REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
A mai ismeretterjesztő rovatunkban bemutatunk egy halacskát, amely az Indiai üveghal névre hallgatna, ha lenne füle, de mivel nincs neki, így szimplán csak jól érzi magát az átlátszó bőrében még akkor is, ha néha lelkes akvaristák színes folyadékokat fecskedznek szövetébe azért, hogy létrejöjjön belőle egy úgynevezett "disco hal".

2700 2 17 Izé
Nusihusi: Szép halak:) Üveges testük van:)
Degec: nem csak ez az egy hal ilyen sajnos... http://diszallat.blogspot.com/2009/01/vegkd-giccsparty.html
jasko: Szerintem is szegény kicsi halacska a kimúlás határán van és nagyon nagy faszság volt ezt lev [...]
Mind a 17 komment
Ha valaki visszasírná szüzességét, akkor neki találták fel az eldobható műszűzhártyát, mellyel bármikor szimulálható az első éjszaka. Használata egyszerű, csak fel kell rakni a vaginába 15-20 perccel szex előtt, és nem kell meglepődni, hogy ott kitágul és szűkre varázsolja a puncit. Behatoláskor, ahogy egy jó szűzhártyához illik, kilövell egy kevés vérnek tűnő folyadékot, persze nem túl sokat, csak egy keveset a hitelesség kedvéért. Persze hogy japán. :)
5897 7 22 Izé
Paapi: Vagy egyből : Hát doktorúr ez olyan mint egy műszűzhártya....
Tádi: a pszihológusnál erre a plecsnire mit mondanál? kérem szépen ez pillangó, vagy valami olyasmi. [...]
Celldweller: 100, hogy csávó találta ezt ki.
Mind a 22 komment
Kompresszoros hűtés AMD videokártyákhoz a Thermaltake-töl. A Thermaltake kínálatában már most is vannak olyan kompresszoros hűtéssel ellátott házak, amelyekben az overclocker felhasználók rendszerében elhelyezett processzor hűtését a fent említett megoldás segítségével próbálják hűvösen tartani. A Thermaltake most bejelentette, hogy hamarosan az AMD videokártyáihoz is elérhető lesz a kompresszoros hűtés, így a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Radeon HD 4000-es sorozat tagjait már nem csak levegővel és folyadékkal, hanem akár kompresszorral is lehet hűteni, amennyiben komolyabb tuning elérése a cél.
A Thermaltake szakemberei az Xpressar technológia módosításával kívánják majd megoldani a videokártyák hűtését. A kereskedelmi forgalomban is megjelenő újdonságok a gyártó állítása szerint nagyjából 20 Celsius fokkal hűvösebben tartják majd a grafikus processzort, mint a folyadékhűtés segítségével dolgozó megoldások. A videokártyákhoz készülő Thermaltake Xpressar rendszerben egy kisméretű kompresszor foglal helyet, ami hasonlít a hűtőszekrényekben és légkondicionáló berendezésekben alkalmazott társaihoz, de jóval kisebb azoknál. A mérnökök úgy alkotják meg a rendszert, hogy az egy kompakt megoldás legyen, ami mindössze a számítógépház meghajtó bővítőhelyeinek egy részét foglalja el.
A Thermaltake vezetője szerint a kisméretű, DC inverterrel ellátott kompresszor nem az átlagfelhasználókat, hanem a fanatikus overclockereket célozza majd meg. A rendszerben intelligens IC vezérlés lesz jelen, amely segít minimálisra csökkenteni a hőmérsékletkülönbségből adódó kondenzáció, azaz páralecsapódás mértékét. Az észrevételek alapján az Xpressar rendszerek már eddig is népszerűek voltak a fent említett felhasználói körökben, a vállalat az újdonságtól azt reméli, hogy optimális hűtést biztosít majd a Radeon HD 4000-es sorozatú kártyák számára, valamint világszerte felkelti majd a tuninggal foglalkozó felhasználók érdeklődését.
927 0 0 Tech Izé
Mostantól nem kell parázni, ha a kóla, tea, kakaó, sör, bor, pájinka (megfelelő aláhúzandó) ráömlik a laptopra, sőt a mobilod használhatod a víz alatt is.

A "Golden Shellback" névre hallgató új csodabevonat az eszközre juttatva tökéletesen vízállóvá teszi azt. Sőt, a gyártó szerint véd az olaj, a szintetikus folyadékok, a por és a szennyeződés ellen is. A bevonatot, mely nem vezeti az áramot, vákuumban viszik fel a kütyükre, így a belső alkatrészek is védelmet kapnak.

1276 1 5 Tech Izé
Dawe: a strandon a víz alatti fényképezést telefonnal mifelénk óvszerrel oldják meg :D
sztewe: Ez egy óriási, forradalmi találmány!Aki meg leszólja vagy azt mondja, vagy akarja írni rá hog [...]
Jozef7: igazad van ha nem vezeti az áramot akkor tölteni sem lehet a telót meg semmi SZERINTEM!!!
Mind a 5 komment
Vodka a tubusban
A 10.5% alkoholtartalmú szeszesitalt áfonya, citrom, és "energia" ízesítésben lehet kapni. A Go Wodka Extreme első ránézésre nem különbözik egy fogkrémes tubustól, ebből kell kiszopogatni az alkoholos italt.

Bonus cikk: ehető vodka és gin-tonik zselé.

Itt pedig a hírhedt vodka zselé receptje, amitől állítólag nagyon könnyen be lehet baszcsizni. ;)

Hozzávalók: 2 zacskó tortazselé/aszpik, fél lityó vodka, 2 evőkanál cukor. Elkészítjük a zselét (a zacskó hátulján rajta van, hogyan kell), de az előírtnál 20%-al kevesebb folyadékkal. Amikor készen van, egy téglalap alakú edénybe töltjük, de jégkockatartókba is lehet. A cukrot elkeverjük benne, majd 2-5 percet állni hagyjuk, míg le nem hül, de még nem dermed meg. Ekkor adjuk hozzá a vodkát és óvatosan elkeverjük, hűtőbe rakjuk. Megdermedés után 2x2cm-es kockákra vágjuk föl és mignon-os papíron tálaljuk. FIGYELEM: 3-4 kocka = feles!
2863 9 28 Izé
vöri: ez nagyon tuti, ilyet én is toltam (:
livy: Azt a pohár aljára teszik, nem bele a szifonba. http://www.barkapizzeria.hu/index.php?option=com_p [...]
csicsilla: kedvencekbe vele...:$
Mind a 28 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a norvégiai lemming.

Úgy tűnhet, hogy fagyálló folyadékkal keveredik a vérük. :)

Egy bébi lemming:


És végül a lemming-dal.
2776 1 87 Izé
M.agnus: Néhány történész a lemmingeket tartja a bizonyítéknak arra, hogy létezett Atlantisz. ez a fa [...]
CRaPtRaSH: asdasdasdasdasdasd :D
rivaul: Inkább az a kérdés melyikőjükre hasonlítanak jobban a kis jövevények :)
Mind a 87 komment
Női olvasóinknak ajánlom figyelmébe ezt a  remek eszközt ami a  melltartó és a kulacs házasságából született és 7,5 dl  folyadék tárolására alkalmas.
718 0 0 Tech Izé
A folyadék hűtés még mindig divat. Megérkeztek a Zalman új blokkjai!
401 0 0 Tech Izé
Vízenjárás :) (vagy legalábbis víz és kukoricaliszt keverékéből álló folyadékon).
7178 0 6 Izé
dezsizé: braiiiiiiiiiiiiiiiiiinac
metaljesus: ugyanezt már csinálták a mythbusters-ben vagy a brainiac-ban
Ijász!!!: Azért kapkodják a lábukat rendesen.DD
Mind a 6 komment
FOLYADÉKOT SOHA NE MELEGÍTSÜNK 2 PERCNÉL TOVÁBB MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN

„Egy 26 éves fiatalembernek kedve támadt egy csésze kávéra. Elővette a csészéjét, megtöltötte vízzel és (mint már annyiszor) a mikrohullámú sütőbe tette, hogy a víz megmelegedjen. Nem emlékszem már pontosan mennyi időre állította be az órát, de arra igen, hogy azt mondta fel akarta forralni a vizet. Amikor a beállított idő lejárt, kivette a csészét a mikróból, belenézett, és csodálkozva vette észre, hogy a víz nem forrt fel. Abban a pillanatban a csésze “robbant” és egész tartalma az arcába csapódott. A csésze még épségben volt mikor eldobta, tartalmát pedig a vízben felgyülemlett energia „robbantotta fel”. Az arca tele lett hólyagokkal, arcát 1. és 2. fokú égési sebek borítják, nagy a maradandó sebhelyek valószínűsége. Bal szemén akár a látása is sérülhetett. Kórházi tartózkodása idején a kezelőorvos elmondta, hogy ez, sajnos, elég gyakori eset és figyelmeztetett, hogy soha ne melegítsünk csak vizet a mikróban. Ha vizet szeretnénk melegíteni, valamit mindig tegyünk a csészébe, fapálcikát, teafiltert stb, ami a keletkező energiát elvezeti. Sokkal biztonságosabb azonban a vizet vízforralóban melegíteni.”

A General Electric válasza:

„Köszönjük a megkeresést. Örömmel állok rendelkezésükre. Az önökhöz beérkezett e-mail tartalma megfelel a valóságnak. Mikrózott vízben és egyéb folyadékokban nem mindig keletkeznek buborékok a forráspont elérésekor. Tulajdonképpen túlhevített állapotba kerülnek, és nem keletkeznek buborékok. A túlhevített folyadék akkor fog kiforrni a csészéből, amikor megmozdítjuk, vagy például kanalat vagy teafiltert helyezünk bele. Hogy ez ne történjen meg és megelőzzük az esetleges sérüléseket, soha ne melegítsünk csészében bármilyen folyadékot két percnél hosszabb ideig. Melegítés után hagyjuk a csészét még 30 másodpercig a mikróban állni  és csak azt követően vegyük ki és tegyünk bele kanalat vagy bármi mást.”

Egy technika tanár a következő magyarázatot fűzte az esethez:

„Köszönöm a mikrohullámú sütővel kapcsolatos figyelmeztetést. Nem az első eset, amellyel találkozom. Az oka egy túlhevítésként ismert jelenség. Vízmelegítés közben bármikor előfordulhat, különösen akkor, ha az edény, amelyben a vizet melegítjük új, vagy ha csak kis mennyiségű vizet melegítünk (fél csészénél kevesebbet). Az történik, hogy a víz gyorsabban melegszik föl, még mielőtt buborékok keletkezhetnének. Ha a csésze nagyon új, akkor nincsenek még rajta kisebb felületi karcolások, repedések,  amelyek a buborékok képződését elősegítenék. A felgyülemlett hőt elvezető buborékok hiányában a folyadék nem kezd forrni, hanem tovább melegszik, jóval saját forráspontja fölé. Amikor azután ilyen állapotban a csészét megmozdítjuk, vagy a folyadékot megkeverjük, rohamosan beindul a buborékképződés és kiszorítja a csészéből a forró folyadékot.”
5657 0 7 Izé
Sünilány: Jah, bocsi, még az (azt hiszem akril alapú) festékben tehet kárt.
Sünilány: Már nem azért, azok a bogrék nem bevonva vannak anyagokkal, hanem SZAR minőségű kínai piaci m [...]
Lilu__cica: Tegnapelőtt a macskám kajáját melegítettem mikróban. Még jó, hogy csak 30 mpre tettem be, p [...]
Mind a 7 komment