Szerintem ilyen szempontból egy külföldinek a sima zsíroskenyér, avagy a szalonna sem lehet egy utolsó élmény. Na meg a pacal. Szegény ámerikai ismerősömnek mikor elmagyaráztam, hogy mi is a pacal, onnantól nem akart velem magyar kaját enni. Nem értem, miért. :)
És a fenyőméz hol maradt? (a méhek virágpor helyett tetvek fekáliáját alakítják mézzé). Finom amúgy :D
Magában a méz is megér egy külön misét:
"A nektár felvételekor a méh a szájába torkolló mirigyváladékkal azt kissé hígítja. A kasban aztán vagy maguk öntik a sejtekbe a nektárt, vagy otthon ülő méheknek adják át. Ezt követi a vegyi átalakítás és a sűrítés. A vegyi átalakítás során a mirigyváladék hatására a nektárban levő nádcukor egy része szőlőcukorrá és gyümölcscukorrá alakul át. A nektárt elpárologtatással sűrítik. Ezért a méhek a nektárt nyitott szájukba veszik, és gyorsan mozgatják, azután lenyelik, majd újra szájukba nyomják."
Ez azért nem semmi... élő hal és kígyó
http://www.youtube.com/watch?v=zFelfDbkzm4