Ironpen-ha már unod a papírt
965
0
Izé
Leugranál egy szakadékba egy kötéllel?
Mert ez a srác megtette, és egy karcolás sincs rajta.
2328
0
Izé
A használtautó kereskedő azt mondta, hogy csak egy karcolás, és még simán elmegy
2013
0
Izé
Kész csoda, hogy a srác ezt egy karcolás nélkül megúszta
2830
0
Izé
Még maga a síelő is úgy gondolja, csodával határos, hogy egy karcolás nélkül megúszta ezt az esést
2082
0
Izé
Még maga a síelő is úgy gondolja, csodával határos, hogy egy karcolás nélkül megúszta ezt az esést
442
0
Sport Izé
Szerintetek mit írhatott? ;)
5641
0
Izé
A lány bőre extrém módon érzékeny. Ha megkarcolja magát, akkor a nyomok jó ideig meglátszanak. Képzőművész, aki a saját testét használja művei elkészítéséhez.
3136
0
Izé
Alig - csupán 1 esküvőn - használt videókamera eladó, pár apróbb karcolás van csak rajta...
10119
3
Izé
Volt itt nemrég
egy post ami a Gelaskin nevü Ipod védő fóliát mutatja be. A postban jeleztem is, hogy a közeljövőben hozzám is meg fog érkezni egy. Ez meg is történt, fel is raktam az Ipodra, de valahogy elmaradt a post róla. Egészen eddig. Viszont most már véleményt is tudok alkotni róla, miszerint nagyon jó és hasznos találmány ez .
A felhelyezés kicsit macerás, ugyanis miliméter pontosan kell illeszteni a fóliákat (ami amúgy 3M gyértmány) a tökéletes hatás miatt, viszont nem hagyományos matricaként funkcionál, ezért ha elrontjuk újrakezdhetjük a műveletet.
Az egyedüli dolog, ami hiányzik belőle az a kijelzőt védő átlátszó réteg, mert a gépet ugyan remekül védi, de a kiejlző ugyanúgy ki van téve a karcolódásnak.
Mindezektől függetlenül úgy érzem, hogy megérte a postaköltséggel együtt 20 dollárt.
Az "install" teljes folyamata
itt tekinthető meg.
615
0
Tech Izé
FOLYADÉKOT SOHA NE MELEGÍTSÜNK 2 PERCNÉL TOVÁBB MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN
„Egy 26 éves fiatalembernek kedve támadt egy csésze kávéra. Elővette a csészéjét, megtöltötte vízzel és (mint már annyiszor) a mikrohullámú sütőbe tette, hogy a víz megmelegedjen. Nem emlékszem már pontosan mennyi időre állította be az órát, de arra igen, hogy azt mondta fel akarta forralni a vizet. Amikor a beállított idő lejárt, kivette a csészét a mikróból, belenézett, és csodálkozva vette észre, hogy a víz nem forrt fel. Abban a pillanatban a csésze “robbant” és egész tartalma az arcába csapódott. A csésze még épségben volt mikor eldobta, tartalmát pedig a vízben felgyülemlett energia „robbantotta fel”. Az arca tele lett hólyagokkal, arcát 1. és 2. fokú égési sebek borítják, nagy a maradandó sebhelyek valószínűsége. Bal szemén akár a látása is sérülhetett. Kórházi tartózkodása idején a kezelőorvos elmondta, hogy ez, sajnos, elég gyakori eset és figyelmeztetett, hogy soha ne melegítsünk csak vizet a mikróban. Ha vizet szeretnénk melegíteni, valamit mindig tegyünk a csészébe, fapálcikát, teafiltert stb, ami a keletkező energiát elvezeti. Sokkal biztonságosabb azonban a vizet vízforralóban melegíteni.”
A General Electric válasza:
„Köszönjük a megkeresést. Örömmel állok rendelkezésükre. Az önökhöz beérkezett e-mail tartalma megfelel a valóságnak. Mikrózott vízben és egyéb folyadékokban nem mindig keletkeznek buborékok a forráspont elérésekor. Tulajdonképpen túlhevített állapotba kerülnek, és nem keletkeznek buborékok. A túlhevített folyadék akkor fog kiforrni a csészéből, amikor megmozdítjuk, vagy például kanalat vagy teafiltert helyezünk bele. Hogy ez ne történjen meg és megelőzzük az esetleges sérüléseket, soha ne melegítsünk csészében bármilyen folyadékot két percnél hosszabb ideig. Melegítés után hagyjuk a csészét még 30 másodpercig a mikróban állni és csak azt követően vegyük ki és tegyünk bele kanalat vagy bármi mást.”
Egy technika tanár a következő magyarázatot fűzte az esethez:
„Köszönöm a mikrohullámú sütővel kapcsolatos figyelmeztetést. Nem az első eset, amellyel találkozom. Az oka egy túlhevítésként ismert jelenség. Vízmelegítés közben bármikor előfordulhat, különösen akkor, ha az edény, amelyben a vizet melegítjük új, vagy ha csak kis mennyiségű vizet melegítünk (fél csészénél kevesebbet). Az történik, hogy a víz gyorsabban melegszik föl, még mielőtt buborékok keletkezhetnének. Ha a csésze nagyon új, akkor nincsenek még rajta kisebb felületi karcolások, repedések, amelyek a buborékok képződését elősegítenék. A felgyülemlett hőt elvezető buborékok hiányában a folyadék nem kezd forrni, hanem tovább melegszik, jóval saját forráspontja fölé. Amikor azután ilyen állapotban a csészét megmozdítjuk, vagy a folyadékot megkeverjük, rohamosan beindul a buborékképződés és kiszorítja a csészéből a forró folyadékot.”
5690
0
Izé