REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Wind Waker Unplugged

Egy tehetséges srác hozta össze ezt a hangulatos kis zenét, nekem nagyon bejött. :)
463 0 1 Zene Izé
egyszervolt: Le a kalappal a srac elott:)...Mike Oldfield egyik klasszikusa jutott eszembe errol... http://www.yo [...]
Japánban (hol máshol? ;)) olyan génmódosított majmokat hoztak létre, amelyeknek zölden világít a bőre. Szerintetek mikorra várhatóak a világító emberek? ;)

Magyar nyelvű cikk.
3751 1 16 Izé
kotta: XD (De minek is világÍtson? Hogy más is odataláljon, ahová? Hát a nagy büdös francokat, rés [...]
papaluige: lógasd csalánba,akkor majd világít! igaz csak pirosan! XDXDXD
Re-Peet: de az nekem nem elég tudományos :D
Mind a 16 komment
Katalinka szállj el...!

"Egy új katicafaj jelent meg hazánkban, mely veszélybe sodorhatja a nálunk élő katicafajokat, többek között a hétpettyes katicát is. Az ázsiai harlekinkaticát biológiai védekezés céljából hozták be Európába, de sikeresen megtelepedett a természetben, és rohamosan terjed az egész kontinensen. Komoly károkat is okozhat, például tönkreteheti a mustot, és tömegesen telepedhet be lakásokba."

"Pusztítsa el, és adja fel postán" (forrás: Origo)
3496 2 16 Izé
Nowa: Postázáskor a bélyeg helyén elnyomott katica is megteszi.
Peater: ienek már tavaly is voltak nálunk a kertben de engem úgy különösebben nem zavartak :D
Strawberryy: katica, katica.....matrica, matrica
Mind a 16 komment
Egy órára idén is elsötétül a Föld. 2009. március 28-án, szombaton, magyar idő szerint 20.30-kor érkezik el a globális lámpaoltás ideje a világon. A globális felmelegedés elleni akció tavaly nagy siker volt: egy órára a világ nagyvárosaiban kisütött a takarékosság és a felelős gondolkodás sötétsége. Idén még több lámpaoltót várnak.

A Föld Órája (Earth Hour) akció 2008-ban is megmozgatta az amúgy csúnyán pazarló, és sok helyen fölöslegesen világító világot. Tavaly magyar idő szerint március 29-én, este 8 órakor számos nagyváros borította önmagát sötétségbe. Sydney kezdett, majd követte Manila, Bangkok, Budapest, San Francisco, és így tovább...

Az eredeti kampányt az ausztrálok találták ki: először csak Sydney lakosait buzdították otthonaik világításának lekapcsolására. Az első Föld Órája 2007-ben nagy siker volt: Sydneyben 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát a kezdeményezés.

Idén március 28-án, magyar idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára - ez a Föld Órája. A cél az, hogy 1 milliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz, bizonyítva, hogy globális összefogással eredményesen lehet fellépni a klímaváltozás ellen.

Tavaly 100 millió ember és 35 ország részvételét hozta az akció. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Franciscóban, a római Colosseum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelezve egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

A Föld Órája 2009 világméretű felhívás minden egyes ember, minden üzleti vállalkozás és minden közösség számára. Figyelmeztetés a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való tenni akarásra. Ezen az estén Európától Amerikáig újra híres épületek és terek fognak sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása. Idén több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája 2009 akcióban.

2135 4 48 Izé
bungle: Kolbi küldte: URL: http://www.earthhour.org/ Szöveg: Szavazz a Földre! Új kampány „Szavaz [...]
bungle: cancer1 küldte: http://damncoolpics.blogspot.com/2009/03/earth-hour-2009.html
Luperator: Vicces egy kicsit.Évről évre több autó,repülőgép meg satöbbi van,de ha most egy órára lek [...]
Mind a 48 komment
A Hófehér (1983) Nepp József egész estés, nem elsősorban gyermekeknek szóló rajzfilmje, amely a Macskafogó mellett a hazai rajzfilmtörténet egyik legendás, nemzetközi sikert aratott darabja. Ez az alkotás hozta meg Nepp József számára az életműdíjat a Giffoni Nemzetközi Filmfesztiválon 1984-ben. A Hófehér, mint címe is utal rá, Hófehérke örökbecsű történetének némileg elferdített változata, paródiája, amely jó adag alig érezhető fricskát is tartogat a magyarországi 1980-as évek világának.

Nem tudom ki mennyire ismeri, de ajánlom mindenkinek! Engem nagyon megfogott a képi világa, a szereplők, a sötét középkori hangulata és a humor, amit képvisel.

A film többi darabja: 2 3 4 5 6 7 8 9 10
630 1 17 Film Izé
pepeti: Pont tegnap láttam egyet a tescoban, ha lesz pénzem beruházok rá lehet:)
Purple: nekem régen videókazin volt meg felvéve, aztán az nemtom hova lett, és igazi hajtóvadászat vo [...]
Bero: nekemis ott díszeleg a dvd gyűjteményem közt ez a remek film! :) nem linkelve kell megnézni [...]
Mind a 17 komment
Yoko Ono: Walking on thin ice

Érdekesség: Mikor Lennont lelőtték, ezen felvétel első darabját hozta volna el a stúdióból...
398 0 0 Zene Izé
Fredo és Pidjin, a két lökött fehér galamb. Ők nem a békét hozták el. :)

Személyes kedvencem.
3215 3 3 Izé
thebeast: Ó, John&John-t nem kell bemutatni :) Alapmű
Erunder: A személyes kedvencedről eszembe jutott az h amerikában megkérdezték az emberektől több áll [...]
Errtu: He-he-he :) Mintha valami lavinát indítottam volna el a Kerekedővel :D Gondolom John and John-t [...]
GTA IV gépigény

Végre kihirdették a Games for Windows oldalán a Rockstar sikerjátékának gépigényét. A konzolokon 10 milliós eladott példányszám felett járó Grand Theft Auto IV hamarosan a PC-s játékosok szívét is meghódítja.

Ehhez szükség lesz egy jobb számítógépre is, de szerencsére a Rockstar közel két hónappal a megjelenés előtt nyilvánosságra hozta az ajánlott gépigényt, így még lehet túlórázni. Lássuk, milyen vas kell a játék alá.

 

Intel Pentium Dual Core processzor
2 GB RAM
18 GB szabad hely a winyón
512MB Direct3D 10 kompatibilis videókártya vagy Direct3D 9 kártya Shader-támogatással
Kétrétegű DVD-t olvasó DVD ROM

A Grand Theft Auto IV hivatalos megjelenési dátuma november 18.
728 1 3 Tech Izé
Lako: 18Giga? :O Az szép... Nah meg a videokártya :/
dXter: gondolom a dual-layer DVD nem szükséges szinte senkinek, mivel leszedi iso-ban (persze a boltok po [...]
tutituti: Na el fog döcögni épp hogy.De legalább ki lehet majd játszani.Remélem majd itthon is lehet maj [...]
Damage Plan - Save Me

A Damage Plan-t 2003-ban hozta létre Dimebag Darrel, és testvére, Vinni Pau.
187 0 0 Zene Izé
Nightrage - Scathing

Az együttest két görög srác hozta létre még 2000-ben, majd gondoltak egyet, és áttették székhelyüket a dallamos death metal hazájába, Svédországba. Sikerült az énekesi posztra megszerezniük Thomas "Tompa" Lindberg-et, az egykori At the Gates vokalistáját, így nyitva állt előttük a világ.

Gloomy Daydreams

The Tremor
239 0 2 Zene Izé
Cromex: + de nem rossz :)
Cromex: Egyszerű metalcore-nak tűnik.
A Marcy Playground első albumát 1997-ben dobta a piacra. Az albumról készült (és maxin is kiadott) Sex and Candy video hozta meg a sikert, és ez a szám miatt válhatott ismerté, és közkedvelté amerikában. Az öreg kontinensen -legfőképp kelet-európában - nem érintette meg az embereket a zenéjük, vagy nem volt lehetőségük az embereknek, hogy felfedezzék legalább ezt az egy remek számot, mivel a zenei adókon nem gyakran volt látható a videóklip.(köszönhető a közizlésnek...)
A VH1 a számot a 100 legjobb 90-es évekbeli listáján a 73. helyre sorolta, ami szép teljesítmény tekintve, hogy a 90-es évek annak is legfőképp az első fele igen termékeny volt kiváló zenék terén (Pearl Jam, Tool, Deftones, Korn, Metallica, Cypress Hill, Soundgarden, Alice in Chains...)

Az együttes nevét John Wozinak énekes egykori iskolájáról kapta, legalábbis a "Marcy" részét. Az együttes 1996-tól aktív.
Az 1997-es első albumukat 2 követte 1999-ben majd 2004-ben.
Említésre méltó még, hogy a Jay és Néma Bob visszavág című mesterműnek filmznei albumán a MP egyik száma is megtalálható ( The Devil's Song)
328 0 0 Zene Izé
S.O.D.(Stormtroopers Of Death) - Speak English Or Die

A S.O.D. (Stormtroopers Of Death) eredetileg csak poénnak indult. Az Anthrax 3 alapító tagja, Scott Ian gitáros, Dan Lilker basszusgitáros és Charlie Benante eredetileg azért hozták létre, hogy megvalósíthassák azokat az ötleteiket, amiket az Anthrax-szal , és főleg Joey Belladonna énekessel nem lehetett. Énekesnek bevették Billy Milano-t, a banda roadját, és az Anthrax legendás "Spreading The Disease" lemezfelvételének szüneteiben 3 nap alatt rögzítették első lemezüket, a Speak English Or Die-t.

Pussy Whipped

Kill Yourself

Fist Banging Mania
319 0 0 Zene Izé
Glass Casket - In Between The Sheets

A 2001-ben alakult Észak-Karolinai kvintett tagjai a Narayan tevékenységének beszüntetése után hozták létre azt a zenekart, mely még Gadrel néven jelentette meg első demó felvételét To Cherish A Falsity címmel. Eztán vették fel a Glass Casket nevet, s amolyan fantombrigádként léteztek is, meg nem is. A napjainkban tomboló deathcore hullám kvázi – egyik – előfutáraként két igazi gyöngyszemnek számító lemezzel ajándékozták meg a színteret.
251 0 0 Zene Izé
Diecast - These Days

A Diecast esetében nem egy fiatal zenekarról beszélhetünk, nevük hallatán mégsem kapja fel túl sok metál rajongó a fejét. Ennek oka talán az lehet hogy az 1998-as Undo The Wicked c. albumuktól kezdve a háttérbe szorultak az olyan nagy zenekarok mint a Chimaira vagy az Unearth mögött.A második lemezük a Day of Reckoning hozta meg az árrörést számukra és ezzel a lemezzel váltak ismerté a nagyobb közönség számára.

Nothing I Could Say

Rise And Oppose
222 0 0 Zene Izé
NMIP - Nagy Mosómedvés Ismeretterjesztő Poszt! :)

A mosómedve (Procyon lotor) egy közismert, csíkos farkú és jellegzetes banditamaszkot viselő mindenevő, amely remekül alkalmazkodott az emberek közelségéhez. Eredetileg amerika lakója, de elvadult példányai Európa területén is életképes populációkat hoztak létre. Ami a nevét illeti, táplálékát valóban szokta tisztogatni, de a medvefélékhez nincs szorosabb köze.

Megemlékezés pár mosómedvés posztról: itt, itt, itt meg itt.
És...
Amikor elvannak.
Amikor Juanes zenéjére tömik a majmot. :)
Amikor játszanak.
Amikor vérszomjasak.
Albínó mosómacik.

És a legjobb... a részeg mosómaci. :)

u.i: Remélem sikerült átfogó képet kapnotok arról, hogy mit is jelent mosómedvének lenni. :D
2218 4 19 Izé
bungle: http://art.ize.hu/comments.php?post_id=1996 Ez most mókus? ;)
bungle: Raccoon Willie: Cat Whisperer http://www.youtube.com/watch?v=kpXthD_QBrU
Balázs: köszi=)
Mind a 19 komment
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
893 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
Canon rock - Funtwo

Végy egy néhány száz éves klasszikus művet, írd át elektromos gitárra, vigyél bele egy kis rockos hangzást és kész is a világsiker.
Egy JerryC nevű tajvani gitáros és dalszerző a fenti receptet követve hozta létre ezt a nagyszerű számot. Az alapanyagul szolgáló művet Johann Pachelbel komponálta a XVII. században, és a Canon in D major címet adta neki.
Miután JerryC felrakta a videóját az internetre nagyon sokan megtanulták a számot, majd felrakták a saját verziójukat. A posztban szereplő verziót egy Funtwo művésznevű dél-koreai gitáros adja elő, és ez az egyik legnézettebb youtube videó(eddig 44,751,939-en néztek meg). Azért ezt a verziót posztoltam mert nekem ez tetszik a legjobban.

Ultimate Canon Rock azaz kb 40 különböző előadó youtube-os videói összevágva egy közös előadássá.
466 3 1 Zene Izé
yushuf: az ázsiai gyerek keményebben nyomja:O)))))) de ez is brutál
Tanya Stephens - It's a pity
Az 1990-es évek egyik legfontosabb reggae énekesnője. Legismertebb száma a "Yuh Nuh Ready Fi Dis Yet", amely szerepelt a Reggae Gold 1997 című válogatáson is. Az "It's a Pity", száma hozta meg számára a nemzetközi ismertséget.
483 2 0 Zene Izé
Amy Winehouse nagy sikerű száma, a Rehab, amelyet majdnem 22 millióan néztek meg eddig a Youtubeon. Az énekesnőről mostanság csak botrányai miatt hallani, pedig kétségkívül nagyon tehetséges. Eddig 2 albuma jelent meg, a Frank és a Back to black. Már a Franket is elismerték és díjazták szakmai berkekben, de az áttörést a Back to blackről elsőként kimásolt lemez, a Rehab hozta meg neki. Növekvő drogproblémái azonban mostanság lehetetlenné teszik, hogy a karrierre koncentráljon.
Még pár kedvenc:

You know I'm no good

Tears dry on their own

És egy régebbi:
Fuck me pumps


Honlap
Myspace
610 1 3 Zene Izé
Kremy: Hát én nagyon szeretem a zenéjét,tehetségesnek is tartom. A magánélete meg rá tartozik..A ze [...]
Ágii: Én sem...csajt se, meg azt a számát se...
Sza Sza: nem szeretem...-.- ...a számot eleinte elviseltem..de már most nagyon nem .... Views: 21,821,1 [...]
Az EA végre nyílvánosságra hozta az első hivatalos részleteket az abszolút best-sellernek számító, The Sims sorozat készülő, harmadik részéről.
665 0 11 Tech Izé
Purple: belegondoltam, hát nem biztos, hogy olyan jó lesz. én már úgy megszoktam a 2-t meg annak a kieg [...]
Sza Sza: Áh...sims3!!!!!MEgvan a Sims1,Sims2(majdenm mind1ik kieggel!),már csak a Sims3 hiányzik!!!!! Am [...]
pepeti: Volt Sims mmo...nagyon csúnya bukás lett a vége.
Mind a 11 komment
Összefoglaló így  félidőben:

- A jelentősebb szórakoztató elektronikai cégek mind hoztak valamit amiben szerepel a HD a Plasma vagy az OLED kifejezés. 
-   Az audió rendszerekkel foglakozó cégeknek kötelező  volt megjelenni legalább egy Iphone kompatibilis bármivel, legyen az dockstation vagy vízálló tok.
- Az Intel elhozta az új Penryn  mobil processzorokat.
- Bill bácsi megkezdte a nyugdíjba vonulást
- Minden fontosabb a témában érintett cég hozott valamiféle UMPC-nek nevezető eszközt: Creative, LG, OQO, iRiver, Samsung
- E papír minden létező formában, ahol csak lehet.
422 0 0 Tech Izé
Ismeretterjesztő rovatunk következik amihez a karfiol alatt lévő link adta az ihletet.
Első körben ismerjük meg az aranymetszés fogalmát:
"Az aranymetszés vagy aranyarány az arányosság egy törvénye, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és aszimmetria között. Az aranymetszés arányait tartalmazó formák sokáig nagy esztétikai értékkel bírtak a nyugati kultúrákban, és máig alkalmazzák számos területen (például tipográfiában vagy fényképészetben). Az ókori pithagoreánusok (Pithagorasz és követői), akik szerint a valóság matematikai alapokon nyugszik, az aranymetszésben a létezés egy alap törvényét vélték felfedezni.

Aranymetszési arányok találhatók számos ókori épületeken, középkori és reneszánsz képzőművészeti alkotásokon, de ez az arány felismerhető például az emberi testen vagy csigák mészvázán is." Ugyanezt a szabályszerüséget a  matematikusok is próbálják  megfogni több módon, aminek legismertebb verziója a Fibonacci számok néven ismert sorozat:
"A sorozatot először 1150-ben írta le két indiai matematikus, Gopala és Hemacsa ndra, akik a szanszkrit költészet elméleti kérdéseit vizsgálva ütköztek egy összegre bontási problémába (hányféleképpen lehet rövid és hosszú szótagokkal kitölteni egy adott időtartamot, ha egy hosszú szótag két rövidnek felel meg?). Nyugaton tőlük függetlenül találta meg 1202-ben Fibonacci, aki Liber Abaci (Könyv az abakuszról) című művében egy képzeletbeli nyúlcsalád növekedését adta fel gyakorlófeladatként: hány pár nyúl lesz n hónap múlva, ha feltételezzük, hogy az első hónapban csak egyetlen újszülött nyúl-pár van; az újszülött nyúl-párok két hónap alatt válnak termékennyé; minden termékeny nyúl-pár minden hónapban egy újabb párt szül; és a nyulak örökké élnek? Kepler 1611-es könyvében, a The Six-Cornered Snowflake-ben újra felfedezte, és különféle természeti jelenségekkel hozta kapcsolatba."

Az első néhány Fibonacci szám: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, 17711, 28657, 46368, 75025, 121393, 196418, 317811, 514229, 832040, 1346269, 2178309, 3524578, 5702887, 9227465, 14930352...


Forrás: wikipédia
691 2 0 Tech Izé
David Letterman lebetegedett, így Adam Sandler beugrott helyette és hozta Matzoball nevű kutyáját is.
3723 1 1 Izé
Balázs: http://www.youtube.com/watch?v=4rD64aqSGJs