REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
The Lost fingers - Billie Jean

Nevüket és zenéjüket, a legendás kétujjú francia gitárosnak, Django Reinhardtnak dedikáló kanadai formáció, a nyolcvanas évek feledhetetlen slágereit a harmincas évek "gypsy jazz" stílusában feldolgozva, szórakoztató zenei abszurdumként igyekeznek a kedvünkbe járni.
1175 3 1 Zene Izé
powdermajom: je ! Viszont ha már itthon is lehet szemezgetni Django-t játszók közül: http://www.youtube.com [...]
R.I.P. Gary Moore (1952-2011)

Fantasztikus gitáros. Olyan művek szerzője mint:

Parisienne Walkways, One Day, Still Got The Blues, Over The Hills And Far Away és sok másé...

 
1848 0 0 Zene Izé
Egy ifjú gitáros őrülten jó feldolgozása!!!!!

Vén gitáros révén azt kell mondanom, hogy iszonyatosan jól játszik a srác! Igaz nincsen videó, de nagyon megéri meghallgatni. :) hallgassátok és küldözgessétek. Szerintem a jövő egyik reménysége lehet itt magyarhonban :)

 
957 1 1 Zene Izé
MStipee: Ez ritka gyengusz. Reménység? Hahaha :D Szerintem te gitározol ricsi és így reklámozod magad. [...]
Eközben Oroszországban...
A dalszöveg magyarul:
"Száll egy pofon a szélben suhanó szárnyakon,
nagyot szól, ha célhoz ér az arcodon." ;)
7913 2 10 Izé
kowbacsi: Miet kap mááá ááááááááááá :DDDD
rubigo: A füles legalább feldobta kicsit az amúgy nagyon vérszegény előadásmódot... Mennyi visszafoj [...]
Nusihusi: Jó nagy fülest kapott:D Már azt hittem, hogy vér fog folyni:D
Mind a 10 komment
A Metallica "Ride The Lightning" száma jobban passzolt volna a videóhoz, de így sem rossz... ;)

Hasonló régebbi post.
5275 5 6 Izé
bungle: Dueling Banjos on musical Tesla Coils: www.youtube.com/watch?v=9ovcwnBaOMI
revans: Nekem ez a kedvenc http://www.youtube.com/watch?v=pJqoRaphiEk
Laretta: Nagyon király!!!Nekem nagyon tetszik :) Legközelebb jön a kesztyű amivel villámokat gerjeszthe [...]
Mind a 6 komment
Wakachuka - Hívatlan vendég

"2007. nov. 24-én átesett a zenekar a tűzkeresztségen, innentől létezik a zenekar.   Olyan zenekarok előtt kap lehetőséget a Wakachuka, mint a Quimby, Kiscsillag, HS7 vagy a Sziámi. Koncert koncertet követ, gyűlnek az új dalok és 2009. nyarára megérett a zenekar, első nagylemeze, a "Kell ez a levegő" felvételére.   A zenekar dallamvilága a gitáros-énekes, Szilágyi Balázs ötletein és szövegein alapul, majd a basszusgitár, a dob és a szaxofon egymást támogató játékával kiegészülve válik teljessé. A szerzői kiadásban megjelent lemez lényegében ennek a közös zenei építkezésnek az eredménye. Jellegzetes kettősség kíséri végig a 15 számból összefűzött anyagot, a gyakran előforduló stílusbeli elkalandozásokat az egységes megszólalás foglalja szerves egészbe. Ennek köszönhetően a rockosabb hangvételű számok, és a sanzonos, bossanovás vagy épp swinges élű darabok nem egymás szöges ellentéteiként kerültek a lemezre."  
521 2 1 Zene Izé
rDAVE: "A nap után loholva" a legjobb számuk :) http://www.youtube.com/watch?v=jllXvQGF2CQ
Fejbebasszusgitár :D
9717 3 18 Izé
M.Andreas: Jah, ajánlom mindenkinek! :D @Cöci:
Nas: xD Gratulálok! :D Akkor ezek szerint mégis jól jött ki a rendhagyó nyitás... :)
Cöccenet: Ja tényleg, fejbevágott a gitárral! Hm-hm... Meggondolandó... ;)
Mind a 18 komment
Karib Tenger Kalózai

főcímzene gitárosítva
1236 1 5 Zene Izé
koocos: Össze kéne vele állnom, nekem a lefogós kezem lassú, őmeg pengetni nem tud... Ketten egész j [...]
Xavo: szerintem ez jobb http://www.youtube.com/watch?v=_Z_lAjt-gMw&feature=related
go-free: alakul a gyerek, de kicsit össze-vissza játszik.
Mind a 5 komment
Converge - Cruel Bloom

A csapat 2009-es, Axe to Fall c. lemezéről. Vendégzenész a Neurosis vokalista/gitáros Steve von Till. Nem csak metálrajongóknak :)
493 0 1 Zene Izé
pepeti: Gyönyörű és súlyos egyszerre, imádom :')
Sonic Youth - I Dreamed I Dream

A New York-i Sonic Youth 1982-es depütáló lemeze az alternatív zene egyik jelentős mérföldkövének számit. Az addig csak a Joy Division-re jellemző stílust nem csak hogy átvették, de tovább is fejlesztették egy következő szintre, ami szerény véleményem szerint a zene egyik legmagasabb fokozata. A banda azota is fennáll, minden albumuk egy-egy merőben más arcát mutatja az együttesnek. A Sonic Youth - de főleg Kim Gordon baszus gitáros - egyik első mentora volt a fiatal Kurt Cobain-nek.

Az albumon ennek a számnak megtalálható az instrumentális verziója is, keményebb baszusokkal, ami ezáltal még jobb mint ez a verzió. Eredendően azt akartam posztolni, de az nincs fent sem YouTube-on, sem máshol...
481 1 0 Zene Izé
"Kedves Timbaland..."

Valentine, egy tehetséges ukrán ("dél-európai" :D) zenész Timbaland segítségét kéri, hogy olyan híressé váljon, mint Britney Spears. ;)
6700 1 24 Izé
bodza22: hogy néz már? mint aki beszívott:D
plantek: most őszintén, az kivel nem basz ki?:D
Valentino: Lehet kib.szott vele a "webforditas.hu" ?:D ( .ro ? )
Mind a 24 komment
 A világ talán legjobb gitárosa, én szerintem. Mellesleg, a MAFFIA című játék legjobb zenéje. Persze ez is csak szerintem. :)
1658 0 0 Zene Izé
Fredrik Thordendal, a Meshuggah gitárosa, 1997-ben Sol Niger Within néven szólóalbumot adott ki, többek között olyan vendégzenészekkel, mint a Mats-Morgan duó vagy Tomas Haake, a Meshuggah dobosa, aki az albumon meglepő módon nem dobol, hanem vokálozik! A Sol Niger Within nem egy szokványos hallgatnivaló a maga jazz-metal stílusával és a dalok szerkezetével, amely előrevetítí a Meshuggah Catch 33 nevű albumát  A linkelt videón egy kis ízelítőt láthatunk-hallhatunk az albumról, medley formájában.
793 2 3 Zene Izé
vandk: szerintem sok közös motívum van. szvsz a sol niger within a szerkezete miatt (is) hasonlít a cat [...]
vbled: azért arra kíváncsi lennék, hogy hogyan is kapcsolódik a c33-hoz, a kettő nagyon távol áll e [...]
dabrony: duuurvaaa..............(:
Aki kimaradt a Russian Idolból (de csak korhatár miatt). :D

...avagy a napi bünti Oroszországból.
6593 3 21 Izé
Jozeph: Qrva jó az öreg!!! Ennél inkább megállnék, mint a Jehovista-Istenista-Atyuskáista stb. szent [...]
joovan: Mit szívhatott az öreg? :D
estariol: új példaképem van...:D
Mind a 21 komment
OX in the myspace.com
Ő az egyik osztálytársam. Saját szerzeményeket ad elő. Ő maga az énekes és gitáros.
491 0 0 Zene Izé
Gitáros USB nyaklánc
1080 0 0 Tech Izé
Újra színpadra áll az 1990-es években ismertté vált svéd popduó, a Roxette: Per Gessle gitáros és Marie Fredriksson énekesnő a Night of the Proms koncertsorozat keretében adja elő dalait, különleges zenekari kísérettel.
A Svenska Dagbladet svéd napilap szerint Fredriksson már szerdán fellép meglepetésvendégként Per Gessle egyik amsterdami koncertjén. Ők ketten hosszú évekig zenéltek együtt, a Roxette működését hét évvel ezelőtt az énekesnő rákbetegsége miatt szakították meg; ebből azóta szerencsésen felgyógyult.

A svéd duó legnagyobb slágerei közé tartozik a Listen To Your Heart, az It Must Have Been Love, a Sleeping In My Car vagy a Look. Eddig világszerte több mint 55 millió albumot adtak el.

A Night of the Proms olyan koncertsorozat, amelyen látványos show keretében a klasszikus zene találkozik a pop-, a rock- és a soulzenével, klasszikus dallamok ötvöződnek öt évtized filmzenéivel és slágereivel. A popzenészeket a 75 tagú Il Novocento szimfonikus zenekar és a Fine Fleur kórus kíséri Robert Groslot vezetésével. Idén a Roxette mellett fellép a Heaven 17, Alan Parsons, John Miles és a magyar Katona Twins gitárduó is.
985 2 0 Zene Izé
The 27 Club (27-es Klub, 27 Club, 27-esek Klubja)

A Club 27 elsősorban az amerikai popkultúrában népszerű utalás a 27 éves korukban meghalt, üstökös-szerű karriert befutott (rock)zenészekre. A klub „eredeti” tagjai: Jim Morrison, Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain. A klub később kevésbé ismert tagokkal, illetve nem zenészekkel is bővült.

A klub „eredeti” tagjai:
Jimi Hendrix (1942. november 27. – 1970. szeptember 18.) (The Jimi Hendrix Experience) – vélhetően az előző este elfogyasztott alkohol és az arra beszedett altatók hatására saját hányásába fulladt bele. (halálának körülményei máig vitatottak)
Robert Johnson (1911. május 8. – 1938. augusztus 16.) – A delta blues legendás alakja, számos világhírű zenészt és zenekart (például Bob Dylan, Eric Clapton, Led Zeppelin, Cream, Rolling Stones stb.) inspirált (születésének éve vitatott, így az egyetlen „nem egyértelmű” tagja a klubnak)
Janis Joplin (1943. január 19. – 1970. október 4.) – Herointúladagolás
Brian Jones (1942. február 28. – 1969. július 3.) – A Rolling Stones alapító tagja, gitárosa – máig tisztázatlan körülmények között saját medencéjébe fulladt bele.
Kurt Cobain (1967. február 20.– 1994. április 7.) – a Nirvana énekes gitárosa – öngyilkosság (vitatott kölrülmények között)
Jim Morrison (1943. december 8. – 1971. július 3.) – A Doors együttes énekese – máig tisztázatlan körülmények között saját fürdőkádjában érte a halál, a hivatalos boncolás szerint szívelégtelenségben hunyt el.

Imdb | Előzetes
598 2 1 Film Izé
bone_lord12: Ez eleg jonak nez ki,valami tipp honnan tudnam leszeni?
Ilyen az, ha valakinek a rock'n'roll a vérében van - JÓL! :)
9298 16 31 Izé
E.Dé.i.eN.A: gyááááááj hatttalmas nagyon jó!!!!!!!!! zabálnivaló a kissrác, imádom...... :D
Masu: Szerintünk ez egy midget, aki tud gitározni... Egyébként itt a youtube-os link: http://www.yout [...]
mcsoma: August Rush :D
Mind a 31 komment
Family Force 5 - "Radiator" A srácok phoenix-iek, a punk, rock, funk és alternatív zenét keverik. 2 éve alakultak Atlantában, és ezzel újradefiniálták a rock fogalmát, a srácok délről, akik ötvözik az Outkast, Rage Against The Machine, Beastie Boys, és a White Stripes zenéjét. Senki más nem tudja úgy összehangolni az ujhullámos gitárhangzást, és a nyers groove-ot, mint ők. A zenekar 3 testvérből és 2 barátjukből áll. Solomon Olds (Soul Glow Activator) a banda énekese és gitárosa, Jacob Olds (Crouton) vokálozik és dobol, Joshua Olds (Phatty), aki Jacob ikertestvére, basszusgitározik és énekel. Nathan Currin (Nadaddy) a szintetetizátort kezeli, és Derek Mount (Chap Stique) a másik barát szintén gitáros.
622 1 0 Zene Izé
Elhunyt Gasner János, a Sziámi zenekar zeneszerző-gitárosa.
394 0 0 Zene Izé
Havranek - Az őrület első napja

Teljesen új formáció, házi felvétel, egy gitáros+egy énekes, aztán ez lett belőle...  Kezdetben, kizárólag alkoholos és egyéb befolyásoltságban együtt jam-elő két ember aszonta egyszercsak, hogy fogjunk egy lapotopot, meg írjuk meg a szöveget, vagy keressünk egy régit(jelen esetben) fogjuk meg a gitárt, játsszunk valamit, ami jól esik. Aztán meg otthon pszichedelizáljuk, aztá lett alter-rock-triphop, bódogság, békesség...
509 0 0 Zene Izé
Miyavi - Selfish Love
660 2 1 Zene Izé
fadam: na mondom megnézem hogy játszik a kis csaj... hát nem kis csaj de azért ügyes :D
Tony Melendez karok nélkül született. 16 éves korában gitározni kezdett, bár az emberek azt mondták neki, nem fog sikerülni. A videón a Let It Be-t játssza és énekli.
5300 5 24 Izé
Xavo: majd nightmare-nek a gitárszólók xD
Xavo: bontással :> :))
lokko: és a mol akkordok sem okoznak neki gondot ... majd advanced szinten jöhetnek a szeptimek :)
Mind a 24 komment
Tony Melendez karok nélkül született. 16 éves korában gitározni kezdett, bár az emberek azt mondták neki, nem fog sikerülni. A videón a Let It Be-t játssza és énekli.
5337 1 1 Zene Izé
Mmagus: ez de durva
Elég jó szóló Slashtől, a Guns N' Roses legendás gitárosától: Godfather's Theme
731 2 0 Zene Izé
A mester:

Tommy Emmanuel: Angelina

Tommy Emmanuel 4 évesen kezdett el gitározni 1 autórádióban hallott zene hatására.(Chet Atkins és John D. Loudermilk: Windy and Warm) Tommy 9 évesen már profi zenésznek számított. Ekkor körbeutazta családi együttesével Ausztráliát, mint ritmusgitáros. Egyre több tehetségkutató versenyt nyert meg.
Mára már a világ talán legjobb gitárosa lett. Fő hangszerét, egy MatonEBG808-as belső kondenzátoros mikorfonnal ellátott gitárját saját maga készítette.
450 1 4 Zene Izé
Raistlin: Én ott voltam mindkét koncertjén az utóbbi években. Mindenkinek kívánom az érzést, ami akko [...]
St.Jimmy: tényleg nincs hozzá fogható! mellesleg én ottvoltam és azóta gitározok:P:P de még árnyéká [...]
pira: szerintem a világon nincs még egy ember aki így tudna gitározni!!! sajna a koncertről lemaradta [...]
Mind a 4 komment
Oasis - Shock of the lightning

Az október 7-én megjelenő album címe Dig Out Your Soul lesz, és Noel Gallagher gitáros nagyon más típusú zenét ígért rá, mint amit az angolok kedvenc együttesétől eddig megszokhattunk. „Groove-os zenét akartam írni, és nem olyan dalokat, amik a hagyományos formákat követik, refrénekkel, verzékkel és középrésszel” - mondta Noel, aki „hipnotikus, húzós” hangzást kívánt elérni.
343 0 0 Zene Izé
Nhimnek, azaz a Félóra zenekar énekes/gitárosának egyik legjobb száma. Ha érdekel a többi videója is, akkor a youtube profilján nézz szét, a Félóra zenéit pedig itt hallgathatod meg. Érdemes rájuk keresned, ha szereted az alternatív zenét! ;) /Rasszista, fikázós kommenteket ne!/
407 0 1 Zene Izé
MVS: Nekem tetszik
Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God

Twilight of the Thunder God a címe az Amon Amarth 7. albumának. Pontos megjelenési dátum: szeptember 22.(hétfő)

A lemez érdekessége amellett hogy, egy igen ígéretesnek tűnő speciális kiadásban (bonusz CD+DVD) is elérhető lesz, még híres zenészek is tiszteletüket teszik rajta egy-egy nótában. Nevezetesen L.G. Petrov, az Entombed énekese a Guardians Of Asgaardban, a Childreon of Bodom gitárosa, Roope Latvala egy szóló erejéig a Twilight Of The Thunder Godban, és az Apocalyptica egész tagsága a Live For The Killben.

Késő ősszel a zenekar csatlakozik az Unholy Alliance III nevezetű turnéhoz, melyen a Mastodon, a Trivium és a Slayer társaságában zúzzák le Európa egy részét, hozzánk legközelebb Bécset, november 16-án.
444 0 7 Zene Izé
Balázs: ennyi:DDDD
Cromex: Igen, viszont én azt hittem, hogy paganról beszélünk. Amon témához a slipknot fájdalmad nem n [...]
Balázs: jó, tudom volt Apocalyptica meg Metallica is, de nekem a nagy fájdalmam a Slipknot hiány meg a Tr [...]
Mind a 7 komment
Itt a legújabb Scars on Broadway videóklip, melynek külön érdekessége, hogy Joel Schumacher volt a rendezője, akinek többek között olyan filmeket köszönhetünk, mint az Egyenesen át, Lost Boys, vagy az Összeomlás.
A System of a Down gitárosát és dobosát is soraiban tudó SOB bemutatkozó lemeze július 29-én jelent meg.
259 0 2 Zene Izé
gundul: Kövezetek meg, de nekem hiányzik Serj Tankian.
Thaddeus: Basszus, Daron Malakiant fel sem ismertem így szakállasan, csak a hangjából derült ki! De megle [...]
Helheim - Jernskogen

1992-ben alakult norvég zenekar. Az évek során öttagúra bővültek, bevéve egy gitárost és egy állandó szintist. Ebből már kikövetkeztethető, hogy black metal alapú viking-pogány zenéjük atmoszférikusabb fokra emelkedett.
308 0 0 Zene Izé
Within Temptation - Somewhere

A Within Temptation egy holland együttes. A csapatot 1996-ban alapította Sharon den Adel énekesnő, és a gitáros Rober Westerholt. Zenéjüket sokan leginkább gothic metalként lehet bekategorizálni, bár Sharon den Adel egy interjúban szimfonikus rocknak nevezte az együttes zenei irányát.

A Somewhere c. szám az együttes The Silent Force c. albumán található meg.
486 2 0 Zene Izé
 Razorlight - Golden Touch

A brit Razorlight az elmúlt néhány évben feltűnt egyik legélvezetesebb és legsikeresebb brit gitárpop zenekar. Az excentrikus viselkedéséről és nagy dumájáról közismert Johnny Borrell gitáros-énekes vezette Razorlightot kezdetben, mint a paradigmaalkotó amerikai Strokes brit kistestvérét emlegették, ám ma már nem kérdés, hogy a zenekar a mai színtéren leginkább csak önmagához hasonlítható, hiszen a Razorlight az elmúlt években megalapozta saját sikerét és kialakította saját zenei nyelvét. Azt a zenei nyelvet, mely élvezetes és okos popdalokban testesül meg, s melyben egyszerre érezhetjük az elmúlt évtizedek angol és amerikai popzenéje, a Talking Heads, a Blondie, Bruce Springsteen, Patti Smith, Bob Geldof, a Police, a Clash, a Pulp vagy a Blur hatását.

 
400 0 0 Zene Izé
Gitár gyorsasági világrekord
731 2 2 Zene Izé
fadam: jo volt az elején az a kényszeres pofa amikor 170el kellett kezdenie :D .. tisztelem az ilyet, gon [...]
koocos: wow
S.O.D.(Stormtroopers Of Death) - Speak English Or Die

A S.O.D. (Stormtroopers Of Death) eredetileg csak poénnak indult. Az Anthrax 3 alapító tagja, Scott Ian gitáros, Dan Lilker basszusgitáros és Charlie Benante eredetileg azért hozták létre, hogy megvalósíthassák azokat az ötleteiket, amiket az Anthrax-szal , és főleg Joey Belladonna énekessel nem lehetett. Énekesnek bevették Billy Milano-t, a banda roadját, és az Anthrax legendás "Spreading The Disease" lemezfelvételének szüneteiben 3 nap alatt rögzítették első lemezüket, a Speak English Or Die-t.

Pussy Whipped

Kill Yourself

Fist Banging Mania
319 0 0 Zene Izé
Kingdom Of Sorrow - Free The Fallen

2005-ben alakult formáció, melyet a Hatebreed frontembere Jamey Jasta és a Crowbar egyik gitárosa Kirk Windstein alakított.
Tagok:
Kirk Windstein - Guitar, vocals
Jamey Jasta - Vocals
Steve Gibb - Guitar
Derek Kerswill - Drums
Matthew Brunson - bass guitar

Screaming Into The Sky

Grieve A Lifetime

Hear This Prayer For Her

Led Into Demise
512 0 0 Zene Izé
Element of surprise

Alapvetően rock stílusba sorolható muzsika. Az apropója csak annyi, hogy a basszus gitáros (Jean Baudin) 9, azaz kilenc húrt használ hangszerén. Másik project szintén tőle

Még egy érdekesség szintén Jean bácsitól itt.
298 0 1 Zene Izé
Shantey: Na nem tetszik a népnek? :(
Five Finger Death Punch - The Bleeding

Five Finger Death Punch egy újabb ígéretes amerikai banda. A Devildriver-nél valamivel szelídebb, de még így is súlyos és aggresszív, groove-os thrash-t játszó Los Angelesi- zenekart egy magyar srác, Báthory Zoltán alapította 2005-ben. Hozzá csatlakozott Ivan Moody, a Motograter énekese, két egykori W.A.S.P zenész, Darrell Roberts gitáros és Jeremy Spencer dobos, valamint Matt Snell basszer az Anubis Rising/Deadsett zenekarokból.

Never Enough
396 1 0 Zene Izé
The Ting Tings - That's Not My Name

A brit zenei újságírók által összeállított lista első ötösében három indie zenekar is helyet kapott. A kéttagú, egy lány énekes-gitárosból és egy fiú dobosból álló The Ting Tings-t afféle inverz White Stripesnak is nevezhetnénk, bár a két zenekar stílusa azért jócskán különbözik. A 2006-ban alakult manchesteri Ting Tings saját bevallása szerint garázs-popot játszik, első kislemezük That's Not My Name címmel egy helyi kiadónál jelent meg 2007-ben, ám hamarosan az ismert BBC lemezlovas, Steve Lamacq playlistjén landolt. Első koncertjüket is ebben az évben adták, majd a júniusi Glastonbury fesztiválon egy emlékezetes koncerttel hívták fel magukra a figyelmet.
340 0 0 Zene Izé
Régebbi postok...