REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Nadia Ali - Love Story ( Andy Moor rmx)

Egy kis újdonság  a trance kedvelőinek
1423 3 1 Zene Izé
bandit: Meg lesz az 1000???? Kíváncsi vagyok NAGYON :)!!!
Kompresszoros hűtés AMD videokártyákhoz a Thermaltake-töl. A Thermaltake kínálatában már most is vannak olyan kompresszoros hűtéssel ellátott házak, amelyekben az overclocker felhasználók rendszerében elhelyezett processzor hűtését a fent említett megoldás segítségével próbálják hűvösen tartani. A Thermaltake most bejelentette, hogy hamarosan az AMD videokártyáihoz is elérhető lesz a kompresszoros hűtés, így a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Radeon HD 4000-es sorozat tagjait már nem csak levegővel és folyadékkal, hanem akár kompresszorral is lehet hűteni, amennyiben komolyabb tuning elérése a cél.
A Thermaltake szakemberei az Xpressar technológia módosításával kívánják majd megoldani a videokártyák hűtését. A kereskedelmi forgalomban is megjelenő újdonságok a gyártó állítása szerint nagyjából 20 Celsius fokkal hűvösebben tartják majd a grafikus processzort, mint a folyadékhűtés segítségével dolgozó megoldások. A videokártyákhoz készülő Thermaltake Xpressar rendszerben egy kisméretű kompresszor foglal helyet, ami hasonlít a hűtőszekrényekben és légkondicionáló berendezésekben alkalmazott társaihoz, de jóval kisebb azoknál. A mérnökök úgy alkotják meg a rendszert, hogy az egy kompakt megoldás legyen, ami mindössze a számítógépház meghajtó bővítőhelyeinek egy részét foglalja el.
A Thermaltake vezetője szerint a kisméretű, DC inverterrel ellátott kompresszor nem az átlagfelhasználókat, hanem a fanatikus overclockereket célozza majd meg. A rendszerben intelligens IC vezérlés lesz jelen, amely segít minimálisra csökkenteni a hőmérsékletkülönbségből adódó kondenzáció, azaz páralecsapódás mértékét. Az észrevételek alapján az Xpressar rendszerek már eddig is népszerűek voltak a fent említett felhasználói körökben, a vállalat az újdonságtól azt reméli, hogy optimális hűtést biztosít majd a Radeon HD 4000-es sorozatú kártyák számára, valamint világszerte felkelti majd a tuninggal foglalkozó felhasználók érdeklődését.
930 0 0 Tech Izé
Új, Atom processzoros tábla PC-t készít a Fujitsu A Fujitsu is beszáll az Atom-őrületbe, ugyanis legfrissebb noteszgépe, amely tulajdonképpen egy UMPC (Ultra Mobil PC, azaz kisméretű, könnyen hordozható) és egy tablet PC keveréke, az Intel egyik Atom processzorával van felszerelve. A gyártó újdonsága a Lifebook családban foglal majd helyet, az U2010-es típusjelzéssel ellátott újdonság specifikációi első ránézésre egészen jók.

A fenti képen látható Lifebook U2010-es modell egy 5,6 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelzőt hordoz magában, amely 1024 x 768 pixeles natív felbontással üzemel. A kis készülék mindössze 680 grammos súllyal bír, így rászolgál az UMPC elnevezésre is, de kihajtható és elforgatható kijelzőjének köszönhetően tablet PC-ként is tökéletesen használható. A Fujitsu újdonsága tartalmaz beépített WiFi és Bluetooth adaptereket, ezen kívül GPS vevővel is ellátja majd a gyártó. A különleges konfigurációban 1,6 GHz-es vagy 1,8 GHz-es Intel Atom processzor kap helyet, a rendszer 1 GB DDR2-es memóriával, 80 GB-os merevlemezzel és Windows Vista operációsrendszerrel kerül forgalomba.

A Fujitsu a kis készülék várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem szolgált információval, ám az már tudható, hogy a Lifebook U2010-es modell ára valahol 1300 dollár környékén fog elhelyezkedni.

(Szerző: J.o.k.e.r)
860 0 0 Tech Izé
Folyékony fémmel működő processzorhűtő.
A holland Danamics neve bizonyára sokak számára ismeretlen, ám ha a vállalat legfrissebb terméke piacra kerül, és valóban olyan hatékony lesz, mint azt most állítják, akkor ez a tény hamarosan megváltozhat. A Danamics elkészítette az első olyan processzorhűtőt, amelyben speciális összetételű, folyékony fémből álló keverék található, amelyről a gyártó érthető módon nem árult el részleteket. Ez a termék végre elérhető lesz kereskedelmi forgalomba is, ha minden a gyártó tervei szerint alakul.

A Danamics által kifejlesztett újdonság LM10-es típusjelzéssel van ellátva, az egységben található folyékony fémet egy speciális, elektromágneses pumpa keringeti, amely nem rendelkezik mozgó alkatrészekkel, kiegyenlítő tartállyal, illetve semmi egyébbel, ami egy vízhűtő rendszernél megtalálható. A gyártó állítása szerint az új megoldás sokkal hatékonyabban teszi a dolgát, mint a legtöbb vízhűtő rendszer. Az alkalmatosság a leghatékonyabb léghűtő szerepéért is versenybe száll a piacon, ugyanis a folyékony fém által szállított hőt az egységen található hűtőbordák vezetik majd el a levegő segítségével. A hűtőben található elektromágneses szivattyú nagy hatékonysággal keringeti a zárt rendszerben található folyékony fémet, ám ennek ellenére is kevesebbet fogyaszt 1 W-nál.

A Danamics LM10-es hűtőalkalmatosságának várható végfelhasználói árával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de úgy tűnik, hogy az egység már megjelenésre kész állapotban van, így remélhetőleg hamarosan találkozhatunk vele kereskedelmi forgalomban. Az ötlet ugyan nem új, de a kivitelezés nagyon jónak tűnik.
876 0 17 Tech Izé
rivaul: hyper tx2-t próbáld meg az még a quadokat is hidegen tartja s ahoz képest nagyon olcsó :)
Jozef7: az szép
wowbagger: pl nekem jó lenne a szénné feszelt c2d e8200amhoz,mert eléggé melegszik a kicsike... pedig egy [...]
Mind a 17 komment
Todd Howard, a Bethesda embere mesélt a Fallout 3-ról az OXM legutóbbi podcastjában és az úriember lerántotta a leplet egy-két eddig nem ismert újdonságról.
678 0 0 Tech Izé
Olcsó finn újdonságok 2G-s mobilhálózatokra. Egyikük ismét egy klasszikus darab.
533 0 0 Tech Izé
A 2008-as detroiti autókiállítás újdonságai
9654 0 18 Autó Izé
bandee1219: Az új GT-R azért nem rossz, elég szépek az eredményei, de már várom, hogy Japánban (meg más [...]
bandee1219: Arraffelé az Isuzu, Suzuki... márkák rengeteg hasonlóval rukkoltak már elő és szerintem néh [...]
Jency: én inkább maradok a jóöreg lancernél :) nameg a terepjáróknál!
Mind a 18 komment
A 2008-as detroiti autókiállítás újdonságai
9830 3 18 Izé
bandee1219: Az új GT-R azért nem rossz, elég szépek az eredményei, de már várom, hogy Japánban (meg más [...]
bandee1219: Arraffelé az Isuzu, Suzuki... márkák rengeteg hasonlóval rukkoltak már elő és szerintem néh [...]
Jency: én inkább maradok a jóöreg lancernél :) nameg a terepjáróknál!
Mind a 18 komment
A tech kiállítás.
Január 7-10 Las Vegas
A körülményekhez képest probálok friss információkat közölni a bejelentésekről és újdonságokról.
517 0 0 Tech Izé