REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Isteni finom emésztésserkentő: az aszúesszencia!

Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság...
346 0 1 Pink Izé
mekszamnojz: Iszonyat jó a posztkép!
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
917 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
Super High Me
Doug Benson stand-up komikus kísérletének beszámolója, amelyben bemutatja, hogyan hat az emberi testre 30 nap kőkemény füvezés (Kaliforniában legális a fű, ha orvosi célra szánják). Míg a 2004-es Super Size Me végére a főszereplőnek minden baja lett a gyorskajáktól, addig egy hónap non-stop betépés után a vizsgálatok elég meglepő eredményeket adtak, több a pozitívum (kivétel ez alól a memória) és Doug elmondása szerint élete legjobb hónapján van túl.

3250 0 68 Film Izé
ANDor: Ja és a film qva nagy :D mindenki nézze meg.
ANDor: Hogy a fű miatt nyúl valaki keményebb droghoz az HÜLYESÉG! az hogy aki kemény drogokat haszná [...]
nemvágoom: mármint azt amire én is gondoltam h ide írom:D
Mind a 68 komment
Super High Me
Doug Benson stand-up komikus kísérletének beszámolója, amelyben bemutatja, hogyan hat az emberi testre 30 nap kőkemény füvezés (Kaliforniában legális a fű, ha orvosi célra szánják). Míg a 2004-es Super Size Me végére a főszereplőnek minden baja lett a gyorskajáktól, addig egy hónap non-stop betépés után a vizsgálatok elég meglepő eredményeket adtak, több a pozitívum (kivétel ez alól a memória) és Doug elmondása szerint élete legjobb hónapján van túl.

3333 7 70 Izé
7sleeper: csak nevet változtatott Szegedi Csanádra
beni9512: ez eltűnt
ANDor: Ja és a film qva nagy :D mindenki nézze meg.
Mind a 70 komment
die ärzte (szándékosan, csupa kisbetűvel)

Az egyik legsikeresebb német együttes, még 1982-ben alakultak. Két fő alapító tagja, Farin Urlaub (Jan Vetter) és Bela B. (Dirk Felsenheimer) még ma is tagok, csupán a basszusgitárosukat cserélték le többször, míg 1993-ban meg nem találták Rod Gonzálezt, aki azóta is oszlopos tagja az együttesnek. A dátum egyébként azért fontos, mert '89-ben sajnos ideiglenesen feloszlottak, hogy aztán '93-ban annál nagyobb durranással visszatérjenek a zenei életbe. Apró érdekesség, hogy a dobos Bela B.-nek van egy kis vámpíros tikkje, és ezért a néhai magyar színész, Lugosi Béla iránti tiszteletből vette fel művésznevét. Az együttes több zenei díjat (ECHO-kat, Comet-et, Bravo Otto-kat) is besöpört, így talán méltán nevezhetik magukat ironikusan a világ legjobb együttesének (Die beste Band der Welt), legalábbis német szinten biztosan. Nevüket a legelterjedtebb mendemonda szerint annak alapján választották, hogy a zeneboltokban "ä" kezdőbetűvel egyetlen előadót sem lehetett találni az ABC-sorba rakott lemezek között. Az Orvosok egyébként idén négy év után ismét ellátogatnak hozzánk, fellépnek a Szigeten, aki teheti, nézze meg őket! Bővebb info  
429 0 0 Zene Izé
Doktor úr, úgy érzem, mintha valami lenne a szememben, megnézné, kérem?

(CRaPtRaSH-nek ajánlva ;) bungle)
11763 3 91 Izé
calipunkszabus: szerintem is!..ne bántss! Fééélek!
CRaPtRaSH: hát nemtom,na mindegy:D
calipunkszabus: nincs...csak különösebben nem hatnak meg az ílyféle tréfák... nem vagyok az az undorodó lén [...]
Mind a 91 komment
Kedvenc orvosbloggerem elemzi a távdiagnosztika lehetőségeit, korlátait s aggályait az American Well weboldal kapcsán.
Te bevállalnád?
833 1 0 Tech Izé
A modern technika és a hagyományos orvostudomány ötvözése, egy digitális képkeretbe. amivel az alap életfunkciókat követhetjük.
794 0 0 Tech Izé
Mona Lisa-szindróma, Rubens-típusú elhízás, Pisa-szindróma és egyéb orvosi elnevezések különböző alkotásokról.
6634 4 8 Izé
bandee1219: Inkáb az az érdekes, hogy van olyan elhízás, amit egy festő után kéne elnevezni? Ő "találta [...]
Lilu__cica: Én se tom pontosan megfogalmazni, hogy a "nervus facialis (arcideg, VII. agyideg) részleges degene [...]
Schabee: érdekes
Mind a 8 komment
"Régen azt mondták, az menjen sebésznek, akinek biztos a keze. Ma is ezt mondják, csak a történet kiegészült más tényezőkkel is. Például a kéz remegését a modern sebészi robotok már nem veszik át. Sőt, ki hitte volna, hogy valaha az orvosi szakmában azt mondhatjuk: aki videójátékokkal rendszeresen játszik, az nagyobb sikereket érhet el sebészként (természetesen akkor, ha a megfelelő háttértudás is rendelkezésére áll)."


via MedIQ
722 0 0 Tech Izé
"A Petri-csészében a baktériumok a szaporodás és a mozgás miatt különböző formákat, mintázatokat vesznek fel. Ezek létrejöttében fontos szerepe van a baktériumok közötti kommunikációnak. Márpedig a kommunikációs utak megismerése közelebb viheti az orvostudományt az antibiotikumokkal folytatott kórokozók elleni küzdelemben."

via  MedIQ
639 0 1 Tech Izé
kisst: Tökre olyanok mint egy-egy fraktál....Lehet hogy van összefüggés és ez is valamféle spontán [...]
Minden jel arra mutat, hogy ma valahogy pörögnek az orvosi diagnosztikával foglalkozó cégek. A képen látható notebook Acuson P50 névre hallgat, ami azon felül hogy egy Macbook Pro, még egy integrált ultrahang vizsgálatra allkalmas berendezést is tartalmaz.
915 0 0 Tech Izé
A Philips napokban bemutatott orvosi képalkotó eljárása jó eséllyel indul a diagnosztikai képalkotás átalakulásának úttörője címért. Az 1/3 másodpercenként leadott impulzusokból a szerkezet kevesebb mint egy perc alatt képes egy teljes 360 fokos röntgenképet készíteni az emberi testről, a hagyományos eszközökhöz képest kevesebb mint 80%os sugárterheléssel.
1217 0 0 Tech Izé
Indiában egy férfi egy kutyát vett feleségül, hogy megszabaduljon az átoktól, amely két kutya megölése miatt van rajta hosszú ideje.

A dél-indiai Tamil Nadu állambeli 34 éves férfi, Szelvakumar 15 éve hívta ki maga ellen a sorsot azzal, hogy agyonütött két párzó kutyát. Néhány napra rá járásképtelenné vált, megromlott a hallása és a beszédkészsége. Az orvosok tanácstalanok voltak, de végül egy asztrológus rájött, hogy a megölt kutyák lelkei rontották meg a férfit, és a rontást csak úgy lehet levenni, ha a férfi feleségül vesz egy kutyát.

Szelvakumar hosszú keresés után talált egy négyéves szukát, akivel a hindu szokásoknak megfelelő esküvő keretében egybekelt. A Szelvi kutyát a falubeli asszonyok száriba öltöztették, virágokkal feldíszítették, és bevezették a templomba. Az ifjú párt annak rendje és módja szerint pap adta össze.

A kutyamennyasszony nem lehetett teljesen meggyőződve, mert kereket oldott, úgy kellett felkutatni és visszavinni a vőlegényhez. A boldog férj - egy barátja szerint - csak addig akar együtt élni a kutyával, amíg el nem múlik az átok. Utána egy igazi mennyasszony után akar nézni.
2613 0 54 Izé
izébigyó: Most meg egy csajt adtak feleségül egy kutyához Indiában: http://hir.ize.hu/comments.php?post_id [...]
Ritu: És mi van a házassági kötelességekkel? :D
Ciccc: Egésségére!Ha neki ez kell....!!!
Mind a 54 komment
Állítólag létezik egy rákellenes szer, amely mellékhatások nélkül csökkenti szinte az összes daganat méretét, ráadásul olcsón és könnyen előállítható. Ez a DCA (diklór-acetát).
A gyógyszergyárak viszont nem akarnak milliókat költeni a klinikai kísérletekre - mivel a szer nem szabadalmazható és így nem profitálhatnak belőle. Többi a videóban...

+ pár magyar cikk, amit találtam a témában:
Rákellenes csodaszer - vagy mégse?
Új remény a daganatok kezelésében
Rákbetegek engedélyezés nélküli gyógyszert próbálnak ki
1658 2 9 Izé
wnw: osztom yorgash!a pénz a kulcs itt ezt mindenki tudja, úgytudom a legnagyobb biznisz a gyógyszerip [...]
Balázs: jól értem?ha nincs belőle profit akkor hagynak millliókat meghalni???
metaljesus: a cikkek jók de a pasi nekem kicsit tvshopos :S remélem egyszer tényleg működni fog ez a cucc
Mind a 9 komment
(Nem csak) orvostanhallgatóknak - csípő műtét

Itt pedig egy térdműtét...
30946 3 22 Game Izé
naladin: nekem a térd műtét nagyon tetszik :D
alx26: jó játék, ja, csak azt unom hogy magyaráz :D ez a baj a magyar rendeszerrel is :D sok a duma :>
ez: tök jó
Mind a 22 komment
(Nem csak) orvostanhallgatóknak - csípő műtét

Itt pedig egy térdműtét...
14505 11 20 Izé
ez: tök jó
csildi: Nekem nagyon tetszik.Igaz nem sokat értettem amit a csaj mondott, de eszméletlen milyen jól megva [...]
Lalácska: ez kurvára jó!!!!!! 16 embernek elkültem
Mind a 20 komment