REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Abyss-Innermost their indian
511 0 0 Zene Izé
"Az elmúlt években a magyar népzenéről alkotott közgondolkodás pozitív fordulatot vett és soha nem látott „retro” divatját éli. Minden talán azzal kezdődött, hogy a hazai underground és mainstream kultúra prominensei felfedezték maguknak a saját gyökereikben rejtőzködő magyar népzenét. Manapság a jazz és rock zenekarok sorra cserkésznek be népzenei elemeket számaikba, de az új generáció autentikus zenészei sem maradtak a kaptafánál, igyekeznek lépést tartani a jelennel. Ennek eredménye egy sajátos népzenei stílus kialakulása. A népzene valóban élővé és recenssé válhat, mert ezek a fiatal formációk visszahozzák a véráramba és érdekes ruhákat adnak rá. Van egyébként a magyar népzenének egy megmagyarázhatatlan csontig hatoló ereje, amit az ember megérezhet mondjuk egy londoni bevásárló központban, amikor a háttérből halkan felcsendül egy-egy közismert Muzsikás szám. A saját kultúránknál keresve sem találhatunk jobb nagykövetet! Jó pár mai zenekarunk már nemzetközi hírnévre tett szert és ilyen lehet a nemrég alakult Buda Folk Band is. A 2007-ben létrejött banda fiatal tagjait olyan zenészek alkotják, akik egytől-egyig, ízig-vérig népzenészek, mégis ha körülnézünk rendre ott találjuk őket a legnépszerűbb jazz és blues zenészek oldalán. A zene határtalan, a műfajok pedig átjárhatóak. „népzene és világzene XXI. századi behatással.”
928 0 0 Zene Izé
2003-ban a zenekar előszőr elektronikus vonalon indult el. Majd az idő múlásával világzenei hangzásokat szőtt bele és mára leginkább elektro world stilusirányt vett. Zenéit leginkább soundtrack érzés kiséri de sokan hasonlítgatják külföldi formációk produkciójához. Egy biztos, nem igazán populáris.
507 1 0 Zene Izé
Orosz és nemzetközi ska-nak álcázott energiabomba erős kelet-európai kötődéssel és a világzene lendületének legpörgősebb áldásával - hatalmas szárnyalás egy vodkával töltött szputnyik hátán.

Néhány cikk itt, itt és itt is.
1347 2 2 Zene Izé
Reise: na végre valami jó zene, kössz :D
xcsokix: nagyon fasza aszem a dobosuk magyar http://www.youtube.com/watch?v=SXBkb6x2pWo ebbe a klipbe 2.20 t [...]
Napra - Bánat, bánat

A világzenét játszó Napra zenekar 2004. őszén alakult Budapesten. Dalaik közös kiindulópontja a Kárpát-medence népzenéje, amelyet azonban nem autentikus formában adnak elő, hanem a mai kulturális környezetbe ágyazva, újszerű hangzásra törekszenek. Ehhez persze szükséges, hogy a tagok széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek és otthonosan mozogjanak a térség zenei világában, valamint annak jellegzetes stíluselemeit könnyedén tudják alkalmazni bármilyen zenei szituációban. A zenekar tagjai korábban a világ- és népzenei színpadokról jól ismert és sikerrel szerepelt együttesekben játszottak. Kiemelkedő hangszeres tudásuk, virtuozitásuk, lendületes előadásmódjuk teszi zenéjüket sajátos erejűvé. Az elektronikus és az akusztikus hangzás elegyítése, az elektronikus hangszerek - dob, basszusgitár, gitár - a népiekkel: hegedűvel, brácsával, cimbalommal, tangóharmonikával együtt megszólaltatva eredményezi a Naprára jellemző egyedi hangvételt. 2007 szeptember 29-én jelent meg első nagylemezük "Jaj, a világ!" címmel, két világhírű londoni producer Ben Mandelson és Rob Keyloch rendezésében a FolkEuróba Kiadó gondozásában.
597 0 0 Zene Izé
Soulfly - Unleash

Világzene metálba oltva. Törzsi betétek, elemi erő mellett. Max Cavalera neve fémjelzi a zenei világát az együttesnek, melyben hihetetlen erő lakozik, valódi problémákat feszeget.

Conquer lemezkritika 1

2

megj.: szentem eddig az év egyik legjobb albuma:)
319 0 6 Zene Izé
xcsokix: Thx:D Nagy Throwdown fan vok bár a legújabb nem jött be túl sokat változtak.
Balázs: hát akkor aszondjad:D amúgy az ő jahjah, jó a szemed;):P
xcsokix: amúgy tudom hogy max az énekes de aki a klipben besegít a dalolásban arra gondoltam:)
Mind a 6 komment
A Mitsoura zenekar alapítója és névadója Miczura Mónika jellegzetes hangja és roma énekstílusa adja az alapjait a zenének, amit tökéletesen egészít ki a világzene több jeles képviselője mind fúvós mind ütős hangszereken. Az albumon hibátlanul egyesítik a klasszikus jazz, a tradicionális roma, a modern elektronika  és a világzene jellegzetes elemeit, aminek a végeredménye egy tökéletes hangfolyam:293 2 1 Zene Izé
kotta: Ha valaki még emlékszik az Érzékek iskolája c. (sztem közepes) filmre, na annak az Ando Drom z [...]