Ez igaz, de ha túl nagy a víz külső levegővel érintkező felülete, akkor hiába a túloldali "vákuum". Nincs akkora felületi feszültség, ami egyben tartaná a víz felületét, a levegő beszökik, a nyomás kiegyenlítődik, a víz pedig kifolyik.
Még vastagabb szívószállal is simán működik, ott a víz tömege is csekély. A szájára helyezett műanyag/papír lap segít egyben tartani a felületet.
Egyértelmű, hogy tesz az üveg szájára valamit, és az is gyanús, hogy milyen nehezen talál bele az üvegbe a fogpiszkálóval, vagyis egy lyukas és átlátszó bizbaszt tesz rá (v. alá).
Akkor rosszul emlékeztem. Úgy tudtam csak azt a végét fogják be, ahol megszívták.
Bár haver mutatott egy érdekes példányt, teljesen máshogy működött, mint a hagyományos.
A lopótök száját is befogják a mutatóujjal...
Ha úgy maradna a lopótökben, akkor hogy tudnád megkóstolni a bort a hordóból?
Esetleg úgy hogy a borász belefúj a lopótökbe, hogy jöjjön bor a poharadba?
ne csináld már!!!
Jah: Stickhorse-nél a pont.
Kedvenc folyadékos trükköm, amikor van két felespohár az egyik tele vízzel, a másik meg valami piával, ami lehetőleg színes. Szembefordítani a kettőt, szájukkal egymásnak, közte plasztikkártya (felül a pia) és szép lassan helyet cserél a két folyadék.
Ha kellően kicsi az átmérő, ahol kifolyna víz, akkor a felületi feszültség megtartja, lásd: lopótök (bár ott eleve szinte vákuum van, hiszen előtte meg kell szívni.)
Lehet, hogy alapból az üveg szája túl "vastag" ehhez.
Vízszintesen ???
Amúgy tuti nem ez a megoldás, mert a víz szerkezete ezt nem teszi lehetővé.
Valami cuccot -tömítő gumit- nyomat az üveg szájára.
Az h hogy lehet lyukas a közepe nem tudom... de amikor megfordítja az üveget, akkor gyanúsan tartja a jobb kezét...
és az alternatív kiürítésnél ha kikockázod, látszik h valami van ott, amit a rántás hatására lecuppan az üvegről...
Nem egy nagy trükk, de látványos :)
Még vastagabb szívószállal is simán működik, ott a víz tömege is csekély. A szájára helyezett műanyag/papír lap segít egyben tartani a felületet.