REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
 Nvidia videókártya 4GB grafikus memóriával
1980 0 10 Tech Izé
Jozef7: Erre csak annyit hogy ps3-al csak játszani lehet de pcvel meg több mindent Szerintem szarok a ps3- [...]
dani0001414: Hiába erősebb mondjuk a ps3-nál az a gép amibe ez a kártya van. A konzolokban célprocesszor v [...]
rivaul: Egy olyan gép ami ezt ki tudja hajtani akár hogy is írtam hogy nem játékra van asszem keresztbe [...]
Mind a 10 komment
The short term memory checker
5405 3 0 Game Izé
Dell Studio Hybrid - Újabb mini pc
Belevetette magát a Dell is a minigépek világába, név szerint a Studio Hybriddel, amit úgy emlegetnek, mint a cég első lépését egy környezetbarát PC megalkotása felé, amelyet laptop-alkatrészekből állítanak össze a minél kisebb méret és fogyasztás érdekében.

Konkrét számokat említve ez annyit tesz, hogy míg egy torony 300 wattos tápot igényel, addig a Hybrid 65 alatt marad, és 80%-al kisebb még egy mini toronynál is. Állítják továbbá azt is, hogy az új rendszerük "le fogja hagyni a Mac mini-t is", mivel opcionálisan választható lesz hozzá Blu-ray meghajtó (hajrá, HD), HDMI-kimenet, TV-tuner és 8-az-1-ben kártyaleolvasó is.

Már a sokrétű lehetőségekből is látható, hogy a személyre szabhatóság ezúttal különös hangsúlyt kapott, és ez nem csak a belbecsben, de a külcsínben is megnyilvánul, mivel egyrészt számos színben, másrést pedig a láthatólag egyre divatosabb bambusz-borítással is kapható - a gépet pedig tetszés szerint tárolhatjuk fekvő pozícióban éppúgy, ahogy a hozzá tartozó speciális állványon, állítva is.

Technikai téren sincs ok a panaszra, mivel azon túl, hogy $499 még nem is olyan vészes ár érte, a céljának (házimozi-gép) tökéletesen megfelel, (a cég állítása szerint legalábbis) az elsődleges otthoni számítógép szerepét is be tudja tölteni a maga 1,73GHz-es, kétmagos Pentium processzorával, 2GB memóriájával és 160GB-os merevlemezével, valamint Vista oprendszerével. Lesznek azonban csúcskategóriás modellek is, amelyek már 2,6GHz-es Core 2 Duo-val, 4GB RAM-mal és 320GB hellyel büszkélkedhetnek majd, valamint a korábban már említett Blu-ray opción kívül még 802.11n-es WiFi-vel és Bluetooth-al is - plusz, szintén opcionálisan, egy RF-alapú vezeték nélküli billentyűzettel, amennyiben a szoba másik végéből is szeretnénk használni.

Magától a cégtől már kapható, egyéb csatornákon keresztül majd csak ősztől várható.

(Szerző: Gabriel)
631 1 0 Tech Izé
Új, Atom processzoros tábla PC-t készít a Fujitsu A Fujitsu is beszáll az Atom-őrületbe, ugyanis legfrissebb noteszgépe, amely tulajdonképpen egy UMPC (Ultra Mobil PC, azaz kisméretű, könnyen hordozható) és egy tablet PC keveréke, az Intel egyik Atom processzorával van felszerelve. A gyártó újdonsága a Lifebook családban foglal majd helyet, az U2010-es típusjelzéssel ellátott újdonság specifikációi első ránézésre egészen jók.

A fenti képen látható Lifebook U2010-es modell egy 5,6 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelzőt hordoz magában, amely 1024 x 768 pixeles natív felbontással üzemel. A kis készülék mindössze 680 grammos súllyal bír, így rászolgál az UMPC elnevezésre is, de kihajtható és elforgatható kijelzőjének köszönhetően tablet PC-ként is tökéletesen használható. A Fujitsu újdonsága tartalmaz beépített WiFi és Bluetooth adaptereket, ezen kívül GPS vevővel is ellátja majd a gyártó. A különleges konfigurációban 1,6 GHz-es vagy 1,8 GHz-es Intel Atom processzor kap helyet, a rendszer 1 GB DDR2-es memóriával, 80 GB-os merevlemezzel és Windows Vista operációsrendszerrel kerül forgalomba.

A Fujitsu a kis készülék várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem szolgált információval, ám az már tudható, hogy a Lifebook U2010-es modell ára valahol 1300 dollár környékén fog elhelyezkedni.

(Szerző: J.o.k.e.r)
859 0 0 Tech Izé
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
916 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
891 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
8MP-es kamerás mobilt készít a Samsung A tervezett készülék a dolgok jelen állása szerint várhatóan at i8510 név alatt kerül majd piacra, a kamera pedig a már említett pixelszámon kívül rendelkezne még automata fókusszal és xenonvakuval is, valamint 120fps-el rögzítene videókat.

Nem panaszkodhat majd azonban egyéb téren sem, mivel úgy tűnik, kap majd Wi-Fi-t, integrált GPS- és HSDPA-hozzáférést - valamint TV-kimenetet, DivX-támogatást, dedikált 3D grafikai chipet (hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki a 2,8 hüvelykes, 16 millió színű QVGA (240 x 320 felbontású) képernyőjéből), 16GB beépített memóriát (bár várható 8GB-os változat is), az áramellátásról pedig egy 1200mAh akku gondoskodik majd.
807 0 6 Tech Izé
Jozef7: Ja amúgy jó lenne egy ilyen teló csak SE lenne az jobb lenne :D
Jozef7: xD Te mindig tudsz ilyen hülyeségeket mondani xD
CRaPtRaSH: sztemmeg DE! ;*
Mind a 6 komment
Super High Me
Doug Benson stand-up komikus kísérletének beszámolója, amelyben bemutatja, hogyan hat az emberi testre 30 nap kőkemény füvezés (Kaliforniában legális a fű, ha orvosi célra szánják). Míg a 2004-es Super Size Me végére a főszereplőnek minden baja lett a gyorskajáktól, addig egy hónap non-stop betépés után a vizsgálatok elég meglepő eredményeket adtak, több a pozitívum (kivétel ez alól a memória) és Doug elmondása szerint élete legjobb hónapján van túl.

3227 0 68 Film Izé
ANDor: Ja és a film qva nagy :D mindenki nézze meg.
ANDor: Hogy a fű miatt nyúl valaki keményebb droghoz az HÜLYESÉG! az hogy aki kemény drogokat haszná [...]
nemvágoom: mármint azt amire én is gondoltam h ide írom:D
Mind a 68 komment
Super High Me
Doug Benson stand-up komikus kísérletének beszámolója, amelyben bemutatja, hogyan hat az emberi testre 30 nap kőkemény füvezés (Kaliforniában legális a fű, ha orvosi célra szánják). Míg a 2004-es Super Size Me végére a főszereplőnek minden baja lett a gyorskajáktól, addig egy hónap non-stop betépés után a vizsgálatok elég meglepő eredményeket adtak, több a pozitívum (kivétel ez alól a memória) és Doug elmondása szerint élete legjobb hónapján van túl.

3314 7 70 Izé
7sleeper: csak nevet változtatott Szegedi Csanádra
beni9512: ez eltűnt
ANDor: Ja és a film qva nagy :D mindenki nézze meg.
Mind a 70 komment
Faithless -  Insomnia

Insomnia (álmatlanság, elégtelen alvás): többé-kevésbé tartós alvási probléma, amely során az adott személy úgy érzi, hogy az alvása zavart, illetve nem pihentető. Az alvászavar kihat a nappali éberségre és a hangulatra is, ily módon memória- és koncentrálási zavarhoz, fáradtsághoz, depresszióhoz vezethet, rontja a munkahelyi teljesítményt, megnöveli a balesetek valószínűségét. Leggyakrabban az alábbi alváspanaszok fordulnak elő: nehezen alszik el, az éjszaka során gyakran felébred (felületes alvás), és nehezen tud újra elaludni, kora reggel spontán felébred, az alvást követő nap fáradt. Felmérések szerint a felnőttek egynegyed része számol be alkalmankénti insomniáról, 10 százalékuknál pedig az insomnia súlyos, kezelést is igénylő probléma. Az insomniák többsége másodlagos (szekunder, szimptómás, tüneti), azaz valamilyen testi vagy lelki betegség, pszichés állapot, kémiai anyag, életmódbeli vagy környezeti tényező a kiváltó oka. Legtöbbször egyidejűleg többféle faktor is felelőssé tehető az insomnia előidézésében. A primer (elsődleges, önálló) insomniák ritkák, ezek hátterében magyarázó ok nem található.
forrás

Bakeyoo-nak ;)
432 3 1 Zene Izé
Bakeyoo: Peeersze, így hogy tudod, hogy szarul alszom, ráteszel még egy lapáttal! :D Köszönöm! :*
Na ez vajon mi? ;)
11019 5 16 Izé
AVIREX: unatkozott,kreatívkodott.. ettől még nem fogom szétbarmolni a pendrájvomat :)
szrobert: nagyon ötletes,ide nekem egy ilyet... :D
mekszamnojz: ez a dawe 3-as kommentjeben szereplo linkre lett ertve, nem a te posztodra! nyugi :)
Mind a 16 komment
USBee
875 0 1 Tech Izé
anon: Ez olyan dizájnos
Játékos kávéasztal. Kitűnő játék pl. nem túl jó memóriával rendelkezőknek (hova is raktam a ...) ;)

2473 14 8 Izé
bboyillo: a hörcsög még jól el is élne benne :D de egy ilyet szivesen elfogadnék XD
Pirce: Ez teccik. Amúgy helló mindenkinek, csak mert még új vagyok.
Belkar: szerintem annyira nem bonyolult csak ha mondjuk 2-3 napja raktad bele azt amit most keresnél :)
Mind a 8 komment
ASUS Radeon HD 3650 1 GB memóriával
541 0 0 Tech Izé
Miniventilátorok segédkeznek a memória hűtésében
370 0 0 Tech Izé
Tuningos memóriamodulok a PQI-tól
298 0 0 Tech Izé
A fényképezés egy másik formája. :)
5509 2 16 Izé
bungle: 1nessa küldte: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1223790/Autistic-artist-draws-18ft-picture-N [...]
bungle: In May 2005, Stephen produced his longest ever panoramic memory drawing of Tokyo on a 10-meter long [...]
mekszamnojz: Jaaj kisfiam!! Hanyszor mondtam hogy ne nyomd fel az orrdoba a kamerat, es hogy ne lopd el a varazsc [...]
Mind a 16 komment
Okosabb vagy, mint egy 7 éves csimpánz?
24359 10 35 Izé
andorka932: RAJOTTEM,de pumapalja fel az idegeimet a kep+ hang :D
andorka932: NEM ertem mit jekk csinalni xD
Zizé: Próbáltam a módszert de annyira idegesítő feje van annak a tetves majomnak h nem tok koncentrá [...]
Mind a 35 komment
Teszteld milyen gyors a memóriád ;)
3339 4 9 Game Izé
Vigyori: hehe 10/8 :D hülye majom!! :D
Mester: Másodszorra is 10/6 :D
Mester: Olyan gyorsan elveszi, hogy meg sem lehet nézni az összes számot. 10/6
Mind a 9 komment
Ez az elképesztő szerkezet egy vízhűtés memóriák számára.
512 0 0 Tech Izé
Azoknak, akik nem elégszenek meg a szokásossal, hanem valami szépet szeretnének gépükbe tenni.
225 0 1 Tech Izé
bandee1219: Ez a szöveg a gyártó oldaláról van? Mert ha jól tudom, már jó ideje úgy állnak a modulok ( [...]
Megérkezett a bővíthető pendrive.
484 0 0 Tech Izé
Ördögi memóriák. Magas órajel, jó hűtés, elfogadható ár. Mi kellhet még?
539 0 0 Tech Izé
Játssz a pizzákkal jól!
3988 2 3 Game Izé
Lilu__cica: "Kisfiam, ne játssz az étellel!"
Oláh Dóra: ?????? Meg mondja valaki?
Oláh Dóra: És ezt meg hogy kell játszani?
Elképesztő memóriakártya-olvasó mindössze 17 dollárért.
283 0 1 Tech Izé
deyso: nemtom de ilyen tudású dolgokat az informatikai boltoka mellett még a tecsóban is lehet kapni k [...]
Az ideális tollbamondó eszköz, ami az írással  párhuzamosan hangot rögzít és szinkronba hozza a két adatot. Az 1 Gb memóriával szerelt változat 150 dolláros áron fog a boltokba kerülni.
437 0 0 Tech Izé
Panasonic SDHC-kártya 32 GB-os kapacitással.
331 0 0 Tech Izé
Tri band GSM (900/1800/1900), UMTS 2100, HSDPA 3.6 Mbps 3.2″ 262K Color 16:9 Wide Full Touch kijelző
5 mpx kamera, video rögzítéssel (MPEG4, QVGA at 15 fps) 130 MB saját memória
microSD slot
Bluetooth 2.0 (A2DP+AVRCP), USB 2.0 és mindösszesen 102 gramm
515 0 0 Tech Izé
Elsőre ez egy hátizsáknak látszó tárgy, másodikra viszont egy komplett videós felszerelés, ami tartalmaz egy egy fejre rögzíthető kamerát ami MP4, asf formátumban 320x240 25 fpsen rögzíti a képet, egy 2,4 colos színes kijelzőt és a kijelzőbe integrált tároló rendszert ami 512 Mb integrált memóriával és SD/MMC slottal rendelkezik.
460 1 1 Tech Izé
man_oo: Ma már mindenbe kis kijelzőket meg kamerákat pakolnak és persze mp3-at. Ebben már nem sok fant [...]
processor 1.6GHz VIA C7M ULV (also available with 1.5GHz) Operációs rendszer
Windows Vista® Ultimate Windows Vista® Business Windows® XP Tablet PC Edition 2005 Windows® XP Professional Megjelenítés VIA VX700  integrált GPU video RAM: dinamikus méretezés
merevlemey HDD kapacitás : 120GB (60GB, 80GB is kapható) memória 1 Gb DDR2 SDRAM 533 MHz
1284 1 0 Tech Izé
rayD8 mimobot - USB memória Halloweenre.
1701 3 22 Izé
Cromex: Már akinek csak a pénzről szól.
dude: A hullák napja talán nem szánalmas? Mert ez aztán a fantasztikus ünnep...
csokioroszlán: Nem tudom,mit sír a szátok.Akkor ennyierővel a kerácsonyt se ünnepelje az,aki nincs megkereszte [...]
Mind a 22 komment
Karóra, amiben van: 1Gb memória, FM rádió, bluetooth, 1.3 MP kamera + touch-screen. De miért ilyen bűn ronda??
5228 1 40 Izé
three.d: Már nem tudtam elképzelni, hogy mi lehet! Jó ez az óra, de azért na!
Balázs: pippantassz??? XD
JackSlater: erre azt kellett volna felelned hogy: haggyad már slater nem bánt az senkit XDXD nem nézel south [...]
Mind a 40 komment
Ez a grand piano nem túl grandiózus, de elvileg lehet rajta játszani - már ha valakinek jó vékonyak az ujjai hozzá. :) Persze magától is játszik, 100 klasszikus, jazz és pop dal szerepel a memóriájában. 2007 áprilisától kapható (400$).
1520 0 11 Izé
bungle: http://www.youtube.com/watch?v=0XgIZSuZM7c&fmt=18
bungle: http://today.reuters.com/tv/videoChannel.aspx?storyId=c7208f80b3cc03c43213971240 80aba3376e7ed5
szellike: Lehetne nekem is 1 ilyen zongorgäm???? Pedäns darab,biztos jo valamire!
Mind a 11 komment