Az étkezésre szánt rovarok gyümölccsel vannak etetve (többnyire almával), és sterilizált környezetből kerültek tovább tenyésztésre. Így ezeknek nem kellene, hogy bármilyen kellemetlen szaguk legyen. A rovar evés egyre terjedő étkezési forma, ami eredetileg egy szűk réteg (kultúra szokása volt). Ezt felkapták és hype-olták különböző személyek/cégek/kutatók.
Személy szerint még nem ettem tudatosan rovaros ételt, de nem vagyok biztos, hogy napi rutinommá tudnám tenni (ellenben egyszer majd csak kipróbálom). Én olyan környezetben nőttem fel, ahol megeszik a pacalt, disznósajtot, kakas herét, haltejet, halikrát, lókolbászt, hasonlókat és én is ugyanúgy fogyasztom ezeket. Nem mondom, hogy mindent megeszek, de nyitottan állok az ilyen dolgokhoz (kipróbálni, de ha nem ízlik attól még nem fúj, gusztustalan megjegyzésekkel dobálózni)
Az elgondolás biztos jó, meg jövője is van a bogárevésnek, és fontos energiaforrás (nak kéne lennie) de iszonyat gusztustalan. Még ha valami pépet adna ki, amit, ahogy a szójakockát is de el lehetne fogadni normális kinézetű kajának.
http://hvg.hu/gasztronomia/20150113_Elkepeszto_gasztrotalalmanyok