most értem haza melóból.....l
Szóval, volt olyan,hogy a csirkecomb nem épp az ehetö állapotokat mutatta , de azért bement sütöbe aztán ki a büfébe ... mi meg csak röhögtünk bent , hogy ez a gazdag kliensek kajája, az olyan csóróknak mint mi nem való.....
persze van szárított hús, ami azt jelenti ,hogy a fagyasztóban a polcok alatt rejtözködik egy 1.5 kg-os hús, ami ott a sötétben szublimál vagy egy évig, amíg felfedezik , az is megy a pörköltbe , ott majd megszívja magát vizzel...
Meg a reggeli rántotta amit senki a konyháról nem eszik meg, mivel nem tojásból van, valami folyadék egy 10 literes zacskóban amiböl varázsoljuk....
És a konyha mottója : semmi nem mehet kárba......szóval ami maradt a büfében , az megy bele a másnapi frissbe.....
Mindez egy ****-os szállodában egy spanyolországi üdülövárosban a mediterrán partján......
Csatyt elkapták a hamburgermaffia emberei, mielőtt "kitálalhatott" volna. A billentyűzetpötyögtető ujjait azóta Chicken McNuggetsként szervírozták is...
Ez egyébként annyira értelmetlenül köcsög, retardált viselkedés, hogy az nem igaz. Oké, a mekis kaja is szar, de az azért, mert minél olcsóbban, egyszerűbben akarják kihozni. De hogy valaki csak úgy "poénból" belerondítson más ételébe, amit az jóhiszeműen megvesz tőle, és megesz...ez nálam kiveri a biztosítékot. Eleve hogy juthat ilyesmi óvodás kor után bárkinek is az eszébe? Mi a jó neki ebben? :S Az ilyenek annyira megérdemelnék, hogy pl. a moziban ülve nyakon hugyozza őket a jegyszedő, vagy a fogorvos belehányjon a szájukba, miközben kezeli őket... -,-
én most is az vagyok, de ebben nem volt olyan hiba szerintem, csak gondoltam egy ilyen oldalon nem úgy írok, mint egy érettségin a fogalmazást pl :]
de nem haragszom amúgy ;]
de ha érted, akkor nem tudom, mért kellett belekötni, mindenki értette szerintem..
nyilván nem steril szobákban készülnek a kaják, meg nem fogom kidobni a kenyeret, ha pl én leejtem a földre, de inkább nem gondolok bele, hogy mások mit művelnek, mert így is válogatós lennék, és akkor TÉNYLEG nem ennék meg semmit.
és a gumicukrok igazából szépek, boldog,színes,vidám helyen jönnek létre a szivárványból.. :DDD
az nem jó kifejezés, hogy ezekről "tud mindenki", inkább csak sejtik. ha tudnák, minden élelmiszeripari és vendéglátóipari egység bezárhatna, mert az összes addig élvezett bizalmat elveszítenék :)
ez olyan, hogy most sejted ugyan, hogy a bolygó másik felén éppen agyonlőnek valakit, mert hallottad, hogy ez így van, meg teljesen logikus is, de biztosan nem tudhatod. persze értem én, hogy mit akartál írni, szerintem is vágja a legtöbb ember, hogy mi folyik a lentebb említett üzemekben, csak nem akarnak belegondolni, mert szeretnének egy jóízűt enni :)
én személy szerint nyugodt szívvel járok kajáldákba, elvégre valamitől az immunrendszeremnek is edzésben kell maradnia... ja, és a taknyos gumicukor még mindig ezerszer egészségesebb a műanyag mekinél :P
nekem a gumicukorral volt ilyen kellemes élményem...
minden bemenetelnél fertőtleníteni kell, kézmosás, nem lehet ékszer rajtad (beleragad a por,kosz, és belekerül a gumicukorba)...
faszikám meg volt fázva, tüsszentett egy nagyot, de csak a kezével törölte le az orrát, majd finoman beletúrt a gumicukiba...
jóétvágyat! :D
Pedig a cseresznyelégy lárvája aztán tényleg nem a legrosszabb, amivel ételekben találkozhatsz...teljes értékű fehérje (na jó, meg zsír és kitin...) (nem úgy mint a hamburger"hús"...). :D Más, éhező emberek örülnének neki, ha a felét megkapnák, te meg itt finnyáskodsz. :P :D
cseresznyénél maradva, én egyesével kinyitogatom őket, a szemem szinte átlátja a rostokat, kb egy percig nézegetem mindet, mielőtt megeszem :D meg minden kaját szinte molekuláira bontok a szememmel (már amit nem én készítettem)... bár tudom, hogy úgysem tudom elkerülni teljesen a mocskot... :S de legalább nem alaptalanul vagyok ilyen rigolyás a kajára (sajnos)
Csak ,hogy a posztszövegnél maradjunk, nekem Mc Donalds-os ismerösöm mondta ,hogy miután dolgozott ott ,már sosem tér be egy hamburgerre többet......én meg konyhán dolgozok, én sem szívesen eszek étterembe már ......
Nekem bennfentes pék ismerősöm mesélt hasonló "csudijó" dolgokat, de amiről nem tudunk, az nem fáj. A kukacos cseresznye sem olyan rossz, ha nem látja az ember :D
Nekem meg a vámtarifa tanárom mesélte, hogy valamelyik húsüzemben az üzemvezető annyira magyarázott, hogy a kezében lévő lakatot(!) ejtette bele a darálóba, de nem csináltak semmit...
(Amúgy meg a parlament működését sem állítjak le, pedig ott aztán igazán sok patkány van a gépezetben...)
meg abban az arányban fel se tűnik... meg ehető is... meg a darált húsba azt raksz, amit akarsz... meg nem hiszem, hogy egy virslitöltő üzembe szívesen elmenne haverod :DDDDDD amúgy el se hinné az átlag ember, hogy mi mindent meg nem tud emészteni x)
bungle, nekem is mesélték már, hogy láttak péket tészta fölött onanizálni...
Egyik haverom mesélte, hogy annó tanulmányi kirándulás keretében ellátogattak a Pick húsfeldolgozó üzemébe... Elmondása szerint a húsdaráló gépsorok feletti régi padlásszerkezeten ide-oda szaladgáltak a patkányok... a saját szemével látta, amint az egyik beleesett...
Rá is kérdezett, hogy: Nem kéne leállítani a gépsort ?
Mire a túravezetőjük : Egy patkány miatt ???
Gondolom az eredeti receptúra egyik titkos összetevője lehetett... :DDD
Mondjuk ettől még lehet. :) De simán el is tudom képzelni... egyik régi szomszédom pl. pék volt, azok a zsemlékkel fociztak, meg csikket nyomtak a tésztába, aztán lazán eladták azokat is. :(
Szóval, volt olyan,hogy a csirkecomb nem épp az ehetö állapotokat mutatta , de azért bement sütöbe aztán ki a büfébe ... mi meg csak röhögtünk bent , hogy ez a gazdag kliensek kajája, az olyan csóróknak mint mi nem való.....
persze van szárított hús, ami azt jelenti ,hogy a fagyasztóban a polcok alatt rejtözködik egy 1.5 kg-os hús, ami ott a sötétben szublimál vagy egy évig, amíg felfedezik , az is megy a pörköltbe , ott majd megszívja magát vizzel...
Meg a reggeli rántotta amit senki a konyháról nem eszik meg, mivel nem tojásból van, valami folyadék egy 10 literes zacskóban amiböl varázsoljuk....
És a konyha mottója : semmi nem mehet kárba......szóval ami maradt a büfében , az megy bele a másnapi frissbe.....
Mindez egy ****-os szállodában egy spanyolországi üdülövárosban a mediterrán partján......