Ki ne szeretné tudni mi történik a mosogatógép belsejében?!
2608
0
Izé
Mindig fejlődni kell!
1504
0
Izé
Ma rakott krumpli lesz ebédre :)
1360
0
Izé
Hányó macska szószkiöntő
916
0
Izé
Mosogatáskódex
A mosogatás az a házimunka, amit a legtöbb ember utál, hiszen egy ördögi kör, minden nap meg kell csinálni, mindig újratermelődik, sosincs vége. Összegyűjtöttünk néhány olyan praktikát, ami leegyszerűsíti ezt a feladatot és segít elkerülni a totális konyhai armageddon kialakulását. A tányérnyalogatástól a patakparti mosogatásig, mosogatógép nélkül, minden egy helyen.
1691
0
Pink Izé
A szupervíztaszító fém a teflonnál is jobb Víztaszító, öntisztuló fémfelületet állítottak elő nagy energiájú lézerimpulzusokkal amerikai kutatók. A Guo professzor irányításával létrehozott anyagok sokkal csúszósabbak, mint a sütőfelületek tapadásmentesítésére alkalmazott teflonbevonat. Míg utóbbinál a víz lepergetéséhez az edényt 70 fokos szögben kell megdönteni, az új anyag esetében alig 5 fokkal. Ami az öntisztulási jellemzőket illeti, a kutatók a porszívó által összegyűjtött piszkot szórták rá a fémre, a porrészecskék felének eltávolításához elegendőnek bizonyult mindössze 3 csepp víz, egy tucat pedig teljesen eltávolította a szennyeződést, ráadásul a felület teljesen száraz és foltmentes lett.
3746
3
Izé
Kaját! Most azonnal!!
3598
1
Izé
Ёжэф Aттыла: Mikor az uccán átment a kedves
10689
2
Izé
Liquid Measure
8850
7
Izé
Liquid Measure
15500
5
Game Izé
Újrahasznosított tupperware. :D
1012
0
Tech Izé
Babafej edény.
(Nekem nem kellene.)
1849
1
Izé
Vodka a tubusban
A 10.5% alkoholtartalmú szeszesitalt áfonya, citrom, és "energia" ízesítésben lehet kapni. A
Go Wodka Extreme első ránézésre nem különbözik egy fogkrémes tubustól, ebből kell kiszopogatni az alkoholos italt.
Bonus cikk:
ehető vodka és gin-tonik zselé.
Itt pedig a hírhedt vodka zselé receptje, amitől állítólag nagyon könnyen be lehet baszcsizni. ;)
Hozzávalók: 2 zacskó tortazselé/aszpik, fél lityó vodka, 2 evőkanál cukor. Elkészítjük a zselét (a zacskó hátulján rajta van, hogyan kell), de az előírtnál 20%-al kevesebb folyadékkal. Amikor készen van, egy téglalap alakú edénybe töltjük, de jégkockatartókba is lehet. A cukrot elkeverjük benne, majd 2-5 percet állni hagyjuk, míg le nem hül, de még nem dermed meg. Ekkor adjuk hozzá a vodkát és óvatosan elkeverjük, hűtőbe rakjuk. Megdermedés után 2x2cm-es kockákra vágjuk föl és mignon-os papíron tálaljuk. FIGYELEM: 3-4 kocka = feles!
2889
9
Izé
Takarékos viráglocsoló edényszárító
399
0
Tech Izé
Ha befejezted az étel elfogyasztását, folytasd az evőeszközökkel és a tányérral... ;)
2596
1
Izé
Ha fogunk két edény desztillált vizet (ami, mint tudjuk, nem vezeti az áramot), és egy-egy elektródát helyezünk bele 5-8000 Voltos egyenárammal, akkor létrejön a két edény között egy megmagyarázhatatlan, 1-3 mm átmérőjű vízhíd, amely dacol a gravitációval. A két edényt 5 cm-re el lehet távolítani egymástól, és a vízhíd megmarad, efelett azonban már bizonytalanná válik. A kísérlet kezdetekor látható, ahogy a víz felkúszik az edény falán, és összeköti a két edényt.
10225
10
Izé
FOLYADÉKOT SOHA NE MELEGÍTSÜNK 2 PERCNÉL TOVÁBB MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN
„Egy 26 éves fiatalembernek kedve támadt egy csésze kávéra. Elővette a csészéjét, megtöltötte vízzel és (mint már annyiszor) a mikrohullámú sütőbe tette, hogy a víz megmelegedjen. Nem emlékszem már pontosan mennyi időre állította be az órát, de arra igen, hogy azt mondta fel akarta forralni a vizet. Amikor a beállított idő lejárt, kivette a csészét a mikróból, belenézett, és csodálkozva vette észre, hogy a víz nem forrt fel. Abban a pillanatban a csésze “robbant” és egész tartalma az arcába csapódott. A csésze még épségben volt mikor eldobta, tartalmát pedig a vízben felgyülemlett energia „robbantotta fel”. Az arca tele lett hólyagokkal, arcát 1. és 2. fokú égési sebek borítják, nagy a maradandó sebhelyek valószínűsége. Bal szemén akár a látása is sérülhetett. Kórházi tartózkodása idején a kezelőorvos elmondta, hogy ez, sajnos, elég gyakori eset és figyelmeztetett, hogy soha ne melegítsünk csak vizet a mikróban. Ha vizet szeretnénk melegíteni, valamit mindig tegyünk a csészébe, fapálcikát, teafiltert stb, ami a keletkező energiát elvezeti. Sokkal biztonságosabb azonban a vizet vízforralóban melegíteni.”
A General Electric válasza:
„Köszönjük a megkeresést. Örömmel állok rendelkezésükre. Az önökhöz beérkezett e-mail tartalma megfelel a valóságnak. Mikrózott vízben és egyéb folyadékokban nem mindig keletkeznek buborékok a forráspont elérésekor. Tulajdonképpen túlhevített állapotba kerülnek, és nem keletkeznek buborékok. A túlhevített folyadék akkor fog kiforrni a csészéből, amikor megmozdítjuk, vagy például kanalat vagy teafiltert helyezünk bele. Hogy ez ne történjen meg és megelőzzük az esetleges sérüléseket, soha ne melegítsünk csészében bármilyen folyadékot két percnél hosszabb ideig. Melegítés után hagyjuk a csészét még 30 másodpercig a mikróban állni és csak azt követően vegyük ki és tegyünk bele kanalat vagy bármi mást.”
Egy technika tanár a következő magyarázatot fűzte az esethez:
„Köszönöm a mikrohullámú sütővel kapcsolatos figyelmeztetést. Nem az első eset, amellyel találkozom. Az oka egy túlhevítésként ismert jelenség. Vízmelegítés közben bármikor előfordulhat, különösen akkor, ha az edény, amelyben a vizet melegítjük új, vagy ha csak kis mennyiségű vizet melegítünk (fél csészénél kevesebbet). Az történik, hogy a víz gyorsabban melegszik föl, még mielőtt buborékok keletkezhetnének. Ha a csésze nagyon új, akkor nincsenek még rajta kisebb felületi karcolások, repedések, amelyek a buborékok képződését elősegítenék. A felgyülemlett hőt elvezető buborékok hiányában a folyadék nem kezd forrni, hanem tovább melegszik, jóval saját forráspontja fölé. Amikor azután ilyen állapotban a csészét megmozdítjuk, vagy a folyadékot megkeverjük, rohamosan beindul a buborékképződés és kiszorítja a csészéből a forró folyadékot.”
5690
0
Izé