de az arany miatt ennyi az ára...
most egy X márkájú ruha is lehet marhaszép, ha csak a márkát fizeted meg, és a turkálóba negyedannyiér hozzájutsz...
nem azt mondom, hogy nem lehet megcsinálni, de nyilván nem egy olyan embernek akinek semmi tudása nincs hozzá, ő meg nyilván nem élete első művének szánta ezt.
Igen, de a rózsa valahogy örök divat, szerintem legalábbis, és attól hogy te meg sok ember meg tudja csinálni, nem mindenki tudja.
Tény, hogy szép ez a süti, és nem az arany miatt, az már csak a ráadás, de mindenféle tudás nélkül nem hiszem, hogy pl. én itthon össze tudnék rakni egy ilyet.
Az ember levághatja otthon a haját/megszerelhet valamit/bekötheti a villanyt, de valószínűleg alapok nélkül nem fog vele sokra menni :]
szépnek szép! de az aranyon kívül esetleg 10 eurót érne. egy elsö osztályos cukrász tanuló is tud ilyet csinálni, vagy még jobbat is! én akkor tartanám gyönyörünek meg egyedinek, ha arany nélkül olyat tudna alkotni amit én nem tudnék, csak több év gyakorlat után. egy mester cukrász nem rózsákat csinál... azt hagyja a kezdöknek. hanem pl orchideákat akkor aztán le a kalappal :D
én a marcipán rózsa után, az eperböl kezdtem rózsát csinálni... pedig nem vagyok mesteri fokon cukrász, én nemrég végeztem a sulival ( amivel kitörölhetem a seggem :D )
nem is a kivitelezés a pláne benne (bár lehet nem tudnám megcsinálni :D), hanem az, hogy ilyen szépre kitalálja valaki, megálmodja. nekem ez tetszik benne, meg én ezt tisztelem a műalkotásokban, ahogy megálmodja valaki őket és az szép is lesz. egyszerű és kifinomult, nem valami sarki giccs. 3 motívum van "rábaszva" egy barna kockára, és annyi, de mégis különleges.
hát ebben a desszertben nincs semmi különös... a cukrászatban a marcipán rózsát csinálni az alap... és egy kis gyakorlattal egy nem cukrász személy is megtudja csinálni. ebben csak az arany ér pénzt... maga a süti szerintem meg egy normális csokis krémes süti...
hogy ha megvannak a megfelelö munka ezközök, még te is tudsz ilyen szép sütit csinálni :)
Szépnek szép, de ha már süti, akkor meg is lehessen enni (meg legyen finom...). Ez inkább asztaldísz.
A mexikói cukrászok tudják ezt tökélyre vinni. Olyan 2 m magas, tízemeletes esküvői tortákat csinálnak, ami úgy néz ki a sok cukordísztől mint egy jégpalota, viszont finom is. :)
Az otthoni süti azért finomabb, mint a bolti, mert az ilyen nagy üzemekben nem tudják beszerezni a nagymamai szeretetet, ami a legfontosabb alapanyag :)
Srácok én maradok a MAMA sütinél :D annál finomabb nincs .. mint a házilag készített sütemények amit gondos mamáink készítenek sok sok szeretettel .... :)
mondjuk én alapból vonzódok a desszertek külleméhez, sokkal jobban, mint az ízéhez. maradandó kis sütiszobrok tök jók lennének, és akkor az lehetne ugyanúgy drágakőből, meg aranyból, megmaradna :D
BullFrog, ezt én sem értem, de szerintem ez ilyen művész dolog :D mulandó szépség :D
vagy olyan, mint a virágkarnevál, annak sincs a világon semmi értelme, mégis szép (mondjuk nekem nem tetszik :D)
Ezt sose értettem, minek arannyal, gyémánttal díszíteni egy desszertet, ilyen megfontolásból a legdrágább nyakékre rákenek egy fél sportszeletet, és onnantól az a legdrágább desszert.
most egy X márkájú ruha is lehet marhaszép, ha csak a márkát fizeted meg, és a turkálóba negyedannyiér hozzájutsz...
nem azt mondom, hogy nem lehet megcsinálni, de nyilván nem egy olyan embernek akinek semmi tudása nincs hozzá, ő meg nyilván nem élete első művének szánta ezt.