ezek a paprika,már a kutyapöcs is szerintem nagy mennyiségben elveszik az ételek igazi valódi ízét,szal húsleveshez mértékkel oké,de ha valami már erős,az már inkább negatív élmény (számomra).
Állítólag van olyan erősségű paprika - lehet hogy épp ez a Habanero; ha jól emlékszem... régen olvastam valahol -, amit ha elrágsz, először nem kapsz levegőt, aztán megsüketülsz pár percre, pluszban nem érzed a fejed a testenden... elgondolkoztam hogy akkor hol is van ehhez képest a szegedi paprikánk XD
Én 1x egy party hangulatát dobtam fel ilyesmivel :D
Valamikor a nagy vidámság közepette az eggyik szekrény alján találtam valami kis csomag patkánymérget.
Kb 2-3 milis kis xar paprikaszerűségek voltak benne. Mondom akkor bedobom a köztudatba hátha valaki lesz olyan elvetemült hogy beteszteli...
Persze kemény csávók voltunk azt ha már party akkor mindenki megmutatja...
Miután bevert 1 darabot fejenként mindenki, közöltük nagy keményen hogy ez ugyan semmi... Az elkövetkezendő 40 percre ez volt az utolsó kiejtett szava bármelyikünknek... Szó szerint sírvafakadt az egész társaság s nem kaptunk levegőt.
Elég józanító hatású volt a dolog az biztos :D Aki bátor volt az ki ment inni s így még 10 percig nem kapott levegőt mivel csak jobban égetett. Szal sikerült rendrevágni a bulit s 1 hétig nem érezni az ízeket de jól szórakoztam, persze csak így utólag belegondolva... Amúgy senkinek nem kívánom azt a kínt.
"NEM KELLŐKÉPP HITELES DORRÁSOK SZERINT 850 ezer Scoville-egységgel (SHO) ez a világ legcsípősebb paprikája (egyes beszámolók még ennél is nagyobb mérési eredményekről adnak hírt)." Wikipédia
Heee???!!! Ennyi :D
Wiki szerint 1milka a skálán, de megsúgom hogy vannak nemesített paprikák amik erősebbek ennél is, csak az ugye mivel nemesített, már nem faj, hanem változat, fajta.
amugymeg en nem ertem hogy hogyan lehet ilyeneket enni? nekem a sima macskapocse paprika is eros, meg csipos csemegeuborka is.. kiegne a belem. meg aszondjak hogyha valami nagyon csipos akkor az alul folul az...hat azt meg megintcsak kihagynam :S :D
Lazarus, a paprika nem sav miatt csípős, hanem a Capsaicin miatt. Valószínüleg ha a nyelvedhez ér olyan, mintha kalapácsot vágtak volna rá. De a beleidbe nem is érezheted, viszont aztán (mivel a paprika kétszer csíp) megint érzed.
Indiában ezekből sűrítményt csinálnak és fél csepptől olyan csípős lesz a leves hogy nem lehet megenni. Versenyt is csináltak ki tud egy kanállal lenyelni belőle... sokan bele is haltak mert szétmarja a belsőszerveket o_O
Hát nekem elég a mi kis "macskapöcse" (bocs, a köznyelv szerint erről van szó) paprikánk is, be is nyomom az átlagos 1 kiló / év / főt belőle. Elismerem Mexikó fölényét, de nem ott születtem, az már nékem dúúúúrva lenne.