REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
One Man Army And The Undead Quartet - Misfit With A Machinegun

Johan Lindstrand, a The Crown egykori énekesének új zenekara. Az irányvonal skandináv death/thrash, természetesen.

Tagok:

Johan Lindstrand - ének
Pekka Kiviaho - gitár
Mikael Lagerblad - gitár
Marek Dobrowolski - dobok
Robert Axelsson - basszusgitár.
683 0 0 Zene Izé
Az együttes tagjai az énekes Géczi Erika, egykori kajak világbajnok, Mr. Basary, akit ma már mindenki csak „Rocktorok” néven szólít, a karcos hangú esztergomi Tóth Renáta, Gáspár Álmos hegedűs az erdélyi Kézdivásárhelyről, Zsoldos Tamás, akit a szakma az egyik legjobb basszus-játékosnak tart, Nagy László, aki a dobokból csalogatja elő az ősi ritmusokat, az elektromos gitáron népzenét játszó Szabó Miklós, valamint a két legrégebbi tag: Szűts István billentyűs, aki a harmóniákat felügyeli, és Koltay Gergely, aki a dalszövegeket szerzi s a különleges dallamokat töröksípon, fuvolán, furulyán interpretálja.
1422 3 1 Zene Izé
MOBIL: NO NO BAASARY MEG A ROCKTOROK AZ TULZÁS,HA TUNYORA MONDOD AZ IGEN!
A The Ting Tings egy angol indie-pop duó, melynek tagjai Jules De Martino (dob, vokál) és Katie White (ének, gitár, basszusdob). Eredetileg Leighből származnak. A banda 2006-ban, Salfordban alakult. Eddig három kislemezt jelentettek meg a Columbia Records lemezcég által kiadott debütáló albumukról. Az első, bemutatkozó kislemez a "That's Not My Name" 2008 május 12-én látott napvilágot, majd rögtön a brit kislemezlista első helyére kúszott. Első, We Started Nothing című albumuk ugyanebben az évben, május 19-én jelent meg, és szintén az első helyig jutott Angliában.
628 0 0 Zene Izé
Threat Signal - As I Destruct
 

John Howard - ének
Kyle McKnight - gitár
Rick Howard - gitár
Marco Bressette - basszusgitár
George Parfitt - dob
469 0 3 Zene Izé
grisin: brutál és xépség 1ben
Balintos: ez tényleg jó :O
Kornadidas: jajj ők dejóók:D
Metro Station - Control

Amerikai indie/elektropop banda.

Mason Musso - ének/gitár
Tracey Cyrus - ének/gitár
Blake Healy - basszusgitár/billentyűsök
Anthony Improgo - dobok 
446 0 0 Zene Izé
Family Force 5 - "Radiator" A srácok phoenix-iek, a punk, rock, funk és alternatív zenét keverik. 2 éve alakultak Atlantában, és ezzel újradefiniálták a rock fogalmát, a srácok délről, akik ötvözik az Outkast, Rage Against The Machine, Beastie Boys, és a White Stripes zenéjét. Senki más nem tudja úgy összehangolni az ujhullámos gitárhangzást, és a nyers groove-ot, mint ők. A zenekar 3 testvérből és 2 barátjukből áll. Solomon Olds (Soul Glow Activator) a banda énekese és gitárosa, Jacob Olds (Crouton) vokálozik és dobol, Joshua Olds (Phatty), aki Jacob ikertestvére, basszusgitározik és énekel. Nathan Currin (Nadaddy) a szintetetizátort kezeli, és Derek Mount (Chap Stique) a másik barát szintén gitáros.
622 1 0 Zene Izé
Schizoid - A csend elaltat
A formáció 1999. októberében alakult, és egy évre rá már meg is jelent első nagylemezük, “Ösztön” címmel. Ez igen komoly teljesítmény egy rockzenekar esetében, de nézzük hogy tudtak eljutni idáig a fiúk. Lemezszerződéshez a jelenlegi kiadójuk által meghirdetett, tehetségkutató versenyen elért első helyezés nyereményeként jutottak. A Schizoid komoly lehetőséget kapott, amikor a Beatrice előzenekaraként léphetett színpadra, ami nem lehet véletlen, hiszen Laczik Ferencet láthatjuk a basszus szekcióban, aki egyben a Beatrice oszlopos tagja is. Az album egy rendkívül kísérletező, stílusilag nehezen behatárolható, ötletesen hangszerelt lemez. Alap profiljuk a rock, az is a keményebb fajtából. A számok fülbemászó refrénjei a stílustól idegenkedőknek is kellemes élményt nyújthatnak. Hallunk itt fúvósokat, női vokált, gépi hangszereket, effekteket. A szerzemények többsége kemény, gitár alapokra épül, de helyet kaptak lazább rap betétek ugyanúgy, mint hardcore-os, metalos hörgések, alternatív elemek, vagy olykor Ákost idéző, dallamos gondolatok. A lemez szövegvilága jól illeszkedik a zenéhez, és elsősorban nem nevezhetjük primitívnek, a mondanivalót költői mélységekbe helyezik, ami sokat elárul a csapat hozzáállásáról, komolyságáról. Első hallgatásra kétkedve fogadhatjuk a lemezt, ami a stílusok illesztésének kisebb összeforratlanságából adódhat, de ugyanakkor fellelhető a csapat egyedi hangzása is, amely ha az évek során kiforrottabbá, profibbá válik, akkor következő lemezükkel akár egy szélesebb közönség érdeklődését is kiválthatják. A Schizoid bemutatkozó lemeze mindenképp egy üde színfolt a magyar piacon. Ajánlott mindenkinek aki szereti a dallamos zenét, és nem zárkózik el a rockosabb megpróbáltatásoktól sem.
464 0 1 Zene Izé
fadam: egész jó, tetszik a dob a zenéjükben
Som Lajos lebénult
407 0 3 Pink Izé
the girl of peace: hmmmmmm...naon baba......mind1
boci: és tényleg :D
megtalált: miért a babák kategóriában?
Öt évvel feloszlásuk után visszatért a kaliforniai Spineshank, méghozzá az eredeti felállásban:

Jonny Santos - ének
Mike Sarkisyan - gitár
Rob Garcia - basszus
Tommy Decker - dob

Born Conform Report címmel pedig egy teljesen új nóta demó verzióját már meg is lehet hallgatni a myspace oldalukon.
Mindeddig 5 új számmal készültek el, amihez még 15-öt terveznek írni mielőtt stúdióba vonulnának.
A zenekar legutóbbi lemeze, a Self-Destructive Pattern 2003-ban jelent meg.
314 0 1 Zene Izé
ohemke: ÁÁÁÁÁ Jó ezt hallani:D!!!!
Napra - Bánat, bánat

A világzenét játszó Napra zenekar 2004. őszén alakult Budapesten. Dalaik közös kiindulópontja a Kárpát-medence népzenéje, amelyet azonban nem autentikus formában adnak elő, hanem a mai kulturális környezetbe ágyazva, újszerű hangzásra törekszenek. Ehhez persze szükséges, hogy a tagok széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek és otthonosan mozogjanak a térség zenei világában, valamint annak jellegzetes stíluselemeit könnyedén tudják alkalmazni bármilyen zenei szituációban. A zenekar tagjai korábban a világ- és népzenei színpadokról jól ismert és sikerrel szerepelt együttesekben játszottak. Kiemelkedő hangszeres tudásuk, virtuozitásuk, lendületes előadásmódjuk teszi zenéjüket sajátos erejűvé. Az elektronikus és az akusztikus hangzás elegyítése, az elektronikus hangszerek - dob, basszusgitár, gitár - a népiekkel: hegedűvel, brácsával, cimbalommal, tangóharmonikával együtt megszólaltatva eredményezi a Naprára jellemző egyedi hangvételt. 2007 szeptember 29-én jelent meg első nagylemezük "Jaj, a világ!" címmel, két világhírű londoni producer Ben Mandelson és Rob Keyloch rendezésében a FolkEuróba Kiadó gondozásában.
622 0 0 Zene Izé
Brujeria - Revolucion

Mexikói death/grind brigád

Jelenlegi tagok:
Juan Brujo - ének
Pinche Peach - ének
Fantasma - basszusgitár, vokál
El Cynico (Jeff Walker) - basszusgitár
Hongo (Shane Embury) - gitár
El Podrido (Adrian Erlandsson) - dobok

 
302 1 1 Zene Izé
Errtu: Egész jó dolgok vannak mexikóban. Lásd pl. HoCICo...
S.O.D.(Stormtroopers Of Death) - Speak English Or Die

A S.O.D. (Stormtroopers Of Death) eredetileg csak poénnak indult. Az Anthrax 3 alapító tagja, Scott Ian gitáros, Dan Lilker basszusgitáros és Charlie Benante eredetileg azért hozták létre, hogy megvalósíthassák azokat az ötleteiket, amiket az Anthrax-szal , és főleg Joey Belladonna énekessel nem lehetett. Énekesnek bevették Billy Milano-t, a banda roadját, és az Anthrax legendás "Spreading The Disease" lemezfelvételének szüneteiben 3 nap alatt rögzítették első lemezüket, a Speak English Or Die-t.

Pussy Whipped

Kill Yourself

Fist Banging Mania
316 0 0 Zene Izé
Disztraktor - Betonszar


Magyar "agrár metált" játszó nagyon hülye banda : D

Tagok: Hideg Vér (gitár\vokál), Vas Tüdő (gitár), Kocsonya (basszus), Ogre (dobok)

nem komolyabbak egy szemmel sem a KOVBOJOKnál....

Honlap (nekem nem jött be de elvileg most ez a hivatalos oldaluk)


Passzió.hu interjú

Myspace - sok más bolond számmal!

 

MÉG számok:

Élet a tanyán

Magyar nemes

Paraszthimnusz
491 2 0 Zene Izé
Element of surprise

Alapvetően rock stílusba sorolható muzsika. Az apropója csak annyi, hogy a basszus gitáros (Jean Baudin) 9, azaz kilenc húrt használ hangszerén. Másik project szintén tőle

Még egy érdekesség szintén Jean bácsitól itt.
298 0 1 Zene Izé
Shantey: Na nem tetszik a népnek? :(
Deicide - Homage For Satan

A zenekar stílusalapító volt a maga nemében, "Floridai Death metált" játszanak, abból is az agresszívebb fajtát. A Hoffman tesók mélyre hangolt gitárokkal, kitűnő riffeket játszanak, míg Benton "röfögős" basszusgitárjátékkal és a stílus egyik legmélyebb orgánumával kápráztatja el a hallgatót. Nem beszélve a dobosról, akinek dobjátéka szinte emberfeletti!

Scars Of The Crucifix

Desecration
211 1 0 Zene Izé
Tomii - Nézem a szemed

Magasfokú költészet:
"Jó ez így, hisz a basszus szétfeszít,
Arrébb csúszok mert egy csaj a fülembe visít"

Aki szeretné a hallójáratait terrorizálni és a maradék agysejtjeit feláldozni, annak még egy kis repeta: Hajnali 4 ill. Rengeteg titok
7011 0 58 Izé
Dieselboy: Nem tudom minek erőlteti ez a hülyegyerek...
Kopaszfavágó: Ohh "sajnálom" hogy az én anyám apám nem teszi alám a kocsit a lakást mint annak a szarnak... [...]
Errtu: volt pár ember a történelem során akinek erről valahogy más véleménye volt. elnézve a tag f [...]
Mind a 58 komment
Asian Dub Foundation - Burning Fence
Az Asian Dub Foundation egyedi hangzását a kemény ragga-jungle ritmus, az indo-dub basszus, és néhány - szüleik gyűjteményeiből szereztek - tradicionális hangszernek a keveréke teszi izgalmassá. Az 1998-as Rafi's Revenge című albumot Mercury Díjra is jelölték.
246 1 3 Zene Izé
calipunkszabus: a legjobbak a szakmában szerintem, imádom őket!
gundul: Régebben az Animával is nyomtak néhány számot. Egy-két éve pedig itt voltak a Hegyalja Feszti [...]
Purple: hatalmas!!!!!!!!!!!!!
Origin - Finite

A zenekart 1997 nyarán alapította Jeremy Turner(gitár),és Paul Ryan(ének/gitár).Kicsivel később csatlakozott hozzájuk Clint Appelhanz(basszusgitár),és a dobfenomén John Longstreth.Ezek után már csak egy énekes hiányzott,és Mark Manning személyében meg is találták

Zajlik

Wrath Of Vishnu

Ubiquitous

Reciprocal
186 1 0 Zene Izé
Carnifex - Lie To My Face

2005-ben alakult californiai deathcore zenekar. Eddig 2 demójuk és 2 albumuk jelent meg.

Tagok:
Scott Lewis - Vokál
Shawn Cameron - Dobok
Cory Arford - Gitár
Jake Anderson - Gitár
Steve McMahon - Basszusgitár

Zajlik

Slit Wrist Savior
216 0 14 Zene Izé
Derill: most kitaláltam h inkább naponta feltöltöm rádióba a kedvenceimet mer az en molyan macerás mi [...]
Purple: szuper sztáááálin :D kösziii :)
Derill: úgytünik:D tegnapi kicsi megszívásból kis flashback?:D
Mind a 14 komment
All Shall Perish - Eradication

Amerikai deathcore banda Oakland-ből.

Hernan Hemida Eddie - ének
Chris Storey - gitár
Ben Orum - gitár
Mike Tiner - basszusgitár
Matt Kuykendall - dobok

Infók

Wage Slaves

The True Beast

Deconstruction

Never Ending War

The Day Of Justice

The Last Relapse

We Hold These Truths

Interlude

There Is No Business To Be Done On A Dead

 
297 1 64 Zene Izé
Zs.: Király egy szám! Habár a Wage Slaves a favorit erről az albumról! Annak van húzása... Mint eg [...]
Balázs: http://www.myspace.com/allshallperish érdemes lecsekkolni mert két új dal is fent van:)
Purple: már töröltem... :S biggyeszd oda kommentbe.
Mind a 64 komment
God's Lonely Man - Őszinte Érzés
Egy veszprémi-zirci 6 tagú banda (2 énekes, 2 gitáros, dob+basszus) metál zenét csinál jól...
Az első demójuk 2003-ban ("Skizofrén") jelent meg, ezt követte egy 3 számos EP "Egyedül" címmel. Műfajilag besorolni őket a metálon belül nem igazán tudtam... maradjunk a jóféle magyar metal kategóriánál...



Myspace
Lemezkritika (Passzió.hu)
253 0 2 Zene Izé
közlegény: Van egy hasonló című film is (trailer): http://www.youtube.com/watch?v=x45zUUoV5wI
xcsokix: Zsír én kb 1 éve voltam Csornán ott játszottak jól küldik!!!:D
Lamb Of God - Black Label

A zenekar 1990-ben alakult Mark Morton, Chris Adler és John Campbell által, még BURN THE PRIEST néven. Morton szerzett még egy arcot a megüresedett helyre Abe Spera személyében, így a kvartet már elkezdhetett próbálni. Majd bevették a másik Adler tesót is, így a buli családban marad...

Jelenlegi tagok:

Randy Blythe - ének
John Campbell - basszusgitár
Mark Morton - gitár
Chris Adler - dobok
Will Adler - gitár
235 0 11 Zene Izé
Ganja Master: ...??....jóvan akkor...
Balázs: csak sörözni amúgy meg ex-osztálytársam
Ganja Master: nem bazz, barátok vagyunk...(majdnem, de mégsem ugyanaz...XD)
Mind a 11 komment
Avenged Sevenfold - Beast And The Harlot

Amerikai metalcore banda. Pályatársaiktól eltérően a műfajt nem a death metal felől közelítik meg, hanem inkább a klasszikus Bay Area thrash és a power metal riffjeit hasznosítják újra. Mind lemezen, mind élőben remek teljesítményt nyújtanak.

Tagok:

M. Shadows - ének
Zacky Vengeance - gitár
Synyster Gates - gitár
The Reverend - dobok
Johny Christ - basszusgitár
279 1 12 Zene Izé
Ganja Master: nem, mer tudják hogy a spanom....szal itt respect van pöcskös...: D
Balázs: nem verik meg a cigányok csáton?XD::
Ganja Master: együtt sörözünk meg pókerezünk 7végén te PÖCS : D
Mind a 12 komment
die ärzte (szándékosan, csupa kisbetűvel)

Az egyik legsikeresebb német együttes, még 1982-ben alakultak. Két fő alapító tagja, Farin Urlaub (Jan Vetter) és Bela B. (Dirk Felsenheimer) még ma is tagok, csupán a basszusgitárosukat cserélték le többször, míg 1993-ban meg nem találták Rod Gonzálezt, aki azóta is oszlopos tagja az együttesnek. A dátum egyébként azért fontos, mert '89-ben sajnos ideiglenesen feloszlottak, hogy aztán '93-ban annál nagyobb durranással visszatérjenek a zenei életbe. Apró érdekesség, hogy a dobos Bela B.-nek van egy kis vámpíros tikkje, és ezért a néhai magyar színész, Lugosi Béla iránti tiszteletből vette fel művésznevét. Az együttes több zenei díjat (ECHO-kat, Comet-et, Bravo Otto-kat) is besöpört, így talán méltán nevezhetik magukat ironikusan a világ legjobb együttesének (Die beste Band der Welt), legalábbis német szinten biztosan. Nevüket a legelterjedtebb mendemonda szerint annak alapján választották, hogy a zeneboltokban "ä" kezdőbetűvel egyetlen előadót sem lehetett találni az ABC-sorba rakott lemezek között. Az Orvosok egyébként idén négy év után ismét ellátogatnak hozzánk, fellépnek a Szigeten, aki teheti, nézze meg őket! Bővebb info  
409 0 0 Zene Izé
Az Ozric Tentacles alapítótagjai 1984 tájékán Angliában a Stonehenge ingyenes fesztiválon találkoztak és azóta nemcsak az angliai, de világszerte a fesztiválok legendás fellépői közé tartoznak. Zenéjük instrumentális, pszichedelikus űr-rock, utánozhatatlanul egyedi hangzással, gazdagon fűszerezve elektronikával, pumpálós basszusfutamokkal, húzós ritmusokkal, savas gitárszólókkal, keleti-távolkeleti ízekkel keverve, pozitív energiát árasztva utaztatja a hallgatót.
Közel 30 kiadott album után, 2008-ban egy új CD/DVD jelent meg Sunrise Celebration címmel a banda 25. évfordulója alkalmából, amin az éveik során több tagváltást megért együttes ismét visszatér az eredeti felálláshoz. (köszi Ivy a szövegért!)

Egy kis ízelítő a zenéjükből:


Egy élő felvételük (Chewier):
390 1 3 Zene Izé
bungle: Bár már volt itt róla szó: http://zene.ize.hu/comments.php?post_id=906 , az a megtiszteltetés [...]
MStipee: Engem kicsit a Liquid Tension Experiment-re emlékeztet (amit ha nem ismersz, ajánlom figyelmedbe ; [...]
halacska: nekem tetszik nagyon! bár eddig nem ismertem őket, de úgy néz ki rákeresek torrenten. :) jó k [...]
2 girls 1 bass. ;)
Basszus a kocsiban.
5763 0 20 Izé
Sztiki: ez mind szupi. és mégis mi a jó benne? (azt meg se kérdezem, hogy mi értelme van)
Nem regisztrált: Nem szól ez szépen élőben sem. ;) Ezeket hangnyomásra építik, pár másodpercig meg tudják k [...]
Nem regisztrált: Pedig van ez így. :) Csináltam már reflexládához közel 30 centis reflexcsövet, kimondottan ha [...]
Mind a 20 komment
Nathan Hughes- Glove
egy szál basszusgitárral
311 0 3 Zene Izé
Purple: :DDDDD
Balázs: nagyon jól keni a vajat:)
anath3ma: asszem ez lesz a kedvenc számom. nem semmi.. nagyon nagyon nagyon.
Kissé kvínes basszus... :DDD

Vanilla Ice - Ice, ice baby
219 0 8 Zene Izé
kotta: JippÍÍ! Köszönöm! Már megérte ébren maradni!! Ez megint sok jó pont! És tudod mit Krepi? N [...]
Fatsoe: na így már találó a kép :D
CRaPtRaSH: nee :D
Mind a 8 komment
Hiperkarma - Dob+basszus
288 5 5 Zene Izé
CRaPtRaSH: Kérdőjel: http://youtube.com/watch?v=62zOkgkPkeg&feature=related Lidocain: http://youtube.com [...]
CRaPtRaSH: későbánat
kotta: :'(((((((((
Mind a 5 komment
Nem kell négy kéz két gitárhoz, ha van egy lábad...
4807 6 7 Izé
koocos: Ehhez nincs, de ha félmillió elég...
skaterpunktomi: szép a elektromos gitárjáték valakinek nincs hozzá tab -ja?:P
Athelas: Akkor is... Így nem állhatsz ki egy színpadra, bármilyen tehetséges is vagy! Márpedig ez a muk [...]
Mind a 7 komment
Cirmos Kormos Gábor és zenekara

"A zenekarnak 1987 óta 10 nagylemeze jelent meg, melyekből több mint 500000 (!) példány fogyott."

(nem árt tudni, Cirmos Kormos Gabika a Prognózis basszusgitárosa volt, mielőtt a fenti sztárcsapatot megalapította... :))
2980 0 3 Izé
Lilu__cica: Mit mondjak, ÉGŐ!!!!!!! De ha ezt akarja csinálni....
Su: aztán úgy gondolták, hogy ideje megélni valamiből:)
Bluesboy: Az egyik gitáros meg a Hobóban nyomta! :D
Misa maci igen miniben - basszus, jojózik a szemem...
3087 2 6 Izé
Petraa: miniatűűrbogyóóómaciiiiiiii
Hehe: Vajon kinek készülhetett?
Lumiere: Nekem ma bejött...Tegnap nem.
Mind a 6 komment