REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Chimaira - Six


Az ohio-i Chimaira (ejtsd: kiméra) a bizonyíték a halál utáni életre.

Hiába volt egy hihetetlenül ütős anyag, hónapokkal a self-titled kiadása után úgy látszott, a Chimaira a végét járja. A tagok egymást anyázták, a kilépésükkel fenyegetőztek, problémák adódtak az akkori kiadójukkal.

2007-ben, a Resurrection más volt. "Újra egy banda vagyunk, nem egy egy-személyes-show. Rob vitte szinte az egész előző lemezt, ami jó volt. De most mindenki részt vesz a számok megírásában. A lemez olyan, mint egy hullámvasút. Összekevertük az előző két lemezünket és telepumpáltuk szteroidokkal."
232 0 0 Zene Izé
Kézi-Chopin - Ha eljön a Csend
A Kézi-Chopint 1983-ban alakította Budapesten Legát Tibor énekes szövegíró. Kezdetben iskolai rendezvényeken léptek fel, majd az akkoriban ismét virágkorát élő klubmozgalom egyik meghatározó zenekarává váltak nyers zenéjük és politikai szövegeik miatt. E kezdeti periódus 1985-ben zárult le, amikor a Kézi-Chopin Kassák Klubbéli koncertjét a rendőrség márciusban betiltotta. Az eseményről - jellemző módon - csupán a los angelesi SPEX magazin emlékezett meg. A második periódus 1986-tól datálható, amikor csatlakozott a zenekarhoz Tóth László gitáros-zeneszerző, s általa ígényesebb zenét kezdett játszani az együttes. A szövegek árnyaltabbá váltak, így a rendőrség sem tudott kifogást találni. Ettől függetlenül a zenekar publikálási lehetőségei nem változtak, bár úgymond "tűrt" kategóriába került, lemezt nem adhattak ki. 1988-ban Legát kilépett a zenekarból. Az újjáalakulásra 1990-ig kellett várni, de a koncepció akkorra teljesen átalakult. Gitárcentrikus zene,ironikus-tragikomikus szövegek jellemezték az akkori műsort, ami 1991-ben kazettán jelent meg az Utolsó Magyar Playboy címmel a Fekete Lyuk Kiadó gondozásában.
316 1 2 Zene Izé
Laci: Sajnos "The page cannot be found", de itt van egy kétkezi Chopin: http://www.youtube.com/watch?v=ZN [...]
Errtu: Mivel ez is mp3, ezért itt a link, ha le akarod tölteni: http://droid242.extra.hu/other/kezi_chopi [...]
James Blunt - Goodbye My Lover
Nem most ismerkedem vele, már korábban hallottam, de most szerettem meg igazán. Zenéjéhez érzelmek kellenek és [ha létezik ilyen és nemcsak belemagyarázom ;)] egy bizonyos muzikális komolyság. Maga az életútja is tetszik, és a kettő eddig kiadott albuma is.
Wikipédia
226 1 2 Zene Izé
boci: Azért nincs harag, mert egyrészt elmondtad a véleményed, és ez tetszik. :) Másrészt meg azér [...]
RokkantTroll: Valahogy mindig megdöbbent az, hogy az emberek milyen zenéket tudnak szeretni és isteni magasság [...]
Nas - Be A Ni***r Too
A botrányhős a botrányos című album címének megváltoztatására, pontosabban elhagyására kényszerült. Nas 2008-as albuma cím nélkül jelenik meg, ugyanis több áruház is bejelentte, hogy ha marad a Ni***r szó a lemezboritón, akkor nem rakják ki a polcokra. Nas azt nyilatkozta, hogy így is jó, ugyanis a több mint fél éve húzodó kiadói és értékesítési viták során mindenki halhatott a címről és mindenki tudni fogja, hogy mi volt az eredeti koncepció. Természetesen a tartalom mitsem változott.
293 0 1 Zene Izé
Bakeyoo:
Európa Kiadó - Mocskos idők (Helló bébi :) )
Aki nem is meri, pótolja! Hatalmas Zene Live @ A38 2004.
411 2 1 Zene Izé
Purple: ez jóóó
Grandmaster Flash & The Furious Five - The Message

Idézet a Wikipédia Hiphop szócikkéből: Ám ahogy az utcán, a diszkókban egyre népszerűbbé vált az új stílus, előbb-utóbb a kiadóknak is lépniük kellett. 1979-ben jelent meg az első rap-lemez, a Sugarhill Gang Rapper's Delight című száma. Az első fecske persze még nem változtatta meg a popzenei világot, de mára a szám abszolút legenda. Csakúgy, mint az 1982-es The Message, a már emlegetett Grandmaster Flash és zenekara, a Furious Five klasszikusa. Ez volt az egyik első olyan kiadott rapszám, ami nem a bulizásról szólt, hanem komoly politikai üzenetet hordozott, a lecsúszottak, a kitaszított feketék nevében.
444 1 0 Zene Izé
Az Ozric Tentacles alapítótagjai 1984 tájékán Angliában a Stonehenge ingyenes fesztiválon találkoztak és azóta nemcsak az angliai, de világszerte a fesztiválok legendás fellépői közé tartoznak. Zenéjük instrumentális, pszichedelikus űr-rock, utánozhatatlanul egyedi hangzással, gazdagon fűszerezve elektronikával, pumpálós basszusfutamokkal, húzós ritmusokkal, savas gitárszólókkal, keleti-távolkeleti ízekkel keverve, pozitív energiát árasztva utaztatja a hallgatót.
Közel 30 kiadott album után, 2008-ban egy új CD/DVD jelent meg Sunrise Celebration címmel a banda 25. évfordulója alkalmából, amin az éveik során több tagváltást megért együttes ismét visszatér az eredeti felálláshoz. (köszi Ivy a szövegért!)

Egy kis ízelítő a zenéjükből:


Egy élő felvételük (Chewier):
393 1 3 Zene Izé
bungle: Bár már volt itt róla szó: http://zene.ize.hu/comments.php?post_id=906 , az a megtiszteltetés [...]
MStipee: Engem kicsit a Liquid Tension Experiment-re emlékeztet (amit ha nem ismersz, ajánlom figyelmedbe ; [...]
halacska: nekem tetszik nagyon! bár eddig nem ismertem őket, de úgy néz ki rákeresek torrenten. :) jó k [...]
Az istenek a fejükre estek és pénzt szórnak? ;)

100 millió rúpiát (1,7 millió Ft) szórt le vasárnap repülőgépről apró címletekben egy indonéz férfi, hogy így reklámozza az általa kiadott könyvet.
3115 0 11 Izé
Ghavin: Világszintű hírt csinált magából ezzel. CNN, BBC, de nagyjából minden csatorna beszámol maj [...]
Majercsik Máté: És ezzel miért népszerüsül a könyve?
tejfogu: azt megértettem volna, ha könyveket dobál 1.7 milkó értékben :D kíváncsi vagyok, hogy akkor [...]
Mind a 11 komment
Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében. 1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon, a Trombitás Frédi és a rettenetes emberek (az Illés zenekar Ezek a fiatalok című albumán más együttesek is játszottak). Az 1969es 10000 lépésé volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow, a Tízezer lépés – Omega Show. Az együttes elsőként jutott ki az Egyesült Királyságba, a magyar együttesek közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük Magyarországon (az 1979-es Gammapolis, 650 ezer példánnyal) és külföldön (az 1977-es Time Robber, 1 millió példánnyal). Az Omega volt az első együttes, melyet az Állami Hangversenyzenekar kísért (az 1973-as Omega 5 című albumon), valamint a magyar együttesek közül az Omegának volt először digitális stúdiója. Elsőként jelent meg CD-je (az 1988-as Platina című válogatásalbum) és DVD-je (a 2000-ben kiadott OmegakonceRT Népstadion 1999). Az Omega tagjai léptek fel elsőként egységes színpadi ruhában és az együttes koncertjein használtak elsőször füstgépet, lézershow-t, valamint a látványelemek kiegészítésére kivetítőt.

Bolgár lány énekli

Scorpions is feldolgozta
362 0 0 Zene Izé
Sikeresnek bizonyult az előző hónapban meghozott X360 árnyisszantás - áll a Microsoft frissen kiadott közleményében.
234 0 0 Tech Izé
Újra támad a halottnak hitt fejlesztő/kiadó cég - Az Interplay vezetősége ma megerősítette, hogy több korábbi nagy címmel kívánnak visszatérni a játékiparba!
461 0 0 Tech Izé
A február végén megrendezett GDC-n a német illetőségű CryTek zárt ajtók mögött mutatta be először futás közben a Crysis X360-as verzióját. Most fény derült az okra is...
708 0 1 Tech Izé
nkmedve: Amig lesz olyan jo mint a pc-s változat addig ez nem baj, de viszont mivel tudjuk mennyire elavult [...]
Ha nincs ötleted karácsonyra, itt a világ legnagyobb kiadott könyve. ;)
Megrendelhető az Amazonon.
1596 0 1 Izé
ibor90: Hmmm...csak 15000 dollár? Lehet hogy veszek egyet :)