REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
931 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
A két hete felkerült videó kapcsán, amiben egy férfi szívinfarktust kapott egy könyvesboltban rengeteg hozzászólás érkezett. Sok levelet kaptunk, az egyik a férfi húgától érkezett. Akkor nem tudtuk eldönteni, hogy valódi-e az infarktusos felvétel és a rokoni kapcsolat, most a hölgy egy állítólagos videóval is alá szeretné támasztani mindezt. A segítségünket kéri. A probléma csak annyi volt, hogy a videót nem küldte el. Amit találtunk a videán azt most belinkeljük nektek.

Tehát eleget téve a kérésnek, most közreadjuk ezt a felettébb furcsa felvételt. Mivel a hölgy nem kérte, hogy az eredeti postot töröljük, amíg másként nem rendelkezik mi fent hagyjuk azt is.

A videó szó szerint sokkoló. Nem akarunk a könyvkiadó hibájába esni, mi előre elmondjuk, hogy ez a felvétel veszélyes az egészségre. Vigyázzatok!

Íme a levél, amit kaptunk:

Tisztelt Ize.hu szerkesztő!
 
Szenci-Molnár Ildikó vagyok. Bátyám és felesége nevében szeretném megköszönni az e-maileket és hozzászólásokat, amiket az elmúlt napokban jóérzésű internetező emberektől kaptunk.
 
Nagyon megható az a támogatás, amiben az interneten megjelent felháborító és szégyenletes videó kapcsán részesítették családunkat.
 
Bátyám, Szenci Gábor egy budapesti könyvesboltban kapott szívrohamot. Az esetet valaki megörökítette, és az interneten, így többek között az Izé.hu oldalon is elérhetővé tette. Azóta sok ezer ember látta, ahogy bátyám kezében egy könyvvel összeesik.
 
Bátyámnak mindig is gyenge volt a szíve. Gyerekkora óta járt szakorvoshoz. Kerülte az izgalmakat, és kímélő életet élt. Az internetre feltöltött videó kapcsán egyértelmű családunk számára, hogy a rohamot az a könyv okozta, amelyet a könyvesboltban éppen olvasott.
 
A felvétel, ha már meggyalázta bátyámat, talán valami jónak, egy pozitív kezdeményezésnek lehet az alapja. Mindig úgy neveltek bennünket, hogy a rosszban próbáljuk meg a jót megkeresni.
 
Ez a felvétel döbbentett rá, hogy micsoda felelőtlenség a könyvkiadók részéről, hogy nem tüntetik fel a könyvek borítóján, hogy hány éves embereknek szánják a kiadványaikat. A televízióban sugárzott filmek előtt megjelenik a korhatárt ismertető karika. A CD-k borítóin feltüntetik, ha a számok szövegei trágár vagy durva szavakat tartalmaznak. Még a vidámparkban is kiírják, hogy szívbeteg emberek mely játékokra ne üljenek fel. Ez alól a könyvek kivételt képeznek. Bátyám pedig ennek esett áldozatul.
 
Úgy érzem, hogy bátyám esete talán nem kirívó. Sokan élhetnek ma Magyarországon, akik féltik gyermekeiket vagy szívbeteg hozzátartozójukat egyes könyvektől. Az ő védelmükben fogalmaztam meg ezt a sajtóközleményt.
 
Bátyám sajnos még mindig kritikus állapotban fekszik a kórházban. Ha most eszméleténél lehetne, biztos vagyok benne, hogy támogatná a kezdeményezésem.
 
Követeljük, hogy a könyvkiadók a könyvek borítóin tüntessék fel, ha egy adott mű szívbeteg vagy kiskorú emberek számára nem ajánlott. Ne lehessen ma Magyarországon úgy könyvet kiadni, hogy az a megrázó, vagy sokkoló tartalomra ne figyelmeztesse az olvasót.  
 
Kérem, tegyék lehetővé, hogy ez a közlemény és az általam készített film az oldalon megjelenjen. Bízom benne, hogy a nyilvánosság a kezdeményezést felkarolja, és rövidesen változás történik Magyarországon.
 
Szenci-Molnár Ildikó
8471 5 460 Izé
Savitra: Javíthatatlan vagy XD És menthetetlen...
Purple: fogd már fel h nem igazi
Maggi: Így van szókincs , másoknak sajnos keveset adott a teremtő én megpróbálom kihasználni azt am [...]
Mind a 460 komment
Érdekes esetek a forma1-es bokszutcákból
1041 0 1 Sport Izé
narancshéj: azzzigen... szépen füstöltek..
Gary Moore - Still Got The Blues (Live)
Én még nem láttam itt, és ez hiba. :) Az egyik legjobb gitáros és az egyik legjobb száma.
705 4 1 Zene Izé
Blun7man: De rég hallottam ezt a számot, pedig hatalmas. Főleg a szóló amit levág a végén...
A Mitsoura zenekar alapítója és névadója Miczura Mónika jellegzetes hangja és roma énekstílusa adja az alapjait a zenének, amit tökéletesen egészít ki a világzene több jeles képviselője mind fúvós mind ütős hangszereken. Az albumon hibátlanul egyesítik a klasszikus jazz, a tradicionális roma, a modern elektronika  és a világzene jellegzetes elemeit, aminek a végeredménye egy tökéletes hangfolyam:



373 2 1 Zene Izé
kotta: Ha valaki még emlékszik az Érzékek iskolája c. (sztem közepes) filmre, na annak az Ando Drom z [...]
Sexy Celebrity Photo Hunt
21100 6 2 Game Izé
csicsilla: super sexy photo hunter vagyok ;)
sensei: tetszik
Konyhatündér :)
7458 4 7 Izé
közlegény: keni vágja :)
consiglieri: a kis cica hivatalos kóstolónak tűnik :))
Re-Peet: csávónak nem szóltak, hogy az étel nem játék???
Mind a 7 komment
41 órás cigiszünet
8555 1 42 Izé
szkepmics: Ha jól láttam a többi kamerát valami létrákat vonogattak a liftek előtt, szóval lehet hogy v [...]
M.Andreas: Srácnak valószínűleg el lett sz*rva a hétvégéje. Én amúgy a biztonsági őrt rúgtam volna [...]
Re-Peet: ezek után én a munkáról szoktam volna le
Mind a 42 komment
Amikor a fotobótos bácsi túlhajszolja magát és már nem figyel oda a részletekre...
20981 6 20 Izé
bungle: cancer1 küldte: http://freshpics.blogspot.com/2010/04/45-stupid-photoshop-mistakes.html http://phot [...]
Belkar: régen láttam már a filmet és a horrara akadva 4-ben is benne volt a dolog lehet h az kavart be : [...]
dega44: Szerintem összesen annyi történt, hogy a láthatatlan embernek rossz napja volt...:-D
Mind a 20 komment
Kedves mindenki!

Ígéretemhez híven elkészítettem a retromese blogot. 117 régi mesefilmet sikerült összeszedni! Az oldal folyamatosan fejlesztve és bővitve lesz, és amennyiben kapok elég segitséget, a linkek - instabil élettartamuk miatt - kicserélődnek fel- es letölthető filmekre. Sajnos sok film/részlet csak eredeti, tehát orosz, lengyel, angol vagy francia hanggal/szinkronnal van meg, de remélhetőleg a feltöltéskor ezt a hibát/hiányt is sikerül kiküszöbölni. Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

(Külön köszönet illeti St.onet, bár még az ő munkájának része nem látható technikai okok miatt, illetve bunglét, aki volt olyan kedves jóvahagyni ezt a régi, de új posztot!)
12066 4 98 Film Izé
clownessa: :D Erre én is emlékszem. "Ó savanyított káposzta, szívünknek édes szép haza..." Hiába kere [...]
Erunder: bellini küldte: http://twice.hu/bulvar/a-legjobb-animacios-sorozatok Szöveg: A legjobb animációs [...]
mekszamnojz: 36 régi mese került fel az oldalra. nézzétek meg! :) (és még mindig van ami nem került ki, v [...]
Mind a 98 komment
Kedves mindenki!

Ígéretemhez híven elkészítettem a retromese blogot. 117 régi mesefilmet sikerült összeszedni! Az oldal folyamatosan fejlesztve és bővitve lesz, és amennyiben kapok elég segitséget, a linkek - instabil élettartamuk miatt - kicserélődnek fel- es letölthető filmekre. Sajnos sok film/részlet csak eredeti, tehát orosz, lengyel, angol vagy francia hanggal/szinkronnal van meg, de remélhetőleg a feltöltéskor ezt a hibát/hiányt is sikerül kiküszöbölni. Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

(Külön köszönet illeti St.onet, bár még az ő munkájának része nem látható technikai okok miatt, illetve bunglét, aki volt olyan kedves jóvahagyni ezt a régi, de új posztot!)
15603 32 99 Izé
Purple: de cukiiik :DDD
bungle: sadri85 küldte: URL: http://www.youtube.com/watch?v=enJhZM02dPw Szöveg: "Ti tudtátok, hogy nem a [...]
nyehőce: Magyar népmesék - A halhatatlanságra vágyó királyfi http://www.youtube.com/watch?v=cjUXMSGy1WI [...]
Mind a 99 komment
Ez az egyetlen nap, amikor a férfiak elismerik, hogy néha szoktak hibázni... ;)

És azt is elismerik még ezen a napon, hogy a nők tökéletesek. :)

Isten éltessen minden kedves hölgyet a mai napon! :)
9501 8 11 Izé
Schabee: váááá ez nagy
CRaPtRaSH: már láttam őket,de igenjóóók XD
Cole: Jahjj!! 2* néztem meg, de mind 2* úgy röhögtem, hogy majdnem elszédültem! Nagyon jó!!!
Mind a 11 komment
Jó pár fail kép... :)
17955 22 42 Izé
bungle: soslajos küldte: http://www.youtube.com/watch?v=PWKBFAvm_SY
bungle: stroppy küldte: http://www.shipmentoffail.com
iksz: jaj. Ilyen nagyon okos tanárbácsikat olyankor is fáj olvasni amikor mást szekálnak.
Mind a 42 komment
Videó egy rendőri intézkedésről, kis hibákkal.
21238 6 129 Izé
dolphin31: válasz erre: "MÁR RÉG KIDERÜLT HOGY EZEK NEM RENDŐRÖK! " Igaz! Nem rendőrök , hanem a guard [...]
mumus: amugy ez Kassan keszult az egyik cigokkal teli telepen :)
Mimis: Ugyanmár... tüsszentesz, agyon is lőnek. ;))
Mind a 129 komment
Az X360 RROD hardveres hibája után a PS3 sem kerülhette el végzetét. A konkurens csapatnál az YLOD jelenség ütötte fel a fejét.
571 0 0 Tech Izé
Mikor a klónozás rosszul sül el... ;)
5855 5 13 Izé
Máln@: szerintem nem csak ez az egy érdekes van a postban :)
SexyBaby18: hallottam már Bambi-ról aki nyuszi volt elefántfülekkel... de koala elefántorral? érdekes xD
csicsilla: kèpled csak el mi lenne ha ezek az àllat tènyleg igy nèznènek ki!ès az [...]
Mind a 13 komment
A hiba nem az Ön böngészőjében van... ;)
7140 0 2 Izé
qukac: Van olyan nem barátom akivel megcsinálnám..
Ency: hehe...eztökjó :)