REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Earth 2100

Egy elgondolkodtató film arról, hogy a jelen felelőtlensége hogyan vezet a jövő poklához, amiben az emberiség visszasüllyedhet a középkor szintjére, évszázadokra vagy örökre elveszítve a kiemelkedés, a fejlődés és az emberibb élet lehetőségét (bár a Wall Street-i barmoknak legalább ismét kapálnia kellene).

Wiki
2507 1 0 Film Izé
Mai izés téma (újra) az időjárás: napok, hetek óta csak arról szólnak a hírek, hogy hol milyen árvíz, jégeső, vihar pusztított.

Szerintetek régen is ilyen változékony volt az időjárás, ennyi vihar, özönvíz, ítéletidő tombolt és csak a média fújja fel ennyire a dolgokat (állítólag 400 évente van ilyen katasztrófa), vagy tényleg megfigyelhető valamiféle klímaváltozás (globális felmelegedés, HAARP, esetleg itt a világvége és vegyen mindenki katasztrófaálló szempillaspirált)? ;)
8364 10 52 Izé
bungle: exortus küldte: URL: http://forio.com/simulation/climate-development/index.htm Szöveg (először e [...]
Maccoyi: sai küldte az Autó Izére: Szöveg: Országos jótékonysági Honda találkozó! URL: http://kepho [...]
Maccoyi: kiralyftab@citromail.hu küldte: Szöveg: 2010 Augusztus 13. án magyarországot letarolt viharrends [...]
Mind a 52 komment
Én nem tudom, mi van a mai kisfiúkkal... tegnapelőtt a kínai srác, most meg ez... Ez a globális felmelegedés??
8024 1 34 Izé
bungle: http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=38606&c=-1&s=dd&p=1
Purple: én is linkelni akartam, de már fáradt voltam a kereséshez :D
Tooni: Meg is van :D http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=38116
Mind a 34 komment
Milyen trópusi betegségek elterjedési területe tolódhat északabbra a globális felmelegedés hatására? Pl. az elephantiasis (lánykori nevén limfatikus filariázis). Szemelvények a parazitológiából. :)

Egy igen összetett kórképű betegség, amit elsősorban szúnyogok által közvetített, az ember nyirokrendszerében élősködő férgek és a bennük élő szimbionta baktériumok okoznak. Legszembetűnőbb tünete az extrém módon megvastagodott láb és genitáliák, amit az okoz, hogy a féreg a nyirokerek elzárásával meggátolja a normális nyirokkeringést, így a szövetek közti folyadék felgyűlik a test alsó részén.

Kicsit gyomrot igénylő post, de legalább veszekedni nem lehet rajta. :)
8114 2 39 Izé
vöri: south park- bloody mary
Nas: Antibiotikummal (ivermectin), parazitaölő szerekkel (albendazol, DEC) az időben felismert betegs [...]
Purple: én műtétet láttam, meg hogy leszívják a vizet, de hogy meggyógyul-e... teljesen szerintem soh [...]
Mind a 39 komment
A holnap a múlté - Next (2007)

Cris "Frank Cadillac" Johnson ( Nicolas Cage ) ismer egy trükköt, amit senki sem tud utánacsinálni: Cris képes megmondani, mi fog következni a közeljövőben, pontosabban az elkövetkezendő két percben. Eme tulajdonságára építi azt a showműsort, amivel Las Vegasban lép fel nap mint nap, ugyanakkor a jövőbelátás jól jön a kártyaasztalnál is, ha épp egy kis pénzre van szüksége. Különleges képességére azonban hamarosan fény derül, s Cris a figyelem központjába kerül: a kaszinók biztonsági őrei mindent megtesznek azért, hogy lebuktassák különös játékmódszerei miatt, ugyanakkor az FBI antiterrorista osztályának ügynöke, Callie Ferris ( Julianne Moore ) egyre csak győzködi, hogy állítsa adottságát a globális terrorizmus ellen folytatott küzdelem szolgálatába. Kitartása érthető, hisz Cris jelenthetné a leghatásosabb fegyvert a terror ellen. Nem csoda hát, hogy egy terrorszervezet szívesen kiiktatná Crist az élők sorából, mielőtt még meghiúsíthatná nagyszabású terveiket. A helyzetet bonyolítja Liz Cooper ( Jessica Biel ), az ártatlan szépség, akiről Cris azonnal tudja, hogy bele fog szeretni, s alig várja, hogy találkozzanak. Mikor ez bekövetkezik, hihetetlen dolog történik: Cris most már nem csak a közvetlen jövőbe lát, hanem messzebb. Sokkal-sokkal messzebb. Cris tudja, hogy hamarosan eljön az a kritikus pillanat, amikor az idő, a terror és a szenvedély találkozik, és ekkor döntenie kell, hogy kit ment meg: akit szeret, vagy mindenkit a világon... A választ csak a jövő és ő tudja.
IMDb
551 0 3 Film Izé
go-free: hát, nekem feketefehérnémafilm is lehet, ha benne van Jessica Biel... :P amúgy Nicolas Cage nagy [...]
snake6: picit töbre számoitottam de nem volt rossz
tutituti: Nekem tetszett.És jó lett szinkron szerintem.Vége üt.
Végveszély? Globáls felmelegedés és hatásai...
369 0 0 Pink Izé
Az amcsik 26%-a durván elhízott - önként mennek a halálba?
585 1 31 Pink Izé
spider86: meg torta is :P Mr T: palócoké a jelen és a jövő :D
Drevway: Említettem már mennyire bíííírom a búúúúrád? :D
Mr.T.: Üdv a nógrádinak :D szintén onnan
Mind a 31 komment
Világhódító hangyák

Mint az előző "hangyás" posztban láthattuk, a levélnyíró hangyák hatalmas, több négyzetméterre kiterjedő földalatti fészket építenek, ám a kolónia méretének tekintetében az argentin hangya (Linepithema humile) ún. szuperkolóniái még ezeket is überelik: egy ilyen több milliárd egyedből és milliónyi bolyból álló szuperkolónia akár több ezer kilométerre is kiterjedhet, ráadásul ezek a szuperkolóniák csupán részeit képezik egyetlen globális méretű "hangya-megakolóniának"!
3864 2 5 Izé
kukulkan: Ja, egyébként a kép ami a cikkben van rossz, az nem az argentin hangya, ugyanis az így néz ki: [...]
Nusihusi: Majd jönnek az emberevő hangyák:P
Fireblade1000: Hatalmas kolónia, világuralom!!Meg több bolygóra kiterjedő hangya birodalom, traszdimenzionáli [...]
Mind a 5 komment
Nyilván ez nem jelenti azt, hogy például a nagyvárosi szmog nem káros az egészségre, de azért csak óvatosan a teóriákkal...
5220 2 61 Izé
Winterborn: Nem akar valaki segíteni lefordítani?
I. C. Wiener: Úgy-ahogy érthető :) Akár gazdasági/politikai (tehát gazdasági) érdekek motiválják a fele [...]
AkaneKiryu: '"Tehát nem nézel le senkit. Hiszek neked. Viszont remélem érzed, hogy a fenti mondat mást suga [...]
Mind a 61 komment
"Állati jó" street artok, amik felhívják a globális felmelegedésre a figyelmet!
1125 1 0 Art Izé
Avatar: The Last Airbender (Az utolsó léghajlító)

A Nickelodeon nagysikerű rajzfilmsorozatának élőszereplős moziváltozata lesz. Shyamalan és a Paramount is bízhat a sikerben, hiszen egyből három részre nyújtják a sztorit. A szokásokhoz híven a rendező felel majd a forgatókönyvért is és a produceri teendőket is magára vállalta.
A sztori szerint a világ négy népcsoportra szakadt. Ők a Víz, a Tűz, a Levegő és a Föld népe. Mindegyik társadalomban van egy mester, aki képes a irányítani népe elementálját. Ám csupán egyetlen ember tud parancsolni mind a négy elemnek. Ő az Avatar. 
Mikor az aktuális "vezér" - aki egyébként mindössze 12 éves - látszólag meghal, a Tűz népe globális támadást indít a többiek ellen. 100 évvel később két tinédzser felfedezi és kiszabadítja az Avatart, aki elindul rendet tenni a világban.
Magyar premier: 2010. július

IMDb / WIKI (film) / WIKI (animációs sorozat)
Letölthető tv spot (480p)
1191 2 4 Film Izé
bungle: Jó ez a plakát, tetszik: http://imgur.com/1QDdU.jpg
kasy: snake6 küldött be új dolgokat, update-eltem.
Erunder: go-free küldte: http://www.youtube.com/watch?v=qVhRH78Zj7g (A sorozat záró előzetese Erunder) sz [...]
Mind a 4 komment
Stephen Alvarez 44 éves francia fotótudósító. Munkái a globális történésekkel, vallásokkal, kultúrával és a konfliktusokkal kapcsolatos. Több rangos díjat nyert meg munkáival, képeit a Time Magazine-ban valamint a National Geographic Magazine-ban is megtalálhatóak. Utóbbi magazinnal több expedíciót folytatott.
862 0 0 Art Izé
Globális felmelegedés dizájnosan
460 0 3 Pink Izé
neomatsek: köszi:D
CrazyLime: Javítva :)
babapiskóta: a postcím el van írva
Eskil Ronningsbakken, norvég egyensúlyozó művész.

Érdemes a videókat is megnézni ill. még több képet az oldalán.
4584 3 12 Izé
Szergej: bena ongyilkosjejolt...
focuskoma: Biztos fűti az adrenalin.
|-=O=-|: fen=fent (szarakodik a billentyűzetem).
Mind a 12 komment
Egy órára idén is elsötétül a Föld. 2009. március 28-án, szombaton, magyar idő szerint 20.30-kor érkezik el a globális lámpaoltás ideje a világon. A globális felmelegedés elleni akció tavaly nagy siker volt: egy órára a világ nagyvárosaiban kisütött a takarékosság és a felelős gondolkodás sötétsége. Idén még több lámpaoltót várnak.

A Föld Órája (Earth Hour) akció 2008-ban is megmozgatta az amúgy csúnyán pazarló, és sok helyen fölöslegesen világító világot. Tavaly magyar idő szerint március 29-én, este 8 órakor számos nagyváros borította önmagát sötétségbe. Sydney kezdett, majd követte Manila, Bangkok, Budapest, San Francisco, és így tovább...

Az eredeti kampányt az ausztrálok találták ki: először csak Sydney lakosait buzdították otthonaik világításának lekapcsolására. Az első Föld Órája 2007-ben nagy siker volt: Sydneyben 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát a kezdeményezés.

Idén március 28-án, magyar idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára - ez a Föld Órája. A cél az, hogy 1 milliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz, bizonyítva, hogy globális összefogással eredményesen lehet fellépni a klímaváltozás ellen.

Tavaly 100 millió ember és 35 ország részvételét hozta az akció. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Franciscóban, a római Colosseum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelezve egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

A Föld Órája 2009 világméretű felhívás minden egyes ember, minden üzleti vállalkozás és minden közösség számára. Figyelmeztetés a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való tenni akarásra. Ezen az estén Európától Amerikáig újra híres épületek és terek fognak sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása. Idén több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája 2009 akcióban.

2135 4 48 Izé
bungle: Kolbi küldte: URL: http://www.earthhour.org/ Szöveg: Szavazz a Földre! Új kampány „Szavaz [...]
bungle: cancer1 küldte: http://damncoolpics.blogspot.com/2009/03/earth-hour-2009.html
Luperator: Vicces egy kicsit.Évről évre több autó,repülőgép meg satöbbi van,de ha most egy órára lek [...]
Mind a 48 komment
J-Horrors

Globalizált mozivásznaink előtt hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról a tényről, mely szerint a legtöbb amerikai horror-remek, remake, azaz Japánban fogant. Gondljunk csak a legismertebbekre: A japán Ringu-ból adaptált Ring-re, vagy a Godzilla néven amerikanizált, Gorija című alkotásra.

További infók
666 0 2 Film Izé
lipitsaby: Sokan nem szeretik a J-Horrorokat, de a "génkezelt" hálivúdi változatokat már beveszi a gyomruk [...]
spider86: utoljára a Battle Royalet néztem meg (illetve azt olvasom épp de nagyon hosszú :D, + még van eg [...]
Kilátástalanság - globális felmelegedés

Figyelem! Ez nem valami vicces videó!
10948 20 73 Izé
lb7: Óóóó :,( http://www.youtube.com/watch?v=m3EMk3m5iEA
JoyNaxt: "Az ember az egyetlen a Földön,ami miatt félni kell!" nekem csak ennyi a mondanivalóm!!!!!
Maggi: Én tudom csak az előttem szóló tette fel a költői kérdést!:)
Mind a 73 komment
???
4070 1 19 Izé
r.a.w.: hmm.... így gólyatábor-rendezés után ez most összetörte a sörösüveget. asszem aludnom kell [...]
dani0001414: Vezetéket legalább kiretusálhatta volna
Lex: először azt hittem a postkép miatt, hogy ez egy SlipKnot paródia vagy valami :D
Mind a 19 komment
Global Rage
585 0 0 Game Izé
Üdv mindenkinek! :) íme egy élő legenda... :D
CARL COX - Global
536 2 0 Zene Izé
A tegnapi tornádók egyike, amit videóra is rögzítettek. Csak nem a globális felmelegedés miatt van ilyen szélsőséges idő??!
9392 5 77 Izé
bungle: Ez is nagyon kavar: http://youtu.be/veNJBosc6EA ;)
bungle: Ott kavaaaaar! Egy szappanbuborékban! :D www.funvid.eu/index.php?page=videos§ion=view&vid_id=10 [...]
focuskoma: Igen igen tudom tudom igaz. Bocsika mégegyszer. ;)
Mind a 77 komment
Az első Global Player után újabb logisztikai kihívás.

A 2008. július 15-ig tartó játékban három iPod nano-t is lehet nyerni!
6966 4 2 Game Izé
Szamooca: Attól még gondolom te is eltucc vele szórakozni :)
Maccoyi: hehehehe :) Az a baj, hogy nekem ez nem játék, mert naponta pakolok, ilyen Dachser-es autókat. : [...]
Egy hideg téli nap, 2079-ben. ;)
17817 3 33 Izé
Tybbah: mindenki rossz irányban indult ki. sztem 2079 nyarán mindenki ballonkabátban fog mászkálni :D:D [...]
Vikoo: Jogos, és köszi, hogy ilyen "kedvesen" kioktattál és nem kijavítottál!Peace
babapiskóta: akkor lehet h mégis inkább a déli féltekén készült a video
Mind a 33 komment
The 11th Hour - DiCaprio környezetvédelmi filmje

A több mint egy órás dokumentumfilm feltárja majd a globális felmelegedés problémakörét, valamint látványos és hasznos megoldásokat kínál a Föld ökoszisztémájának megőrzésére.
3009 0 30 Film Izé
alphadog: Lejár az emberiség ideje? http://www.fn.hu/index.php?id=5&cid=168299 "A természet maga az evolúc [...]
wtf: Láttál már amcsi térképet? Ők vannak középen. És gondolom a butábbik fajtája ugyanígy ne [...]
Lee77: Nagyon igaz!: ))))
Mind a 30 komment
The 11th Hour - DiCaprio környezetvédelmi filmje

A több mint egy órás dokumentumfilm feltárja majd a globális felmelegedés problémakörét, valamint látványos és hasznos megoldásokat kínál a Föld ökoszisztémájának megőrzésére.
3091 2 30 Izé
alphadog: Lejár az emberiség ideje? http://www.fn.hu/index.php?id=5&cid=168299" target="_blank">http://www.f [...]
wtf: Láttál már amcsi térképet? Ők vannak középen. És gondolom a butábbik fajtája ugyanígy ne [...]
Lee77: Nagyon igaz!: ))))
Mind a 30 komment
RAF Global Rescue
7605 1 1 Game Izé
Hullamosó: DISZTROJJ and save lives :))))))
RAF Global Rescue
8024 4 1 Izé
Hullamosó: DISZTROJJ and save lives :))))))
Logiszikuspalánták hajrá!
11871 0 5 Game Izé
greg: Gratula. Összesen tíz pálya van, folytatás nincs... :( Egyébként szerintem nem a tizedik a le [...]
mtzolee: szerintem nem nagyon van. a 10es milyen? én kb a 3.ig bírtam:D:D:D:D
Kurucz Tamásné: Sziasztok! Sikerült végigvinnem mind a tíz pályát. Nincs folytatás?
Mind a 5 komment
Már csak 42 nap a globális orgazmusig! :)
9121 1 1 Izé
MR Boombastic: Wazze, én nem tudok addig várni!
Már nincs sok hátra és megoldódik a globális felmelegedés!

Hogy hogyan?

Eccerű - egyszerre a földön mindenki felugrik, ezzel egy új pályára állíthatjuk a Földet oszt kész is.
3800 0 6 Izé
bandee1219: Hát, ez egy jó ötlet, főleg, hogy mindenki másfelé nyomná. Hacsak nem megy mindenki egy orsz [...]
suvomi: ezen már gondolkodtam
karmigran: tiszta siker.. ma is csak 36fok lesz :)
Mind a 6 komment