REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
A Gymkhana videókat (a legutóbbi ráadással együtt) és Ken Block-ot bizonyára senkinek nem kell külön bemutatni. A világszerte egyre népszerűbb amerikai rally-legenda legutóbb az angliai Silverstone-ban járt, ahol a Colin McRae - Dirt2 videojáték megjelenése alkalmából néhány rajongóját meg is autókáztatta az ugratóval ellátott pályán. :)
8950 7 21 Izé
bungle: http://sport.ize.hu/comments.php?post_id=3215
bungle: Igen, délelőtt vki beküldte, én meg átküldtem. :)
Maccoyi: http://www.zazzle.com/fffffffuuuuuuu_rage_coffee_mug-168769984395741150 :)
Mind a 21 komment
A Gymkhana videókat (a legutóbbi ráadással együtt) és Ken Block-ot bizonyára senkinek nem kell külön bemutatni. A világszerte egyre népszerűbb amerikai rally-legenda legutóbb az angliai Silverstone-ban járt, ahol a Colin McRae - Dirt2 videojáték megjelenése alkalmából néhány rajongóját meg is autókáztatta az ugratóval ellátott pályán. :)
10434 1 5 Sport Izé
bungle: Ok ok, nem hánytam a szemedre! :) Én se találok mostanában semmi különöset, elég erőltetett [...]
Maccoyi: Én kérek elnézést. ;D Ha hiszed, ha nem valahogy most nem találok semmit az izére. Amúgy meg [...]
bungle: Köszi. Küldhetnél már végre Te is valamit az Izére. ;)
Mind a 5 komment
Karácsonyi Ének (Christmas Carol)

A Karácsonyi ének Dickens klasszikus meséjének legújabb, Disney adaptációja. A film rendezője Robert Zemeckis, a főszereplő Ebenezer Scrooge arcát és hangját pedig Jim Carrey adja, a látványvilág pedig a Polár Expressz-ből megismert “motion capture“-technikával készül, 3D-ben. Rövid tartalom, aki nem ismerné az alapművet: Ebenezer Scrooge a Karácsonyt a minden évben megszokott gyűlölködéssel kezdi: kirúgja alkalmazottját (Gary Oldman) és alaposan megbántja testvérét (Colin Firth). Egyedül marad hát irodájában, amikor utolsó esélyként a boldog életre meglátogatja őt a múlt, a jelen és a jövő karácsonyának szelleme…
 
893 0 3 Film Izé
pepszi: Hát nem tudom. Az én olvasatomban azért Dickens műve kicsit több mint mese...) Reméljük ad vi [...]
Atomee: Jobban örültem volna ha élőszereplős, de azért megnézzük. Nyami....
snake6: nagyon jóóóóóóóóó :-)
The Imaginarium of Doctor Parnassus

Idén láthatjuk utoljára filmszerepben a tragikusan fiatalon elhunyt ausztrál színészt. Terry Gilliam, a szépemlékű Monty Python tagja, a Brazil, és a 12 majom rendezője az év végén mutatja be legújabb filmjét, a The Imaginarium of Doctor Parnassus-t. A címszereplő Doctor Parnassus (Christopher Plummer) már ezer esztendeje éli a halhatatlanok életét, amit egy, az Ördöggel kötött egyezségnek köszönhet. Élete fonala soha nem szakad meg, ha gyermekét átadja neki, amint betöltötte tizenhatodik életévét. Parnassus doki utazó színházával, cirkuszával járja a világot. A csapat tagja a zsebmetsző Anton és a kis növésű Percy. A társulat legnagyobb száma az a mágikus tükör, aminek segítségével a nézők áttörhetik a valóság határait és bámulatos dolgoknak lehetnek szemtanúi. Nem lenne semmi gond, ha nem közeledne egy gyorsvonat sebességével a doktor lányának tizenhatodik születésnapja. Az Ördög pedig eljön, hogy behajtsa a tartozást, ahogy az a szerződésben áll.

IMDB
 

Ekkor bukkan fel egy rejtélyes idegen (Heath Ledger), aki a társulat többi tagjával összefog, s párhuzamos világok veszélyeivel néz szembe, csak hogy végül kiszabaduljon a lány. A The Imaginarium of Doctor Parnassus forgatása Heath Ledger halála után veszélybe került, a rendező először le akarta állítani a projektet. Később azonban beütött az isteni szikra, s Terry Gilliam arra jutott, hogy minden alkalommal, amikor új világban lép a Heath Ledger által megformált alak, akkor a környezethez hasonlóan ő is megváltozik. Így esett meg, hogy a rendező barátja (Johnny Depp) és a színész barátai (Colin Farrell és Jude Law) is beszálltak a filmbe. A három színész egyébiránt a gázsiját egy az egyben Heath Ledger kislányának ajánlotta fel, ahogyan a filmet készítői Heath Ledger emlékének dedikálták.

Hivatalos honlap
850 0 7 Film Izé
Erunder: Most már jó.
Purple: egyébként nem jó a post :)
Purple: hehhe :D én ezért rettegek már előre, mert az alízt elvileg moziba nézzük meg :D
Mind a 7 komment
Dorian Gray

Még a cannes-i filmfesztivál idején derült ki, hogy Oliver Parker új Dorian Gray arcképe-adaptációt tervez Ben Barnes főszereplésével. A szépséges ifjút alakító Barnes mellett Colin Firth játssza a film másik főszerepét. Firth Lord Henry Wottont formálja meg, a Dorian szépségétől elbűvölt arisztokratát, aki az ifjú fejébe plántálja a hedonista életmód gondolatát és ezáltal megrontója lesz. Parker állítólag kifejezetten sötét, horrorisztikus adaptációt készít, amelybe korunk sztárkultuszának implikációit is beleszövi.

A könyv egyébként, mivel abból adaptálják, Oscar Wilde tollából származik. Elvileg mindenki ismeri a történetet, de inkább nem spoilerezem szét magam, mert vannak olyanok is, akik nem. Támpontként mondom, a Szövetségben is benne volt Dorian Gray.

Imdb
860 0 2 Film Izé
Erunder: Ezt ma sikerült megnéznem. Annyira nem lett horrorisztikus, és Colin Firht szerepe se akkora nagy [...]
snake6: hüha ő az aki a festmény ...........
Hart háborúja, nem egy átlagos háborús film.

Előzetese

Wikipédia
553 1 0 Film Izé
Erőszakik (In Bruges)

"Ez nem is vígjáték!" - ezzel a kijelentéssel tisztáztam magamban több filmajánló hibáját, az Erőszakik első felében, amikor is megvilágosodott előttem, ez nem vígjáték, sőt sokkal jobb annál, amire számítottam. A borító és a filmajánlók átböngészése után laza komédiát vártam, amolyan "gájricsiset"... Hát csalódtam, de csakis pozitívan, ez a film megéri minden percét!

Előzetes.
454 1 2 Film Izé
Balázs: nagyon nagy film!!!!
ssscsaba: ez egy igenigen nagy film!!!
Denis Colin Leary alapvetően szinész meg kicsit zenész és standup komedista (mi ennek a magyar megfelelője?) követte el ezt a remek amerikai társadalomkritikának is beillő zeneművet. Itthon mostanság a Rescue Me illetve a The Job címü sorozatokban láthatjuk. Ezen kívül játszott a Született gyilkosokban, hangját adta a Bogár életéhez és a Jégkorszak második részéhez is. Nevére kattintva wikipédia és ott minden egyéb info megtalálható róla.

A címét nem vagyok hajlandó magyarra fordítani.
521 0 2 Zene Izé
MStipee: volt az a száma hogy The meaning of the word "fuck" na pl azis Leary szerzemény :) Nagy arc a fick [...]
fadam: állj ki és mondd :D
Elhunyt Colin McRae.. :(
6980 4 29 Izé
bungle: neophyte küldte: Megemlékezés Colinról egy kis videó által - http://www.youtube.com/watch?v=Zw [...]
Yapesz: R.I.P.
Leon Fr: Nyogodjon Békében!
Mind a 29 komment