 1024 x 768 pixeles natív felbontással üzemel. A kis készülék mindössze 680 grammos súllyal bír, így rászolgál az UMPC elnevezésre is, de kihajtható és elforgatható kijelzőjének köszönhetően tablet PC-ként is tökéletesen használható. A Fujitsu újdonsága tartalmaz beépített WiFi és Bluetooth adaptereket, ezen kívül GPS vevővel is ellátja majd a gyártó. A különleges konfigurációban 1,6 GHz-es vagy 1,8 GHz-es Intel Atom processzor kap helyet, a rendszer 1 GB DDR2-es memóriával, 80 GB-os merevlemezzel és Windows Vista operációsrendszerrel kerül forgalomba.

A Fujitsu a kis készülék várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem szolgált információval, ám az már tudható, hogy a Lifebook U2010-es modell ára valahol 1300 dollár környékén fog elhelyezkedni.

(Szerző: J.o.k.e.r)
868 0 0 Tech Izé
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
931 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
Újabb egykori hollywoodi sikerfilm folytatása készül, ezúttal Tom Cruise (46) döntött úgy, hogy a Top Gun felélesztésével próbál meg visszatérni a sikergyár vérkeringésébe.

Az 1986-ban készült, nagy sikerű repülős film akkor 350 millió dollárt hozott a Paramount filmstúdiónak, és élvonalbeli színésszé avatta Cruise-t.

u.i: Én nagyon örülök neki, milyen jó lenne egy Nagy Durranás 3 is. :D
1946 0 7 Film Izé
mekszamnojz: tomika!!! ne tedd! kerlek!!! nincs az a gep ami elbirja ezt a fene nagy terhet..... :D
Lee88: hmm.. hát nemtudom. Mindig bizonytalan vagyok a folytatásos dolgokkal. Olyan mint a nőknél a cs [...]
Balázs: jah jólvan oks
Mind a 7 komment
Újabb egykori hollywoodi sikerfilm folytatása készül, ezúttal Tom Cruise (46) döntött úgy, hogy a Top Gun felélesztésével próbál meg visszatérni a sikergyár vérkeringésébe.

Az 1986-ban készült, nagy sikerű repülős film akkor 350 millió dollárt hozott a Paramount filmstúdiónak, és élvonalbeli színésszé avatta Cruise-t.

u.i: Én nagyon örülök neki, milyen jó lenne egy Nagy Durranás 3 is. :D
2118 0 7 Izé
mekszamnojz: tomika!!! ne tedd! kerlek!!! nincs az a gep ami elbirja ezt a fene nagy terhet..... :D
Lee88: hmm.. hát nemtudom. Mindig bizonytalan vagyok a folytatásos dolgokkal. Olyan mint a nőknél a cs [...]
Balázs: jah jólvan oks
Mind a 7 komment
Az elképesztő mértékűre emelkedett infláció miatt 100 milliárd dolláros bankjegyet hoz forgalomba Zimbabwe. Egy USA dollár jelenleg 70 milliárd zimbabwei dollárt ér, a 100 milliárdos bankjegyből a jelenlegi árak szerint egy vekni kenyeret lehet venni. Egy ember egy napi kiadásai 500 milliárd dollárnál kezdődnek a Robert Mugabe által vezetett, egykor nagyon gazdag afrikai államban.

A világ legnagyobb áremelkedése egyébként Magyarországon volt a II. világháború után, az árak 15 óránként duplázódtak. 1946. augusztus 1-jén a pengőt leváltotta a forint.
Ekkor 400 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 pengő (32 nulla a 4-es után!) ért egy forintot.
2988 8 67 Izé
izébigyó: Tízmilliárd dolláros bankjegy került forgalomba http://hir.ize.hu/comments.php?post_id=18160
izébigyó: A zimbabwei infláció már 11,2 millió százalék http://hir.ize.hu/comments.php?post_id=7489
Jozef7: :D az is egy megoldás lenne
Mind a 67 komment
Egy mesterséges szigeten felépített repülőtér Japánban, amit egy 3 km hosszú híd köt össze a kontinenssel. 20 millió dollárba került, de azt mondják a bolondnak is megérné felépíteni egy ilyet, nem hogy nekik. :)
5701 2 20 Izé
Maccoyi: Kikaptak....nem kicsit.
AVIREX: az arabok folyamatosan építik azokat a pálmafa alakú szigeteket.. fogy az olaj masszívan.. a l [...]
loke: Miért, attól nem sülyedne? XD
Mind a 20 komment
Eladó alig használt, megkímélt állapotban levő, keveset futott repült (csupán 300 millió intergalaktikus mérföld), meteorbecsapódásoktól mentes űrhajó első tulajdonostól, eredeti kézikönyvvel! A jármű alkalmi vétel, csupán 3500 dollár! A fluxuskondenzátor valószínűleg cserére szorul, de itt pl. könnyedén beszerezhető.
3508 1 17 Izé
papaluige: nyomjatok zenét a rádióba,mert annak is kipurcanik a fluxus-izéje! :)
jackherer: jaja nagyon - jó akkor bocs nem tudtam hogy ez ilyen oldtájmer
Purple: picsa :D
Mind a 17 komment
Be lehet csukni a cumit, ha a gyerkőc már nem használja, de akár magától is becsukódik, ha véletlenül leesik. Hihetetlen okosság! Hányszor láttam már a jelenetet, hogy a cumi leesik a földre, aztán visszaadják a babának, vagy esetleg megtörlik és úgy. Nos ezzel a cumival nem lesz ilyen probléma. 3 dollár, szóval mindenki megengedheti magának.
2525 3 21 Izé
CRaPtRaSH: az h nem a dzsuvás cumit tolod a kölök szájába nem egyenlő a multivitaminokkal...
Purple: *helyesel
Bizsu: ez nagyon kell, aztán csodálkoznak az anyukák a vánnyadt hikomat gyerekeiken...nyomatják a mult [...]
Mind a 21 komment
Ugrálj a ladbával a város fölött!
1008 2 4 Game Izé
Máln@: 28 :P
Szamooca: 25. pálya...kész....egyéni csúsc :)
Airwalk: unalmas
Mind a 4 komment
Az OLPC (One Laptop Per Child) alapítója, Nicholas Negroponte bemutatta a következő XO laptop koncepcióját, ami egyszerűen fantasztikus! Kb. fele akkora mint az XO 1.0, mérete egy átlagos könyvé lenne, így sokkal könnyebb az iskolába vinniük a gyerekeknek. Nincs hagyományos billentyűzete és touchpad-je sem. Van viszont két érintőképernyője, ezek helyettesítik az egeret és a szövegbevitel hagyományos módját. A főképp fejlődő országoknak szánt noteszgép tervezett árát 75 dollárban jelölték meg.

1355 0 3 Tech Izé
xD: Persze, a haszon a fontos, amit a szándék mögé bujtatnak :D
wowbagger: ez a 75 dollár is olyan lesz mint a 100dolcsis laptop...mire kijön,addigra legalább 200-250 dolcs [...]
MonTom: Miért vinne a gyerek az iskolába laptopot?

Ska-P: Mc Dollar

Ide komment nem szükséges!!

Alapmű!!
532 0 1 Zene Izé
Fanti: Naggyon jóóó, köszi :)
A világ legintelligensebb aranyhala
Comet, a kétéves aranyhal focizik, kosárlabdázik, szlalomozik a rudak között és a limbórúd alatt is ügyesen átbújik. A trükkökre a 41 éves állatkiképzéssel foglalkozó Dean Pomerleau tanította meg a halat pozitív visszacsatolás segítségével: ha jól csinálja, Comet jutalomfalatot kap. Az oktatáshoz szükséges DVD film és felszerelés 29,99 dollárért kapható az amazon.com-on. 

2429 2 20 Izé
bungle: Köszi, cseréltem!
Maccoyi: http://www.youtube.com/watch?v=jgRrrNL-mi4
bungle: http://www.youtube.com/watch?v=aWR2RgLX61o
Mind a 20 komment
Antilla, a világ talán legdrágább, 2 milliárd (!) dolláros kecója.
5011 0 16 Art Izé
rivaul: Látod azt ahol az a sok fehér asztal meg a kristálycsillár? Nah az az ól!!! Mit gondolsz miért [...]
Butapraszt: hun vannak az ólak?...Ez tré
bigyminyő: Ez így igaz!!!....:(
Mind a 16 komment
Antilla, a világ talán legdrágább, 2 milliárd (!) dolláros kecója.

5644 2 16 Izé
rivaul: Látod azt ahol az a sok fehér asztal meg a kristálycsillár? Nah az az ól!!! Mit gondolsz miért [...]
Butapraszt: hun vannak az ólak?...Ez tré
bigyminyő: Ez így igaz!!!....:(
Mind a 16 komment
Halszem optika 5 dollárból.

$5 Fish-Eye Fun - Make A Wide-Angle And Fish-Eye Photo Lens - video powered by Metacafe
1520 0 4 Tech Izé
techadmin: pl http://cgi.ebay.com/0-42X-FISHEYE-LENS-MACRO-FOR-NIKON-D50-N80-N75-N65-N55_W0QQitemZ160223246464Q [...]
techadmin: low budget megoldas bir lenni, ha nincs kereted 100E koruli rendes halszem optikara, egy halszem szu [...]
Zakhar: Ez jó:) Mondjuk jobban örlnék ha megoldahtó lenne DSLR gépekhez is, de az ötlet így is nagysz [...]
Mind a 4 komment
58 dollár. Mást nem tudok erről mondani, kérem kapcsojjaki.
1907 2 2 Izé
Bali83: Biztos egy jómunkásember alkotta:-)
cln: Úgy tűnik a jenkik a pirítósukkal meg a lágytojásukkal már nagyon unalmasak. Ez így igaz.
Mindíg is vágytál egy szobai lézershowra? Itt a remek alkalom, hogy minden este külön show legyen, 25 dollárért.
830 0 1 Tech Izé
Srobi: Ezt kiprobalnam..
R2D2 alakú kuka mindösszesen 150 amerikai dollárért.
624 1 0 Tech Izé
Júniustól várható, az Eee egyik potenciális riválisa az Elonex a következő adatokkal:  7inch 800 x 480,  300MHz LNX Code 8 processor; 128MB of DDR 2, 1GB solid-state drive; 802.11b/g Wi-FI; 10/100Mb/s Ethernet port;  kettő USB 2.0 port. Az ára értelemszerűen 100 dollár lesz. 
668 0 0 Tech Izé
Mini USB-s webcam 20 dollárért.
540 0 0 Tech Izé
Az arabok megkezdték Maszdar, a világ első zöld városának építését, ahol nem lesz se szén-dioxid-kibocsátás, se környezetszennyezés, se autóforgalom. Az ötvenezres városban egy hidrogén erőmű fog működni, az energia nagy részét nap- és szélenergiából állítják elő, a lakosok pedig mágneses pályákon sikló kabinokban utaznak majd. Nyolc év múlva lesz készen mintegy 22 milliárd dolláros beruházással.
5719 0 62 Art Izé
dude: Ha te is elmondod, mi az a "keudik", talán mi is elmondjuk.
Johnyboy8: Inkább azt mond meg,miért pont olyan országokban keudik az ilyesmit csinálni,ahol az olajból é [...]
bandee1219: Ez részben igaz, de vajon mekkora összeg lesz majd akkor helyreállítani mindent és egy ilyesmit [...]
Mind a 62 komment
Az arabok megkezdték Maszdar, a világ első zöld városának építését, ahol nem lesz se szén-dioxid-kibocsátás, se környezetszennyezés, se autóforgalom. Az ötvenezres városban egy hidrogén erőmű fog működni, az energia nagy részét nap- és szélenergiából állítják elő, a lakosok pedig mágneses pályákon sikló kabinokban utaznak majd. Nyolc év múlva lesz készen mintegy 22 milliárd dolláros beruházással.
6109 3 63 Izé
bungle: Masdar, a világ első nulla szén-dioxid-kibocsátású városa (képek) http://zoldter.hu/energia/ [...]
dude: Ha te is elmondod, mi az a "keudik", talán mi is elmondjuk.
Johnyboy8: Inkább azt mond meg,miért pont olyan országokban keudik az ilyesmit csinálni,ahol az olajból é [...]
Mind a 63 komment
Íme, az e heti címadó pályázat. Nevezés vasárnap 14:35-ig, nyeremények a szokásosak... Ne fogjátok vissza magatokat! ;)
15787 0 247 Izé
csokioroszlán: "Femina - ízig-vérig nőknek" Na de bungle!!! :D:D:D
bungle: http://www.femina.hu/sztar/5_legborzasztobb_plasztika
CRaPtRaSH: MÉÉLTAAATLAAAN :DDDDD
Mind a 247 komment
Világító vázák, 455 dollárért.
597 0 0 Tech Izé
Csak a kutyák számára hallható dal vezeti az új-zélandi lemeztoplistát. A Very Silent Night (Nagyon csöndes éj) karácsonykor került a piacra, és pillanatok alatt óriási népszerűségre tett szert a kutyások körében.

A célközönség kritikai visszhangja azonban nem ilyen egyértelműen pozitív: akadt olyan eb, amely a csak kutyafül számára fogható frekvencián felcsendülő muzsika hallatán veszett tombolásra gerjedt, nekiesett a kutyaslágert játszó rádiónak, és ízekre szaggatta - mesélte egy helyi állatvédő szervezet illetékese.
A rajongói tábor viszont népesebbnek tűnik: ez a hallgatóság szépen lefekszik, és békében hallgatja a számot.

A 4,99 újzélandi dollárt (alig 710 forintot) kóstáló lemez, amelynek bevételét jótékonysági célra szánják, hangszeres és vokális változatban is tartalmazza a toplistás dalt. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy melyik feldolgozás okozza a nagyobb élményt a közönségnek.
A kutyák éji dalának sikerén felbuzdulva hamarosan további kiadások látnak napvilágot: a tervek szerint az ausztrál és az amerikai házőrzők sem maradnak zene nélkül. (MTI)
3119 3 16 Izé
bandee1219: Hát, ez kb. olyan, mint a telefonokra letölthető hangok közül az, ami nem hallható. Oo (nem a [...]
Kestrell: Véleményem szerint ez egy k*rva nagy parasztvakítás. Gondoljunk csak bele. "...csak kutyafül sz [...]
Tierno: Jesszus!
Mind a 16 komment
Szivecskés Motorola V3 -12 dollár
421 0 1 Tech Izé
Zé: Azért ne felejtsük el odaírni, hogy a 12 dollár csak a szívecskés burkolat ára!
Millió dolláros fagyi
1538 2 11 Izé
BlackHawk: én nemxd túl ropogósxd
Lilu__cica: Ki akarja ezt megenni?
agnostic: Hahh a legdrágább leendő vesekövek!
Mind a 11 komment
Az MCV jelentése szerint a média óriás Viacom 1.5 milliárd dolláros ajánlatot tett a Take 2-ra.
265 0 0 Tech Izé
Nyomul a HD DVD. 50 dolláros árcsökkentés mellé 5 ingyen film.
306 0 0 Tech Izé
Volt itt nemrég egy post ami a Gelaskin nevü Ipod védő fóliát mutatja be. A postban jeleztem is, hogy a közeljövőben hozzám is meg fog érkezni egy. Ez meg is történt, fel is raktam az Ipodra, de valahogy elmaradt a post róla.  Egészen eddig. Viszont most már véleményt is tudok alkotni róla, miszerint nagyon jó és hasznos találmány ez .
A felhelyezés kicsit macerás, ugyanis miliméter pontosan kell illeszteni a fóliákat (ami amúgy 3M gyértmány) a tökéletes hatás miatt, viszont nem hagyományos matricaként funkcionál, ezért ha elrontjuk újrakezdhetjük a műveletet.
Az egyedüli dolog, ami hiányzik belőle az a kijelzőt védő átlátszó réteg, mert a gépet ugyan remekül védi, de a kiejlző ugyanúgy ki van téve a karcolódásnak.
Mindezektől függetlenül úgy érzem, hogy megérte a postaköltséggel együtt 20 dollárt.

Az "install" teljes folyamata itt tekinthető  meg.
599 0 0 Tech Izé
NVIDIA 8800 GTX SLI-be kötve noteszgépek számára. Ha ilyen kell minimum 3400 dollárt kell érte csengetned, de ha szereted az extrákat a 7000 is kevés lesz.
328 0 0 Tech Izé
Luxus PC-k luxus árakon. Mire is költhetnék hirtelen 560 826 dollárt?
343 0 0 Tech Izé
Régebbi postok...