Mit nem lehet megérteni ezen. Bár nekem van némi fogalmam róla.
* Szőlőcukor vagy krumplicukor
Ez egy egyszerű cukor (D-glükóz),
amelyet a burgonya hidrolízisével, azaz a keményítő (összetett cukor) lebontásával lehet előállítani. Ezt a folyamatot ipari méretekben rendszerint a keményítő híg savval, nyomás alatt történő főzésével érik el. Az így nyert oldat bepárlásával kapják a lehűtés után a kristályosan megdermedt terméket. A szőlőcukrot a sejtek közvetlenül tudják energiaforrásként felhasználni. Édességekben is megtalálható, főleg energiaszeletek édesítésére használják.
Az egyik kedvenc csoki a KitKat, úgyhogy jöhet szépen sorba... :D
A krumplist (bár már ettem krumplicukrot, nem szeretem) kukoricást, szójást és levesest kivéve...
alapanyag a burgonyakeményítő, amelyet,
- ha szirupot készítenek 1-2%
- ha krumplicukrot, akkor 3-4% kénsavval hidrolizálják,
homogénen ólmozott vasautoklávban, (gőzzel) 3 atmoszféra nyomáson 45
percig főzik.A kész cukoroldatot fakádakban krétaporral közömbösí-
tik. A keletkezett gipszet ülepítik, a cukros levet több szakasz-
ban vákumkészülékben besüritik, majd kristályosítják.
A szirupot befőttekhez, likőrökhöz, bonbonokhoz használják, a
kristályosított termékből cukorkát gyártanak."
Aztaaaa :) Nagyon durvák :) A krumplison, kukoricáson, a zöldteáson, szójaszószoson, feketeáfonyás-sajtoson és a vörös csőr leves ízűn elméláztam milyen íze is lehet :D