Hogyan lenne az tiszta cukor? Nagyrészt persze az, de rengeteg olyan anyagot tartalmaz még a cukron kívül, ami nem feltétlenül távozik párolgással az oldatból.
Ha a szénsavas üdítőkből elpárologtatod a vizet, akár forralással, akkor megkapod azt a formát, amilyen formában a BIP (bip=bag in box) csomagban van. Ezt hígítja fel az automata szódával és kapod meg az italod.
Egyéb tény, hogy a palackozókba hasonló formában érkezik meg a coke, fanta, sprite, pepsi, ... és ott gép hígítja fel szűrt vízzel és utána dúsítja szénsavval. A különböző helyeken palackozott üdítők íze eltér egymástól, mert más a szűrt víz íze, és a használt szénsav mennyisége.
Példák (személyes tapasztalatból):
-az ukrán coke sokkal savasabb, mint a hazai (jobban megböfögtet :) )
-az ukrán fanta narancs édesebb mint hazai, leginkább a régi mirinda-ra emlékeztet az íze.
-a holland dr.pepper és a holland cherry coke íze szinte ugyanaz, de közelében sincs a hazaival (a hazai szerintem sokkal jobb).
EZ már ezer éves videó de mi kipróbáltuk és tényleg ez lesz a végeredmény ha sűrűn kavarod és nem égeted oda akkor is ilyen lesz de miért is lenne más szinű mikor alapból olyan sötét. Különben még ha eltekintünk attól hogy a foszforsav alapból se jó a gyomornak meg a többi fos ami benne van akkor már csak a millió cukor miatt se ajánlott inni...
Az egészben az a baj, hogy sok gyökér gondolkodás nélkül beveszi. Nem vagyok a kóla mellett, de ez átverés! A húst is oda lehet égetni, mégse megy róla a szöveg, hogy mennyire egészségtelen.
Ha 0 % -os szójatejet , meg teljes kiőrlésű Norbi szeletet forralnánk elég ideig pont ilyen állagú masszát kapnánk . Gyakorlatilag bármit odaégethetünk az mind fekete lesz .