REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
A női szeméremtest - egy kis használati útmutató
1353 0 1 Pink Izé
Purple: és ezt miért egy nőknek szóló oldalra csocsiii..... nem kell ennyire telibepromózni ezt a fos [...]
Napjaink egyik legnépszerább ritmusjátéka, a Guitar Hero akár plasztikgitárunk pengetése nélkül is használatba vehető. A Microsoft kísérleti fázisában lévő új technológia ugyanis lehetővé teszi, hogy izomcsoportokra szenzorokat helyezve az így érzékelt jeleket ugyanolyannak kezelje a játék, mintha a kontroller segítségével továbbítanánk akaratunkat.
1385 3 1 Tech Izé
Registraal: Csak erről a képről jut eszembe, a múltkor láttam egy "tökszexi" vagyok rockert, félmeztelen, [...]
Napi Izés Téma cigányok és politikusok nélkül, egyetlen szóval: Magyarország. :)

Találmányok, hétköznapi használati tárgyaink és feltalálóik, akikre büszkék lehetünk.
9730 18 56 Izé
Szancso: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=25852 :)
Nas: Legújabb országimázs film (előtte a reklám se gyenge :DDD): http://www.youtube.com/watch?v=lyS [...]
Lacquo: Szerintem nagyon jó lett. Sokan kimaradtak, de akkor nem 3,5perces lett volna a filmecske. Zene is [...]
Mind a 56 komment
Illóolajok használata és hatásai a testre és lélekre.
261 1 3 Pink Izé
vöri: a cikkben van félre írva.......................................................................... [...]
spider86: partnerhez/alkalomhoz illő...
vöri: illőolajok :D
Az angol wc helyes használata, követendő példa, nem csak cicáknak. :)
5376 4 10 Izé
del: Anyjuk,mán megin felgyütt valami a csatornábú!!:))
Maccoyi: A kutyus komolyan vette: http://www.youtube.com/watch?v=wIBQO6zrOjY :D
Nusihusi: Mindig mondtam, hogy a macskák nemnormálisak:) Jó összeállítás.
Mind a 10 komment
Kosárlabda trükkök jól.

( Aki szereti a "fake" szó használatát, annak kifejezetten ajánlom a videót. ;D)
550 0 1 Sport Izé
tremor: ez most komoly?? :O nem semmi.
Death Note 1-2 ( Death Note, The last name)
Írva gyilkolni, olyan kiváltság, amely nem adatik meg minden földi halandónak, ha csak nem éles kritikai érzékkel megáldott publicista az illető, vagy nincs a kezében egy halállista. A „halállista” fogalom alatt, ne egy extrákkal ellátott, emberbőrbe csomagolt, állatszemekkel ékesített, már a puszta megjelenésével hálálsikolyra ösztönző kódex-szerű misztériumra gondoljunk. Az a bizonyos lista, ami alaposan felkavarja a történetbéli Japán hétköznapjait, küllemét tekintve ugyanis nem nagyobb és nem különlegesebb egy a gyári paramétereiből adódóan, iskolai használatra szánt füzetnél. Az  A4-es, fekete borítós, külsőleg semmi extra, laptömb  története azonban, annál érdekesebb.
587 2 3 Film Izé
kasy: Most már megvan az összes film és az anime is, lehet kommentelni bármelyiket. Egyébként az An [...]
szomoja: teljes mértékben egyetértek!
spider86: az anime jobb volt (egészen az utolsó részig mert azzal elqúrták az egészet:) amúgy a film is [...]
Ha valaki visszasírná szüzességét, akkor neki találták fel az eldobható műszűzhártyát, mellyel bármikor szimulálható az első éjszaka. Használata egyszerű, csak fel kell rakni a vaginába 15-20 perccel szex előtt, és nem kell meglepődni, hogy ott kitágul és szűkre varázsolja a puncit. Behatoláskor, ahogy egy jó szűzhártyához illik, kilövell egy kevés vérnek tűnő folyadékot, persze nem túl sokat, csak egy keveset a hitelesség kedvéért. Persze hogy japán. :)
5899 7 22 Izé
Paapi: Vagy egyből : Hát doktorúr ez olyan mint egy műszűzhártya....
Tádi: a pszihológusnál erre a plecsnire mit mondanál? kérem szépen ez pillangó, vagy valami olyasmi. [...]
Celldweller: 100, hogy csávó találta ezt ki.
Mind a 22 komment
Fél terabájt bambuszból Egyre terjed a technikai környezettudatoság hangzatos jelszava, de ez még legalább egy pozitív divat - a hullámot pedig legújabban a SimpleTech lovagolta meg, a maga [re]drive névre hallgató bambuszfedeles, egyébként pedig alumínium-borítású külső merevlemezével.

Amit ők szerényen csak a világ legkörnyezetbarátabb külső meghajtójának neveznek, valójában egy jó közepes, 500 GB-os egység, Turbo USB 2.0-ás csatlakozóval. Rendkívül környezetbarát mivoltát pedig elsősorban természetesen nem a bambuszfedélnek köszönheti, hanem leginkább a ventilátormentes dizájnjának - ahelyett ugyanis a hőelvezetésről maga az alumínium borítás gondoskodik.

Akár így, akár úgy, 500 GB szép mennyiség, és bár vannak nála gyorsabbak is, azért a Turbo USB 2.0 sem rossz - mi több, a cég ajándékba ad még egy kis bónuszt is, nevezetesen a Fabrik Ultimate Backup online tárhely-rendszerének vagy a teljesen ingyenes használati jogát, amely esetben azonban csak 2 GB áll majd a rendelkezésünkre az éterben, vagy havi $5 ellenében korlátlan tárhely, korlátlan adatátvitellel.

Maga a [re]drive egyébként $160-t kóstál.
553 0 13 Tech Izé
Jozef7: xD Gondoltam én hogy nem alkesz :D (neked tényleg szabad minden ;D )
CRaPtRaSH: ha te tudnád, mennyit... nincs egy normális pillanata... vagy részeg, vagy szerelmes magába ;DDD [...]
Jozef7: Mert mindig iszik?? :D
Mind a 13 komment
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
916 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
893 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
Ha nem tudsz várni július 11-ig vagy nem telik rá... ;)

update: Legyen az, hogy aki kinyomtatja, összeragasztja, lefotózza használat közben (úgy csinálsz mintha telefonálnál), feltölti, belinkeli kommentként, azok sorsolás meg válogatás nélkül kapnak izés ezt-azt.
1302 5 209 Tech Izé
tt1991: Írtam az ize-s szerkesztőknek, de nam hajlandóak válaszolni azzal kapcsolatban, hogy lesz-e ebb [...]
hodosy: jaja télleg jo lenne !
Purple: http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=23993
Mind a 209 komment
Adott a steadycam néven is ismert eszköz, amit a fenti képen láthatunk. Az alap funkciója, hogy mozgás közben is tudjon szerencsétlen operatőr felvételt készíteni, ami nem egy merő imbolygás és billegés. Viszont egy steadycam felszerelés normális használatához temérdek rutin és gyakorlat nomeg rettenetes izomzat szükséges. Meg soksoksok pénz...
De mi van ha amatőr létünkre hasonló minőségű felvételt akarunk készíteni? Veszünk egy Manfrotto Modosteady állványt a Tripontban és örülünk :

 


942 1 0 Tech Izé
A hónap legizébb izéje: Hogyan csináljunk őz seggéből földönkívüli fejet? (illetve egyéb hasznos ötletek és tippek állatseggekből készült használati tárgyakhoz).
2147 0 8 Izé
Maccoyi: Ja ez tényleg olyan :D Szalmából egeret :D
spyder: Ez olyan faksui dolog...
bigyminyő: Uhhhh.....Ez de beteg ötlet!!!!!......:(
Mind a 8 komment

A megoldás a telefonhálózatról működtetett lámpa. Csak dujuk be az RJ11-es csatlakozót az analóg telefonvonalunk aljzatába és a telefonszolgáltató által szolgáltatott feszültséget és áramot használva ingyen világíthatunk.  Persze a telefonszámlát ki kell fizetni, de az nem lesz több a lámpa használatával. Kicsit sumák, de gazdaságos. A biztonság kedvéért azért elemmel is működik.
891 0 1 Tech Izé
bandee1219: ISDN? :D
Egy briliáns nótát fogunk hallani, amint egy érctorkból felzeng. Füldugó használata érvénytelenség!
4533 0 14 Izé
MrAngelo: Ez kellett nekem! Most 'mégsokkaljobban' utálom a németeket!
Yvette: Áááááááá ez a szöveg:DDD
Lacpas: En 1:31-ig birtam, szal nem nyertel semmit... En megnyertem az albumukat!:D
Mind a 14 komment
A mai magyar tinédzserek 94%-a az interneten fejleszti társas kapcsolatait: ismerkedik és új barátságokat köt. Magyarország ebben a tekintetben semmiben nem marad el a legfejlettebb nyugati országoktól– derül ki a Fanta Trendriport tanulmánysorozat első jelentéséből. Az IT-generáció betemette a felnőttek esetében létező digitális szakadékot. Tagjai beleszülettek az új technológiák uralta világba, melyet kreativitásukkal aktívan formálnak.
413 0 0 Tech Izé
Az EU és a repülőn való GSM használat.
549 0 0 Tech Izé
"Tizenöt éve, kanadai kezdeményezésre rendeztek először a figyelmet a túlzott fogyasztásra irányító "ne vásárolj semmit!" napot, amelyhez 2007-re már a világ 65 országa csatlakozott. A magyar Hulladék Munkaszövetség a tavalyi rendezvénnyel kapcsolatban - az 1967-ben megalapított Kiváló Áruk Fórumára is emlékeztetve - meghirdette a Fölösleges Áruk Fórumát. Az állandó kiállításon bemutatott, szükségtelennek ítélt használati tárgyakat itt véleményezni, értékelni is lehet. Többek között az is kiderül, hogy mindenki mást tart fölöslegesnek..." (Lakáskultúra)

Azért kiemelnék pár tárgyat külön is:
Világító párna
MP3-as fogkefe
Önszembecseppentő
Webkamerás kutyaetető, a netről vezérelhető
85 funkciós bicska
Antennamatrica mobilra
Kutyababakocsi
Szték monogramozó
7520 6 44 Izé
mekszamnojz: mert meg leszel fenyitve!!!
mekszamnojz: nmtudtam neked irni bazzeg!!!! legyel online!!! :P
<-{st.one}->: összekötlek csicsivel! -.-'
Mind a 44 komment
A molotovkoktél szakszerű használata
9869 3 21 Izé
kozoro: lehet véletlenűl műanyagpalcba vitte a benzint és ott jött rá h. az nem fog törni-inkább kil [...]
CRaPtRaSH: mi be se engedünk senkit húsvétkor:D
Purple: én amúgy is elmenekülök a locsolók elől :DD
Mind a 21 komment
Az AudioSurf egy szuperjó ügyességi játék, amelynek használatához azonban a játékos zenei kollekciójára is szükség van, melyet a játék analizál, s legenerálja belőle a dal oszcilloszkópját. Ebből készül az a leginkább egy futurisztikus autópályára, vagy hullámvasútra hasonlító út, melyen a játékos az általa kiválasztott űrhajóval száguldozhat.

3690 1 5 Game Izé
JeLo: Nagyon atom játék :) El tudnék még vele lenni, de lejárt. Most várnom kell a fullra :) Mindenh [...]
qtrash: És sikerült torrentről beszerezni a full verziót? És ha igen honnan? ;)
fhenrir: Nem rossz, de Gary Julesra játszani hardon is ízi, Children of Bodom viszont ízin is bazi nehéz. [...]
Mind a 5 komment
Kezdő szülők kézikönyve... avagy hogyan neveljük gyermekünket és hogyan NE! ;)
18666 21 52 Izé
bungle: Rákattintasz a kommentek linkre és ott a cím felül: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=5919 [...]
alor: Allati jo. Fetrengtem rajta. Meg jo, hogy egyedul neztem meg a melohelyen, mert hulyenek neztek voln [...]
bandee1219: A TortalCar-ban is volt, hogy nem volt benne a lakóbusz használati utasításában, hogy menet kö [...]
Mind a 52 komment
A telekommunikációs Motorola cég által gyártott oldal, mely a New York Fest-en 2007-ben fődíjat nyert Design kategóriában. Kis használati utasítás: a bal egérgomb nyomva tartásával lehet "festeni", ha a mutatót kivisszük a "vászonról", változtathatunk a színeken.
4360 0 10 Art Izé
bandee1219: Valamelyik gyártónál meg lehet tervezni a mobil külsejét, ennek van ilyen funkciója v. csak ra [...]
enti: fuhh ez nagyon odavág :D azta.. .:)
Luflee: Erdekes..
Mind a 10 komment
A telekommunikációs Motorola cég által gyártott oldal, mely a New York Fest-en 2007-ben fődíjat nyert Design kategóriában. Kis használati utasítás: a bal egérgomb nyomva tartásával lehet "festeni", ha a mutatót kivisszük a "vászonról", változtathatunk a színeken.
4554 20 10 Izé
bandee1219: Valamelyik gyártónál meg lehet tervezni a mobil külsejét, ennek van ilyen funkciója v. csak ra [...]
enti: fuhh ez nagyon odavág :D azta.. .:)
Luflee: Erdekes..
Mind a 10 komment
Pogo Stylus - bár az iPhone-t kifejezetten kézzel történő használatra optimalizálták, de ha Te csakazértis bökdösni akarod, akkor most már azt is lehet :)
291 0 0 Tech Izé
Az angol Green Fuels készítette el ezt az otthoni használatra kifejlesztett eszközt, ami a használt sütőolajból készít biodízelt.
563 2 0 Tech Izé
A módszert hosszú  ideje alkalmazzák sérülések utáni fizikoterápiás kezeléseknél, és csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg az első "hétköznapi" használatra szánt verziója.  Videó  itt.
637 0 0 Tech Izé
A bal oldali képen egy 360 fokos HD minőségben dolgozó kamera látható. A középsőn a 360 fokban felvett HD minőségű képet visszaadó projektor. A jobb oldalin pedig a kettő végeredménye. Házi használatra  alkalmatlan, esetleg unatkozó  milliomosoknak ajánlott. Az ipari felhasználás lehetőségei pedig  szinte korlátlanok.
1019 0 0 Tech Izé
Andrew Fentem angol tervező munkája ez a roppant egyszerűnek látszó kocka ami egy érintőképernyő és egy számítógép ötvözete, amivel lehetővé válik pl. egy digitális Rubik kocka használata is akár. De más kocka alapú logikai játékokra vagy csak sima játéknak is kiváló. A londoni Kinetica Museumban 2008 január 1-től megrendelhető.
678 1 0 Tech Izé
"Golyóbehúzó, használati tanácsadó és termékbevizsgáló munkakörbe keresnek még dolgozókat"
12502 2 2 Izé
jojó: úl munkahely
mükukis: mükukis bevizsgálószoba ;-) jujj a néniket én is meglesném tesztelés közben
Hogyan készíts magadnak mosható, többször használatos szárnyas betétet.
2686 0 1 Izé
tevolin: Na ne má! DDD
Páncélököl gyártása házilag békés használatra.
A közelgő augusztus 20-ra ajánlva.
4810 0 1 Izé
bandee1219: Ez biztonságos? Vagy az nem lényeg, mint Pesten?