REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Cubed - Fizika felsőfokon
3134 1 1 Game Izé
Purple: azztaa!! :)
18 tipp a vizuális gondolkodás fejlesztéséhez!
360 1 0 Pink Izé
Negatív énkép és pozitív gondolkodás (saját élmény)
303 0 0 Pink Izé
"A reggeli étkezés nagyon fontos, mert energiával tölt fel, és lendületet ad a naphoz. Nemcsak az emésztőszerveket aktiválja, de a vércukorszint beállításával felélénkíti a gondolkodást, és segít a koncentrációban is. Ha megreggeliztél, könnyebben nézel szembe a kihívásokkal és a mindennapi stresszel, és még a terhelést is tovább bírod."

Aki először beírja, hogy honnan idéztem, az kap kottától egy karton sört. ;)
4843 1 32 Izé
Grábor: hát persze hogy nem járunk olyan hejekre mint a McDonaldS :P Ez csak természetes :) Hogy miért?? [...]
bungle: Nyugi, én se szoktam elolvasni a te post szövegeid. :P
Mr.T.: Az a durva hogy meg se néztem hogy mi van a kép alá írva :D csak most hogy szóltál :D
Mind a 32 komment
The Road

A filmben 10 évvel előretekintünk, mikoron katasztrófák sorozata a civilizált emberi társadalom, a civilizált gondolkodás szinte teljes egészét elpusztítja. A film betekintést enged egy fiú és apja életébe, ahogy útra indulnak a túlélők kutatására, mert tudják, ebben a ködös és sötét világban egyedül nem tudnak sokáig talpon maradni. A túlélők azonban lehet, hogy éppen rájuk vadásznak...

Egy kicsit tömegfilmnek tűnhet, de mind a színészi felhozatal, mind az igényes képvilág (merthogy a borzongást is nagyon el lehet rontani!) és a ma nagyon aktuális pusztulás-téma különös megfilmesítése érdekessé teszi.

Imdb | Előzetes
1050 4 6 Film Izé
csicsilla: durva, hogy mi mindenre képesek az emberek a túlélésért...:(
Erunder: Végre ezt is, és emellett még pár filmet sikerült megnéznem most hogy már letudtam minden viz [...]
bungle: Kedvenc évszakom a nukleáris tél.
Mind a 6 komment
Egy órára idén is elsötétül a Föld. 2009. március 28-án, szombaton, magyar idő szerint 20.30-kor érkezik el a globális lámpaoltás ideje a világon. A globális felmelegedés elleni akció tavaly nagy siker volt: egy órára a világ nagyvárosaiban kisütött a takarékosság és a felelős gondolkodás sötétsége. Idén még több lámpaoltót várnak.

A Föld Órája (Earth Hour) akció 2008-ban is megmozgatta az amúgy csúnyán pazarló, és sok helyen fölöslegesen világító világot. Tavaly magyar idő szerint március 29-én, este 8 órakor számos nagyváros borította önmagát sötétségbe. Sydney kezdett, majd követte Manila, Bangkok, Budapest, San Francisco, és így tovább...

Az eredeti kampányt az ausztrálok találták ki: először csak Sydney lakosait buzdították otthonaik világításának lekapcsolására. Az első Föld Órája 2007-ben nagy siker volt: Sydneyben 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát a kezdeményezés.

Idén március 28-án, magyar idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára - ez a Föld Órája. A cél az, hogy 1 milliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz, bizonyítva, hogy globális összefogással eredményesen lehet fellépni a klímaváltozás ellen.

Tavaly 100 millió ember és 35 ország részvételét hozta az akció. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Franciscóban, a római Colosseum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelezve egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

A Föld Órája 2009 világméretű felhívás minden egyes ember, minden üzleti vállalkozás és minden közösség számára. Figyelmeztetés a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való tenni akarásra. Ezen az estén Európától Amerikáig újra híres épületek és terek fognak sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása. Idén több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája 2009 akcióban.

2135 4 48 Izé
bungle: Kolbi küldte: URL: http://www.earthhour.org/ Szöveg: Szavazz a Földre! Új kampány „Szavaz [...]
bungle: cancer1 küldte: http://damncoolpics.blogspot.com/2009/03/earth-hour-2009.html
Luperator: Vicces egy kicsit.Évről évre több autó,repülőgép meg satöbbi van,de ha most egy órára lek [...]
Mind a 48 komment
Carl (Jim Carrey)  alaptermészete a tagadás, a tiltakozás és az ellenállás. De beiratkozik egy önsegítő csoportba, amelynek guruja olyan sikeresen prédikál, hogy új híve feltétel nélkül megtér: attól kezdve minden kérdésre, felszólításra, ajánlatra és átokra gondolkodás nélkül rávágja az igent.

Előzetes | Imdb
794 2 0 Film Izé
City of Angels (Angyalok városa)

Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.
  Előzetes
760 1 1 Film Izé
FallenAngel: Ha valakit érdekel az "eredeti" film (mely ráadásul sokkal jobb) az nézze meg ezt a filmet http: [...]
Digitális sötét középkor vár ránk?
"Egy mai irodai dolgozó három percenként új feladatot végez. Éppen e-mailt ír, SMS-t küld vagy böngészik a világhálón. Mindez azonban eltereli a figyelmét és könnyen megakadályozhatja az összefüggő gondolkodást. [...] Az emberi kapcsolatok már nem elég mélyek és a családokban esténként gyakran már nem köszönnek egymásnak a családtagok, mert annyira elvonja a figyelmüket a televízió vagy a számítógép. Csak a feleségek egyharmada köszönti a férjét Hellóval vagy mondja, hogy Jó, hogy újra látlak. [...] Az Egyesült Államokban minden negyedik személy mondta azt, hogy nincs egyetlen olyan ismerőse sem, akivel megbeszélhetné a gondjait. Az ilyen emberek száma az elmúlt 20 évben a duplájára nőtt. [...] Az állandó elérhetőség oda vezetett, hogy már olyan sok emberrel vagyunk kapcsolatban, hogy szinte lehetetlen akár csak egyetlennel is közülük szorosabb kapcsolatot fenntartanunk."

Nektek mi a véleményetek erről, tényleg szétromoblja a szociális kapcsolatokat a modern technológia?
2631 3 55 Izé
Schabee: marhaság szerintem
Purple: én meg nem szoktam se csetelni, se máshol kommunikálni, max msn-en, de ott többségében eleve s [...]
Mammut: Azt hiszem én szerencsés helyzetben vagyok. Minden nap órákat ülök a gép előtt, chatelek, de [...]
Mind a 55 komment
Animals Save The Planet
Az Animal Planet és a Wallace & Gromit készítőinek közös rövidfilmjei a környezetbarát gondolkodásról.

Frissítés: itt az összes.
4327 10 9 Izé
bungle: http://www.animalssavetheplanet.com/
Schabee: marhajó
pityaa: A leopárdos beszarááás :DDD
Mind a 9 komment
A 90 legfurább fóbia
Ha pl. nem szeretsz fürdeni, hivatkozhatsz ablutofóbiára. ;)
A phronemofóbiások nem lehetnek túl eszesek, ők a gondolkodástól félnek. :D
Ergofóbia - na ergo ettől sokan szenvednek (keresd meg, mi ez)! :)

Neked milyen félelmeid vannak?
11690 7 11 Izé
iZeMiZe: Ha szólítana a természet nem lennék Kathisophobia-s:D
Sztincsi: Nekem meg Bibliophobiám meg Phronemophobiám van asszem... most... így... vizsgaidőszak után...
Balázs: én a pókoktól meg a magasságtól:)):SS
Mind a 11 komment