REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Moon

Egy asztronauta három éves megbízatást teljesít a Holdon, Helium III.-at, a Föld új energiaforrását bányászva. Munkáját magányosan végzi, egyetlen társa egy GERTI névre hallgató intelligens számítógép. Ahogy a szerződése végére kezd érni, egyre ijesztőbb változásokat kezd észlelni magán, fejfájások, hallucinációk kezdik gyötörni – egy pillanatnyi koncentrációzavar majdnem végzetes balesetté fajul. Ahogy a hallucináció és a valóság határvonala egyre közelebb kerül egymáshoz, belebotlik a három évvel ezelőtti saját magába.

Tekintsünk el attól egy picit hogy Sam Rockwell a főszereplő (többszörösen is). Eredeti, izgalmas történet, a Skinsből Kaya Scodelario, Kevin Spacey mint robothang (amiből lehet, hogy mi semmit se fogunk élvezni, ha szinkronizálják a filmet). Ez egy tuti kis űrben játszódó sci-fi.

Imdb
1396 4 3 Film Izé
Jokker: Én meg most fejeztem be :) Hát nem konkrétan az, amit vártam tőle (nem rosszabb, nem jobb, más [...]
1nessa: Ma hajnalba neztem meg. Nekem tetszett.:)
Wicked: Ez jónak ígérkezik. És már van R5 belőle! ;)
Women in Trouble

Nyolc nőről szól a Women in Trouble, akiknek teljesen más a foglalkozása - pl. pornósztár, légi kísérő, masszőr - csak egy valami közös bennük: mindegyiknek van valami problémája. Carla Gugino egy Elektra Luxx nevezetű pornósztárt alakít (érdekesség, hogy a való életben is létezik egy ilyen nevezetű nő, aki a felnőtt filmekben szokott feltűnni). A film rendezője trilógiát tervez, az Elektra Luxx névre hallgató második részen az utómunkálatokat végzik.

Nem biztos, hogy vicces lesz, nem biztos, hogy jó lesz, de ezt a filmet mindenképpen megnézem majd. Játszani fogok közben, egy olyan játékot, melyben találgatni fogom, hogy hány sorozatból ismert színész játszik benne. Mármint az újabbakból. Annyit elárulok, hogy lesz itt Friday Night Lights, Entourage, Mentalista, Harpers's Island találkozás.
 

Imdb
496 2 0 Film Izé
Tyson Ibele CGSociety megmérettetésre készített, Hemlock címre hallgató rövidfilmjét nézhetitek meg, amiben az úriember nagyon ügyesen keveri az ősi mitológiát és a steampunk stílust.
479 0 0 Film Izé
The Runner

Magazinunk legújabb rovatában remélhetőleg komolyabb rendszerességgel mutatjuk majd be független stúdiók, esetleg animátor iskolában tanuló hallgatók látványos és elgondolkodtató munkáit.
1641 4 2 Art Izé
Kiscsuri: Ez inkább Parkour-ozik mint fut.Érdekes dolgokat csinál igaz ezekre egy robot,v gép képes lehet [...]
kreizi: ieneket elnézegetnék a tévébe a hüvelygomba és mosógépszerelők reklámjai helyett :D
The Ocean - Rhyacian: Untimely Meditations

Nehéz bármit is írnom erről a németországi csapatról, pedig hozzám a legközelebb álló zenekarok egyike. Képzelj el egy masszív, brutális és progresszív noisecore/doom/sludge egyveleget. 2007-es Precambrian című lemezük egy két részre osztott, (Hadean/Archaen és Proterozoic) a földtörténeti korokra épített konceptalbum, mely a fortyogó magmától kezdve a felszín kialakulásán keresztül vezeti át a hallgatót. Rendkívül nehéz hallgatnivaló, de meghálálja a belé fektetett bizalmat. Kétszer láttam őket élőben, és a földbe döngöltek.
Wiki | Myspace
594 1 5 Zene Izé
pepeti: Valóban, pedig úgy emlékszem jót adtam meg. http://www.myspace.com/theoceancollective
weedjay: viszont a myspace oldal nem hiteles.
weedjay: zsenialis. koszonom! mindig megismerhetek valami ujat es jobbat, mikor mar-mar kezdem elveszteni az [...]
Mind a 5 komment
Te szoktál hallgatózni?
310 0 9 Pink Izé
sajtoscsiga: akkor en vagyok az ellenpelda, nem szoktam hallgatózni en metron max megnezem a boritot h ki mit o [...]
TinusSs: Én is mindig hallgatózok, hát elég durvák szoktak lenni általában, de olyankor az a legszara [...]
Sissi: Ja én is mindig olvasom más cuccait:D Elég idegesítő lehet:DDD
Mind a 9 komment
2Arc - A menny kapujában

A társadalomkritikában nem szűkölködő számok hol nyers megfogalmazásukkal, hol pedig mélyről jövő emberi érzelmek megjelenítésével váltanak ki valamit a hallgatóból.
841 3 0 Zene Izé
Halász Dániel nyerte a Google Photography díjat. A Google a Saatchi Galeriával közösen írta ki a pályázatot, amelynek célja tehetséges fiatal fotósok felkutatása volt. Ezen szavazás eredményeként a legjobb 36 sorozatból iGoogle-téma készült. Halász Dániel, a MOME negyedéves hallgatója Camp 165 Watten című sorozatával győzött a versenyen.
725 0 7 Art Izé
mephistto: csak ilyen picibe nézhetőek? Azt látni, hogy panoráma képek, de túl pici így meg nem látni a [...]
ssscsaba: anno asszem szavaztam rá én is, de igazából kicsit meglepő hogy nyert(nem azért mert rosszak a [...]
Kolbi: a szövegben a cikkre mutató link: http://nonstopuzlet.hu/magyar-gyoztes-a-google-fotopalyazatan-20 [...]
Mind a 7 komment
A Soulwave 2007 januárjában alakult. Újfajta hangzásvilágú zenét kezdtek el építeni, így jött létre az első Magyarországon ismert post-grunge zenekar. Pár hónappal az alakulás után a zenekar megjelentette a bemutatkozó kislemezét a négy számot tartalmazó Butterflies EP-t. Ez az album nem várt sikereket hozott mind a szakemberek, mind a hallgatóság köreiben.
474 0 0 Zene Izé
Ez a mi együttesünk honlapja, 30 meghallgatható electro-pop zenével. Jó hallgatózást mindenkinek!

Bármilyen kérdést, vagy észrevételt az opensources.music@gmail.com -ra várunk. További szép napot!
516 0 1 Zene Izé
dojk2: egy két komment azét jöhetne, éprtékelés gyanánt..vagy csak annyi hogy mennyire tetszett..... [...]
Telefonos beszélgetés, nem egy "tudakozópanaszos" klasszikus, de üt.

A mellékelt PII-es képnek még jelentősége lesz, tessék hallgatózni.
15799 17 65 Izé
mekszamnojz: na igen, és most hogy szívhatják a fogukat, hogy mit találjanak ki mentségre. :) inkább nem is [...]
nyehőce: :))) Most már csak a sok okostojáson röhögök, akik szerint reklám, vagy megrendezett... :D
CsikosPeter: Hello... Mindeki szerintem ugy a legtisztább hogy maga az a ember is hozzá szol akit hallhatok a [...]
Mind a 65 komment
Mostantól nem kell parázni, ha a kóla, tea, kakaó, sör, bor, pájinka (megfelelő aláhúzandó) ráömlik a laptopra, sőt a mobilod használhatod a víz alatt is.

A "Golden Shellback" névre hallgató új csodabevonat az eszközre juttatva tökéletesen vízállóvá teszi azt. Sőt, a gyártó szerint véd az olaj, a szintetikus folyadékok, a por és a szennyeződés ellen is. A bevonatot, mely nem vezeti az áramot, vákuumban viszik fel a kütyükre, így a belső alkatrészek is védelmet kapnak.

1280 1 5 Tech Izé
Dawe: a strandon a víz alatti fényképezést telefonnal mifelénk óvszerrel oldják meg :D
sztewe: Ez egy óriási, forradalmi találmány!Aki meg leszólja vagy azt mondja, vagy akarja írni rá hog [...]
Jozef7: igazad van ha nem vezeti az áramot akkor tölteni sem lehet a telót meg semmi SZERINTEM!!!
Mind a 5 komment
Fél terabájt bambuszból Egyre terjed a technikai környezettudatoság hangzatos jelszava, de ez még legalább egy pozitív divat - a hullámot pedig legújabban a SimpleTech lovagolta meg, a maga [re]drive névre hallgató bambuszfedeles, egyébként pedig alumínium-borítású külső merevlemezével.

Amit ők szerényen csak a világ legkörnyezetbarátabb külső meghajtójának neveznek, valójában egy jó közepes, 500 GB-os egység, Turbo USB 2.0-ás csatlakozóval. Rendkívül környezetbarát mivoltát pedig elsősorban természetesen nem a bambuszfedélnek köszönheti, hanem leginkább a ventilátormentes dizájnjának - ahelyett ugyanis a hőelvezetésről maga az alumínium borítás gondoskodik.

Akár így, akár úgy, 500 GB szép mennyiség, és bár vannak nála gyorsabbak is, azért a Turbo USB 2.0 sem rossz - mi több, a cég ajándékba ad még egy kis bónuszt is, nevezetesen a Fabrik Ultimate Backup online tárhely-rendszerének vagy a teljesen ingyenes használati jogát, amely esetben azonban csak 2 GB áll majd a rendelkezésünkre az éterben, vagy havi $5 ellenében korlátlan tárhely, korlátlan adatátvitellel.

Maga a [re]drive egyébként $160-t kóstál.
552 0 13 Tech Izé
Jozef7: xD Gondoltam én hogy nem alkesz :D (neked tényleg szabad minden ;D )
CRaPtRaSH: ha te tudnád, mennyit... nincs egy normális pillanata... vagy részeg, vagy szerelmes magába ;DDD [...]
Jozef7: Mert mindig iszik?? :D
Mind a 13 komment
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
916 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
892 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
Deicide - Homage For Satan

A zenekar stílusalapító volt a maga nemében, "Floridai Death metált" játszanak, abból is az agresszívebb fajtát. A Hoffman tesók mélyre hangolt gitárokkal, kitűnő riffeket játszanak, míg Benton "röfögős" basszusgitárjátékkal és a stílus egyik legmélyebb orgánumával kápráztatja el a hallgatót. Nem beszélve a dobosról, akinek dobjátéka szinte emberfeletti!

Scars Of The Crucifix

Desecration
213 1 0 Zene Izé
Az Ozric Tentacles alapítótagjai 1984 tájékán Angliában a Stonehenge ingyenes fesztiválon találkoztak és azóta nemcsak az angliai, de világszerte a fesztiválok legendás fellépői közé tartoznak. Zenéjük instrumentális, pszichedelikus űr-rock, utánozhatatlanul egyedi hangzással, gazdagon fűszerezve elektronikával, pumpálós basszusfutamokkal, húzós ritmusokkal, savas gitárszólókkal, keleti-távolkeleti ízekkel keverve, pozitív energiát árasztva utaztatja a hallgatót.
Közel 30 kiadott album után, 2008-ban egy új CD/DVD jelent meg Sunrise Celebration címmel a banda 25. évfordulója alkalmából, amin az éveik során több tagváltást megért együttes ismét visszatér az eredeti felálláshoz. (köszi Ivy a szövegért!)

Egy kis ízelítő a zenéjükből:


Egy élő felvételük (Chewier):
393 1 3 Zene Izé
bungle: Bár már volt itt róla szó: http://zene.ize.hu/comments.php?post_id=906 , az a megtiszteltetés [...]
MStipee: Engem kicsit a Liquid Tension Experiment-re emlékeztet (amit ha nem ismersz, ajánlom figyelmedbe ; [...]
halacska: nekem tetszik nagyon! bár eddig nem ismertem őket, de úgy néz ki rákeresek torrenten. :) jó k [...]
Csak a kutyák számára hallható dal vezeti az új-zélandi lemeztoplistát. A Very Silent Night (Nagyon csöndes éj) karácsonykor került a piacra, és pillanatok alatt óriási népszerűségre tett szert a kutyások körében.

A célközönség kritikai visszhangja azonban nem ilyen egyértelműen pozitív: akadt olyan eb, amely a csak kutyafül számára fogható frekvencián felcsendülő muzsika hallatán veszett tombolásra gerjedt, nekiesett a kutyaslágert játszó rádiónak, és ízekre szaggatta - mesélte egy helyi állatvédő szervezet illetékese.
A rajongói tábor viszont népesebbnek tűnik: ez a hallgatóság szépen lefekszik, és békében hallgatja a számot.

A 4,99 újzélandi dollárt (alig 710 forintot) kóstáló lemez, amelynek bevételét jótékonysági célra szánják, hangszeres és vokális változatban is tartalmazza a toplistás dalt. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy melyik feldolgozás okozza a nagyobb élményt a közönségnek.
A kutyák éji dalának sikerén felbuzdulva hamarosan további kiadások látnak napvilágot: a tervek szerint az ausztrál és az amerikai házőrzők sem maradnak zene nélkül. (MTI)
3111 3 16 Izé
bandee1219: Hát, ez kb. olyan, mint a telefonokra letölthető hangok közül az, ami nem hallható. Oo (nem a [...]
Kestrell: Véleményem szerint ez egy k*rva nagy parasztvakítás. Gondoljunk csak bele. "...csak kutyafül sz [...]
Tierno: Jesszus!
Mind a 16 komment
A Rock 105 rádió ingyenes válással kedveskedik Valentin nap alkalmából a szerencsés hallgatóknak. :D
1488 0 1 Izé
<-{st.one}->: na ezek is úgy állnak a valentájnz-déjhez, mint én XD
A Banner Health Simulation Education and Training Center két PhD hallgatója felmérése szerint a Nintendo Wii javítja a sebészek képsségeit.
290 0 0 Tech Izé
Távirányítós hallgatózó robot.
354 0 2 Tech Izé
Sza Sza: hm...........utánanéztem.......23 cm...........?:O
Sza Sza: Mekkore nagy ez a izé????MEr a poloska sztem htékonyabb de mindegggy-......:D...japánnnak néz ki [...]
2008 januárjában kerül hivatalosan is forgalomba, kb. 600 dolláros áron a Spyder3 névre hallgató eszköz amivel a monitorok színhű kalibrálását tudjuk elvégezni.
572 1 3 Tech Izé
bandee1219: Már miért ne lenne hasznos? A telefonod, a ruhád, a kocsid, az újságaid, a dvd filmjeid,.... , [...]
Sza Sza: nah ja.............DE AKK IS KELLLL...............egy!!!!!!!! :D
Lilu__cica: Biztos nagyon hasznos...