REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Már látom is magam előtt a következő Asylum produkció címét

A víz alatti haltornádó!
978 0 0 Izé
Megalapult a Delta Core nevű formáció. Ezzel a single-el szeretnénk bemutatkozni!
198 4 0 Zene Izé
A Nevünk: MCinema - KicsiZsu & Juniker  

Mindhármunk elindította már a maga kis útját, azonban ez a formáció most először állt össze. A fiúk MCinema és Juniker már évek óta foglalkoznak zenével, saját maguk írt szövegüket rappelik el, beleszőve életérzésüket, fájdalmaikat. KicsiZsu  a pop dalok illetve a színház irányába indult el. Egy amatőr színész csoport tagja, akik évente több előadást is szerveznek.

Most gondoltunk egyet, és összeálltunk hárman kipróbálni, milyen együtt dolgozni, és mit tudunk kihozni magunkból. Első nekifutásra az ismeretségi körünkben elég jól szereplő dalt szeretnénk mindenkihez eljuttatni, aki szívesen hallgatja és szereti ezt a műfajt.
384 0 0 Zene Izé
streetROYAL - Menedék

Megjelent a magyar streetROYAL formáció legújabb videóklipje!   A történet egy fiúról szól, akinek három fontos életszakaszát követhetjük végig, a gyermekkortól a felnőtté válásig.  A srácok Facebook oldalán nyereményjáték is van. A szerencsések értékes streetROYAL ajándékcsomagot nyerhetnek(pálinka, póló, matricák).    streetROYAL.hu streetROYAL Facebook
414 1 0 Zene Izé
Megjelent a Skydrive zenekar 10 dalos debütáló lemeze, az "Ember a tükörben". A felállás tagjai az Evermore, Sudden Death és az Aetherius Obscuritas alkotta háromszögből kerültek ki.  A korong hanganyaga teljes egészében meghallgatható és letölthető innen. Vágvölgyi Viktor énekes az alábbiakat mondta el a formációról: "Pontosan 1 éve kezdtük el a közös munkát, zenélést aminek most hallhatjátok az eredményét. Néhányatoknak bizonyára mi magunk sem vagyunk teljesen ismeretlenek: korábbi Evermore (Nevermore tribute), Chromatica tagjai Hajnal László (gitár), Somos Zsolt (dob), Paczur Richárd (gitár), Juk Peti (bőgő), Vágvölgyi Viktor (Aetherius Obscuritas, ex-Sudden Death) ének. További információkért látogassatok el a zenekar facebook lapjára."
457 0 0 Zene Izé
Psyched Ink - Here is

Egy új electronikus zenei formáció!

Zúzzátok/ hallgassátok/ fussatok ki a világból tőle/ Őrüljetek meg érte.... 

Üdvözöl mindenkit: A Psyched Ink
428 0 0 Zene Izé
Juli Fabian & Zoohacker - Sizzlin'

 Magyar elektroakusztikus formáció! :)

Interjú az előadókkal.
1172 0 1 Zene Izé
enjoshi: Ez is jó http://www.youtube.com/watch?v=CfLARlJef3E
A játék végetért.

Köszönjük, hogy megint ilyen sokan játszottatok!
 

A nyertes Lalee85, őt hamarosan e-mailben értesítjük.

----------------------------------------------------------------------------------------

David Guetta játék!

Szeretnél egy páros jegyet a szombati David Guetta bulira?

Küldd el a jatek@ha.hu címre a nevedet, izé user nevedet és annak a 2 dj (formációnak) a nevét, akik fellépnek Guetta előtt és után a bulin.

Ne felejtsd el lájkolni is az izé Facebook oldalát, mert  csak akkor nyerhetsz, ha ott is a barátunk vagy!

Izé Facebook oldala

(A megfejtéshez segítséget a képre kattintva kaphatsz...)

A játék szerda (dec 14.) 12.00-ig tart!
2483 1 3 Izé
Lalee85: Köszönöm a jegyeket! :) Nagy buli lesz! :D
GreenHell: én egy duplacsövűt szeretnék nyerni, és az első sorba kérném ;]
dacoska: kommenteltem, hova küldjem az adataimat? :D
25 fura, érdekes szikla a világból

Egy korábbi hasonló post.
7178 4 3 Izé
Ravennë: "El Torcal de Antequera, Spain" Kiköpött Liszt Ferenc :D http://szentkoronaradio.com/files/liszt_ [...]
bungle: + még pár: www.funpic.hu/hu/kategoriak/egyeb-foto/38596_kep?categoryId=10&position=&large=1 www.fu [...]
bungle: www.ize.hu/comments.php?post_id=19032
Csokoládé-dombok - a Fülöp-szigetek egyik legkülönlegesebb természeti látványossága a Bohol szigetén emelkedő földrajzi formáció.

Egy másik magyar cikk.

Angol wiki cikk.
5258 1 17 Izé
rena11: Egy nagyobbacska sétát megér.........
blackmumus: azok tényleg csokiból vannak, csak eltitkolják a környékbeliek, mert ha mindenki megtudná akko [...]
Nusihusi: Titkon reménykedtem, hogy valóban csokiból vannak:D
Mind a 17 komment
The Lost fingers - Billie Jean

Nevüket és zenéjüket, a legendás kétujjú francia gitárosnak, Django Reinhardtnak dedikáló kanadai formáció, a nyolcvanas évek feledhetetlen slágereit a harmincas évek "gypsy jazz" stílusában feldolgozva, szórakoztató zenei abszurdumként igyekeznek a kedvünkbe járni.
1102 3 1 Zene Izé
powdermajom: je ! Viszont ha már itthon is lehet szemezgetni Django-t játszók közül: http://www.youtube.com [...]
"Az elmúlt években a magyar népzenéről alkotott közgondolkodás pozitív fordulatot vett és soha nem látott „retro” divatját éli. Minden talán azzal kezdődött, hogy a hazai underground és mainstream kultúra prominensei felfedezték maguknak a saját gyökereikben rejtőzködő magyar népzenét. Manapság a jazz és rock zenekarok sorra cserkésznek be népzenei elemeket számaikba, de az új generáció autentikus zenészei sem maradtak a kaptafánál, igyekeznek lépést tartani a jelennel. Ennek eredménye egy sajátos népzenei stílus kialakulása. A népzene valóban élővé és recenssé válhat, mert ezek a fiatal formációk visszahozzák a véráramba és érdekes ruhákat adnak rá. Van egyébként a magyar népzenének egy megmagyarázhatatlan csontig hatoló ereje, amit az ember megérezhet mondjuk egy londoni bevásárló központban, amikor a háttérből halkan felcsendül egy-egy közismert Muzsikás szám. A saját kultúránknál keresve sem találhatunk jobb nagykövetet! Jó pár mai zenekarunk már nemzetközi hírnévre tett szert és ilyen lehet a nemrég alakult Buda Folk Band is. A 2007-ben létrejött banda fiatal tagjait olyan zenészek alkotják, akik egytől-egyig, ízig-vérig népzenészek, mégis ha körülnézünk rendre ott találjuk őket a legnépszerűbb jazz és blues zenészek oldalán. A zene határtalan, a műfajok pedig átjárhatóak. „népzene és világzene XXI. századi behatással.”
928 0 0 Zene Izé
A Játék véget ért, köszönjük, hogy ilyen sokan játszottatok! :)

A szerencsés nyertes:

M. Gergely

Őt hamarosan e-mailben értesítjük.

------------------------------------------------------------

Szeretnél nyerni 2 jegyet a szombati T-Mobile Bónusz fesztiválra?

Nincs más dolgod, mint elküldeni a pirossal letakart dj formáció nevét a jatek@ha.hu címre.

Segítséget természetesen a képre kattintva kaphatsz ;)

A játék szerda (10.13) 9.00-ig tart, a szerencsés nyertest e-mailben értesítjük.

Jó játékot!
1722 1 9 Izé
molnigery: ŐŐ izé...:) NYERTEMMMMMMMM!! Köszönöm!! :):) Kitartást mindenkinek nem az első játékom vol [...]
COLOS25: áááááá nemazenyém... :'( sosem én kapom:'(
COLOS25: Nekem kell!!! xD de ha nem kapok akkor is ott leszek de+ 20k minden buliba jól jön:D:D
Mind a 9 komment
Rest in Peace 1987-ben alakult Gang Starr formáció rappere, a későbbi Jazzmatazz albumok megálmodója, Guru, alias Keith Elam

Guru - Revolutionist
690 1 0 Zene Izé
2003-ban a zenekar előszőr elektronikus vonalon indult el. Majd az idő múlásával világzenei hangzásokat szőtt bele és mára leginkább elektro world stilusirányt vett. Zenéit leginkább soundtrack érzés kiséri de sokan hasonlítgatják külföldi formációk produkciójához. Egy biztos, nem igazán populáris.
507 1 0 Zene Izé
Hangerilla

Ez a név talán sokat elmond az együttesről, ha komolyabban a jelentése után nézünk.
Egyszerű szójáték.

„Hang”, mert élőzenés hangszeres formáció, „Hangeri”, mert magyarországi zenekart takar és főként magyar nyelvűek a szövegeink, „Gerilla”, mert saját módján lázadó, alkalmanként támadó, majd underground körökben megbúvó zajkeltésre alkalmas fegyverekkel ellátott csapat.
Klasszikus 4 hangszeres felállás, (dob, basszusgitár, gitár, ének), amit 4 barát alkot, akik talán nem is lennének barátok, ha nem hozza őket össze a zene.
963 0 0 Zene Izé
Elsősorban a popzene fele hajlunk, de jobbak vagyunk annál, minthogy valamilyen kommersszel rukkoljunk elő. Elegyítjük a jazz, a latin és a funky elemeket, némi bossa vonal is kihallható, így elég nehéz bekategorizálni a zenekart. Kevesen csinálnak hozzánk hasonló zenét, a műfaj nem az, amit ma mindenhonnan hallhatunk, éppen ettől lesz nagyon friss az egész. Az alapok, a hangszerelés inkább jazz & funky & latinos jegyűek, a dal, illetve a szöveg pedig pop-os. Röviden fogalmazva: fülbemászó zene egy kis csavarral, humorral...

Hogy a nevünk vajon honnan van? Nem kell messzire menni, mondjuk csak egy dvd kölcsönzőbe a már klasszikusnak számító Las Vegas-i vakáció c. filmért. A temérdek poén között minket üdvözölnek: 'Köszöntjük a Mirage-ban, Mr. PapaGiorgio!' Persze a film jóval előbb készült, mint ahogy a mi zenekarunk megalakult volna... szóval innen van a nevünk.

Zenekari végleges formája: 2009. vége

Aktív tagok:
Petrik György (ének): sokáig dobolt és gitározott, folyamatos énektudás fejlesztése mellett, színpadi tapasztalatot az É-Trend zenekarban szerzett.
Tóth Mátyás (gitár): Játszott az Esclin Syndo-ban; Bartók Esztivel és Caramellel dolgoznak közös projekteken, illetve a Groovus Interruptus jazz formáció tagja. Szaktudását főként az autodidakta tanulásnak, Horányi Sanyinak és a Finnországban töltött idejének köszönheti.
Nyírő Áron (dob): 16 éves kora óta dobol, most 25 éves és már a Kodolányi János Főiskola Jazz tanszakának végzőse, Szekeres Adriennel, Sárvári Sándorral, az Unisex és a Jazzékiel zenekarokkal készítettek közös felvételeket.
Kiss Zsolt (basszusgitár): a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán végzett, elismert hangmérnök.
Horváth Bálint (billentyű): a NOX és a Sziámi csapat ex ill. az Odett & goGirlz és az Ablak zenekar aktív tagja.

Daltól függően színező elem: az MC, Henry Onye, a harmonika, Pribojszki Mátyás, a szaxofon Borkó Attila, vagy Kató Zoli (Back2Black) jóvoltából. A Felemel című dalban Gergely Róbert színművészúr szaval.

Megjelent lemez:
TiSört, 2010
698 0 0 Zene Izé
My Dying Bride - Scarborough Fair

Egy kis melankólikus hangulat, a doom metal stílusban ügyködő angol formációtól, gondolom sokaknak nem kell bemutatni.

Szerepel a legutóbbi Bring me victory című EP-n.
388 0 0 Zene Izé
Akrobatikus produkció a levegőben. :)
345 2 1 Sport Izé
Csolt: Egész jó, csak vághattak volna alá jobb zenét is... :D
Hirdetés
A végén az ugrás szép csak azt nem értem pontosan, hogy mi volt a terv. :D
628 0 0 Sport Izé
A Freedom Fighters nevű underground hiphop zenei formáció első sajátkészítésű videóklipje.

Freedom Fighters - Döntés
801 2 1 Zene Izé
deeprecen: Magyar unerground eggyüttes freedom Fighters névvel:S Amúgy is van egy ilyen csapat ...ez csin [...]
A "Vörös nyílak" formáció wingsuit ugrása kb. 4 km-es magasságból.
555 0 0 Sport Izé
Havranek - Az őrület első napja

Teljesen új formáció, házi felvétel, egy gitáros+egy énekes, aztán ez lett belőle...  Kezdetben, kizárólag alkoholos és egyéb befolyásoltságban együtt jam-elő két ember aszonta egyszercsak, hogy fogjunk egy lapotopot, meg írjuk meg a szöveget, vagy keressünk egy régit(jelen esetben) fogjuk meg a gitárt, játsszunk valamit, ami jól esik. Aztán meg otthon pszichedelizáljuk, aztá lett alter-rock-triphop, bódogság, békesség...
485 0 0 Zene Izé
Brains - Top Shotta
A Brains-t 1994 nyarán egy fiatal baráti társaság alapította Szentendrén. Több névváltoztatás, tagcsere és zenei irányváltozás után három éve alakult ki a jelenlegi ötfős formáció.  A Brains zenéjében a drum&bass-től a hip-hop-ig, a dancehalltól a rockig, és a raggától a folkig több stílus is jelen van. 
830 0 1 Zene Izé
jethro: ez nagyon jó
Az "úthenger formáció". ;)

2 rész
516 0 0 Sport Izé
Schizoid - A csend elaltat
A formáció 1999. októberében alakult, és egy évre rá már meg is jelent első nagylemezük, “Ösztön” címmel. Ez igen komoly teljesítmény egy rockzenekar esetében, de nézzük hogy tudtak eljutni idáig a fiúk. Lemezszerződéshez a jelenlegi kiadójuk által meghirdetett, tehetségkutató versenyen elért első helyezés nyereményeként jutottak. A Schizoid komoly lehetőséget kapott, amikor a Beatrice előzenekaraként léphetett színpadra, ami nem lehet véletlen, hiszen Laczik Ferencet láthatjuk a basszus szekcióban, aki egyben a Beatrice oszlopos tagja is. Az album egy rendkívül kísérletező, stílusilag nehezen behatárolható, ötletesen hangszerelt lemez. Alap profiljuk a rock, az is a keményebb fajtából. A számok fülbemászó refrénjei a stílustól idegenkedőknek is kellemes élményt nyújthatnak. Hallunk itt fúvósokat, női vokált, gépi hangszereket, effekteket. A szerzemények többsége kemény, gitár alapokra épül, de helyet kaptak lazább rap betétek ugyanúgy, mint hardcore-os, metalos hörgések, alternatív elemek, vagy olykor Ákost idéző, dallamos gondolatok. A lemez szövegvilága jól illeszkedik a zenéhez, és elsősorban nem nevezhetjük primitívnek, a mondanivalót költői mélységekbe helyezik, ami sokat elárul a csapat hozzáállásáról, komolyságáról. Első hallgatásra kétkedve fogadhatjuk a lemezt, ami a stílusok illesztésének kisebb összeforratlanságából adódhat, de ugyanakkor fellelhető a csapat egyedi hangzása is, amely ha az évek során kiforrottabbá, profibbá válik, akkor következő lemezükkel akár egy szélesebb közönség érdeklődését is kiválthatják. A Schizoid bemutatkozó lemeze mindenképp egy üde színfolt a magyar piacon. Ajánlott mindenkinek aki szereti a dallamos zenét, és nem zárkózik el a rockosabb megpróbáltatásoktól sem.
431 0 1 Zene Izé
fadam: egész jó, tetszik a dob a zenéjükben
The Gathering  : Broken glass

A Gathering nevű holland formációt egy nőszemély miatt szeretjük bolondulásig, Anneke van Giersbergen, a banda többi tagja a zene változásával egyre csak elhanyválultak és lassan feleslegessé váltak (na, azért nem teljesen). Eredetileg metal zenekarként kezdték és egyre könnyedebb, dallamosabb vizekre evezve leginkább popzene ma már, ami rájuk jellemző, de mivel a gitár nem tűnt el teljesen, sőt egyéni módon színezi, fűszerezi a zenét, egész érdekes hangulatot kelt. Anneke angyali hangja pedig gyógyír minden fájdalomra, élmény a fogékony füleknek.
367 1 0 Zene Izé
Metallica/Korn /System of a Down Team Up For Show - ONE
Egy formáció, ami soha nem is létezett, de azért érdekes.
467 1 0 Zene Izé
A világ leglátványosabb sziklaképződményei
5823 7 3 Izé
Öcsi: Akikre nem hat a fizika...
Purple: hihetetlen :O :|
.::JunKieEQ::.: A "hullám" bejövős...
  A Szegeden Szabadonról már jól ismert FMaN + Mikrofontos 3 db Exkluzív partis bluesos Hip-Hop Underground trackje, és egy Jószomszéd nevet viselő jazz-hip-hop formáció 2 db új zenéjét töltheted le innen! Jó hallgatást, szerintem nem fogjátok megbánni! 
421 1 1 Zene Izé
etele: wemsical rulez
Inferno Metalcore System

A zenekar a jelenlegi felállásban 2001 vége óta működik, az Inferno gyökerei azonban ennél sokkal mélyebbre nyúlnak. Tamás és Laci 1992 óta együtt zenéltek különféle formációkban (és kettesben is) majd pár szerencsi taggal, Csabival és Dénessel megalakították az Inferno-t. 1997-ben megjelent az első demo
249 0 0 Zene Izé
Kingdom Of Sorrow - Free The Fallen

2005-ben alakult formáció, melyet a Hatebreed frontembere Jamey Jasta és a Crowbar egyik gitárosa Kirk Windstein alakított.
Tagok:
Kirk Windstein - Guitar, vocals
Jamey Jasta - Vocals
Steve Gibb - Guitar
Derek Kerswill - Drums
Matthew Brunson - bass guitar

Screaming Into The Sky

Grieve A Lifetime

Hear This Prayer For Her

Led Into Demise
461 0 0 Zene Izé
A Consortes nevű együttes feloszlása után 2007 végén a formáció egyik tagja - Boney - szóló karrierbe kezdett.
Az eddigiektől elrugaszkodva az új számban már életszerűbb, utcai stílust képvisel,
 ami a hölgyek körében egy új színfoltot jelent a magyar underground hiphop területén.
Lazább, vagányabb hangvételű trackek sora van születőben.......
A budapesti lány hamarosan (várhatóan nyáron) egy nagyobb albumot jelentet meg a B-proRAPcords gondozásában,
melyen hétköznapi témák boncolgatása mellett helyet kapnak pörgősebb, "bulizósabb" és gondolatébresztő számok is,
 mellőzve a felesleges érzékenykedést.
A sokak számára ismeretlen látásmód, az élet egy nagyon csinos,fiatal hölgy szemszögéből mindenki számára érdekes lehet,
 felemelő változatosságot nyújthat napjaink kissé egysíkú hazai rap-felhozatalában.

2008 második fele...

Boney 01 bemutatkozó EP-je után év végére megjelenik első saját nagylemeze.Az album
két részből áll majd: keményebb, "odaszólogatósabb" stílussal indítva és egy egészen új
 fajta chillout-feelinggel a második felében.
Egy kis ízelítőnek már hallható egy track Nem kell a terelés címmel.
510 0 2 Zene Izé
Bire: nagyo jóóó a "Nem kell a terelés"cimű szám nagyon jóó...Csak igy tovább..
Fatsoe: hú ez fain! nem is hallottam róla h lesz ilyen.... Consortes anno bejött, meglessük szólóban i [...]
Ez itten a Serial No. nevű formáció myspace oldala. Aki nem szereti a stílust, legyen olyan kedves, és ne véleményezze. Köszi
176 1 0 Zene Izé
Vader - Helleluyah (God Is Dead)

A lengyelországi Vader 1986-ban alakult, az első extrém metal formációk egyikeként a néhai vasfüggönyön innen. A klasszikus gitárok-bőgő-dob-ének (hörgés) felállásban működő négyes ma Európa egyik legszínvonalasabb death metal csapatának számít, ami a tagok hihetetlen teherbírásának, kitartásának és eltökéltségének köszönhető.

Cold Demons

Dark Age

The Book
206 0 0 Zene Izé
Hexstatic-Salvador. A dj-vj formáció egy érdekes klippje;)
114 0 0 Zene Izé
A két londoni magyarból, egy japán énekesnőből és egy nepáli-skót dobosból verbuválódott eszement formáció, eszement zenével: Agaskodo Teliverek-Gay Hussar
További infó
296 1 1 Zene Izé
kotta: Háát...:DDD Első gondolatom: aki kimegy és Londonban él egy ideig, az unalmában mind meleg les [...]
GYM CLASS HEROES: Cupid's Chokehold
Az "új" klip
És hogy honnan lehet iserős az alapzene, a "babadada" és a szöveg egy része (take a look at my girlfriend)? hááát innen gyerekek. :]
Clothes Off!
Kelly Rowland featuring Travis McCoy (Gym Class Heroes) - Daylight
honlapjuk

A New York-i illetőségű Gym Class Heroes zenekar magja 1997-ben jött össze, ugyanis a frontember Travis McCoy és a dobos Matt McGinley ekkor találkozott egymással egy tornaórán.
A banda hivatalos megalakulásának időpontja azonban 2001-re tehető, amikor a gitáros Disashi Lumumba-Kasongo és a basszeres Eric Roberts is csatlakozott a formációhoz. Ebben az évben jelent meg debütáló albumuk a For The Kids, melyet két év múlva a The Papercut Chronicles című korong követett. Ezt követően a zenekar két évig folyamatosan koncertezett. 2006-ban újra stúdióba vonultak és felvételre került legújabb albumuk, az As Cruel As School Children, amely olyan zenei elődöktől merít, mint Phil Collins, a Hall & Oates, a Radiohead vagy Prince, műfajilag pedig a rap, a rock és az R&B elemeiből egyaránt építkezik. A korongról legutolsó kislemez és video a „Cupid’s Chokehold” című szerzeményből készült.
327 1 7 Zene Izé
Digo: Ezt samplingnek hívják,a hiphop kezdete óta szerepel.
calipunkszabus: tényleg szerintem nem kell megszólni semmiféle zenét, mert mondjuk hiába hallgatok punkot, regg [...]
CRaPtRaSH: de szerintem a GCH nem nyulta le ennyire egyértelműen és durván ... :S
Mind a 7 komment
Moonsorrow - Tulimyrsky (részlet)

Az 1995-ben alakult Moonsorrow az epikus folk/viking metal szcéna legegyedibb formációja. Albumaik utánozhatatlanok, a csakis a rájuk jellemző stílus pedig Ville és Henri Sorvali illetve Markus "Trollhorn" Euren kifforott zenészi munkája. A fenti nóta sajnos csak egy részlet, mert az eredeti 28 perces opuszt gondolom nem lehetett feltölteni. Egyébkén több vendég is szerepel ebben a műben. Névszerint Tomi Koviusaari (Amorphis) Oppu Laine (Mannhai) énekesek, illetve a prózai részeket szavaló, hazájában népszerű finn színész Turkka Mastomäki.
345 1 0 Zene Izé
Ol' Dirty Bastard - Got Your Money (featuring Kelis)

1968-2004 R.I.P.

Jones 1992-ben kezdte zenei pályafutását: két unokatestvérével, Gary Grice-al (ismertebb nevén GZA-val) és Robert Diggs-el (azaz RZA-val) közösen megalapította a Wu-Tang Clan nevű formációt. A később kilenc fősre duzzadt csapat első sikereit az Enter the Wu-Tang (36 Chambers) című lemezzel érte el, az 1997-es folytatással - Wu-Tang Forever - pedig az amerikai toplisták első helyére is felkerültek.

309 3 0 Zene Izé
Régebbi postok...