Inkább azok, mint ez. :S
Volt régebben a Tabu című műsor (asszem a Nationalon), ahol az egyik részben kajákat mutattak, amit bizonyos népek megesznek, bizonyosak meg undorodnak tőle. Komolyan mondom, olyan gusztán készítették el az afrikaiak a hernyókat, hogy én simán megkóstoltam volna. Szép kövér, fehér hernyók voltak (teljes értékű fehérjeforrás), beletekerték őket egy levélbe, kisütötték, csináltak hozzá fűszeres riszt, meg banánszószt...mmmm.
A gond az, hogy általában az ételszinezékeket hőkezelés után szokták használni, nem előtte.
Tehát könnyen elképzelhető, hogy (az amúgy sem éppen egészséges) ételszinezék élettani hatási jelentősem megváltozik, átalakul valami mérgező vegyületté.
erről azt gondolom akkor születik ilyesmi, mikor a városi ember vidéki ízekre vágyik, de amikor kap valami hasonlót, mégiscsak érzi, hogy valahogy nem az igazi ha közben nem röfög ott a disznó az ólban és ilyenkor valami menőbbre vágyik amivel felül tudná ütni a paraszt disznaját és akkor kitalál egy ilyen feltűnési viszketegségtől hajtott pótlékot. igazából szerintem szánalmas.
(magyar embernek szalonna, külföldinek bármi más...)