REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Egy animáció a következő marsjáróról, ami a Curiosity nevet viseli.

"A 2011-es év legfontosabb űrkutatási eseményeként novemberben a Curiosity (eredetileg Mars Science Laboratory, MSL) elindul a Marshoz. Ez lesz az eddigi legnagyobb méretű és teljesítményű marsjáró (rover) a vörös bolygón. Nagyobb távolságokat tesz meg, és részletesebb elemzéseket végez majd, mint a nagyon sikeres Spirit és Opportunity. Egy összetett, automatizált, guruló laboratóriumnak tekinthető, amelynek fő feladata az élet lehetőségének - illetve az ezzel kapcsolatos sugárzási, kémiai körülményeknek - a vizsgálata lesz. Tervezett élettartama legalább egy marsi év (körülbelül két földi év), amelyet ideális esetben túlteljesíthet. Nemcsak műszerállománya és technológiája fejlettebb a mostani marsjárókénál, hanem a napelemek mellett radioaktív energiaforrással is bír, azaz társainál több energiát használhat mozgáshoz, mintavételhez és egyéb elemzésekhez. "

Élőben lehet nyomon követni a "marsautó" építését a NASA oldalán keresztül, az alábbi linken.

Illetve itt, még 5 jövendőbeli űreszköz melyeket szintén a 2011-es évben készülnek útjukra engedni.
3284 3 5 Izé
Revanor: A Spiritet pár hónapra tervezték fölküleni, ehhez képest vagy öt évig tökéletesen működ [...]
Rejtő: az első kép amit a Spirit küldött http://www.allhatnocattle.net/Mars%20Rovers.jpg
brandboy: Főlkűldik , hogy arrébb rúgja a Spiritet.
Mind a 5 komment
Mi a valóság és mi a fikció? 30 őrült film, igaz történet alapján.
(vagy Erunder szavaival élve: "megtörtént események által inspirált filmek." :-)
3140 0 1 Film Izé
Purple: Ed Wood :DDD
30 Days of Night: Dark Days - A sötétség 30 napja 2

Igen, jól írtam. Ez a második rész. Az elsőről azért nem írtam eddig, mert az egy 2007-es film, és akkor még nem is ismertem az izét. Az már más kérdés, hogy a film hiába volt sikeres szinte mindenhol, nálunk meg se jelent, a folytatását viszont már mindenhova csak DVD-re adják ki.

A történet majdnem egy évvel később játszódik, az Alaszkában lezajlott események után. Stella Los Angeles-be költözik, és próbálja megosztani "élményeit" mindenkivel. Ezzel magára is hívva a vámpírok figyelmét. Ezzel ám még nincs vége. Ugyanis felveszi vele a kapcsolatot egy csapat vámpírvadász, akiknek célja Lilith legyőzése.

Mire ide elértek már úgyis túl vagytok a 2007-es film wiki linkjén, úgyhogy felesleges is leírnom, hogy egy képregény sorozat adaptációjáról van szó. Banyek! Mégis megtettem. :)
1588 1 6 Film Izé
Erunder: Most sem, nem is volt az, és nem is lesz. Csak ha keresgélted direkt, akkor a te szabad idődből [...]
snake6: most gond????
Erunder: Ééééés igen! Ugyan ez még mindig ott van a fő oldalon, amit posztként beküldtem. ;)
Mind a 6 komment
Egész jó kis eseménynaptár a Dél-Afrikai világbajnokságról.
1780 0 0 Sport Izé
Sétálunk, sétálunk, aztán begyorsulnak az események...
17525 9 14 Izé
Mimis: Persze, hogy nem volt engedélyük... Látszik a videóban is, hogy a jelenet után a statiszták gy [...]
Tomesz: mák mák gyenge mák
Tooni: Biztos azért nincs folytatás, mert elfogyott a pénz a kocsi javíttatása miatt, vagy mert enged [...]
Mind a 14 komment
John Rabe

A film megtörtént eseményeken alapuló második világháborús dráma, amely a címadó német üzletemberről szól, aki az 1937-38-as nankingi mészárlás során 250 ezer kínait védett meg a japánokkal szemben. A dráma 2009-ben elnyerte a legrangosabb német filmdíjat. A legjobb férfi alakítás, a legjobb kosztüm és a legjobb díszlettervezés díja lett az övéké.


Imdb | Angol feliratos előzetes
826 0 0 Film Izé
Tréfa

A múltszázad elején játszódó film a 40.-ik magyar filmszemlén a legjobb rendező díját nyerte el.

Egy egyházi iskola életébe tekinthetünk be, azokban az időkben amikor még a megaláztatás, és a verés elfogadott nevelési eszközök voltak. Személy szerint rám egy-egy ilyen témájú film nagyobb hatással van mint némely véres horror.

Történet: Egy kisvárosi, papok vezette felekezeti iskolában a hagyományok szellemében kezdődik a tanév. A gyerekeken ezen az őszön valami különös vadság vesz erőt, egymás után eszelik ki a bolondnál bolondabb tréfákat. A fiatal Weigl atya - a kollégiumba érkező új tornatanár - megütközik azon a liberális gondolkodásmódon, ahogy a tanárok többsége viszonyul a kamaszok szertelenségéhez. Zoltán atya, a hetedikesek osztályfőnöke is egyre kevésbé tud a körülötte zajló eseményekre figyelni. Öccsét, akit egy bokszmeccsen megsüketítettek, néhány hónapja rábeszélte egy bostoni műtétre. A testvére a jéghegynek ütköző Titanicon utazott az orvoshoz, de a hivatalos lista - megmenekültekről, halottakról - egyre késik. Az események egy napon döntő fordulatot vesznek.
1180 0 1 Film Izé
Erunder: Megnéztem és értem hogy miért ez nyerte el a díjat. Olyan gyönyörűen van felépítve az egé [...]
Leap Year

Anna már négy éve együtt van barátjával, arra számít, hogy az évfordulójukon megkéri a kezét, de ez elmarad. Így hát Anna elhatározza, hogy maga veszi kézbe a dolgokat, talál egy olyan ír hagyományt, amely megengedi a nőnek, hogy megkérje egy férfi kezét február 29-én, csakhogy barátja éppen máshol jár, ezért utána kell menni, de Írország másik felén landol, ahol megismerkedik egy másik férfival.

Kiszámítható poénok, és események, de egy vasárnap délutáni, barátnővel nézős filmnek megteszi. Nem is nagyon lehet tőle többet várni.

Imdb
1017 1 0 Film Izé
The White Ribbon (Das weiße Band)

Az események egy észak-németországi faluban játszódnak valamikor 1913–14-ben, az I. világháború kezdetén. A szereplők az iskolai kórust alkotó gyerekek és családjaik – a báró, az intézője, a pap, az orvos, a bába és a parasztok. Különös „balesetek” sorozata veszi kezdetét, amelyek egyre inkább valamiféle rituális bosszúállásnak tűnnek. Ki állhat az események mögött?

A film premierje a Cannes-i Filmfesztiválon volt.

Imdb | Angol feliratos előzetes
564 0 1 Film Izé
Erunder: Most értem haza ennek vetítéséről. Aki ismeri Szegeden a Belvárosi mozit annak mondanám, hog [...]
The Haunting in Connecticut (Kísértetjárás Connecticutban)


Az 1987-es megtörtént eseményeken alapuló rémisztő horror egy mit sem sejtő amerikai család természetfeletti, sötét erőkkel való találkozását tárja elénk. Amikor a Campbell család Connecticut állam egyik távol eső részébe költözik, hamar rá kell jönniük, hogy a bájos, viktoriánus otthonuknak igencsak nyugtalanító a múltja. Nem csak az bizarr, hogy a ház egykoron ravatalozó volt, de ráadásul a néhai tulajdonos látnok fia Johan visszatér, és az ártatlan és gyanútlan családot ez eddig ismeretlen, borzasztó kísértéssel sújtja.

Érdemes belépni az oldalara és a "tanuljunk a holtakról" menüpontot áttanulmányozni. :)

Imdb | Magyar feliratos előzetes
1194 1 2 Film Izé
kasy: Valóban sablon gyanús, de ebben a témában a spanyolok tudnak igazán jókat csinálni. Most megl [...]
pepeti: Kicsit sablonnak tűnt a sztori, de a trailer meggyőzött :)
The Men Who Stare At Goats

Mit érdemes tudni erről a filmről? Jah, elég érdekes alapszituációra épül: George Clooney egy Lyn Cassady nevezetű katonát játszik,  aki azt hiszi, hogy paranormális képességekkel bír. A történet másik főhőse egy Ewan McGregor által életre keltett újságíró, aki egy komoly sztori után kutat Irakban, s így találkozik a saját magát Jedi lovag nak tartó katonával. Az előzetes alapján két hősünk sok hajmeresztő, és kimagaslóan vicces kalandba keveredik egy kényes küldetés során. A Cassady-hez hasonló képességekkel bíró katonákból verbuvált osztag (legalábbis a paranormális képességek kifejlesztése lenne a cél) kitalálója és vezetője, a Jeff Bridges által megformált korábbi hippi-katonatiszt keverék  ugyanis eltűnt. Egy a feletteséhez hűséges katona dolga pedig mi más lehetne, mint előkeríteni vezetőjét? Közben kiderül, hogy talán mégis vannak Cassady-nek Jedi képességei…és mindez állítólag megtörtént eseményeken alapul. Még Kevin Spacey is feltűnik a filmben.

forrás
980 1 1 Film Izé
snake6: ez jónak tűnik!XD hahahahhha
THE FOURTH KIND

1972-ben felállítottak egy skálát az idegenekkel találkozásokra. Ha valaki lát egy UFO-t, azt az első típusú találkozásokhoz sorolják. Ha bizonyítékot is szerez a találkozásról, az már a második típusba tartozik. Harmadik típusú találkozás az, amikor konkrét kapcsolatfelvétel történik az idegen lényekkel. A negyedik típust - amikor elrabolják az idegenek az embert - igen nehéz bizonyítani, az esetek nagy részében csak fikciónak, figyelemfelkeltésnek tartják az emberek. Egészen mostanáig.
Az igaz alapokon nyugvó thriller középpontjában egy a mai napig meg nem oldott rejtély áll. Alaszkában, egy kisvárosban 40 évvel ezelőtt szokatlanul magas számban észleltek az emberek megmagyarázhatatlan eseményeket. A kormány tagadja az állításokat…

Imdb
1229 1 7 Film Izé
1nessa: Nagyon jo film, nagyon tetszett.:)
Erunder: Hát Milla Jovovich tényleg nagyot alkot benne. Ez a fél még azokra is rá fogja hozni a frász [...]
destiny13: Reméljük Milla Jovovich megint nagyot alkot
Mind a 7 komment
Orphan

Kate és John lesúlytottan veszik tudomásul meg nem született gyermekekük tragédiáját. Kate-et rémálmok kísértik s az amúgy is törékeny pszichéjét ezek megviselik. Miközben küzd a normális életének visszanyeréséért a pár úgy dönt örökbe fogad egy gyereket. A helyi árvaháznál egy furcsán visszahúzodó lányra esik a választásuk, akit Esthernek neveznek. Amint a házukba fogadják a lányt aggasztó események sorozata kezdődik meg, később Kate is kénytelen belátni, hogy valami nincs rendjén Esther környékén. Persze egy baromi nagy titok övezi az árva múltját.

A főszereplő kislány bekerülhetne az "Utálatos gyerekek" listába is. :)

Imdb

 
1008 2 1 Film Izé
snake6: csak ide ér 1x
Che - Az argentin - Che: Part 1 (Guerilla - The Argentine)

Che Guevara neve negyven évvel halála után is élénken él a köztudatban, talán összes kortársánál pontosabban személyesíti meg a hatvanas évek forradalmi hangulatát. Világméretű márkanév lett, arcképe ott figyel minden sarkon: fiatal, jóképű és idealista, az elnyomottak bajnoka - egyfajta ikon, sokak álmainak, reményeinek megtestesítője. Életrajzi filmje két részből épül fel, egymásra vetítve Che pályafutásának két szakaszát: az első rész az 1955 és 1962 közötti eseményeket eleveníti fel, a küzdelmet Batista diktatúrája ellen, aprólékos részletességgel bemutatva azt a kimerítő gerillaháborút, amit Castro és Che Guevara a kubai vidéken folytatott, mielőtt dicsőségesen bevonultak Havannába.

“Soderbergh filmeposzát nem fűtik romantikus érzelmek, de forradalmi hév sem. Lehet, hogy Che a mai napig abszolút menőnek számít, a rendező hozzáállása azonban még nála is menőbb. Miközben a címszereplő és társproducer Benicio del Toro izzó szenvedélyt visz alakításába, Soderbergh törekvése inkább arra irányul, hogy felfedezze a forradalom rock-bálványának személyisége mélyén rejlő hidegfejű mérnököt.” (J. Hoberman)

Imdb | Előzetes
1280 0 7 Film Izé
Erunder: Mik voltak azok? Én az elmúlt pár napban nem voltam itt, mert elkezdtem melózni.
Bejja: AZ ÉN POSTJAIMAT IS LESZEDTÉK :((((
superxaba: és ki más lenne a főszereplő, ha nem Benicio del Torró.... tá-dá-dá-dáááá
Mind a 7 komment
Nine

A Nyolc és fél című Fellini-film musical-feldolgozásában ugyan egy férfi körül bonyolódnak az események, de fontos szerep jut az őt körülvevő nőkoszorúnak is. Guido Conti mellett ugyanis megjelenik többek között a felesége, a szeretője, az édesanyja, a producere, a pártfogoltja… Nem mellékes tehát, hogy kiket sikerül megnyerni a női szerepekre. A névsor ugyan még nem teljes, de már most lenyűgöző. Marion Cotillard, Penélope Cruz, Sophia Loren, Nicole Kidman és Judi Dench biztosan feltűnik majd Rob Marshall filmjében.

Imdb | Előzetes
1393 2 0 Film Izé
Powder Blue

A Powder Blue című filmben négy Los Angeles-i ember - egy temetkezési vállalkozó, egy ex-bűnöző, egy öngyilkos hajlamokkal megáldott hitehagyott pap és egy sztriptíztáncos találkozik egymással karácsony este, véletlenszerű események láncolatának eredényeképpen.

Imdb | Előzetes
427 2 0 Film Izé
Az elevenfourteen azaz 23:14 egy nagyon összetett könnyed thriller (lehet, hogy inkább krimi). Több szálon fut benne a cselekmény, amely gyakorlatilag egy perc történetét meséli el. De, hogy abban az egy percben konkrétan mi történik, azt csak a film végén tudjuk meg. Addig pedig az azokhoz az eseményekhez vezető utakat kísérhetjük figyelemmel.

Plusz a szereplőgárda tele van híres, rendkívül tehetséges színészekkel.

IMDB | előzetes
602 1 2 Film Izé
eváj: Hát érdekes film volt mondhatni.
Erunder: Plusz infó még: Nemrég vetítették az egyik magyar kereskedelmi csatornán, és ügyeltek arra a [...]
UEFA Intertotó kupa

Kispest.Honvéd-Sturm Graz 1:2

Ezzel búcsúzott a Honvéd a nemzetközi porondról.Nézd meg az összefoglalót.

És sajnos a lelátón is zajlottak az események, erről itt nézhetsz  képeket.
228 0 1 Sport Izé
Balázs: így elbszni egy meccset:/
Nem közvetlenül a tech témához kapcsolódik, de azért jó ha tudtok róla:
Rövidesen megnyitja kapuit az év legnagyobb  gamer expója az E3.
Barátaink a jatekok.hun folyamatosan követik az eseményeket és jelentik ha bármi történik.
814 0 0 Tech Izé
Gyorsan peregnek a lapok és az események... ;)
9609 9 13 Izé
bungle: www.youtube.com/watch?v=1e1GKG-Gmjk
Belkar: hogy mennyire jó teló az a viewty :)
r3clbull: mikor kisebb voltak én is rajzoltam ilyet...na jo mondjuk, az csak olyan is volt, meg vagy 5 rajzb [...]
Mind a 13 komment
Elsőre mezei projektoros órának látszik, de ezen felül tartalmaz egy időjárás előrejelző rendszert is, ami a képernyő színváltozásával is jelzi a várható meteorológiai eseményeket.
680 0 0 Tech Izé
Tésztahíd!!! A magyar mérnöki precizitás netovábbja.... 1 kg tésztából készült híd közel 310 kg-ot bír el... nem semmi!
További infók

Tavasszal lesz kárpát-medencei tésztahíd építő verseny, minden indulót és érdeklődőt szerettetek várunk!
6025 4 14 Izé
Békatallér: Köszi!
bungle: Ki is cseréltem az egyikre a post linkjét, mivel a régi videó linkje már nem működött.
bungle: Békatallér küldte: Lemegyek hídba:), na ki a kárály? Persze, hogy a magyar:D! Az első 10 mp-b [...]
Mind a 14 komment
Ingyenes emlékeztetők e-mailben. Születésnapok, névnapok, rendezvények, események.
1834 4 0 Izé