REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Egy órára idén is elsötétül a Föld. 2009. március 28-án, szombaton, magyar idő szerint 20.30-kor érkezik el a globális lámpaoltás ideje a világon. A globális felmelegedés elleni akció tavaly nagy siker volt: egy órára a világ nagyvárosaiban kisütött a takarékosság és a felelős gondolkodás sötétsége. Idén még több lámpaoltót várnak.

A Föld Órája (Earth Hour) akció 2008-ban is megmozgatta az amúgy csúnyán pazarló, és sok helyen fölöslegesen világító világot. Tavaly magyar idő szerint március 29-én, este 8 órakor számos nagyváros borította önmagát sötétségbe. Sydney kezdett, majd követte Manila, Bangkok, Budapest, San Francisco, és így tovább...

Az eredeti kampányt az ausztrálok találták ki: először csak Sydney lakosait buzdították otthonaik világításának lekapcsolására. Az első Föld Órája 2007-ben nagy siker volt: Sydneyben 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát a kezdeményezés.

Idén március 28-án, magyar idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára - ez a Föld Órája. A cél az, hogy 1 milliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz, bizonyítva, hogy globális összefogással eredményesen lehet fellépni a klímaváltozás ellen.

Tavaly 100 millió ember és 35 ország részvételét hozta az akció. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Franciscóban, a római Colosseum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelezve egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

A Föld Órája 2009 világméretű felhívás minden egyes ember, minden üzleti vállalkozás és minden közösség számára. Figyelmeztetés a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való tenni akarásra. Ezen az estén Európától Amerikáig újra híres épületek és terek fognak sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása. Idén több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája 2009 akcióban.

2135 4 48 Izé
bungle: Kolbi küldte: URL: http://www.earthhour.org/ Szöveg: Szavazz a Földre! Új kampány „Szavaz [...]
bungle: cancer1 küldte: http://damncoolpics.blogspot.com/2009/03/earth-hour-2009.html
Luperator: Vicces egy kicsit.Évről évre több autó,repülőgép meg satöbbi van,de ha most egy órára lek [...]
Mind a 48 komment
Red Bull Metro Ride

Budapest 2007. szeptember 21-23.

Sok híres bringás jött Magyarországra az ELSŐ metróban megrendezett bringás futamra.
871 0 0 Sport Izé
Mood - Wombocosmic

Magyarország úttörő doom zenekara volt a '93-ban alapított, majd 2001-ben kettévált (Wall of Sleep, Stereochrist) Mood. A komoly underground sikereket elért zenekar 4 nagylemezt, és 2007-ben egy posztumusz DVD-t jelentetett meg. Ezt a fület gyönyörködtető, szívet facsaró dalt küldöm minden doomsternek, és kevésbé doomsternek.
344 0 0 Zene Izé
Fair To Midland - Dance Of The Manatee

A legutóbbi, 2007-es Fables from a Mayfly: What I Tell You Three Times Is True album producere Serj Tankian volt! (a linkelt szám is ezen az albumon szerepel) Új albumuk 2009-re várható. Myspace
460 0 3 Zene Izé
vandk: az albumon az összes szám ugyanilyen fogós és kidolgozott, szal érdemes beszerezni így vagy ú [...]
Reise: nagyon fasza
Szosztar: Elég jó zene!
"Gyerekek! A média hazudik! Megmondta a hírtv." :D

Az urbanlegends.hu oldal szerkesztőjének egy nagyon jól sikerült média hack-jének az elkészítését követi végig a film egészen a kezdetektől a hír bukásáig és még utána is. :)

Itt egy interjú a film készítőivel.
634 0 1 Film Izé
Erunder: Ja egyébként a filmből két kedvenc jelenetem van. Az egyik amikor még él az átverés és felk [...]
Superman: Ítéletnap (Superman: Doomsday)

Az eddigi legjobb Superman rajzfilm a 2007-es Doomsday, amiben láthatjuk Superman szerelmét, grandiózus harcát és halálát... Leírás, előzetes.
Ajánlom az általam készített kedvcsináló videót is. A véleményeket szívesen fogadom.
641 1 0 Film Izé
Volley challenge 2007/08 
12620 5 18 Game Izé
bató: már le sem állok =D
FallenAngel: Én már nyertem meccset is :D de a bajnokságban utolsó elötti lettem :((
bató: fiúk lányok, rúgtam két gólt!!! persze véletlenül... =)
Mind a 18 komment
A srácok Down-szerű, agyaros-döngölős zenét játszanak, ezt írják magukról: "Stílus: nem pop, nem punk, nem elektronikus, nem hip-hop, nem nemzeti, nem keresztény, nem sátánista, nem lány, nem újszerű, nem aranyos, nem jópofa, nem true metal, nem old school, nem nu metál, nem angol nyelvű, nem progresszív újító, stb.
Időszámításunk után 2007 évvel alakult a zenekar. Először nem csináltunk semmi használhatót. Aztán próbáltunk csinálni, de a dobosok kikúrtak velünk. Ez csak azoknak nem szomorú, akik nem szeretik a zenénket. Aztán most van dobos, meg már demó is" (Demójuk címe Puszták népe).
475 0 0 Zene Izé
Sear Bliss - Blood On The Milky Way

A folkos elemekkel díszített, zenéjében harsonát(!) is prezentáló Sear Bliss 2007-es, az évi komplett black metal felhozatalt az asztalról lesöprő The Arcane Odyssey albumáról szól a beküldött dal. Egyik legismertebb, és legelismertebb magyar banda. Myspace  
359 2 1 Zene Izé
pepeti: http://www.myspace.com/searbliss Lemaradt a myspace. :D
Chief Rebel Angel - The Dead Bird Song

Vérbeli rock 'n' roll (vagy inkább death 'n' roll) muzsika Magyarországról. Akiknek ismerős a nevük, tudják hogy nem véletlen a párhuzam. A nóta a 2007-es Death Rock City nagylemezről való.
Myspace
450 1 1 Zene Izé
Szosztar: Őket eddig nem ismertem, de nagyon bejön a zene. Kössz.
Wall of Sleep - Buried 1000 Times

Szerintem nem túlzok azzal hogy a hazai doom legigényesebb csapata a soproni/budapesti Wall of Sleep, 2007-es albumuk az ...And Hell Followed With Him az esztendő csúcsteljesítménye volt. Így nem icsodálkozunk hogy a svéd I Hate Records vette őket a szárnyai alá.
Myspace
275 0 0 Zene Izé
Coheed and Cambria - No World For Tomorrow

A konceptalbumok szerelmeseinek nyilván tetszeni fog a progresszív metált játszó, nagyszerű hajjal ellátott frontember, Claudio Sanchez és társainak zenekara. A sci-fi képregény (The Armory Wars, szintén Claudio munkája) köré épülő albumsorozatnak 2007-ben lett vége, az univerzum elpusztulásával, de a srácok már dolgoznak az előzményeken.
Myspace
Wiki
412 1 5 Zene Izé
Szosztar: Én kb. 1-éve ismerem őket nekem be jön, bár kellet kis idő amíg megszoktam az énekes, egyéb [...]
Reise: igen, először furi de "ráérzel" :)
Szosztar: Nem könnyű megszokni az énekes hangját. Vagy bejön vagy nem.
Mind a 5 komment
2007-ben ez lett a legjobb magyar rövidfilm. Egy talponálló, két férfi és a mennyeien ízletes szalontüdő. Aztán a végén a csattanó, amit mindenképp érdemes megvárni!
9693 2 36 Film Izé
Agytumor: Fú az első sornál elment a kedvem... 1 kg sertéstüdo és szív vegyesen
Agytumor: Meglesem
spidy: ::::::::::))))))))))
Mind a 36 komment
2007-ben ez lett a legjobb magyar rövidfilm. Egy talponálló, két férfi és a mennyeien ízletes szalontüdő. Aztán a végén a csattanó, amit mindenképp érdemes megvárni!
10493 17 36 Izé
Agytumor: Fú az első sornál elment a kedvem... 1 kg sertéstüdo és szív vegyesen
Agytumor: Meglesem
spidy: ::::::::::))))))))))
Mind a 36 komment
Candlemass - Of Stars and Smoke

Alap svéd epikus doom banda. 2007-es lemezük, a King of the Grey Islands már az új énekessel, Robert Lowe-el jött ki, aki Messiah Marcolin-t váltotta a zenekarban. Honlapjuk: www.candlemass.se/
335 0 4 Zene Izé
pepeti: Már megjelent a Lucifer Rising c. EP-jük két új dallal és koncertfelvételekkel. :)
Szosztar: Már megint meg lettem előzve:) Robert Lowe-nak van a az egyik legjobb hangja a doom metálban. Ja [...]
MStipee: Candlemass nagy név a doom berkeiben, bár akkormár Black Dwarf l,,l
Mind a 4 komment
Bahamadia ft. K-Swift and Mecca Star - 3 The Hard Way

A http: //sherealcool.blogspot.com-ról egy bővebb cikk, ha valakit jobban érdekelne..

Amúgy a szám címe egy hip-hop együttes neve is egyben: 3 The Hard Way, és a Beastie Boys is büszkélkedhet hasonló című számmal.
373 1 0 Zene Izé
Bámulatos gól, egy úgynevezett Lacrosse (lekrosz) mérkőzésen.

Itt pedig megnézheted a 2007-es Lacrosse Freestyle gólokat.
461 1 0 Sport Izé
2007 leg "unszexibb" pasijának 100-as listája
1441 0 1 Pink Izé
Szirmike: Nem értem ,hogy a Pápa mit keres ezen a listán, és azt sem,hogy Mel Gibson miért lett 18-ik??? [...]
A Juventus élő LEGENDÁJÁNAK 2007/2008-as szezonja, benne 21 gól, amivel 2006/2007 Serie B-s Gólkirályi címe után a Serie A-ban is elérte ezt a címet, ezzel felállítva egy újabb rekordot a számtalan sok mellé.. Enjoy it!  [ saját szerk. vidi ]
263 0 1 Sport Izé
Mustang 22: Hatalmas egyéniség! Mind pályán mind civil életben! Kedvenc labdarugóm! Nincs hozzá fogható! [...]
Leryn Franco paraguayi gerelyhajítónő (és Miss Olimpia) a kifutón.

+ képek a 2007-es naptárából.
35884 2 10 Izé
timirc: Hát ha ez lesz a divat akk nem csak a szerintetek "jó" nők fogják ezt hordani...csak nézzetek m [...]
TeeJay: jövőnyáron a jó csajok remélem ilyen felsőben fognak mászkálni :D
kisdoczi: Végre egy modell akinek van melle
Mind a 10 komment
A Soulwave 2007 januárjában alakult. Újfajta hangzásvilágú zenét kezdtek el építeni, így jött létre az első Magyarországon ismert post-grunge zenekar. Pár hónappal az alakulás után a zenekar megjelentette a bemutatkozó kislemezét a négy számot tartalmazó Butterflies EP-t. Ez az album nem várt sikereket hozott mind a szakemberek, mind a hallgatóság köreiben.
474 0 0 Zene Izé
Verka Serduchka - Danzing

Egy kis büntetés a 2007es Eurovíziós dalfesztiválról;D
343 0 4 Zene Izé
fadam: csak a beküldő nevét olvasta el a kategoriát már nem : D
Cromex: Ez hol metál?
headhunter86: Faxom ebbe a sok metal kat-ba már más sincs.
Mind a 4 komment
Job For A Cowboy - Day In Black

A 2004-ben alakult Job For A Cowboy egy amcsi deathcore fogat, brutális, örlő riffekkel és sok-sok blastbeat tempóval felvértezett dobtémával, hardcore-os szaggatásokkal és svéd ihletésű reszelésekkel. A "Doom EP" nagy sikerérer való tekintettel csekkolta őket a Metal Blade, így új lemezük 2007-ben náluk jelenhet meg "Genesis" címmel.
413 0 0 Zene Izé
Napra - Bánat, bánat

A világzenét játszó Napra zenekar 2004. őszén alakult Budapesten. Dalaik közös kiindulópontja a Kárpát-medence népzenéje, amelyet azonban nem autentikus formában adnak elő, hanem a mai kulturális környezetbe ágyazva, újszerű hangzásra törekszenek. Ehhez persze szükséges, hogy a tagok széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek és otthonosan mozogjanak a térség zenei világában, valamint annak jellegzetes stíluselemeit könnyedén tudják alkalmazni bármilyen zenei szituációban. A zenekar tagjai korábban a világ- és népzenei színpadokról jól ismert és sikerrel szerepelt együttesekben játszottak. Kiemelkedő hangszeres tudásuk, virtuozitásuk, lendületes előadásmódjuk teszi zenéjüket sajátos erejűvé. Az elektronikus és az akusztikus hangzás elegyítése, az elektronikus hangszerek - dob, basszusgitár, gitár - a népiekkel: hegedűvel, brácsával, cimbalommal, tangóharmonikával együtt megszólaltatva eredményezi a Naprára jellemző egyedi hangvételt. 2007 szeptember 29-én jelent meg első nagylemezük "Jaj, a világ!" címmel, két világhírű londoni producer Ben Mandelson és Rob Keyloch rendezésében a FolkEuróba Kiadó gondozásában.
622 0 0 Zene Izé
Biztos jó móka tűsarkúban rohangálni... de férfiaknak? :O

Vigyázzunk, mert a végén még divat lesz belőle! :D
2619 0 7 Izé
bungle: www.nytimes.com/2011/10/16/fashion/some-men-are-dressed-to-the-nines-the-height-of-their-pumps.html? [...]
nyehőce: A magassarkú buktatói: http://www.dailymail.co.uk/health/article-1053601/High-heel-horrors-The-hid [...]
bigyminyő: Egyébként ez a futó verseny (vagy mi?) a legnagyobb baromság amit sportban hallottam. Akkor vajo [...]
Mind a 7 komment
A mai nappal megkezdődik a 2008/2009-es angol Premier League, ami európában talán az egyik legerősebb bajnokság. A sztárokkal teletüzdelt csapatok remélhetőleg nem okoznak majd csalódást, a labdarúgás szerelmeseinek. Négy magyar játékosa is lesz az idénynek, Gera Zoltán (Fulham),  Halmosi Péter (Hull City), Németh Krisztián (Liverpool), Fülöp Márton (Sunderland). Sok sikert nekik! :)

Addig is nézzétek meg a 2007/2008 -as szezon top 10 gólját. ;)

És a nagy kérdés...

Szerintetek ki nyeri meg az 2008/2009-es szezont?
 
255 0 5 Sport Izé
vasasdrukker: Szerintem meg az Aston Villa ;)
Balázs: a Chelsea nyeri.
Öcsi: Én sztem is a Manchester nyeri csak úgy mint az tavaly :D
Mind a 5 komment
Nesztek egy nagy kedvenctől egy számocska - EZ Rollers - Portugal :D

és még egy Tink - (EZ Rollers-Submission) és EZ rollers live @ livestyles, 4th may 2007.
368 0 1 Zene Izé
MStipee: Ez kifejezetten teccik, van egy kis Hype beütése, de remek :)
Ultra Nate - Free (Muzzaik Remix)

A Muzzaik Productions (Danny-L és Sulliven) 2002-ben alakult.
Pályafutásuk alatt számos sikert értek el itthon és külföldön egyaránt.
2007 - első szerzői album: Between the Beats
2008 - Átvehették "A legjobb Magyar DJ Producer" díjat
Szintén ez évben kaptak egy felkérést Roger Sanchez-től, így június 30.-án az ibizai Pacha-ban zenéltek...
417 0 0 Zene Izé
Bruce Springsteen - Radio Nowhere
Egy szám a fönöktől, ami 2007-ben az év rock száma lett.
311 3 0 Zene Izé
Best of Dew Tour 2007
334 1 1 Sport Izé
Derill: beszarás mennyire durván nyomják.
A tavalyi ev összefoglalása.Jól. Ütös kis video :)))
486 0 0 Sport Izé
Videó a 2007-es Budapesti Forma-1-es showról.

Idén a show Siófokon lesz látható, Július 31-én.
367 0 0 Sport Izé
Fernando Torres góljai a 2007-2008-as szezonból
198 0 0 Sport Izé
A Consortes nevű együttes feloszlása után 2007 végén a formáció egyik tagja - Boney - szóló karrierbe kezdett.
Az eddigiektől elrugaszkodva az új számban már életszerűbb, utcai stílust képvisel,
 ami a hölgyek körében egy új színfoltot jelent a magyar underground hiphop területén.
Lazább, vagányabb hangvételű trackek sora van születőben.......
A budapesti lány hamarosan (várhatóan nyáron) egy nagyobb albumot jelentet meg a B-proRAPcords gondozásában,
melyen hétköznapi témák boncolgatása mellett helyet kapnak pörgősebb, "bulizósabb" és gondolatébresztő számok is,
 mellőzve a felesleges érzékenykedést.
A sokak számára ismeretlen látásmód, az élet egy nagyon csinos,fiatal hölgy szemszögéből mindenki számára érdekes lehet,
 felemelő változatosságot nyújthat napjaink kissé egysíkú hazai rap-felhozatalában.

2008 második fele...

Boney 01 bemutatkozó EP-je után év végére megjelenik első saját nagylemeze.Az album
két részből áll majd: keményebb, "odaszólogatósabb" stílussal indítva és egy egészen új
 fajta chillout-feelinggel a második felében.
Egy kis ízelítőnek már hallható egy track Nem kell a terelés címmel.
582 0 2 Zene Izé
Bire: nagyo jóóó a "Nem kell a terelés"cimű szám nagyon jóó...Csak igy tovább..
Fatsoe: hú ez fain! nem is hallottam róla h lesz ilyen.... Consortes anno bejött, meglessük szólóban i [...]
Cristiano Ronaldo top 10 gólja a 2007-08-as szezonból
334 0 6 Sport Izé
nipper: én is utálom! :) de el kell ismerni, hogy eszméletlen jó játékos.
KoinZ: Én nem bírom végignézni egy meccsét sem mert ránézek és elkap az ideg hogy, hogy lehet valak [...]
Maccoyi: Nem hiszem, hogy valakit megsértenél. ;) Az biztos, hogy elég nagy az arca ( M.U. fanatikusként [...]
Mind a 6 komment
Forma 1 -es autó a hóban. Talán téli gumija is van? ;D
660 0 1 Sport Izé
KoinZ: Ja.És hólánc is van rajta
Samim - Heater (Get Physical)

(a tavalyi év végének egyik legütősebb száma, amely bekerült a 2008-as Ministry of Sound válogatásba)
334 2 1 Zene Izé
Niccoyi: Ez a zene meg a klip így együtt mindig táncolásra késztet! :)
Septic Flesh - The Eldest Cosmonaut

1990-ben alakult görög death metal banda.
14 év zenélés után 2003 októberében feloszlottak, majd 2007-ben ismét újjáalakult a zenekar a görög Metal Healing Festival alkalmából.
A zenéjükben egyszerre jelennek meg a melodic death, gothic, industrial, továbbá a gyors illetve technikás death metal elemek.

Tartarus

Sangreal

 
269 0 0 Zene Izé
...mert vannak még csodák! :)
661 0 0 Sport Izé
Figyelem! Gyengébb idegzetűeknek NEM ajánlott!

A halál 1000 arca

Az 1978-as, John Alan Schwartz által rendezett A halál ezer arca a világ egyik legismertebb botrányfilmje. A nyolcvanas években Magyarországon is hódított az illegális, narrátoros VHS-kópiák korában, ám hivatalosan soha nem lett bemutatva hazánkban, hiszen sok más országgal együtt itthon is tiltólistára került. 2007-ben azonban végre nálunk is lehullt a lepel, és a nyilvánosság elé került ez a méltán hírhedt kultfilm.
A sokkoló dokumentumfilm emberek baleseteit, emberi életek pillanatok alatt történő elmúlását mutatja be mindenféle félrebeszélés és finomkodás nélkül. A később sorozattá váló A halál ezer arca kendőzetlenül és brutálisan mutatja meg, mennyit ér az életünk – mennyi halálos veszély leselkedik ránk a világban.

(Azt viszont szeretném még hozzátenni, hogy .::JunKieEQ::. által hallottam a filmről, úgyhogy őt tessék szidni érte... és persze engem, mert beküldtem! ;) )
3487 2 69 Film Izé
Endrehun: ajj basszus és a véres jeeneteknél (némelyinél)annyira vidám zenét tudnak berakni mintha tele [...]
Endrehun: Hát szerintem akkor is ha nem igazi jelenetekkel van dúsítva akko is durva egyébként meg igazad [...]
dude: http://www.snopes.com/horrors/madmen/snuff.asp Numerous compilation films in which death scenes - bo [...]
Mind a 69 komment
Régebbi postok...