A nyomáson és a szobahőmérsékleten kívül, még az is közrejátszhat, hogy a fémek a rezgésszámuk vagy mifene miatt eleve olvasztják a jeget. Pl, ha leteszel egy érmét a jégre, az helyből elkezdi olvasztani, még ha nincs is nagy nyomása. Ezt akarják használni az űrben is, szóval nyomás és a fém ezen tulajdonsága együtt olvasztja a jeget.
Mondjuk enis inkabb a nyomasnovekedes miatti gyorsabb olvadast tartom valoszinubbnek a "gepezet" sajat hojenek leadasa altal bekovetkezett cseppfolyosodassal szemben. DE!
The Ice Ball Mold features:
Ice ball-creator, ideal for both bars and home-use
Creates spheres of ice which melt slowly, keeping drinks cool
Available in 30, 55, 65, 70,75, 80mm sizes (please see pull-down menu for prices)
Made of aluminum
Cold-proof wooden grip on top (except 30mm version)
Ball release at bottom (except 30mm & 80mm version)
Creates 30-40 ice balls per hour
55, 65, 70, 75,80mm size Molds include ice-maker blocks (2 pcs.)
Es kovezzetek meg ha nem igy van, de en uigy latom azt irjak, hogy aluminiumbol van!
Igy mar a sulya is jelentosen kisebb. Tehat az 1 ora alatt torteno 30-40 ilyen jeggolyo gyartasa, valoszinuleg csak akkor kivitelezheto, ha veszel 30-40 db ilyen szerkezetet :)
Na most ez eddig mind szép és jó... Árát néztétek?
Nekem megfelel a sima, ormótlan, szilánkosan törő ócska jégkocka is... A piát meg úgyis olyan gyorsan megiszom, hogy nincs az a jégkocka, ami felvizezné...
A GYÁRTÓ SZERINT pont ez a pláne a dologban. Mivel a jéggolyóról van szó, így sokkal kisebb felületi súrlódásról beszélhetünk, így lassabban olvad, mint pl. a jégkocka és így nem "vizezi" el az italt.
Amúgy annyira nem is nagy szám, azok után, hogy a cuccról eszembe jutott a gyémántgyártás... Szóval, ha már azt képesek vagyunk előállítani, akkor nehogymá'n pont egy jéggolyó fogjon ki rajtunk :D
Nem tanultál még fizikát...?
A réz vagy bronz nem 0 fokos, és nem hidegebb, hanem melegebb, így meg tudja olvasztani a jeget, a súlya miatt meg alakot fog ölteni, pont olyat amilyen negatív forma van a sablonban. Tehát csakis plusz fokban tudod ezt a műveletet elkövetni, ha valahol a tundrán szeretnéd ezt csinálni szabad ég alatt ott már nem is menne, mert a réz vagy bronz átveszi a külső hőmérsékletet, így nem tudja megolvasztani a jeget.
Szobában meg olyan hőmérsékletű lesz amilyen a szoba melege, minusz amennyire kihűti az adott mennyiségű jég. Azaz pár fokos minimum lesz ami már képes az olvasztásra...a többit meg a sablon tömege intézi el.
fúú én is utálom ha tesznek bele pont ezért :D olyan mosogatólé jellegű ízetlen valami lesz belőle :S jég csak az üdítőkbe jó, de abba ez meg nem fér bele :D
Hmmm nekemis. Pont az előbb gondolkoztam, hogy miért nincsmég professzionális minőségű jéggolyókat készítő szerkezet. De már van ! xD Szerezzünk be eggyet :-D