REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Where The Wild Things Are (Ahol a vadak várnak)

A film egy népszerű mese könyv adaptációja. Ja hogy te még nem hallottál róla? Az azért van mert mert Maurice Sendak 1963-as mesekönyve érthetetlen módon soha nem jelent meg magyarul, pedig a világ számtalan országában klasszikusnak számít, gyermekek milliói nőttek fel rajta. A képeskönyv mindössze 27 oldalas és alig pár sor szöveget tartalmaz.

A főhős egy Max nevű tízéves kisfiú, aki egy este farkasjelmezben rosszalkodik, megkergeti a kutyát egy villával, és ezért az anyukája vacsora nélkül küldi fel a szobájába. Max a képzeletében ellátogat a Vadak földjére, ahol a nagy szőrős lények a királyukká kiáltják ki a kisfiút.

Nekem ez is egy olyan alkotásnak tűnik amitől  a legkeményebb érzelemmentes tagoknak is nedves lesz a szeme.

Imdb
2612 0 0 Film Izé
Az őslakó - The Man from Earth


John Oldman történelemprofesszor váratlanul bejelenti, hogy otthagyja az egyetemet. A meglepett kollégák felkeresik az otthonában, hogy nyomást gyakoroljanak rá, adjon magyarázatot a történtekre. Mindenki megdöbben, amikor kiderül, hogy mi a visszavonulás valódi indoka. Oldman professzor ugyanis azt állítja, hogy valójában halhatatlan, és tíz évnél tovább nem tartózkodhat egy helyen anélkül, hogy kiderüljön a titka. A kollégák persze képtelenségnek tartják az egészet, ám sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudják a hallottakat. A barátságos összejövetel drámai fordulatot vesz.

IMDB | Trailer
748 4 6 Film Izé
Forgi: Tipikus példája az alacsony költségvetéssel készülő filmeknek, MÉGIS szenzációsan jó! Cs [...]
macsek: és hogyan lehet letölteni afilmet
pepeti: Ezt meg fogom nézni, köszi az ajánlást.
Mind a 6 komment
A világ legmisztikusabb helyei I. - Ázsia
254 1 0 Pink Izé
Moon

Egy asztronauta három éves megbízatást teljesít a Holdon, Helium III.-at, a Föld új energiaforrását bányászva. Munkáját magányosan végzi, egyetlen társa egy GERTI névre hallgató intelligens számítógép. Ahogy a szerződése végére kezd érni, egyre ijesztőbb változásokat kezd észlelni magán, fejfájások, hallucinációk kezdik gyötörni – egy pillanatnyi koncentrációzavar majdnem végzetes balesetté fajul. Ahogy a hallucináció és a valóság határvonala egyre közelebb kerül egymáshoz, belebotlik a három évvel ezelőtti saját magába.

Tekintsünk el attól egy picit hogy Sam Rockwell a főszereplő (többszörösen is). Eredeti, izgalmas történet, a Skinsből Kaya Scodelario, Kevin Spacey mint robothang (amiből lehet, hogy mi semmit se fogunk élvezni, ha szinkronizálják a filmet). Ez egy tuti kis űrben játszódó sci-fi.

Imdb
1394 4 3 Film Izé
Jokker: Én meg most fejeztem be :) Hát nem konkrétan az, amit vártam tőle (nem rosszabb, nem jobb, más [...]
1nessa: Ma hajnalba neztem meg. Nekem tetszett.:)
Wicked: Ez jónak ígérkezik. És már van R5 belőle! ;)
Season of the Witch

Miközben a pestis végigsöpör a 14. századi Európán, egy dicső lovagot, Laveyt azzal a feladattal bíznak meg, hogy kihallgatás céljára szállítson el egy lányt, akit azzal gyanúsítanak, hogy boszorkány mivolta következtében terjeszti a járványt. Lavey hisz a lány ártatlanságában, ezért néhány társával egyetemben keresztülküzdi magát egy misztikus, hűtlen földön, hogy eljuttassá őt egy megszentelt helyre, ahol bebizonyítható a lány ártatlansága és ezáltal Európa átka feloldódik. Lavey még nem tudja, milyen sötét erők várnak rájuk…

A filmet Ausztriában és Magyarországon forgatak

IMDB


   
851 2 0 Film Izé
Blindness (Vakság)

Egy villanással kezdődik, amint egy férfi az autójában munkából hazafelé tartva hirtelen megvakul és egy csapásra az egész világ hátborzongató fehér köddé válik számára. Egymás után, mindenki, aki az útjába kerül - a felesége, az orvosa, még a látszólag irgalmas szamaritánus is, aki hazaviszi - kellő időben ugyanerre a felkavaró sorsra jut. A járvány terjedésével megindul a pánik és a paranoia a városban. A "fehér kór” újonnan megvakult áldozatait összeterelik, és vesztegzár alá helyezik egy omladozó, elhagyott elmegyógyintézetben, ahol a mindennapi élet minden látszata kezd összedőlni.

A vesztegzár alatt lévő kórházban azonban szemtanú rejtőzik: egy nő, akit nem fertőzött meg a kór, ám vakságot színlel, hogy szeretett férje mellett maradhasson. Egyre nagyobb bátorsággal és élni akarással felvértezve, egy rögtönzött héttagú család élén, iszonyaton és szereteten, gonoszságon és szépségen, háborún és csodán átvezető útra indul, megszökik a kórházból, hogy visszamenjen a feldúlt városba, ahol e kis közösség lehet az utolsó remény.
Útjuk egyszerre mutat rá a társadalom veszedelmes gyengeségére és az emberiség üdítő lelkierejére.

Mozipremier: 2009. június 11.

Imdb
1285 1 6 Film Izé
bungle: Erunder, az első IMDb link a jó, a másik vmi 2007-es rövidfilmhez való (írja is: 32 perces). L [...]
Erunder: Gyanítom, hogy te is olyan vagy aki kattintani már túl lusta, vagy a kíváncsiság veszett ki be [...]
kkovi8: Sziasztok! Megnéztem az IMDB-s linkeket, valamit nagyon összecseréltek ottan... Ezt tudnám ajá [...]
Mind a 6 komment
Beyond a Reasonable Doubt

Michael Douglas és Jesse Metcalfe (Született Feleségek) együtt egy thrillerben. Jónak ígérkezik. A szinapszist sajnos nem bírtam pontosan lefordítani de ha jól értelmeztem akkor Douglas egy ügyvéd akinek perdöntő bizonyítékai vannak, de elkezd utána nyomozni a kezdő riporter Metcalfe, és közben megváltoztatja a bizonyítékokat.

Imdb
711 0 5 Film Izé
neomatsek: imdb-n ki volt írva,h ez egy remake,tehát elolvastam az eredeti film történetét,mert azon nem v [...]
Erunder: Mert én a hivatalos oldalon lévő szinapszist próbáltam meg lefordítani/atni, de nem sikerült [...]
neomatsek: imdb-n,miért?
Mind a 5 komment
Blood: The Last Vampire

A kultikusnak számító mangát már 2000-ben feldolgozták, ám most élő szereplőssé varázsolták a történetet. Ami a következő: egy félig ember félig vámpír lány, egy kormányügynökségnek dolgozva naphosszat démonokat gyilkolászik.

Imdb | cenzúrázatlan előzetes | az eredeti Japán előzetes
1286 1 6 Film Izé
Erunder: Ezt is megnézte. Aki szereti a mangákat, annak tudom ajánlani. Akik nem azok inkább hanyagolják [...]
Madarinfluenza: Kösz. Igazábol nem annyira érdekel de csak köszönni tudfm fáradozásod, hogy felvilágosított [...]
Erunder: Nem véletlen a hasonlóság. :) http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_the_Last_Vampire Azért kiemeln [...]
Mind a 6 komment
Push

Nick Gant édesapját genetikailag módosították hogy tökéletes bérgyikossá váljon a kormány számára. Amikor brutálisan meggyilkolják, fia bosszút esküszik az ügynökség ellen, akinek dolgozott. Hong Kong alvilágában rejtőzve csatlakozik egy csapat pszionikus képességekkel bíró tolvajhoz - köztük a 13 éves Cassie, aki képes a jövőbe látni -, és egyesített erővel indulnak bosszút állni...

Imdb | Előzetes egy másik előzetes

telekinetikus harc és a folytatása
960 0 8 Film Izé
snake6: nem akartalak megsérteni píííszs
ssscsaba: csak nekem tűnik úgy mitha ez egy az egyben a Heroes lenne??
Erunder: Nem csak neked szólt hanem snake6-nak is. És nem, ahhoz nálam több kell, hogy megbántódjak. :D [...]
Mind a 8 komment
Harpers Island

A Harper's Island egy újonnan indult sorozat az amerikai CBS csatornán. A története hasonlít Agatha Christie, a Tíz kicsi néger c. könyvéhez. Sokak számára a Lost-hoz is hasonlítható,ugyanis a történet középpontjában egy sziget áll, melyet nem lehet (?) ill. nehéz elhagyni. Azonban ez kevésbé misztikus,sokkal inkább horrorisztikus, drámai sorozat. Én személy szerint eddig az első részt láttam csak, nagy Lost-fan révén maga a sziget, illetve a promo videó megnézése után vitt rá a lélek. Egy rész után konklúziót nehéz levonni magából a történetből, mindenesetre annyi biztos, hogy folytatni fogom. Hamarosan nálunk, a tv2-n is látható lesz a sorozat, aki eme bevezető, illetve a videók alapján mutat egy kis érdeklődést a sorozat iránt, az szerintem ne hagyja ki.

Promóció | Előzetes | Imdb
371 0 0 Film Izé
Death Note (Desu Noto)

A nagy sikert aratott manga anime feldolgozása szintén sokak tetszését nyerte el. A mai napig rengeteg rajongója akad a sorozatnak, melyet a legjobb és a legközkedveltebb animék között tartanak számon.
Előzetes
425 2 1 Film Izé
kasy: Egy kis pluszként itt van az én értékelésem a sorozatról: http://kasyfilm.buzz.hu/archives/200 [...]
Death Note - L: Change the World

IMDb
A harmadik Death Note film egy különálló történet, mely sem a mangában sem az animében nem szerepel. L-nek egy bioterrorizmussal foglalkozó csoporttal kell leszámolnia, élete utolsó 23 napját mutatja be a film.
634 1 4 Film Izé
mathe993: honnan tudnám letölteni a filmeket magyarul?
eerix: Láttam mind a 3 Death Note filmet, és nagyon tetszettek. L karakterét pedig kifejezetten jól má [...]
kasy: Igazából kifejezetten feleslegesnek tartom, nekem nem tetszett személy szerint. Viszont tévedsz, [...]
Mind a 4 komment
Death Note 1-2 ( Death Note, The last name)
Írva gyilkolni, olyan kiváltság, amely nem adatik meg minden földi halandónak, ha csak nem éles kritikai érzékkel megáldott publicista az illető, vagy nincs a kezében egy halállista. A „halállista” fogalom alatt, ne egy extrákkal ellátott, emberbőrbe csomagolt, állatszemekkel ékesített, már a puszta megjelenésével hálálsikolyra ösztönző kódex-szerű misztériumra gondoljunk. Az a bizonyos lista, ami alaposan felkavarja a történetbéli Japán hétköznapjait, küllemét tekintve ugyanis nem nagyobb és nem különlegesebb egy a gyári paramétereiből adódóan, iskolai használatra szánt füzetnél. Az  A4-es, fekete borítós, külsőleg semmi extra, laptömb  története azonban, annál érdekesebb.
569 2 3 Film Izé
kasy: Most már megvan az összes film és az anime is, lehet kommentelni bármelyiket. Egyébként az An [...]
szomoja: teljes mértékben egyetértek!
spider86: az anime jobb volt (egészen az utolsó részig mert azzal elqúrták az egészet:) amúgy a film is [...]
S.Darko (Donnie Darko 2)

461 0 6 Film Izé
Schwed: A Donnie Darko az egyik legnyagyobb film ami valaha készült...nagyon ott van! Szerintem fölösleg [...]
|-=O=-|: Pedig a Donnie Darko alapfilm és a zenéje is nagyon jó! http://www.youtube.com/watch?v=5MyMOi4LEr [...]
Decoy28: Valószínűleg meg sem fogja közelíteni az eredeti hangulatát vagy akár az egész filmet, de ha [...]
Mind a 6 komment
A room 401 c. műsor Ashton Kutcher újabb átverős műsora, csak ez egy picit betegebb és misztikusabb.

A műsort azután a kórházi szobaszám után nevezték el, ahol Harry Houdini meghalt.

Kommentekbe jöhetnének a kedvenc részek.
5359 6 19 Izé
Erunder: Sztem elmondják nekik csak az már nincs felvéve mert abba már nincs semmi extra ahogy az emberek [...]
konserv: ez jó ez a "show" szoktam nézni. csak nemértem, itt el se árulják az embereknek h át lettek ve [...]
Taylor: Egyébként ha megnézitek a videó bal alsó sarkában található egy cím a 401wtf.com. Ez egy ra [...]
Mind a 19 komment
Misztikus tűz. Csak dobd a port a tűzbe, és az mindenféle színben lángol. Még jó, hogy lehet kapni...
5757 3 7 Izé
Tóth József: Én is szoktam relaxálni, de az általában fekete-fehér. (azt mondják, az álmok nem szinesek.) [...]
doktorcukor: Pontosítanék.. A kationoknak nincsenek "lazán kötött delokalizált elektronjaik"!! A fémsók a [...]
Jocyka: fémionokat te a mindennapokban általában a sóik formájában találsz...pl: Nárium: nátrium-kl [...]
Mind a 7 komment
A lila az új fekete! Alapszínek őszre: lila - misztikus, őszinte és vadító
541 0 5 Pink Izé
Errtu: azon már túl vagyunk :p
Derill: meg misztikus...majd jól meg woodooz...figyeld csak meg :D
Purple: :*
Mind a 5 komment
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi könyvet, ha kedvelitek az izgalmakban és fordulatokban gazdag történetet, ami átmenet egy Agatha Christie hagyományait idéző detektívregény és egy misztikus thriller között.
Online rendelhető, futár kiviszi, nincs más dolgotok mint kifeküdni valami nyugis nyári helyre, fa alá az árnyékba, és végigolvasni.

Akik helyesen válaszolnak a következő 3 kérdésre, azok között 5 dedikált könyvet sorsolunk ki! A válaszokat az oldalon lehet összeszedni.

- Ki vette fel a telefont a Golden Arch Auctioning Company-nél?
- Mit találtak a homokban?
- Ki inspirálta a szerzőt gyermekkorában, aki jelen regényben is feltűnik?

Megfejtéseket vasárnap éjfélig várjuk a jatek@ize.hu címre!
1586 3 13 Izé
kamubekLaca: Hát ebben nincs teljesen igazad. Az az igazság, hogy nem tettem azt hozzá, hogy láttam azt a kö [...]
rezlavor: mea culpa, mea maxima culpa. Beerkeztek a valaszok, kisorsoltuk a nyerteseket, kiertesitettuk oket, [...]
mekszamnojz: mert mindet felvasarolta a habostorta :DD
Mind a 13 komment
Korpiklaani - Tuli Kokko - nem éppen mulatós, inkább misztikus-borzongós
364 2 0 Zene Izé
Az a csodálatos, misztikus 6174-es szám.
5435 0 11 Izé
Balázs: 0468 szám nem létezik szal itt megbukik
matchpoint: nekem most se magas baszod:D csak értelme nincs............
QoQ: Azért kell, hogy tanulj, tinó. Egyszer talán nem lesz magas neked...
Mind a 11 komment