REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
A 89'-es Love Battery régelfeledett Half Past You című klippje.
492 0 0 Zene Izé
Íme az együttes, kik a Pearl Jam, a Soundgarden és a Tample of the Dog mellett új színt hozott hard-rock riffjeivel a "grunge skatuja" világába. Mindezt még a 89-ben, a Nirvana nagy áttörése előtt. Hölgyeim és uraim, kérem köszöntsék nagy szeretettel a Mother Love Bone Thru Fade Away című remekművét! ;)
588 0 2 Zene Izé
weedjay: nincs mit, en kosz az infot :)
Chino: hát még a Pearl Jam és a Temple of the dog előtt. Mivel a TOTD a Mother Love Bone énekesének ( [...]
Mastodon - Oblivion

Itt az új klipp, amely a Crack The Skye című albumukon található. Nekem az-év-egyik-legjobb-albuma gyanús a cucc. :D
600 1 4 Zene Izé
eldiablo: az elmúlt évek messze legjobb albuma a Crack the Sky... kreatív és egyedi...
pepeti: Imádom ezt a képet Troy-ról :)
Balázs: én spec jobbat vártam...
Mind a 4 komment
Steve Vai a Tender Surrender, illetve a nagyzenekarral megtámogatott For The Love Of God című számában megmutatja, hogy nem tud gitározni. Nekem nem esett le az állam tőle, pedig nem régóta ismerem. ;)
464 1 0 Zene Izé
The Box

A történet kísértetiesen hasonlít a Black Button című rövidfilmre, csak ez már egy egész estés film Cameron Diaz-al. Ami csúnya az az, hogy én sehol sem találtam arra utaló nyomot, hogy miért hasonlítanak ennyire, lehet hogy Richard Kelly nem is akarja majd bevallani hogy honnan jött a nagy ihlet?

Imdb
1737 1 2 Film Izé
Erunder: Ezt a The Road után sikerült megnéznem. Együtt semmiképpen sem ajánlott, töménytelen mennyis [...]
neomatsek: elviekben Richard Kelly Button,Button rövidfilmjéből (a twilight zone egyik epizódja volt) kész [...]
Játszma az ördöggel/The Devil Dared Me To

Jóféle film Új-Zélandról, rengeteg fekete humorral és vérrel, szóval kellően beteg!


Randy Cambell apja nyomdokait követve az Új-Zéland legmerészebb kaszkadőre címre pályázik. Nem számít, ki és hány végtagját veszíti el közben. A film szégyentelenül durva, felér egy állon ütéssel. Aki szereti a beteges humort (vér és kín van itt bőven), az ötletesen idióta kaszkadőrmutatványokat (mint például a felfordított fűnyírók átugrása) és a macsó erőfitogtatást, az most megtalálta a neki való filmet. A Játszma az ördöggel a legjobb választás az éjszakai mozizáshoz - főleg néhány üveg sör társaságában.
468 1 4 Film Izé
nagydee: megkerestem és tényleg. ez mekkora... :O
Erunder: A port.hu-val magával nem volt gáz, hanem azon belül az egyik linkel. Gondolod hogy én is, hogy [...]
vandk: micsoda? ez hogy lehet? mindenesetre kösz. behoztam a port.hu-t másik ablakban és copy/pasteltem [...]
Mind a 4 komment
Poets of the fall late -Goodbye címü kicsit melankólikus száma, ami szerepelt a Max Payne nevü játékban.
556 1 0 Zene Izé
Tegnap hajnalban megszületett az első magyar-póker világbajnoki cím! Traply Péter (22) elsőként szerezte meg a WSOP karkötőjét és mellé a 67.6 millió forintos fődíjat. Gratulálunk neki!
5612 3 76 Izé
bungle: Sőt borítékolható, hogy a politikus fog veszíteni, majd direkt hagyja magát, hiszen "mind ő, [...]
Tooni: Miért is van tálalva ez tényként, és nem lehetségességként? Csak nem a pókerbiznisz szól b [...]
bungle: 35 millió és 10 ezer leosztás a bizonyíték, hogy a póker nem szerencsejáték http://sportgeza [...]
Mind a 76 komment
Zombieland

A film teljesen az, amit a címből gondolnánk. Plusz vígjáték. Nyilván nem egy Shaun of The Dead, ahol bakelitlemezekkel meg Queen zenére aprítanak, viszont ebben a bemutatóban is akad pár vicces halál. Merthogy Amerikát ellepték a zombik, legalábbis oda zoomol az űrből a kamera, és Woody Harrelson lazázva aprítja őket, mert ehhez ért. Mi mást lehet csinálni Zombieland-en, mint ritkítani őket?

Egyébként Jesse Eisenbergnek idén ez már a második olyan filmje, amely vidámparkban játszódik és a címe "land"-re végződik. Ez volt az első.

Imdb
1560 2 6 Film Izé
Laci: Mifelénk is elkelne egy zombiírtó
bungle: Most néztem meg, hát ez kiba jó volt, szétröhögtem az agyam, már a zombiknak se kellek! :D Bi [...]
dorcy: áhh, a shaun nem volt rossz, de ez, hát nemtom... :D
Mind a 6 komment
The Time Traveler's Wife

Eric Bana idén már utazott időt (Star Trek), Rachel McAdamsnek pedig már volt életre szóló szerelme (Szere lmünk lapjai). Most a kettő kombinációját láthatjuk a The Time Traveler's Wife c. filmben. A mozi Audrey Niffenegger azonos című regénye alapján készül

Imdb
1405 1 1 Film Izé
Kornadidas: olvastam a könyvet, az nagyon tetszett, remélem a film is legalább olyan jó lesz
Surrogates

A történet egy olyan cyberpunk jövőben játszódik, ahol mindenki elkészítheti a maga robot alteregóját, aki elvégzi helyette az időrabló feladatokat (bevásárlás, kutyasétáltatás, hivatalban sorban állás). Az elkényelmesedett emberek a hiperbiztonságos otthonaikból irányítják a robotjaikat, de a nagy utópisztikus idillt megzavarja egy gyilkos, aki vadászni kezd az alteregókra. Az ügyet egy régi vágású, hús-vér nyomozó (Bruce Willis) kapja meg, így hosszú idő után ő lesz az első, aki egy rázós helyzetben saját maga intézkedik, ahelyett, hogy a robotjait használná.

A filmet Robert Vendetti The Surrogates című képregénye alapján készítette el a Terminator 3 csapata.

Imdb
886 1 3 Film Izé
1nessa: retusaljak:) nem tudom lattad a the curious case of benjamin button ott rendesen megcsinaljak az ily [...]
Erunder: Sztem az már picit durva h a fószer kap egy szőke parókát, és máris 20 évvel fiatalabbnak n [...]
1nessa: nekem tetszik ez a film..jo a temaja.:)
Perpetuum Jazzile - Africa

A Toto zenekar Africa című száma hangszeres kíséret nélkül. :)
1427 2 1 Zene Izé
revans: Nagyon teccett.
A The Ting Tings egy angol indie-pop duó, melynek tagjai Jules De Martino (dob, vokál) és Katie White (ének, gitár, basszusdob). Eredetileg Leighből származnak. A banda 2006-ban, Salfordban alakult. Eddig három kislemezt jelentettek meg a Columbia Records lemezcég által kiadott debütáló albumukról. Az első, bemutatkozó kislemez a "That's Not My Name" 2008 május 12-én látott napvilágot, majd rögtön a brit kislemezlista első helyére kúszott. Első, We Started Nothing című albumuk ugyanebben az évben, május 19-én jelent meg, és szintén az első helyig jutott Angliában.
647 0 0 Zene Izé
Vasárnap hajnalban a Los Angeles Lakers nyerte az NBA nagydöntőjét megszerezve ezzel 15. bajnoki címét. A döntő MVP-je Kobe Bryant lett.
419 0 0 Sport Izé
Arthur: Maltazár bosszúja – Arthur and the Revenge of Maltazard

Luc Besson nagysikerű gyermekkönyvének az Arthur and the Invisible (Arthur és a villangók) után most az Arthur and the Revenge of Maltazard (Artúr és Maltazár bosszúja) című mese kerül bemutatásra. A film alapját szolgáló könyveket maga Besson írta a gyermekei számára, aki összesen három filmet tervezett a négy könyből. Az Arthur és a villangók az első két kötetet dolgozta fel, az Arthur and the Vengeance of Malthazar a harmadik, az Arthur and the War of Two Worlds (amit majd 2010-ben mutatnak be a mozik) pedig a negyedik könyvből meríti az alapokat. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor Selenia hercegnőnek Madonna kölcsönzi a hangját és a hírek szerint hallható lesz majd még Snoop Dogg és David Bowie is.

Imdb | Előzetes1 | Előzetes2
837 0 1 Film Izé
Erunder: Ki mit tippel, a főszereplő "gyerek" a forgatáson hány éves volt?
Viharsziget (Shutter Island)

A történet az '50-es évek közepén játszódik az Ashecliffe nevű elmegyógyintézetben. Ide érkezik Teddy Daniels (DiCaprio) nyomozó, akinek ki kell derítenie, hogyan tudott megszökni a szuperbiztos cellájából egy fiatal nő. A rendőr munkáját egy tomboló hurrikán és a nem túl segítőkész személyzet is nehezíti.

Egyébként Dennis Lehane azonos című regényéből készült a film. (Remélem ezt lehetett érteni, nem az a könyv címe, hogy "azonos". :D)


Imdb | Az író honlapja
2099 5 4 Film Izé
Erunder: Shifty_ küldte: http://www.jatekok.hu/hirek.php?tabla=hirek_200910&id=30 Szöveg: Megérkezett az i [...]
snake6: nagyon várom nekem az év 1-ik meglepetése pííííszzz
1nessa: leonardonak agyon illik ez a szerep:)
Mind a 4 komment
My Sister's Keeper (A nővérem húga)

A My Sister’s Keeper című film Jodi Picoult írónő – magyarul: A nővérem húga címmel megjelent – regénye alapján készült.

A tizenhárom éves Anna a legkisebb gyerek a Fitzgerald családban. Van egy bátyja, Jesse, és egy nővére, Kate. Kate kétéves kora óta a leukémiában szenved. Anna eleve azért születhetett meg, hogy nővére számára donor legyen. Mikor Kate-nek vesére van szüksége, Anna pert indít szülei ellen, hogy ő maga hozhassa meg az őt érintő orvosi döntéseket.

Cameron Diaz a leukémiás kisgyerek anyukáját játsza a történetben, aki gyermekével való együttérzését jelezve maga is kopaszra borotválja fejét.

Imdb | Az írónő honlapja
1342 3 0 Film Izé
Hát igen, volt megint egy VIVA comet, sok-sok díjat kiosztottak, de mégis az ki a francot érdekel mikor Dopeman és öccse olyan picsa részegre tudják inni magukat, hogy azt már öröm nézni, Majka pedig spiccességében elmagyarázza, hogy a magyar celeb (direkt írtam celebet, mert mint ők is mondják "Ho' vannak itt a sztárok?") világban heteroszexuális lény nincs is. :D

Majka interjú
8005 2 23 Izé
nyehőce: Ez a Joci (Majka köcsöge) milyen vicces egy gyerek! Idézett a Mi folyik itt Gyöngyösön című [...]
nyehőce: Az egész parlament azt hallgat, sőt munkába menet nyomják is: "Lopni, megyünk lopni..."
nyehőce: "Vát du ju szinksz from hipháp kultyúr?" A riporter kb. azon a szinten van. :D
Mind a 23 komment
Red vs. Blue : The Blood Gulch Chronicles

Engem az elfújta a lökéshullámra emlékeztet.  Több helyen, köztük a wikin is a halo című számítógépes játékra hivatkoznak. (Szerk.) (Légyszíves írjatok posztszöveget)

Imdb

 
879 2 4 Film Izé
PictureMaker: Ez nagyon jó! A fordítás is.
szomoja: már megy is! :D
Erunder: Várjuk szeretettel posztként. :)
Mind a 4 komment
Nem kellett sokáig várni a M.A.S.S. új videóőrületére. A Celeb címet viselő dal három perc tömény poén, a klubtagok szerint a csapat eddigi legjobb műve. A klip sem fukarkodik vicces megoldásokban, emellett számos utalást tartalmaz, melyek kibogozása már a néző feladata.

Mézgáék legközelebb egyébként a Fishing On Orfű alterfeszten bizonyítják, hogy még mindig nem normálisak.

A mezgaaladar.com oldalról további dalok letölthetők.
707 1 0 Zene Izé
Thien Thanh Thi Nguyen vagy másnéven Tila Tequila - Stripper Friends című száma. Az énekesnő ismerős lehet az MTV-n futó reality, a nevét viselő műsorból.
1468 1 0 Zene Izé
Django Reinhardt Minor Swing című száma ismerős lehet a Maffia nevü játékból, továbbá a Csokoládé című filmből Johnny Depp főszereplésével. A stílus egyébként Gypsy Jazz ami egy Woody Allen filmben is helyet kap név szerint Sweet And Lowdown.
952 0 1 Zene Izé
revans: Még egy kis maffia zene http://www.youtube.com/watch?v=ADddk3Sck40 Teljesen a 30-cas években érze [...]
The Goods: Live Hard, Sell Hard

Jeremy Piven neve az utóbbi években szinte egybeforrt a gátlástalan hollywoodi ügynök, Ari Gold szerepével. A Törtetők (Entourage) című sorozat ikonikus karakterének megformálásért három Emmy-díjjal és egy Golden Globe-bal is jutalmazták. Ezúttal a mozivásznakon lesz látható, de meg sem próbál kitörni a politikailag inkorrekt, gátlástalan megmondóember skatulyájából. Az Amerikában augusztus 14-én mozikba kerülő The Goods: Live Hard, Sell Hard című vígjáték pedig valószínűleg éppen ettől lehet majd jó.

Imdb
640 1 1 Film Izé
Killex: szó mi szó Ari karakterét mintha rá írták volna...nagyon nagy, míg pl a Smoking Acesben nekem [...]
A Luc Besson és Yann-Arthus Betrand egyedülálló együttműködéséből született Home című film végigkalauzolja a nézőt a bolygón, bepillantást engedve a Föld mindennapjaiba, ugyanakkor előrevetítve a bolygó jövőjét is.
5140 17 29 Izé
AVIREX: 2100-ra a jelenlegihez képest 5,2 C° -kal fog emelkedni a Föld átlaghőmérséklete.. és? -érd [...]
MG: na ja, a felismerésen emberi léptékben szerintem már túlvagyunk. az egyetlen valódi gát amit [...]
Geist: "Sajnos a gyerekemnek (ha majd lesz) halványlila gőzöm sincs, mit fogok ezekről a dolgokról mon [...]
Mind a 29 komment
A Luc Besson és Yann-Arthus Betrand egyedülálló együttműködéséből született Home című film végigkalauzolja a nézőt a bolygón, bepillantást engedve a Föld mindennapjaiba, ugyanakkor előrevetítve a bolygó jövőjét is.
6406 3 3 Film Izé
Jokker: Hűha... most egész nap ennek a filmnek a hatása alatt leszek.
guti73: HMMMMMMMM...... Nem véletlen imádom Luc Besson munkásságát!
szomoja: nah ez simán megérte másfél órámat!:D
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans

Werner Herzog így nyilatkozott legújabb filmjéről a Cahiers du Cinéma-nak:

- Van egy új filmem, New Orleans-ban forgattam. Ebben teljesen megújítottam a bűnügyi film műfaját…
– A Mocskos zsaru remake-jéről van szó?
– Nem remake-ről van szó, ez is olyan, mint az Oroszországból szeretettel. Az utolsó James Bond sem a remake-je vagy a folytatása a megelőzőnek, hanem önálló mű. Egyébként sohase láttam a Mocskos zsaru című filmet, amit – hogy is hívják – Ferrero vagy valami Ferrari forgatott…
– Abel Ferrara
– Fogalmam sincs, ki is volt ez az Abel Ferrara. Annyit tudok, hogy vannak más filmjei is, de egyiket se láttam. Úgyhogy bízvást mondhatom, az én filmem autonóm alkotás, az én munkámnak semmi köze az övéhez. Egy dolog közös csak a két filmben, a cím, mivel a producer megvásárolta a jogokat. A producer keresett meg az ötlettel, talán mert volt valami, ami már a kezdet kezdetén mellettem szólt: Nicolas Cage világosan értésére adta a producernek, csak akkor írja alá a szerződést, ha én is ott leszek a fedélzeten. Nem ismertük egymást személyesen – találkoztunk ugyan egyszer, ő akkor még tizenkét éves volt, de mindketten elfelejtettük már –, és nekem is az volt az érzésem, hogy ezt a filmet nekünk együtt kell tető alá hozni. A Mocskos zsaru egyszerre vígjáték és bűnügyi komédia. Ezt azért emelem ki, mert a humort eddig nem nagyon vették észre a filmjeimben.

(Mellesleg megjegyezném, hogy mostanában nagyon megy crack a filmekben.:))

Imdb
735 0 0 Film Izé
Kraak & Smaak - Squeeze me ( A Skillz Remix )

Kraak & Smaak a nevétől eltérően nem két, hanem három producer figurát takar. A Kraak & Smaak koncertjein a három producert (Mark Kneppers, Oscar De Jong, Wim Plug) hátul hús-vér ritmusszekció, elöl a mikrofonoknál pedig Rose Spearman énekesnő és MC Seb segíti. A funk-kal, jazz-zel, breakbeat-tel és sok-sok vokállal operáló zenék teljesen ellazítják az embert egy fáradt nap után. Tényleg színvonalas, minőségi produkcióval van dolgunk.

A-Skillz még csak 27 éves, de már fellépett az Egyesült Királyság és a világ legnépszerűbb klubjaiban a funk-ot, hip-hop-ot és a break-et egyedi mix és szkreccs stílusával ötvöző zenéivel.
2003-ban jelent meg a Finger Lickin‘ kiadásában a Krafty Kuts-al közös Tricka Technology című első albuma.

Linkek:

kraaksmaak.com
myspace.com/kraaksmaak
myspace.com/djaskillz
721 1 0 Zene Izé
The Grudge 3 (Átok 3)

Amerikában március 24.-én volt a premierje, hozzánk nem tudni mikor fog elérni, de már dvd-n kapható (na az se nálunk, a lényeg, hogy megtudod nézni, ha nagyon akarod, és nem érdekelnek a törvények). :)

"Ha eddig azt hitted, hogy már vége, és nem lesz több ártatlan áldozat abban a titkokkal teli házban, Tokióban, akkor tévedtél. Januárban kezdték ugyanis forgatni a The Grudge (Átok) című klasszikussá vált horrorfilm harmadik, és félhetően befejező részét. A filmben feltámadnak a holtak, hogy újra megrémisszék a gyanútlan embereket és újabb vérengzős kegyetlenkedés kezdődjön, amelynek végén nem biztos, hogy a jó győz. A hátborzongató történetet ezúttal Toby Wilkins (Devil’s Trade tv sorozat) rendezi."

Borka Roland

Imdb
919 2 0 Film Izé
Che - Az argentin - Che: Part 1 (Guerilla - The Argentine)

Che Guevara neve negyven évvel halála után is élénken él a köztudatban, talán összes kortársánál pontosabban személyesíti meg a hatvanas évek forradalmi hangulatát. Világméretű márkanév lett, arcképe ott figyel minden sarkon: fiatal, jóképű és idealista, az elnyomottak bajnoka - egyfajta ikon, sokak álmainak, reményeinek megtestesítője. Életrajzi filmje két részből épül fel, egymásra vetítve Che pályafutásának két szakaszát: az első rész az 1955 és 1962 közötti eseményeket eleveníti fel, a küzdelmet Batista diktatúrája ellen, aprólékos részletességgel bemutatva azt a kimerítő gerillaháborút, amit Castro és Che Guevara a kubai vidéken folytatott, mielőtt dicsőségesen bevonultak Havannába.

“Soderbergh filmeposzát nem fűtik romantikus érzelmek, de forradalmi hév sem. Lehet, hogy Che a mai napig abszolút menőnek számít, a rendező hozzáállása azonban még nála is menőbb. Miközben a címszereplő és társproducer Benicio del Toro izzó szenvedélyt visz alakításába, Soderbergh törekvése inkább arra irányul, hogy felfedezze a forradalom rock-bálványának személyisége mélyén rejlő hidegfejű mérnököt.” (J. Hoberman)

Imdb | Előzetes
1316 0 7 Film Izé
Erunder: Mik voltak azok? Én az elmúlt pár napban nem voltam itt, mert elkezdtem melózni.
Bejja: AZ ÉN POSTJAIMAT IS LESZEDTÉK :((((
superxaba: és ki más lenne a főszereplő, ha nem Benicio del Torró.... tá-dá-dá-dáááá
Mind a 7 komment
Theory of a deadman - Hate my life

Megtévesztő a cím, nem emósok.. :)

Hivatalos oldal

Myspace

Wikipedia
746 1 0 Zene Izé
A Testament Rec attya TM hamarosan megjelenő új nagylemezéről a címadó dal.

Profi előadás és profi előadó.

Tisztelet neki.
883 2 3 Zene Izé
MStipee: Ez a pittbul olyan státuszszimbólum lett, mint a prémes-kapucnis dzseki meg a piaci 300 forintos [...]
Roycee: nincs szüksége a Tm barátomnak testőrre.;) de még mindig a legjobb...évek óta...
Balázs: ha beindul a szekér talán nem kell pit bullal járni, lesz zsé testőrre:)
Elkészült új videójával a Chimaira, amit a Destroy and Dominate című dalhoz forgattak.
454 1 0 Zene Izé
Julie & Julia (Kalandjaim a konyhában)

Kételyben Amy Adams tanult már egy-két (nem feltétlenül szép) dolgot az életről Meryl Streeptől. Most folytatódik az oktatás, de, mint a Julie & Julia című film előzeteséből kiderül, a középpontban egy lényegesen kellemesebb téma áll: a főzés és az evés. A film a nálunk is megjelent Julie & Julia - Kalandjaim a konyhában című könyvön alapul, ami pedig Julie Powell blogjából készült, ami pedig Julia Child Mastering the Art of French Cooking című könyvéből indult ki.

A Franciaországban élő amerikai Child (a nagyon furán beszélő Meryl Streep) az 50-es évek elején vágott bele két barátnőjével a “hivatásos” főzésbe, és a 60-as évek elején adta ki a fent említett könyvet, ami lényegében megismertette az amerikaiakkal a francia konyhát. Powell (Amy Adams) 2002-ben úgy döntött, hogy unalmas életét azzal dobja fel, hogy egy év alatt megfőzi a Child könyvében szereplő több mint 500 receptet, és ezt blogján dokumentálja. A blog hamar nagy népszerűségre tett szert, így lett belőle 2005-ben könyv, most pedig film köszönhetően az egyik legnépszerűbb csajfilm-rendezőnek, Nora Ephronnak (A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában).

Imdb
352 0 0 Film Izé
Neten az az 5 magyar rövidfilm, amely valaha Cannes-ban Arany Pálmát nyert! Köztük a korát 40 évvel megelőző, elképesztő Nyitány című film 65-ből! Nektek melyik a kedvencetek?
746 1 1 Film Izé
kotta: Csak a Szelet és a Nyitányt ismertem és mindkettő igen jó. Most majd megnézem a többit is. E [...]
Igaz a legenda, miszerint a Kengyelfutó gyalogkakukk című közismert rajzfilmsorozatnak elkészült az a része, amelyben a prérifarkas végre jól lakik. :) Egyébként a ''befejező'' epizódot állítólag Michael Jackson megrendelésére készitették el. Hogy ebből mi az igazság, azt sajnos nem tudom...
8288 8 23 Izé
Balugray: Isten volt a ki megfakelte! Egész gyerekkoromban (úgy 30 éves koromig :d ) erre vártam! És vég [...]
Nusihusi: Legalább végre jól lakott a farkas:)
Balintos: De rohadtul idegesített, hogy mindig a kakukk nyert :D
Mind a 23 komment
Austrian Death Machine - I Am A Cybernetic Organism, Living Tissue Over (Metal) Endoskeleton

ez a cím mindent elmond ;D
420 0 1 Zene Izé
Szosztar: Ez el :D
Nine

A Nyolc és fél című Fellini-film musical-feldolgozásában ugyan egy férfi körül bonyolódnak az események, de fontos szerep jut az őt körülvevő nőkoszorúnak is. Guido Conti mellett ugyanis megjelenik többek között a felesége, a szeretője, az édesanyja, a producere, a pártfogoltja… Nem mellékes tehát, hogy kiket sikerül megnyerni a női szerepekre. A névsor ugyan még nem teljes, de már most lenyűgöző. Marion Cotillard, Penélope Cruz, Sophia Loren, Nicole Kidman és Judi Dench biztosan feltűnik majd Rob Marshall filmjében.

Imdb | Előzetes
1444 2 0 Film Izé
Seress Rezső - Szomorú Vasárnap

Az öngyilkosok himnusza - így nevezték a harmincas évek végén a Szomorú vasárnap című dalt, mely az egész világot bejárta. Az a legenda járta róla, hogy valami egészen különös, mágikus hatása van. Aki meghallja, olyan mély depresszióba kerül, hogy öngyilkosságot követ el.
A dalt Seress Rezső és Jávor László írták 1935-ben, még Szomorú Vasárnap néven. Hatására kisebb öngyilkossági hullám indult (a városi legenda szerint legalább 17 esetről volt szó). A ballada később, 1941-ben Billie Holiday nyomán lett világhírű Gloomy Sunday címmel. Mint tudjuk - hasonlóan Seresshez - ő is tragikus halált halt. A dalt mind Amerikában, mind pedig Magyarországon betiltották.
Hogy e mögött a városi legenda mögött mennyi a tény és mennyi a világméretű hisztéria, avagy a show biznisz reklámfogása: kideríthetetlen. Tény, hogy az emberiség a dal születésekor, 1933-ban a gazdasági depresszió közepén és a világháború küszöbén állt.

(remélem azért nem lesz senki sem öngyilkos, még rám fognák...)
862 1 6 Zene Izé
Purple: holnapra kint lesz.
Purple: most ezért nem fogom végignézni.. küldjél, max ha egyezés van nem kerül ki....
deeprecen: Purple..légyszi mond meg hog yvan e még Szürke Állomány várólistán...ha nincs akkkor küldö [...]
Mind a 6 komment
Az új ATB album ami a Future Memories címet kapta, a már megszokott ATB stílust hátrahagyva, teljesen új zenei világba vezet minket a Dj.; némelyik zenében az ütem eléri a 160 BPM-et is.

Május elsején lesz a hivatalos megjelenés, egy zene már megjelent hivatalosan az albumról, és én szerelmes is lettem bele :), ennek a címe: What About Us
1077 0 1 Zene Izé
cereal_killer: biza-biza.... A Tibi elkezdte enyen torni az utemeket.... ez az album mar szinte Drum And Bass, vagy [...]
Powder Blue

A Powder Blue című filmben négy Los Angeles-i ember - egy temetkezési vállalkozó, egy ex-bűnöző, egy öngyilkos hajlamokkal megáldott hitehagyott pap és egy sztriptíztáncos találkozik egymással karácsony este, véletlenszerű események láncolatának eredényeképpen.

Imdb | Előzetes
457 2 0 Film Izé
Régebbi postok...