REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Alternatíva kóla fogyasztásra.
2801 2 23 Izé
Samure: Sztem drogozik a csákó! Már mindent kokonak képzel! XDDD
Vikoo: A házibulikon tutira kaszált a mutatvánnyal....
fari.tro: a salétromsav meg marja az agyad!!!!!! sick
Mind a 23 komment
Dell Studio Hybrid - Újabb mini pc
Belevetette magát a Dell is a minigépek világába, név szerint a Studio Hybriddel, amit úgy emlegetnek, mint a cég első lépését egy környezetbarát PC megalkotása felé, amelyet laptop-alkatrészekből állítanak össze a minél kisebb méret és fogyasztás érdekében.

Konkrét számokat említve ez annyit tesz, hogy míg egy torony 300 wattos tápot igényel, addig a Hybrid 65 alatt marad, és 80%-al kisebb még egy mini toronynál is. Állítják továbbá azt is, hogy az új rendszerük "le fogja hagyni a Mac mini-t is", mivel opcionálisan választható lesz hozzá Blu-ray meghajtó (hajrá, HD), HDMI-kimenet, TV-tuner és 8-az-1-ben kártyaleolvasó is.

Már a sokrétű lehetőségekből is látható, hogy a személyre szabhatóság ezúttal különös hangsúlyt kapott, és ez nem csak a belbecsben, de a külcsínben is megnyilvánul, mivel egyrészt számos színben, másrést pedig a láthatólag egyre divatosabb bambusz-borítással is kapható - a gépet pedig tetszés szerint tárolhatjuk fekvő pozícióban éppúgy, ahogy a hozzá tartozó speciális állványon, állítva is.

Technikai téren sincs ok a panaszra, mivel azon túl, hogy $499 még nem is olyan vészes ár érte, a céljának (házimozi-gép) tökéletesen megfelel, (a cég állítása szerint legalábbis) az elsődleges otthoni számítógép szerepét is be tudja tölteni a maga 1,73GHz-es, kétmagos Pentium processzorával, 2GB memóriájával és 160GB-os merevlemezével, valamint Vista oprendszerével. Lesznek azonban csúcskategóriás modellek is, amelyek már 2,6GHz-es Core 2 Duo-val, 4GB RAM-mal és 320GB hellyel büszkélkedhetnek majd, valamint a korábban már említett Blu-ray opción kívül még 802.11n-es WiFi-vel és Bluetooth-al is - plusz, szintén opcionálisan, egy RF-alapú vezeték nélküli billentyűzettel, amennyiben a szoba másik végéből is szeretnénk használni.

Magától a cégtől már kapható, egyéb csatornákon keresztül majd csak ősztől várható.

(Szerző: Gabriel)
631 1 0 Tech Izé
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
916 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
Renault Espace F1-es prototipus.

3,5  literes V10-es motor, fogyasztása 60liter/100km A pilóta Alain Prost.
1111 0 0 Sport Izé
A professzionális japán masszázsfotel a legújabb technológiával készül! Rendkívül magas minőségben, megbízhatóan nyújtja a frissítő-pihentető masszázs élményét, exkluzív kivitele, valódi bőr borítása és egyedi megjelenése révén egyszerre díszíti a lakást és kényezteti az embert, minimális fogyasztás mellett nyújtva maximális élményt.
5720 2 4 Izé
s.csuli: nekem nem jön be az oldal
anon: ez jó :DDD ilyen nekem is kell :D
lb7: ez k.rva nagy!!! xD
Mind a 4 komment
Huh, nehéz hetünk volt, jön a melegfront, nyitnak a strandok, készülődnek a fagyisok, rövidülnek a ruhák, csattognak a papucsok. Játszunk is ennek örömére:
A feladat mondhatni a szokásos.

Ez mi ez az izé ez itt?

A megfejtéseket hétfő reggel mondjuk 10 óráig várom, majd slattyogok lefelé a portásunkhoz, hogy jól kisorsoljuk a 3-3 nyertes a valós és a nem valós kategóriában.

Tippelésre fel!

Update1: Kellemes hétfő reggelt minden kedves olvasónak.
A helyes megfejtés pediglen a következő:

RFID alapú borhőmérséklet "beállító" eszköz. A működés elve roppant egyszerű, adott a borosüvegben egy RFID csip, ami jól megmondja az eszköznek a bor típusát es a fogyasztáshoz ideális hőmérsékletet, majd a gép beállítja ezt. Ennyi.
Rövidesen eredményt hirdetünk.
1695 0 50 Tech Izé
rezlavor: adodtak kisebb nagyobb fennakadasok az elmult idoben, a megnovekedett bogrepolosapkamatrica postazas [...]
NFS-fan: hát ez komolyan mondom h már télleg szemétség :@
anon: Vagy csak nem akarnak bögrét adni és azt gondolják hogy "áá majd úgy is elfelejtik" :D
Mind a 50 komment
Energiatudatosság - energiatakarékossági tippek az ELMŰ-től.
2171 3 8 Izé
graffin: Kissé képmutató az elmű: valamelyik nyáron arra adott kedvezményt, ha az ember klímát vett.. [...]
Rizs: Hát ez meg vicc! Magyarországon vagyunk HALLOOOO!!!!!
rivaul: Hallod milyen alapon primitívezel le??? Kurvára remélem hogy csak félreírtad...
Mind a 8 komment
"Tizenöt éve, kanadai kezdeményezésre rendeztek először a figyelmet a túlzott fogyasztásra irányító "ne vásárolj semmit!" napot, amelyhez 2007-re már a világ 65 országa csatlakozott. A magyar Hulladék Munkaszövetség a tavalyi rendezvénnyel kapcsolatban - az 1967-ben megalapított Kiváló Áruk Fórumára is emlékeztetve - meghirdette a Fölösleges Áruk Fórumát. Az állandó kiállításon bemutatott, szükségtelennek ítélt használati tárgyakat itt véleményezni, értékelni is lehet. Többek között az is kiderül, hogy mindenki mást tart fölöslegesnek..." (Lakáskultúra)

Azért kiemelnék pár tárgyat külön is:
Világító párna
MP3-as fogkefe
Önszembecseppentő
Webkamerás kutyaetető, a netről vezérelhető
85 funkciós bicska
Antennamatrica mobilra
Kutyababakocsi
Szték monogramozó
7519 6 44 Izé
mekszamnojz: mert meg leszel fenyitve!!!
mekszamnojz: nmtudtam neked irni bazzeg!!!! legyel online!!! :P
<-{st.one}->: összekötlek csicsivel! -.-'
Mind a 44 komment
Asztali távirányítós kerámia hősugárzó.  Alacsony fogyasztása miatt alkalmas az energiatakarékosságra.
803 0 0 Tech Izé
Fogyasztás és hőmérséklet mérő vízcsap
4313 3 62 Izé
bandee1219: Háziasszony vagy? Oo XD
bandee1219: OBI, TESCO, plázák... mindenütt ilyenek vannak. Ennek van is értelme.
bandee1219: De sztem még az is felesleges, mert én nem tudom, milyen hőmérsékletű vízzel szoktam tusolni, [...]
Mind a 62 komment
Egyelőre még csak koncepció a képen látható vízcsap, ami méri a fogyasztást és az aktuális vízhőmérsékletet.
1610 0 0 Tech Izé
A mai napon a Fujitsu a világon elsőként lépte át a 300 Gb álomhatárt a mobil merevlemezek piacán, az MHZ2 BH szériás 2,5 inches SATA csatolós merevlemezekkel.
A 320 Gb kapacitáson felül , még a fogyasztásra is ügyeltek, ugyanis készenléti állapotban 0.6 , terhelés alatt 1.9 terhelést ró az aksikra, ami ideálissá teszi a mobileszközökben való felhasználásra.
604 1 2 Tech Izé
rezlavor: koszi. nem a cucc az igazan kemeny hanem az ami mogotte van. Gondolj bele hogy par eve hol tartotta [...]
djimi: Voltot nem fesz fel semmi. Amper-t vesz fel . A volt a feszültség ami a működéséhez szüksége [...]
Persze, hogy  ez is thinkgeek. Az alapötlet roppant egyszerű és annyira kézenfekvő, hogy nem is értem miért nem jutott eddig eszembe. Végy egy szabvány villanykörtét, kalapáld le róla a felesleges üvegbúrát majd a keletkezett ürességbe helyezz LEDeket.  A végeredmény?
Alacsony hőtermelés, alacsony fogyasztás, hosszú élettartam.  A skála 5Watt/400 Lumentől a 12Watt/660 Lumenig terjed. Az ára 50-120 dollár között mozog.
1353 1 4 Tech Izé
RedClout: Én már vettem. Nem pont így néz ki, halogén foglalata van, 1 w. a fogyasztása, kicsit hideg a [...]
bungle: Ezt is így kéne reklámozni: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=5254 ;)
rezlavor: ha veszel is, kerlek jelezd es meseld el mit tapasztaltal.
Mind a 4 komment