REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
A Mandela hatás

Annak a jelenségnek a neve, amikor emberek egész csoportja hamis emlékekkel él. Mint például, hogy C3PO teljesen aranyból van, pedig a jobb lába ezüst.

Az elmélet része, hogy párhuzamos univerzumokban élünk, sőt folyamatosan egyikből a másikba ugrálunk.
2619 0 0 Izé
Szentté avatták Teréz anyát 

De vajon tényleg olyan nagy „szent” volt vagy a XX. századi történelem egyik legnagyobb svindlije?

A következőket olvastam róla ma egy ismerősöm üzenőfalán: 
„Nagyjából az ellenkező igaz ahhoz képest, ami a közvéleményben él róla. Megszámolatlanul folytak be a dollármilliók szervezetéhez, a Szeretet misszionáriusaihoz, és aztán a pénz nagy része nyomtalanul el is tűnt, nagyjából 10 százalékát fordították csak jótékonysági célokra, szűkmarkúan bántak a pénzzel, ha a szegényeken kellett segíteni. Sok beszámolót lehet találni arról, hogy az indiai természeti és ipari katasztrófák áldozatainak anyagilag nem segítettek semmit, csak imát és ócska Szűz Mária medálokat osztogattak. Nem csak kétes csatornákon keresztül tűnt el a rengeteg pénz, a bevételi források között is volt erőteljesen megkérdőjelezhető. Teréz kimondottan jó barátságban volt például Papa Doc-kal, a véreskezű diktátorral. Kapott Teréz milliókat egy hírhedt csalótól is, és hiába írt egy ügyész levelet, kérve, hogy juttassák vissza a kisemberek megtakarításainak kifosztásából származó adományt, még csak válaszra sem méltatta. Sokan hiszik azt, hogy Teréz anya kórházakat tartott fent a legszegényebbeknek, de a valóság ennél sokkal durvább. Ezekre az intézményekre sokkal jobb kifejezés a halálgyár, amikhez képest a leglepukkantabb magyar állami kórházak is svájci luxusklinikának számítanak. Zsúfoltságban, elképesztő higiéniai körülmények között, a legalapvetőbb, minimális orvosi segítségnyújtástól is megfosztva, legfeljebb egy-egy aszpirint kapva tengették az életüket az ott szenvedő betegek. Nagyon sok odalátogató orvos és önkéntes fejezte ki a felháborodását az embertelen állapotok miatt. A Nirmal Hriday nevezetű otthon volt Teréz legkedvesebb intézete, mivel ezt alapította először. Közel 50 év alatt bő nyolcvanezer embert fogadtak itt, és ebből harmincötezer nem is hagyta el élve a házat. Nem csak azért, mert fertőtlenítés nélkül használták fel újra és újra a tűket a betegek között, amíg teljesen el nem kopott a hegyük. Nem csak azért, mert lejárt szavatosságú gyógyszereket használtak. Nem csak azért, mert érzéstelenítés nélkül amputáltak. Nem csak azért, mert a rák végső állapotának iszonyu fájdalmait átélő emberek problémáját úgy oldották meg, hogy odakötözték az ágyaikhoz. És nem csak azért, mert a képzetlen misszionáriusok által kezelt betegek között volt olyan, aki csak azért halt meg, mert rosszul etették, és egyszerűen megfulladt. Hanem azért, mert nem a gyógyítás volt a lényeg, hanem az, hogy az emberek szenvedjenek. Na és persze hogy a más vallásúakat életük utolsó órájában akaratuk ellenére megkereszteljék.

Ez a legszomorúbb és legfelháborítóbb az egészben, hogy Teréz milliárdjaiból bőven futotta volna akár indiai mértékkel ultramodern kórházakra is, de legalábbis sok, viszonylag jól felkészült otthonra. Ő mégis inkább százszámra hozta létre ezeket a szenvedésgyárakat. És miért? Emberi ésszel szinte felfoghatatlan, de ez a végletekig fanatikus, még ortodox katolikus körökben is ultra-dogmatikusnak számító, minden evilági szenvedésre érzéketlen, totális valláskárosult elmebeteg nő ebben lelte örömét. Megkérdezték persze őt az intézeteire jellemző embertelen állapotokról, és a válasza mindig ugyanaz volt. A szenvedés áldás és gyönyörű, és minél több a szenvedés, annál jobb az egész világnak. Ugyanis így mindenki, aki elveszti minden evilági reményét, átérezheti Jézus szenvedését a Golgotán. Ez a nő azért okozott évtizedeken keresztül elképesztő mennyiségű szenvedést emberek tízezreinek, hogy azok úgymond lelkileg megtisztulhassanak a képzelt megváltója szenvedését minél mélyebben átélve. Ezt nem én találom ki, könnyű keresni olyan interjúkat tőle, ahol nyíltan beszél a szenvedésmániájáról. Persze amikor neki volt szüksége kórházi ellátásra, akkor nem feküdt be a szerencsétlen haldoklók közé valamelyik saját, kalkuttai halálgyárába, inkább magánrepülőgépen utazott kaliforniai luxusklinikákba. 

Teréz a valaha élt egyik legkegyetlenebb és legperverzebb rohadék volt, egyszerűen nincsenek szavak rá, amit ez a szipirtyó művelt. Jellemző módon még a Nobel-díja elfogadásakor is arról papolt, hogy a legnagyobb veszély, ami a világbékét fenyegeti, az nem a világméretű fegyverkezés, nem az éhínségek, nem a terrorizmus, nem a túlnépesedés, nem a természeti katasztrófák, hanem az abortusz és a fogamzásgátlás. Még akkor is, ha háborúkban ezerszámra megerőszakolt nőkről volt szó, mert természetesen ilyen esetben is kampányolt ellene.”
1518 0 23 Izé
cila: Gyakori, hogy másoknak kell teregetni a szennyest. S ha úgy adódik, a tulaj esetleg letagadja. "E [...]
cila: Valamit nem értek. A Vatikánnak van a világon, talán a legjobb információs hálózata. Ha egy [...]
brandboy: Az élet himnusza Az élet egyetlen - ezért vedd komolyan! Az élet szép - csodáld meg! Az élet [...]
Mind a 23 komment
Részegen sok hülye döntésünk jó ötletnek tűnhet

Mint például külföldön leugrani egy hídról az alatta hömpölygő folyóba.
2513 0 1 Izé
lilaflexninja: Na nem elég a migránsválság, még ezek a szakadár angolok is itt hülyülnek?
Wonder Woman

A DC jól láthatóan szeretne felzárkózni a Marvel sikereihez, a mellékelt példa pedig azt mutatja, hogy ezt elég jól kezdik.
206 0 0 Film Izé
Egy szerencsés család az airbnb nyereményjátékán nyert egy ingyen hetet, amit ebben az úszó házban tölthet el

Plusz poén a házirend, ami szerint például a házban tilosak a bohóchal viccek.
2252 0 2 Izé
thisisreal: Ahogy elmesélsz egyet bármilyen nyelven, rögtön megjelennek a búvár kommandósok és kiraknak! [...]
.::JunKieEQ::.: Ez kib@szás.... rengeteg jó bohóchalas viccet tudok...
Egy 200 milliós blockbuster film pénzlistája

Azaz stáblistán bemutatva, hogyan tevődik össze a 200 milió dolláros költségvetés az olyan filmeknél, mint például a Bosszúállók.
255 2 0 Film Izé
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

A magyarul Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei címen megjelent regény adaptációja, amit Tim Burton rendez.

Sokak szerint már ezen az előzetesen is lehet látni, hogy Hollywood mennyire elszúrta, mert olyan lényegi részeket is megváltoztattak benne, mint például a lány képessége, illetve, hogy már az elején kiderül, Jacob is különleges.
264 0 0 Film Izé
Bájos kacaj rovatunk legújabb példánya
1262 0 0 Izé
A Pornhub kiadott egy rakat grafikont a népszerű sorozattal, a Trónok harcával kapcsolatban

Mint például, hogy mennyivel esett a nézettségük a premier alatt, illetve, hogy közvetlen utána mennyivel emelkedett meg a Trónok harcával kapcsolatos keresések száma, illetve, hogy mikre keresnek rá legszívesebben az emberek. Mondjuk a karaktereknél az utolsó előtti picit meglepő.
556 0 0 Film Izé
FPS Vasember

Egy rajongó által készített kisfilm, mégis igazán profi.

Az apróságokra is figyeljetek, mert sok jó poén van benne, mint például a végén a srác érzelmi reakciója kiírva.
272 0 0 Film Izé
Nem tűnt el a Radiohead, csak valami nagyon durva promóba kezdtek

Reggel még úgy tűnt, hogy az egész internetről törölte magát a zenekar, majd elkezdtek fura kis videókat feltöltögetni a közösségi oldalaikra és a sajátjukra, ahogyan azt a posztban is láthatjátok. Az Instagram oldalukon például egy kismadár csicsereg.
923 0 1 Zene Izé
Erunder: Már a teljes szám is hallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=yI2oS2hoL0k&feature=youtu.be
Hány éves kortól legális a szex a világ különböző országaiban? 

Jemenben például már 9 éves kortól lehet törvényesen szeretkezni, míg Tunéziában ugyanehhez már 20 évesnek kell lennünk.
4212 0 7 Izé
bungle: Két 18 évesre bármikor! ;)
Dmckayals: Annak, akinek van négy 9 éves lánya! :D
bungle: Kinek kell egy 36 éves öregasszony? ;D
Mind a 7 komment
HotelsCombined - egy mobil alkalmazás, amely egyetlen helyen összegyűjti a legfontosabb szálláskereső oldalak, mint például a Booking.com, az Expedia, az Agoda, és még sok más szálláskereső weboldal ajánlatait.
237 0 0 Tech Izé
Kormos Anett: Mit kerestek ti a címlapokon?

Állatira tele van már a hócipőm azokkal, akiknek a születését onnan datáljuk, amikor hozzámentek valakihez, aki gazdag. Hadd érezzek némi indulatot azokkal a seggüket vakargató teremtésekkel szemben, akik meg vannak győződve arról, hogy ők cégvezetők, műsorvezetők, mi több: női példaképek.
3693 1 22 Izé
Tomi Demo: Ebben teljesen egyetértünk. Itt a lényeg abban áll, hogy remek dolog az, ha látod, hogy ezek cs [...]
Gábor-79: Besántikál egy nagydarab ember az orvoshoz. -Doki fáj a lábam. -Hát igen, a túlsúly! Kicsit d [...]
lilaflexninja: Nem úgy gondoltam, hogy ne lehetne a túlzott elvárások ellen ágálni, persze az jó, hanem, hog [...]
Mind a 22 komment
Nagy kamu a test elsavasodása 

Jókora vagyont halmozott fel az orvosi diploma nélküli áldoktor, Robert O. Young az úgynevezett „pH-csoda” teóriájával. Young alapvetése azonban - amely szerint a test elsavasodása teszi képessé a patogén kórokozókat a szervezetben való megtelepedésre - minden tudományos alapot nélkülöző humbug. Könyveivel és a zöld lúgosító porocskáival jókora vagyont halmozott fel. Volt már néhány bírósági ügye, de eddig megúszta a komoly következményeket. Pedig súlyos vádakkal illették, például egy rákos nőt lebeszélt a kemoterápiáról, helyette lúgosítást ajánlott. Az illető emiatt persze meghalt.
1808 1 15 Izé
bungle: Lúgosításról fél percben: http://i.imgur.com/z8XqHzK.jpg Bővebben egy régebbi cikkük: http: [...]
közlegény: egy üveg száraz veresbor után nemtom mennyire számítok savasnak, llehet erre az esetre más sza [...]
norbertvincze: ismered a holotróp légzést? :D stanislav grof állt elő vele, miután tiltottá tették az LSD k [...]
Mind a 15 komment
Már a WC is intelligens (ha már a használója nem az?) - ezt például elég évente egyszer takarítani 

Ha valaki azt gondolná, hogy az intelligens WC csupán koncepció marad, az jó eséllyel téved. A Neorestnek a korábbi változata hiába került 9800 dollárba (kb. 2,9 millió forint), több mint 40 millió darabot adtak el belőle.
1511 0 2 Izé
bungle: Múlt héten olvastam: Egy kétórás látogatás idejére 40 ezer dolláros, azaz több mint 11 mil [...]
Ditpet: Szárazság, éhínség, szegénység, betegségek, diktatúrák, háborúk. Annyi megoldatlan probl [...]
A 20 éves norvég Nano azt állítja, 16 éves kora óta tudja, hogy rossz testbe született, mivel ő igazából egy macska. Szerinte ennek egyértelmű bizonyítékai vannak, mint például a tény, hogy nem szereti a vizet, tud nyávogni, és különlegesen éles a szaglása és a hallása. 

Szerintem diétás macskaeledel segítene rajta...
1514 0 15 Izé
Wicked: Egy másik, kicsit esztétikusabb cicalány: http://topclub.hu/album/22984-Charlene ;)
bungle: Cicafiú, lehetnének barátok: www.funpic.hu/hu/kategoriak/trikok-gatyak-bugyik/54882_kep?mode=late [...]
Zellergumó: Ha már eléggé elmacskásodott,vessétek a kutyák elé!
Mind a 15 komment
A méhek születésének első 21 napja 60 másodpercbe sűrítve

A méhek porozzák be Földünk élelmiszer termésének harmadát, de napjainkban nagy veszélyt jelent rájuk a Varroa atka, ami megtizedeli a számukat. Bár a tudósok már tenyésztik az atka-rezisztens méheket, ezekből hiányoznak kulcsfontosságú tulajdonságok, így például mézet sem tudnak “készíteni”.

Ehhez a projekthez készítette Anand Varna az alábbi hipnotizáló felvételt, amiből a szakértők is sokat tanulhatnak.
2652 2 4 Izé
kukulkan: Forrás? Igazából azért is kérdeztem rá, mert nekem inkább elírásnak tűnik. Maximum arról [...]
zedgilette: Úgy, hogy a tudosok által gén modositott atka rezisztens méhekből, ki maradt a "pogram" amely f [...]
Nusihusi: Nagyon cukik az újszülött méhek:)
Mind a 4 komment
Aki nincs fent a Facebookon 

Van ilyen ember, és ez most nem poén, nem kamu. Nem lájkvadászat. Milyen lehet az élete? Van neki valódi élete a Facebookon kívül? Mi lehet ott? Sivárság. Mit tesz a fotóival? Mit? Megnézi. És? Megmutatja egy embernek? Kettőnek? Kinek? Nincs jelen az igazi valóságban, nincs szerepe, nem jut levegőhöz. Kénytelen elfoglalni magát valamivel. Na, de mivel? Kimegy a természetbe. És? Egyedül nézelődik ott úgy, hogy egy fotót nem posztol sehová? Akkor ott sem járt. Ki hiszi el neki? Ő maga sem hiszi el az életét. Nem tudja visszakövetni, mi volt vele például egy éve. Főz magának valami kaját. Nagy dolog, mondhatom. Kimeri a tányérba, le nem fotózná, mert minek, és komótosan megeszi az egészet. Volt, nincs, de leginkább sosem volt, mert hol a dokumentáció?
3060 0 14 Izé
bungle: FACEBOOK FRIENDS ARE FAKE FRIENDS, STUDY FINDS http://europe.newsweek.com/facebook-friends-are-fake- [...]
Ravennë: Na én meg hirtelen azt hittem, úgy másoltam be ide kommentbe, hogy már kint volt posztnak... Pö [...]
bungle: Lekésted. ;)
Mind a 14 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a tripofóbia: emberek ezrei állítják, hogy rettegnek az olyan tárgyaktól, melyen apró lyukak találhatóak, mint például a méhkaptárok, hangyabolyok vagy akár a frissen hullott hó, melyet vízcseppek által mart lyukak tarkítanak. 

Van egy nagyon fura fóbiám. Trypophobia-azaz félelem/undorérzet a kis lyukaktól. Hogy a csudába küzdjem le?

Korábbi post fura fóbiákról 

A kedves kis kép ebből a videóból való
3771 0 56 Izé
Traveller_x: Ja, és a link: https://www.youtube.com/watch?v=18AafCORw_Y
Traveller_x: A "világ legmegnyugtatóbb videója" királyul kezdődik! Sajnos nem találtam meg külön videóba [...]
Nas: Ezaz. Fóbia fight! :D
Mind a 56 komment
Meghekkelték a fideszes milliárdos újságját

Itt az MKKP által tízezer példányban kiadott újság

Feljelenti a Magyar Hírlap a Magyar Hírlapot
1565 1 58 Izé
Ravennë: Valósággá válnak az álhírek. ;) http://i.imgur.com/EWxqQGN.jpg
bungle: http://index.hu/napirajz/2015/11/04/dolgom_van/
bungle: 50 ezer? Ne hülyéskedj, az már luxus! www.youtube.com/watch?v=Oyx0rouaDZU
Mind a 58 komment
A hobbiból milliárdossá válás egy újabb példája 

A 23 éves CaptainSparklez Maron azzal keresi a pénzt, hogy egész álló nap a Minecraft nevű játékkal játszik, videókat vesz fel, és felteszi azokat a YouTube-ra. Most vett magának egy 1,2 milliárd forintos lepukkant hollywoodi kecót... ;) 

10 éve még röhögtem ezen a Gary Larson képen. Most már nem röhögök.
2833 0 25 Izé
vadonka: Pedig hidd el boldogabb lennék tőle...De, hogy sokkal kevésbé stresszes az tuti.
Nas: "de azért egy egy külföldi út nem annyira luxus, mint ahogy egy játékkonzol sem" Ez viszonyí [...]
tjunior: Pénzből lehet sok, de elég sosem.
Mind a 25 komment
Átengedi vagy nem engedi át? 

Egy vélemény: „...ha a túloldalon éppen lelép valaki a járdáról, nekem nem kötelező megállnom akkor, ha nem akadályozom vagy zavarom, azaz nem kell lassítania, kitérnie. Tehát a videós példák kb. fele indokolatlan (nem csak életszerűtlen lenne ilyen esetekben megállni, de még jogszabályilag sem kötelező).”

Szerintetek?
3548 0 53 Izé
glosshide: Most jutottam el oda, hogy végignézzem a videót. Amikor két éve vezetni tanultam, az oktatóm a [...]
mue: valóban ez elég átlagos budapesten. sokat közlekedek autóval is és gyalogosan is. a kialakult [...]
ivivan: "Nem védem az autóst" Ne is védd. A cserbenhagyás nem védhető. Emberek vagyunk, hibázunk. Ez [...]
Mind a 53 komment
Te megérdemled a boldogságot? Az önkorlátozó hiedelmek szerint nem biztos

„Hát persze, hogy megérdemlem!” – vághatod rá némileg sértődötten. Pedig ha boldog lennél, eleve nem sértődnél meg. Nekem például volt egy csomó abszolút igazságként elfogadott előfeltételezésem a világról, ami alapjában véve megakadályozta, hogy az legyek, viszont egyre sértődékenyebbé tett.
490 0 0 Pink Izé
„Nem értem a magyar sportújságírás etikáját, de még-inkább nem a szerkesztő „címjóváhagyó” beleegyezését, hogy egy cikk Cseh László világbajnoki győzelme után így, ilyen címmel megjelenhetett?
Bocsánat, de ki nem sz@rja le az amerikai bajnokságot, amin a krém ott sincs, így pszichikai nyomás a nulla felé konvergál, míg Cseh Lacinál egy országot képviselve, nagy lelki nyomással terhelve nyeri meg a világbajnoki címet, s veri meg az egész - közöttük amerikai - mezőnyt!
Miért kell ezt a mindenképp' például szolgáló fiatalembert az örömétől megfosztani ezzel a hatásvadász, harsogó és Lacira nézve lekicsinylő címmel cikket lehozni!??”
2770 0 5 Izé
akarkiisvagyok: tegyük most félre, hogy doppingol, meg ezt szed azt szed. eltiltották (ha a hírek igazak) saját [...]
közlegény: az origót magyarok olvassák, hatásvadász szalagcím, ami még csak nincs is idézőjelben, Flepn [...]
niof: Igazából ez a cikk akkor lenne sértő, ha a cikk Cseh Laciról szólna, és mégis az amerikait p [...]
Mind a 5 komment
Ha Szlovákiába jössz, bulizz szlovákul! 

Feljelentették a gombaszögi tábor szervezőit, amiért csak magyarul reklámozták a szlovákiai zenei fesztivált. Idén már a magyarországi együttesek is szlovák néven futnak. Ismeri például a népszerű Malá Hviezda bandát?
1855 1 4 Izé
hawkeye: Nemzeti identitás helyett nemzeti fanatizmus. Ha tudnátok, miket tanítanak a gyerekeknek pl. a [...]
Cintu: Ha itt kitennének egy szlovák nyelvű plakátot, valószínűleg a kutyát nem érdekelné. Az leh [...]
kissfreezer: Annyir emlékeztetnek ezek a szürreális feljelentések, azokra a paradigmákra, amit a román embe [...]
Mind a 4 komment
A jegyek csak akadályozzák a tanulást 

A norvégiai Ringstabekk iskola negyven éve elbúcsúzott a tantárgyaktól, legalábbis a tanév nagyobb részében. Björn Bolstaddal, az úttörő iskola igazgatójával a történetek köré szervezett oktatásról, a káosz kezeléséről és a digitális eszközök nem kívánt mellékhatásairól beszélgettünk.
1526 1 7 Izé
norbertvincze: "Akkor inkább olyan országoktól kellene tanulnunk, akik gyorsan fejlődnek a versenyképes oktat [...]
vbk: Vincze, nem (csak) konkréten ezt az iskolát kritizálom (mert nincs hatékon egyéni teljesítmén [...]
norbertvincze: esetleg nem botlott bele a szemed a cikk olvasása alatt abba a két szóba, hogy Ringstabekk iskola [...]
Mind a 7 komment
A tömeges dacszoptatás többet árt, mint használ

Társadalmunk valamiért úgy működik, hogy a hülyeségre még nagyobb hülyeséggel dívik felelni. Mintha attól helyrebillenne az egyensúly, és győzne a rossz fölött a jó. Én meg csak lesek – például az ilyen mekis-szoptatós történetek hallatán –, hogy mégis melyik bolygón vagyok.
998 0 0 Pink Izé
A szcientológusok új drogellenes videókkal jelentkeztek, ám az eszmeiség a régi: a fiatalság elrettentése szélsőséges történetekkel, valótlan állításokkal fűszerezve. Vajon működik a módszer? 

És akkor nézzük az objektív tényeket!
1403 0 27 Izé
justil: Ha az elmúlt 365 napban egynél több kávét, sört vagy cigit fogyasztottál, van egy rossz híre [...]
csaty: Hát az tutti ,hogy a körhintát nem élvezték egyáltalán ...Én soha nem keverem a marit dohán [...]
lilaflexninja: Mennyi droid jár ide!
Mind a 27 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban: a pocoknyúl (Ili pika). A kínai hegyekben élő ili pocoknyulat csupán 1983-ban fedezték fel, de azóta a populáció hetven százaléka kihalt, ma már kevesebb mint ezer példány él belőle. 

Még pár fotó
2449 2 9 Izé
Szancso: Annyi húst, nem lehet csak úgy leszopogatni. Sokáig kellett előtte grillezni őket. :)
bungle: Eljutott az indexhez is: http://index.hu/tudomany/2015/03/27/a_vilag_legcukibb_nyulfeleje_kinaban_el [...]
kotta: A képeknél nem értem, hogy az a Kispest-színű ruhás,napszemüveges-sapis, kütyükkel meg boto [...]
Mind a 9 komment
Carbon3D - szupergyors 3D-nyomtató, amit a Terminator 2 ihletett 

Míg a hagyományos 3D-nyomtatók vékony rétegekből állítják elő a tárgyakat (ez lehet például műanyagból vagy összeragasztott porból), addig a Carbon3D CLIP nevű technológia fotopolimerizációs, vagyis fényre keményedő gyantát használ a tárgyak előállításához, így egy hagyományos 3D-nyomtatónál akár százszor gyorsabban dolgozik.
5077 2 2 Izé
izébigyó: http://index.hu/tech/2015/03/18/es_most_nezzuk_meg_az_eddigi_legmenobb_3d_nyomtatot/
PabY: akkor a lego ára lehetne akár fele ennyi is
Lányok, itt a követendő példa: szüljetek gyereket egy balek milliárdosnak és meg van oldva az életetek! Még csak jól se kell kinézni! :) 

„Szerencsére megengedhetem magamnak, hogy ne dolgozzak, és felsőbbrendű dolgokkal foglalkozzak, mert jó embernek szültem gyereket, aki a különélésünk ellenére nagyvonalúan támogat minket.”
5438 0 14 Izé
nymisi: Én igen. Bottal...
Gurzy: Bottal nem piszkálnám meg..... :p
Szancso: "Gyere buci hamm bekaplak"...már csak ilyen régi mondások jutnak eszembe. ;)
Mind a 14 komment
Így uralják az agyadat a macskák 

Becslések szerint a Föld lakosságának 30 százaléka már el is kapta a toxoplazmózist. Az emberi viselkedést szintén képesek befolyásolni ezek a paraziták: például a fertőzöttek kellemesebbnek találják a macskák szagát, de a skizofrénia kialakulásának kockázatát is megnövelhetik.
3495 1 5 Izé
Nusihusi: Rendben kell tartani a macskát, akkor nem szedi össze a fertőzést:)
roberto: Na tessék!! A sok macskabarát.... :D
Tóth József: A macskák a Galaxis egy távoli részéről jöttek ide. Magasabbrendű civilizáció, mint Mi vagy [...]
Mind a 5 komment
Ha már tegnapra is jutott, itt egy újabb milliárdossá válás példája: az Exploding Kittens egy kártyajáték, a szabályai leginkább az orosz rulettre emlékeztetnek: minden játékos húz a pakliból, és aki felhúzza a Robbanó Cica lapot, az kiesett. 

10.000 dollár volt a cél, az 20 perc alatt (!!!) összejött, most tart 4.271.567-nél (1,2 milliárd Ft)... izé... 4.274.612-nél... :)
2447 0 9 Izé
AVIREX: 2 db A4-es lapból megcsinálom, nem kell érte fizetni :)
bungle: Most látom csak, hogy végül $8,782,572 USD jött össze (2 és fél milliárd Ft)!!!
bungle: Több mint 100M Ft 24 óra alatt.
Mind a 9 komment
A hobbiból milliárdossá válás egy újabb példája 

2014-ben havonta átlagosan 380 millióan látogattak el a DC Toys Collector nevű felhasználó Youtube-csatornájára, amivel a tavalyi év legnépszerűbb csatornája lett a videómegosztón, tulajdonosa pedig mintegy 5 millió dollárt, vagyis közel 1,4 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett vele. 

A titokzatos nő, aki az arcát még sohasem mutatta meg, gyakorlatilag nem csinál mást, mint hogy változatosan manikűrözött kezeivel játékokat csomagol ki és rak össze, közben pedig rohadt idegesítő bűbájos hangon kommentálja a látottakat. A csatornáján több mint 1600 videó látható, a legnézettebb pedig ez, jelenleg 185 milliós nézettséggel. 

Angol cikk
2339 1 22 Izé
bungle: Másik példa: http://velvet.hu/elet/2015/03/03/tengerimalac-blogjaert_hagyta_ott_a_munkajat_galeria [...]
bungle: Ex-pornós a csaj! :D www.dailymail.co.uk/news/article-2958242/Brazilian-former-porn-star-Diane-DeJe [...]
zizi: Irigykedtek rá, ugye? XD
Mind a 22 komment
Zseniális fotók, amik segítenek eladni a lakását! 

Konkrét példákon át mutatjuk meg, mennyire sokat számít egy jó fotó.
2470 9 0 Tech Izé
Az eljövendő dolgok

„Amíg tudunk azzal érvelni, hogy a technológia az egyetlen igazán befolyásos döntéshozó az emberi fejlődésben, a technológia valójában addig nem határozza meg magát az emberi fejlődést. Az internet például, amíg a legfejlettebb elmék örökségének tűnik, akiket valaha is látott a világ, lehetővé teszi, hogy bárki használja – valójában egy megafon lett mindenki számára, beleértve a nácikat, a vallási fundamentalistákat, a baloldaliakat és a Ron Paul támogatókat is. Ugyanez mondható el az atomhasításról is: bárki, aki eléggé okos ahhoz, hogy atombombát építsen, az utolsók között lenne, aki fel akarná robbantani azt, feltételezve, hogy valaminek az értéke, megegyezik a saját kognitív intelligenciájukkal. A világunk minden pillanatban tanúja azoknak a  kegyetlenkedéseknek, amelyek során a magasabban képzett emberek találmányait felhasználják az alacsonyabb képességűek, legyen az a találmány a számítógép, egy AK-47 vagy egy demokrácia.”
2262 1 1 Izé
Tooni: Ömlengés.
Hogyan fejleszd az önuralmad? 

„A kísértésnek rengeteg formája van. Sokszor nagyon erős, nagyon állatias, olyannyira, hogy lehetetlennek tűnik az ellenállás. Sokat enni, sokat inni, sok pénzt költeni, vagy engedni a szívünk, fejünk feletti uralmának. Az emberiség egyik leghasznosabb képessége, hogy képesek vagyunk azonosulni magasabb rendű kognitív funkciókkal, mint például az önuralmunkkal, annak érdekében, hogy ellenálljunk ezeknek a kísértéseknek, amely nélkül a fejlett civilizációk nem is létezhetnének.”
3550 0 0 Izé
Nyártól lehet tilos a vasárnapi nyitva tartás 

Várhatóan jövő nyártól kell majd vasárnap zárva tartaniuk a hipermarketeknek és a plázáknak - ezt a KDNP alelnöke nyilatkozta az RTL Híradónak. Rétvári Bence szerint a bolti dolgozóknak minden egyes vasárnapra szükségük van, mert csak akkor lehet együtt a családjuk. Azt viszont nem tudta megmondani, mi lesz például a karácsony előtti aranyvasárnap sorsa. 

Nektek mi a véleményetek, legyenek vagy ne legyenek zárva vasárnaponként a hipermarketek és plázák?
1389 0 50 Izé
bungle: Már a Fidesz is támogatja a vasárnapi zárva tartást http://hvg.hu/itthon/20141201_Rogan Megtap [...]
közlegény: Egy kis névváltoztatás, máris családi áruházak lesznek: Tesz Kornél, Spár Elemér, Fincsi L [...]
bungle: http://444.hu/2014/11/09/a-szlovakok-elutasitottak-a-vasarnapi-boltbezarast/ Ezek szerint Szlováki [...]
Mind a 50 komment
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.
7263 1 3 Izé
lilaflexninja: Én már vágtam magam alatta fát így, de nem is csodálkoztam, hgoy leestem. van ez így, hogy n [...]
rullet2002: ekkora marha ilyen ember most láttam !
Findzs: mire számított vajon? hogy majd a kis manók megtartják?
Régebbi postok...