REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Véget ért a Berlinale többek között a Tarr Béla sikerével. Pár éve egy másik magyar, Cakó Ferenc nyerte az Arany Medvét ezzel a zseniális homokanimációjával, a Hamuval.
474 0 0 Film Izé
34. Magyar Filmszemle (2003) - Kollektív alkotói djí
34. Magyar Filmszemle (2003) - Legkiemelkedőbb produceri munka

Öt történet, öt rendező, öt "agymenés"  egy közös pont: a busz.
Kicsit érthetetlen, kicsit álomszerű, kicsit elgondolkodtató, kicsit nyers. Ha valakinek tetszett a Taxidermia és a Kontroll annak kötelező darab : )  

Részek: Cipők (rendező: Török Ferenc), No comment (Schilling Árpád), Negyedóra (Bodó Viktor) , Táltosember vs. Ikarus (Pálfi György) ,A 78-as Szent Johannája (Mundruczó Kornél).  Jancsó Miklós támogatásával, segítségével. 

IMDb / port.hu

Folytatás:
Táltosember vs. Ikarus 2.rész
 
894 1 2 Film Izé
Erunder: VacskaMati küldte: http://www.daazo.com/film/1c62b3be-353e-11e0-8e6f-0050fc84de33/ Az egyik rendez [...]
tejfog: életem egyik legrosszabb filmje. Az 5 résznek 7x kezdtem neki.... Csak egy fogadás miatt szenvedt [...]
Deák tér CS-ben. :)
11930 9 32 Izé
Nas: Ez nagyon nagy. xD Nekem is kéne ilyen stukker a tömegközlekedéshez. Onnantól kezdve nem kéne [...]
Nusihusi: Király!:) A Moszkva teret mikor csinálják meg;)
wiwien: eez komoly bakker xD
Mind a 32 komment
Kávészünet - (Popovics György és Németh Ferenc) - Csonka vers

A Csillag Születik-ben láthattátok őket.Szerintem kellemes.
947 0 0 Zene Izé
Béres Ferenc munkássága
1120 1 2 Art Izé
CIA: még annális jobb
Gazdiablo: Ez nagyon jó!
Elsősorban a popzene fele hajlunk, de jobbak vagyunk annál, minthogy valamilyen kommersszel rukkoljunk elő. Elegyítjük a jazz, a latin és a funky elemeket, némi bossa vonal is kihallható, így elég nehéz bekategorizálni a zenekart. Kevesen csinálnak hozzánk hasonló zenét, a műfaj nem az, amit ma mindenhonnan hallhatunk, éppen ettől lesz nagyon friss az egész. Az alapok, a hangszerelés inkább jazz & funky & latinos jegyűek, a dal, illetve a szöveg pedig pop-os. Röviden fogalmazva: fülbemászó zene egy kis csavarral, humorral...

Hogy a nevünk vajon honnan van? Nem kell messzire menni, mondjuk csak egy dvd kölcsönzőbe a már klasszikusnak számító Las Vegas-i vakáció c. filmért. A temérdek poén között minket üdvözölnek: 'Köszöntjük a Mirage-ban, Mr. PapaGiorgio!' Persze a film jóval előbb készült, mint ahogy a mi zenekarunk megalakult volna... szóval innen van a nevünk.

Zenekari végleges formája: 2009. vége

Aktív tagok:
Petrik György (ének): sokáig dobolt és gitározott, folyamatos énektudás fejlesztése mellett, színpadi tapasztalatot az É-Trend zenekarban szerzett.
Tóth Mátyás (gitár): Játszott az Esclin Syndo-ban; Bartók Esztivel és Caramellel dolgoznak közös projekteken, illetve a Groovus Interruptus jazz formáció tagja. Szaktudását főként az autodidakta tanulásnak, Horányi Sanyinak és a Finnországban töltött idejének köszönheti.
Nyírő Áron (dob): 16 éves kora óta dobol, most 25 éves és már a Kodolányi János Főiskola Jazz tanszakának végzőse, Szekeres Adriennel, Sárvári Sándorral, az Unisex és a Jazzékiel zenekarokkal készítettek közös felvételeket.
Kiss Zsolt (basszusgitár): a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán végzett, elismert hangmérnök.
Horváth Bálint (billentyű): a NOX és a Sziámi csapat ex ill. az Odett & goGirlz és az Ablak zenekar aktív tagja.

Daltól függően színező elem: az MC, Henry Onye, a harmonika, Pribojszki Mátyás, a szaxofon Borkó Attila, vagy Kató Zoli (Back2Black) jóvoltából. A Felemel című dalban Gergely Róbert színművészúr szaval.

Megjelent lemez:
TiSört, 2010
763 0 0 Zene Izé
Levetkőzött az artistafeleség
966 0 0 Pink Izé
A Szomszéd néni Produkciós Iroda erdélyi humoristái, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs bemutatják, hogy milyenek a székelyek.
12659 13 15 Izé
Mr.T.: Bagoly küldte: URL: http://www.youtube.com/watch?v=xR5XOIUyk3k Szöveg: Szomszédnéni Produkciós [...]
Nas: Sajnos már levették a Rádiókabaré régebbi adásait, de pl. az Újszövetségi kapitányon meg [...]
Nas: Ebben a "műfajban" Felméri Péter az abszolút győztes szerintem. :)
Mind a 15 komment
A busz (A sárgabusz)

"A film egy animációs dokumentumfilm (ál-dokumentumfilm) egy sárga buszról, amely fantombuszként Észak-Magyarország szerte "rettegésben" tartja a falusiakat, ez utóbbiak viszont a busz helyett inkább saját dolgaikról, na meg II: Rákóczi Ferencről mesélnek..."

Pálfy Szabolcs filmje
1409 3 3 Film Izé
Lazarus: ??????????????????????????????????????????????????????????????
pepeti: Csodálkoztam is rajta hogy még senki nem küldte be, szerintem alapmű :)
Purple: nagyon jó, nagyon szürreális, nagyon magyar! :D imádom
Cakó Ferenc homokanimációi
554 0 2 Art Izé
mekszamnojz: imádom ezt, meg fogom tanulni! :)
Agnusdei: Minden egyes képéért megszakad a szívem amikor letörli, de mindig valami új lesz belőle! Nagy [...]
FankaDeli - Magyar Földre - Hazátlan árulók

Fanka válasza az egyik párt kampányfilmére.
1139 2 2 Zene Izé
Powaflips: pont a fanka csinál egy ilyet:D:D a mgyar hiphop köztudottan legnagyobb árulója
knédli: én szeretem MO-t. De ez az ember 1 vicc
FankaDeli és Moór Bernadett - Ha belül kiabálsz (gondolatláng)
869 5 0 Zene Izé
Elhunyt az Oscar-díjas Maurice Jarre 84 éves korában Los Angelesben rákbetegségben elhunyt a háromszoros Oscar-díjas francia zeneszerző, Maurice Jarre, Jean-Michel Jarre apja.

 Maurice Jarre,1952 óta több, mint 150 filmhez írt zenét, köztük olyan klasszikusokhoz, mint a Holt költők társaságának, Hitchcock Topáza , az Arábiai Lawrence , a Doktor Zsivágó  vagy az Út Indiába, utóbbi három filmért Oscar-díjat is kapott. A zeneszerző filmes munkásságát februárban az 59. Berlini Filmfesztiválon Aranymedvével díjazták, de rossz egészségi állapota miatt már akkor is csak tolószékben ülve tudta átvenni a szobrot.

Jarre 1924. szeptember 13-án született Lyonban. Zenei elhivatottságára akkor ébredt rá, amikor meghallgatta Liszt Ferenc II. Magyar Rapszódiáját Leopold Stokowski vezényletével. Ütőhangszeres tanulmányai után 1946-ban duót alakított a kortárs zene nagy alakjával, Pierre Boulezzel, Madelaine Renaud és Jean-Louis Barrault párizsi színházához szerződtek. Az ütősök később mindig nagy szerepet kaptak filmzenéiben. adocean( 'adoceanindexhumljhfrimwm', 0, 0 ) ado.slave('adoceanindexhumljhfrimwm', {myMaster: '7BRHWPBdhxcFPTw.2s2hCkuKgiDzrR5R8_wdJZ.9MwL.a7' });if(typeof adoceanindexhumljhfrimwm=='function') {adoceanindexhumljhfrimwm();} Öt évvel később Jean Vilar kérte fel Jarre-t, hogy komponáljon zenét a Homburg hercege című Kleist-darabhoz, amelynek főszerepeit Gérard Philipe és Jeanne Moreau játszották. Később balettzenéket is szerzett a párizsi opera számára, köztük a Párizsi Notre-Dame-ot. 1952-ben kezdte filmzeneszerzői pályafutását egy rövidfilmmel, és összesen 164 filmhez komponált zenét.

Több háborús filmet kísérnek szerzeményei (A leghosszabb nap , A vonat , Két nap az élet , Jákob lajtorjája ), dolgozott Alfred Hitchcockkal (Topáz ), Luchino Viscontival (Az istenek alkonya), Paul Newmannel (A gammasugarak hatása a százszorszépekre), Franco Zeffirellivel (Názáreti Jézus), Volker Schlöndorffal (A bádogdob ). Hozzájárult Peter Weir két filmjének, A kis szemtanúnak  (1985) és a Holt költők társaságának  (1989) sikeréhez is, de ő írta a Ghost  zenéjét is. "Egy filmben a zeneszerző az utolsó láncszem. Gyakran akkor találkozik a producerrel, amikor az már ég a vágytól, hogy bemutassák a filmet és olyankor nagyon gyorsan mennek a dolgok. Az Arábiai Lawrence-hez hat hetet kaptam Sam Spiegeltől arra, hogy két órányi zenét komponáljak" - vallotta be néhány évvel ezelőtt a Journal de Dimanche-nak adott interjúban. Az Egyesült Államokban letelepedett Maurice Jarre 2006-ban ünnepelte pályafutása 50. évfordulóját a lyoni Auditoriumban fiával, Jean-Michel Jarre zenésszel.
600 1 0 Zene Izé
Gyurcsány Ferenc lemondott.

Tudom, nem igazán Izés, de hátha van pár hozzáfűznivalótok... ;)
6215 6 287 Izé
kotta: DÚÚÚÚRVA! Politika és vallás a következőkben, gyenge idegzetűek forduljanak el! Vér és iz [...]
rubigo: Egy kicsit több részlet a tervezett ingatlanadóról: http://index.hu/gazdasag/2009/05/11/30_szaz [...]
rubigo: www.privatbankar.hu/html/bef/1400.php?kommentar=29689 "Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebb [...]
Mind a 287 komment
Puskás, Hungary - jövő héttől a mozikban!
507 2 2 Film Izé
kotta: Ezt a filmet szimplán kötelező olvasmánnyá tenném. Sport, töri, és egy csodás ember. Kötel [...]
gyimi: Kíváncsi vagyok már a filmre biztos hogy a moziban fogom megnézni.
Adója 1%-ával kérjük Ön is támogassa...
9197 7 43 Izé
szürfü88: Támogattuk már eleget!!:D
szürfü88: Támogatná a Kurva Anyja!!!
Maccoyi: Na valami ilyesmire gondoltam. :D Jó lett. :)
Mind a 43 komment
Gyurcsány a megasztáros Lakatos Krisztiánról blogol
607 0 1 Pink Izé
orsyka_001: nemtom, de szerintem igaza van
Schizoid - A csend elaltat
A formáció 1999. októberében alakult, és egy évre rá már meg is jelent első nagylemezük, “Ösztön” címmel. Ez igen komoly teljesítmény egy rockzenekar esetében, de nézzük hogy tudtak eljutni idáig a fiúk. Lemezszerződéshez a jelenlegi kiadójuk által meghirdetett, tehetségkutató versenyen elért első helyezés nyereményeként jutottak. A Schizoid komoly lehetőséget kapott, amikor a Beatrice előzenekaraként léphetett színpadra, ami nem lehet véletlen, hiszen Laczik Ferencet láthatjuk a basszus szekcióban, aki egyben a Beatrice oszlopos tagja is. Az album egy rendkívül kísérletező, stílusilag nehezen behatárolható, ötletesen hangszerelt lemez. Alap profiljuk a rock, az is a keményebb fajtából. A számok fülbemászó refrénjei a stílustól idegenkedőknek is kellemes élményt nyújthatnak. Hallunk itt fúvósokat, női vokált, gépi hangszereket, effekteket. A szerzemények többsége kemény, gitár alapokra épül, de helyet kaptak lazább rap betétek ugyanúgy, mint hardcore-os, metalos hörgések, alternatív elemek, vagy olykor Ákost idéző, dallamos gondolatok. A lemez szövegvilága jól illeszkedik a zenéhez, és elsősorban nem nevezhetjük primitívnek, a mondanivalót költői mélységekbe helyezik, ami sokat elárul a csapat hozzáállásáról, komolyságáról. Első hallgatásra kétkedve fogadhatjuk a lemezt, ami a stílusok illesztésének kisebb összeforratlanságából adódhat, de ugyanakkor fellelhető a csapat egyedi hangzása is, amely ha az évek során kiforrottabbá, profibbá válik, akkor következő lemezükkel akár egy szélesebb közönség érdeklődését is kiválthatják. A Schizoid bemutatkozó lemeze mindenképp egy üde színfolt a magyar piacon. Ajánlott mindenkinek aki szereti a dallamos zenét, és nem zárkózik el a rockosabb megpróbáltatásoktól sem.
463 0 1 Zene Izé
fadam: egész jó, tetszik a dob a zenéjükben
Erkel Ferenc - Bánk Bán

Kiss B. Attila - Hazám, Hazám (Szeged 2007)

u.i: Volt szerencsém élőben látni:)
641 1 0 Zene Izé
Demjén Ferenc - Honfoglalás

Szerintem sokat nem kell erről írni, a képen Munkácsy Mihály: Honfoglalás című képe látható.


-honfoglalás-
-a film-
-Demjén Rózsi Úr-
761 5 1 Zene Izé
bandee1219: http://subba.blog.hu/media/image/demjen.jpg XD
Antonio Vivaldi - Négy Évszak
Cakó Ferenc homokanimációi

Tavasz

Nyár
Ősz
Tél
583 1 5 Zene Izé
Bakeyoo: Jó ötlet volt, néha kell ilyen is :)
eNMi: megbocsájtunk! :) ez a 20perces vezeklés elég volt :)
kotta: Nem Czakó! Én kérek elnézést! Komolyan, ezt nagyon csúnyán "benéztem". Megyek Janikát hallg [...]
Mind a 5 komment
Norbi reszkess! Itt a konkurencia.
6851 1 24 Izé
ricsi176: Fletó csirkéket bántalmaz!!!XD
Summerfield: Most már értem miért nem szeretem a Franz Ferdinand-ot. Egyébként a Norbi-módszerrel nem siker [...]
Tóth József: Na ne dőzsöljön. Próbáljon minimálbérből.
Mind a 24 komment
Első Oscar-díjasunk, Rofusz Ferenc rövidfilmje. Avagy mi lenne, ha kutyává változnánk egy napra.
A zseniális animációs további munkái itt és itt, meg itt.
5323 0 5 Film Izé
bandee1219: Pont azt akartam írni, hogy A légy is oszkárdíjas, de most már látom, hogy ő készítette. :) [...]
Zsolt86: Jó volt :P
vöri: Heh, milyen igaz (: nekem is tetszett! birom az ilyen kisfilmeket, jöhetne több is :D
Mind a 5 komment
Első Oscar-díjasunk, Rofusz Ferenc rövidfilmje. Avagy mi lenne, ha kutyává változnánk egy napra.
A zseniális animációs további munkái itt és itt, meg itt.
5531 7 5 Izé
bandee1219: Pont azt akartam írni, hogy A légy is oszkárdíjas, de most már látom, hogy ő készítette. :) [...]
Zsolt86: Jó volt :P
vöri: Heh, milyen igaz (: nekem is tetszett! birom az ilyen kisfilmeket, jöhetne több is :D
Mind a 5 komment
A mi országunk, és egy világ legendája.. Puskás Ferenc
2781 2 93 Izé
-Me-: Nos itt olvastam egy Hozzászólást, ami az Én Írásomra volt válasz. És nem értek egyet. Ninc [...]
Ego: Plusz emiatt a véleményed miatt nagyon tudlak sajnálni,és mindazokat akik még igy gondolkodna ! [...]
Ego: Evvel csak arra akartam kitérni hogy minden olyan ember aki így gondolkodik egy másikról,és lá [...]
Mind a 93 komment
Isteni Szeretet Jézus Szíve
Szörnyülködjetek vagy nevessetek ízles szerint. A legjobb szerintem a Szentté avatás... lehet hogy befektetek egy ilyenbe, nehogy mar csak Assissi Szent Ferencnek legyen jó.
9525 2 16 Izé
Laci: Megnézném, de "The page cannot be displayed". A másik linkről pedig csak annyit: ha minden ezred [...]
Su: lényegében nem, csak ott nagyobb a felhajtás és jobb a szinészi játék:)
Kherub: Lordy,kellemes fenyő ünnepet,a többieknek boldog Karácsonyt!
Mind a 16 komment