REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
931 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
Egészpályás kosárra dobások jól. :)
459 0 1 Sport Izé
hobbitka: Baromi jók voltak! Jól láttam, hogy volt egy kivétel, amikor egy palánk mögött átfutó gyere [...]
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
919 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
Használd mérőszalagnak a monitorod jól.
7421 8 9 Izé
Jonnyfiu: És a 40 col hol marad? én még ki se tudtam próbálni 102 centi FULLHD n :)
akicker: Miért kéne átállítani? 21 colos méretet ki lehet választani. Mondjuk CRT-vel amúgy sem aján [...]
AmPeX: ezt buktam, 2db 21 es monitorom van,összefűzve 3200*1200 ba.. emiatt át nem állítom. mindeneset [...]
Mind a 9 komment
A Malagai EB.,  Magyar-Olasz női vízilabda bronz mérkőzésének összefoglalója.

A férfiak is kemény csatában a hosszabításban, megszerzték a harmadik helyet! :)

Magyarország-Horvátország  15:14
408 0 0 Sport Izé
Vajon rokona Gene Simmonsnak?
6817 0 13 Izé
Erunder: Fúj basszus a mcdonadlbsan készült videón amikor fekete fehér és úgy játszik a nyelvével ka [...]
enti: szerintem se... inkább csak érdekes
Bakeyoo: Nem szép ez... vagy mégis? :/
Mind a 13 komment
Fáradt vagy, hosszú volt a napod, egy kis nyugalmat akarsz?

Akkor ez a Chill Out zene tetszeni fog....vagy nem:):)

Blank & Jones - Summer Breeze

 
374 0 0 Zene Izé
Egy két dimenziós játék ahol egy fanta üvegre ültetett vámpírt vagy nem tudom mit kell minnél meszebbre jutattni. Amikor a levegőben van és van drinksed nyomd hosszan az egér gombot és akkor gyorsítani fog. Ha akkor nyomod amikor zuhan akkor egy kis esernyőt tart amivel probál egyenesben maradni.Jó játékot :)
2375 2 38 Game Izé
Raistlin: izééé,ez a másik:D http://kepfeltoltes.hu/view/080722/rekord3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Raistlin: no:D http://kepfeltoltes.hu/view/080722/rekord2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
adi226: Elsőre 226305 De már nagoyn untam örültem h vége lett:D:D
Mind a 38 komment
Trike mozgáskorlátozottaknak
5665 0 7 Autó Izé
Gabi69: Ebben teljesen igazad van:D:D
Asagrim: OCC nem ilyet csinált, arra rá kellett ülni, és végülis sima pedál nélküli trike volt, de t [...]
Gabi69: Ez tényleg nagyon jó! Ilyet még az Orange County Choppers is csinált...
Mind a 7 komment
Trike mozgáskorlátozottaknak
5800 2 7 Izé
Gabi69: Ebben teljesen igazad van:D:D
Asagrim: OCC nem ilyet csinált, arra rá kellett ülni, és végülis sima pedál nélküli trike volt, de t [...]
Gabi69: Ez tényleg nagyon jó! Ilyet még az Orange County Choppers is csinált...
Mind a 7 komment
Egy mesterséges szigeten felépített repülőtér Japánban, amit egy 3 km hosszú híd köt össze a kontinenssel. 20 millió dollárba került, de azt mondják a bolondnak is megérné felépíteni egy ilyet, nem hogy nekik. :)
5702 2 20 Izé
Maccoyi: Kikaptak....nem kicsit.
AVIREX: az arabok folyamatosan építik azokat a pálmafa alakú szigeteket.. fogy az olaj masszívan.. a l [...]
loke: Miért, attól nem sülyedne? XD
Mind a 20 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunban bemutatjuk az igen ritka Cantor-lágyhéjúteknőst (Pelochelys cantorii), amely akár 2 méter hosszúra és 50 kilogramm tömegűre is megnőhet. Az állkapcsa és a harapása elég erős ahhoz, hogy szétmorzsolja a csontokat is. Az egyik kutató szerint a kipusztultnak hitt állat gyorsasága még a kobra támadási sebességét is fölülmúlja. :)
5010 4 18 Izé
Maccoyi: ...és akinek nem elég az "igéret", annak itt a bizonyíték arról, hogy milyen gyors is tud lenn [...]
RdsG: köszi:) Tényleg aranyos :P
Purple: jaj de cuki :)))
Mind a 18 komment
Drunk Santa - Drunk Santa is in the house
Nem egy hosszú zene! De szerintem jó.
Weblapjuk
399 1 3 Zene Izé
tavihod: ha nem ilyen zene lenne akkor még tetszene is :P
Daron: nem találtam semmi szórakoztatót ebben és még a zene sem jó... bocs
Máln@: Hát gyerekek..:O Ee nagyon nagy!xD
Kerekes Band - Csángó Boogie

A Kerekes Band eredeti gyimesi-moldvai népzenét kezdett játszani, majd hosszas csiszolódás után belevágtak a népzene népszerűsítésébe. Ezt pedig a lehető legkézenfekvőbb módon tették, keverték a jelenkori pop, jazz, funk stílusjegyeit az autentikus népzenével. Ebből keletkezett ez a pörgős és nagyon szerethető zene! És ne feledjük: Tízből kilenc betyár EZT fütyüli! :)
1167 5 4 Zene Izé
Árnyangyal: Nesze neked Fásy meg Bunyós hülyegyerek, ez az igazi "mulatós"! És a zene ez zene!
kotta: Az már tök jó, h ennek a posztnak van a legtöbb köze az eddigiekből a folkhoz (ergo: népzene) [...]
MStipee: Vááá ez veszettjó! Kössze szépen!
Mind a 4 komment
Biztos hasznos a 220-at bevezetni mindenhova, de szerintem ez érintésvédelemből nem üti meg a kettest...
4260 2 9 Izé
mcclaud: A lényeg az, hogy ha szabványosan (és ellenőrzötten) kettős szigeteléssel van ellátva a bere [...]
rókakoma: akkor van hogy bizserget a fürdés :D
olcsibacsi: egészen pontosan nem lesz lefoldelve a cucc, nem egészségtelen :) pl a magnó dugóját simán du [...]
Mind a 9 komment
A 100 éves Frank és 99 éves Anita 1926-ban az YMCA táncmulatságán ismerkedett össze, majd két év múlva kötöttek házasságot, amely azóta is tart. A pár nyolcvan éve kötötte össze az életét, ezzel ők a legrégebbi házasok Nagy-Britanniában.

A pár szerint a hosszú házasság titka, hogy minden konfliktust el kell simítani még lefekvés előtt, hogy aztán csókot válthassunk, mielőtt ágyba bújunk. "Ez a mi aranyszabályunk. Manapság azért nem tartanak sokáig a kapcsolatok, mert a pároknak nincs elég idejük egymásra" - mondja Anita.
3503 0 21 Izé
Belkar: ha megérném a 70 éves kort egézségesen a mai világban akkor már összetehetném a kezemet...
brigi_cica: a bácsin nem is látszik hogy 100 éves :O :O
kotta: Én pedig ezt a verset köszönöm. Bár ismertem, de ki tudja mikor olvastam utoljára. És van ami [...]
Mind a 21 komment
Alig pár órája jelentettük, hogy az angol PSW egyik munkatársa lehetőséget kapott végigtolni a június elején debütáló MGS4-et és a zsurnaliszta kolléga állítása szerint egyes átvezető filmek akár 90 perc hosszúak is lehetnek. A GamePro munkatársa cáfol...
417 0 0 Tech Izé
A Jindo sziget Dél-Koreában a helyszíne az ún. Mózes csodának. Évente háromszor - márciusban, májusban és júliusban, apály idején - a víz 1 órára megnyílik egy 40 méter széles és 2,8 km hosszú szakaszon. Ilyenkor emberek ezrei látogatják meg a természeti jelenséget, mely 1975-ig nagyjából ismeretlen volt a világ előtt, amíg egy francia nagykövet dél-koreai látogatása után nem írt róla egy francia lapban.

6149 3 11 Izé
bungle: http://trasyy.livejournal.com/771223.html
dénes: azt látom, hogy zátony, csak nem értettem miért kell ekkora feneket keríteni neki.
Belkar: xDDDDD
Mind a 11 komment
Kinek milyen nagy? ;) Ha elég érdekes a péniszed, akkor az Izlandi Fallosz Múzeumnak is felajánlhatod! :D

Idézet a cikkből: "Már csak egy emberi darab hiányzik Sigurdur Hjartarson gyűjteményéből, de nem aggódik: eddig négy férfi is felajánlotta a gyűjteményébe nemi szervét. A férfi 1974-ben kezdett el péniszeket gyűjteni. Az első darab egy bika nemi szerve volt, és a gyűjtemény ma már 261 darabból áll, összesen ennyi faj képviselteti magát. A legnagyobb egy ámbrás ceté a maga 70 kilójával és 1,7 méter hosszával, a legkisebb pedig egy hörcsögé, ami 2 milliméter hosszú és csak nagyítón át látható. A tavalyi évben hatezer látogató tekintette meg a múzeumot, a 60 százalékuk nő volt."

7698 0 75 Izé
Mr.T.: zsuzsizsi küldte: URL: http://www.phallus.is/ Szöveg: Péniszmúzeum.
bungle: Kiegészítettem a postot egy videóval. :)
eNMi: 1 tyúkot minden f@sz fel tud szedni ;)
Mind a 75 komment
Jerry Goldsmith - Greatest Hits
"Ha zenénk fennmarad az utókor számára - ami felől nincs kétségem - akkor az azért lesz, mert jók."

Star Trek, Rambo, Alien, Majmok Bolygója ... és még hosszasan lehetne sorolni.
422 0 0 Zene Izé
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a kanadai lúd, amely a lúdalakúak rendjébe, ezen belül is a récefélék családjába tartozik. Testhossza 90-100 centiméter hosszú, szárnyfesztávolsága 160-175 centiméter. A párok életük végéig együttmaradnak (körülbelül 20 év).

Nagyon agresszív tud lenni, ha a területe megvédéséről van szó, egy embert és egy kutyát is le tud győzni egymaga, amit ez a videó is bizonyít. ;)

1029 1 11 Izé
zuza: jah tegyük hozzá hogy a fickó nem akarta kicsinálni a libát , mert megtehette vón gond nélkü [...]
brigi_cica: én kitekertem volna a nyakát, haza vittem volna, és jó töltött libát sütöttem volna.... amu [...]
Sziszo: Hehe! Én biztos kinyirnám azt hazavinném! Nem hagynám hogy felhúzzon! Különben is finom a hus [...]
Mind a 11 komment
Csocsó XXL - 2 focicsapatnak (22 személynek).
3312 3 6 Izé
Schabee: eljut itt a labda a kapuig ha mindegyik játékos játszik? vagy aki gólt ló autómatikusan nyer i [...]
Belkar: kaput üresen is lehetne hagyni a középpájáról úgyse jutna át a labda 2 azonos szintű csapat [...]
weedjay: nyugatinál van egy kocsma, ott van egy kétszemélyes :D de az szar.
Mind a 6 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a Monodon monoceros vagy ismertebb nevén a narvál, ami az emlősök osztályában a cetek rendjéhez, ezen belül a narválfélék vagy fehérdelfinfélék családjához tartozó Monodon két faja közül az egyik (a másik a beluga).

A faj érdekessége hogy a hímek agyara 2-3 méter hosszúra is megnőhet, és még senki nem tudja, hogy mire való igazán...
2130 1 25 Izé
szabina666: Találtam egy oldalt a cetekről.Nem rossz:): a lényeg benn van http://www.cetek.freeweb.hu/
bungle: reokra küldte: http://www.youtube.com/watch?v=ykwqXuMPsoc Egyébként ez weebl cucc, amiből volt [...]
Belkar: mind1 délen is meg északon is jég van meg hideg meg ugyanolyan mind2 és mind2 el fog pusztulni f [...]
Mind a 25 komment
Extra hosszú nyelvek
10498 0 49 Izé
Mr.T.: Ez meg extranagy: http://www.youtube.com/watch?v=WpM3UFA0fMc
papaluige: odalennt,..........a talpadat csiklandozni???? :DD
mekszamnojz: tyűűűű smárolni nem smárolnék vele.... mert megfulladnék meg randa is... de elképzeltem mit [...]
Mind a 49 komment
Ha már HDR meg minibolygófotó, akkor tegyünk röpke kitérőt az infrafotózás világába is.

Az elv: a látható fény tartományába eső, 390nm és 770nm közötti hullámhosszú elektromágneses sugárzásnál léteznek hosszabb és rövidebb hullámhosszú sugárzások is. Az infravörös fényképezésnél a 770nm és 1200nm közötti úgynevezett közeli infravörös tartományban fotózunk, aminek a végeredménye, hogy a a tárgyakról visszaverődő infravörös fényeket rögzítjük, így kapjuk meg az infra fotókra jellemző havas/holdbéli táj hangulatot. A műfaj űzhető analóg és digitális gépekkel is, ahol a digitgépeket szűrőzni kell, az analóg fotózásnál ezen felül infra filmet kell használni. Digitgépekre a legelterjedtebb, de sajnos megszüntetett Hoya R72 szűrő a legnépszerűbb.
3744 0 7 Art Izé
rezlavor: itt ww.optiform.hu meg van R72bol, de mar csak par meretbol. meg vannak cegek akik direkt a beepitet [...]
ismeretlen: uu azta ezek még jobbak mint a hdr képek, bár valahogy nekem a fotóknál az tetszik hogy viszony [...]
Zakhar: Én még tudtam rendelni Hoya R72-es szűrőt szerencsére. EOS 350D gépem van ebben van az érzék [...]
Mind a 7 komment
Ha már HDR meg minibolygófotó, akkor tegyünk röpke kitérőt az infrafotózás világába is.

Az elv: a látható fény tartományába eső, 390nm és 770nm közötti hullámhosszú elektromágneses sugárzásnál léteznek hosszabb és rövidebb hullámhosszú sugárzások is. Az infravörös fényképezésnél a 770nm és 1200nm közötti úgynevezett közeli infravörös tartományban fotózunk, aminek a végeredménye, hogy a a tárgyakról visszaverődő infravörös fényeket rögzítjük, így kapjuk meg az infra fotókra jellemző havas/holdbéli táj hangulatot. A műfaj űzhető analóg és digitális gépekkel is, ahol a digitgépeket szűrőzni kell, az analóg fotózásnál ezen felül infra filmet kell használni. Digitgépekre a legelterjedtebb, de sajnos megszüntetett Hoya R72 szűrő a legnépszerűbb.
4092 4 7 Izé
rezlavor: itt ww.optiform.hu meg van R72bol, de mar csak par meretbol. meg vannak cegek akik direkt a beepitet [...]
ismeretlen: uu azta ezek még jobbak mint a hdr képek, bár valahogy nekem a fotóknál az tetszik hogy viszony [...]
Zakhar: Én még tudtam rendelni Hoya R72-es szűrőt szerencsére. EOS 350D gépem van ebben van az érzék [...]
Mind a 7 komment
A 7 Sutherland nővér.
7672 1 41 Izé
CRaPtRaSH: Dora lehet hogy még él :DDDDDDD
Anyec: az egyik valóban úgy néz ki mint egy farkasember. az a Naomi. Engem sokkalinkább az érdekelne h [...]
CRaPtRaSH: tényleg olyan a feelingje ... :D Lara aztmondta hogy ezek farkasnénik XD
Mind a 41 komment
Újabb hosszabító/elosztó megoldás. Sajnos már ránézésre is látható  csak az USA villásdugó szabványra alkalmas.  
444 0 0 Tech Izé
Ezentúl minden héten felrakunk egy postot, amire a kommentek között várjuk a post általatok megfogalmazott "címét".
Ti mit írnátok alá szövegnek?

A legviccesebb, legkreatívabb, frappánsabb vagy érdekes "post címekről" a zsűri dönt (abc sorrendben: Bakeyoo, bungle, Errtu, Luflee, Maccoyi, rezlavor, st.one), a nyertesek jutalma pedig Izés bögre és póló.

Várjuk tehát legelsőnek a fenti posthoz az értékes hozzászólásokat, címadásokat! A post kikerülése után 48 óráig lehet "nevezni". :)

Frissítés:
A zsűri vitaminban elmélyült hosszas tanácskozás után úgy döntött, négyen is megkapják a nyereményeket (zárójelben a nyertes kommentek száma): eNMi (4), Lako (66/67), Miri Z (11), republic666 (155). Természetesen a többieknek is gratulálunk a jobbnál jobb (el)nevezésekért, és ne feledjétek, ezen a héten is lesz címadó pályázat! :)
1604 4 232 Izé
Miri Z: Köszike! =)
eNMi: mivel most éppen Örömködöm a bögrémnek, a whiskey-s megjegyzéshez (inkább) nem is mondok se [...]
eNMi: 1k Köszönet!!! Hamárbögre, akkor forraltbornak 1xűen tökéletes!!! Koccccc, mindenki!!!!!!!!! [...]
Mind a 232 komment
Nessie, a szörny Japánban. ;)

Itt egy hosszabb videó, kicsit gyengébb minőségben.
4444 1 8 Izé
Sicko: mire nem megy az ember egy rekesz sörrel? :D nem gondoltam hogy egyszer felkerül a netre... pe [...]
Findzs: mér, nem igazi ? :)
Purple: wáááh reméltem, hogy ezt a viccet soha többé nem hallom!! :) tévedtem :)
Mind a 8 komment
A Yamaha ausztrál részlegének megrendelésére készült el ez a 15 méter hosszú 2,5 méter széles és 13.000 liter vizet tartalmazó guruló akvárium.
2115 0 0 Tech Izé
10 méter hosszú installáció ventillátorokból, mozgásérzékelővel megspékelve.

649 1 0 Tech Izé
Mi a legnagyobb online lelőhelye a jogtiszta teljes hosszúságú zenéknek? Az Amazon? Az Itunes? Nem. A mai naptól ezt a megtisztelő címet a Last.fm viseli.

Ha már regisztrált user vagy.
535 0 0 Tech Izé
Hosszú, de mindenképpen érdemes végignézni... Van mit tanulnunk kitartás ügyben! Szeretném, ha a keresztényekről nem egy Németh Sándor féle ember jutna eszetekbe, hanem ehhez a sráchoz (Nick Vujicic) hasonló.
7671 8 82 Izé
NoNo007: Szeretem Jézust mint megváltómat és szabadítómat. de benne van a Bibliában hogy szoljatok a n [...]
Laci: T. Nono007! Én sem akartam senkit megsérteni, sőt, vallom is amit korábban mondtam, hogy a vall [...]
mekszamnojz: dehogy lesz!! ;) "Nem adom fel, mig nem robbanok szet!" HAAHAH :DDDD Na csokozon es Peace! :P
Mind a 82 komment
Modulárisan bővíthető hosszabbító és elosztó.
588 0 1 Tech Izé
dude: hosszabbító, 2 b.
The Darwin Awards

A Darwin-díjat Charles Darwin, az evolúciós elmélet atyja szellemében azoknak ítélik oda az interneten, akik saját életük feláldozásával megvédik emberi génkészletünket. A díjnyertes személyek rendkívül idióta módszerekkel igyekeznek kiküszöbölni saját magukat, hogy ezáltal hozzájáruljanak az emberi faj hosszútávú túlélési esélyeinek javításához.

(Az oldalon a Darwin Awards menüpont alatt évekre bontva megtaláljátok a díjazottakat.)
8216 13 20 Izé
bungle: Idei Darwin-díjas: http://hvg.hu/panorama/20120305_elve_eltemetes_rekordkiserlet Legalább már nem [...]
Schabee: ilyen egy segget
Purple: ilyenkor hol a vonat??
Mind a 20 komment
A világ egyik legnagyobb teherautója. Motor: 169,5 literes, 16 hengeres,3300 LE (2460 KW); Súlya: 260 tonna, hasznos teher: 350 tonna; hossza: 20m, magassága: 6,88m (felemelt rakfelülettel: 17,07m), szélessége: 7,57m; kerékmagasság:3,35m...
Másik két haveja: Caterpilla r 797 és Liebherr T282.
8250 0 37 Autó Izé
bandee1219: Nem akksiról, hanem a nagy (általában diesel) motor termel áramot, amellyel meghajtják a kereke [...]
bandee1219: Ja, meg nem túl gyors a végsebessége, de ha a tömeg/gyorsulás arányt nézzük, bármelyik spor [...]
Tádi: Felhúzós:-)!
Mind a 37 komment
A világ egyik legnagyobb teherautója. Motor: 169,5 literes, 16 hengeres,3300 LE (2460 KW); Súlya: 260 tonna, hasznos teher: 350 tonna; hossza: 20m, magassága: 6,88m (felemelt rakfelülettel: 17,07m), szélessége: 7,57m; kerékmagasság:3,35m...
Másik két haveja: Caterpilla r 797 és Liebherr T282.
8379 7 37 Izé
bandee1219: Nem akksiról, hanem a nagy (általában diesel) motor termel áramot, amellyel meghajtják a kereke [...]
bandee1219: Ja, meg nem túl gyors a végsebessége, de ha a tömeg/gyorsulás arányt nézzük, bármelyik spor [...]
Tádi: Felhúzós:-)!
Mind a 37 komment
Ismeretterjesztő rovatunk következik amihez a karfiol alatt lévő link adta az ihletet.
Első körben ismerjük meg az aranymetszés fogalmát:
"Az aranymetszés vagy aranyarány az arányosság egy törvénye, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és aszimmetria között. Az aranymetszés arányait tartalmazó formák sokáig nagy esztétikai értékkel bírtak a nyugati kultúrákban, és máig alkalmazzák számos területen (például tipográfiában vagy fényképészetben). Az ókori pithagoreánusok (Pithagorasz és követői), akik szerint a valóság matematikai alapokon nyugszik, az aranymetszésben a létezés egy alap törvényét vélték felfedezni.

Aranymetszési arányok találhatók számos ókori épületeken, középkori és reneszánsz képzőművészeti alkotásokon, de ez az arány felismerhető például az emberi testen vagy csigák mészvázán is." Ugyanezt a szabályszerüséget a  matematikusok is próbálják  megfogni több módon, aminek legismertebb verziója a Fibonacci számok néven ismert sorozat:
"A sorozatot először 1150-ben írta le két indiai matematikus, Gopala és Hemacsa ndra, akik a szanszkrit költészet elméleti kérdéseit vizsgálva ütköztek egy összegre bontási problémába (hányféleképpen lehet rövid és hosszú szótagokkal kitölteni egy adott időtartamot, ha egy hosszú szótag két rövidnek felel meg?). Nyugaton tőlük függetlenül találta meg 1202-ben Fibonacci, aki Liber Abaci (Könyv az abakuszról) című művében egy képzeletbeli nyúlcsalád növekedését adta fel gyakorlófeladatként: hány pár nyúl lesz n hónap múlva, ha feltételezzük, hogy az első hónapban csak egyetlen újszülött nyúl-pár van; az újszülött nyúl-párok két hónap alatt válnak termékennyé; minden termékeny nyúl-pár minden hónapban egy újabb párt szül; és a nyulak örökké élnek? Kepler 1611-es könyvében, a The Six-Cornered Snowflake-ben újra felfedezte, és különféle természeti jelenségekkel hozta kapcsolatba."

Az első néhány Fibonacci szám: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, 17711, 28657, 46368, 75025, 121393, 196418, 317811, 514229, 832040, 1346269, 2178309, 3524578, 5702887, 9227465, 14930352...


Forrás: wikipédia
704 2 0 Tech Izé
A módszert hosszú  ideje alkalmazzák sérülések utáni fizikoterápiás kezeléseknél, és csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg az első "hétköznapi" használatra szánt verziója.  Videó  itt.
718 0 0 Tech Izé
Régebbi postok...