REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Flash of Genius (Isteni szikra)

A film igazi történeten alapul, és egy igazi Dávid-Góliát mérkőzést mutat be, ami Robert Kerarns professzor és az amerikai autóipar között zajlott. Kearns ugyanis feltalálóként egy olyan eszközt hozott létre, amit a mai napig minden gépjárművön megtalálható: a megszakításokkal működő ablaktörlőt. Mikor a találmányát azonban nemes egyszerűséggel "ellopták", - anélkül hogy egy centet is fizettek volna neki, - a professzor nekivágott a harcnak, amit senki sem gondolt volna, hogy meg lehet nyerni: beperelte az egész amerikai autóipart...

Előzetes | Imdb
569 1 0 Film Izé
Rajzolós, A-ból B-be jutós, fizikán alapulós!

Volt már hasonló, imádom az ilyen izéket :)
4382 8 3 Game Izé
RockerBandy: Én például kihúztam azt a lila kis bogyót a bal felső sarokba, csináltam egy forgó karkötő [...]
latisz: körbe kell rakni sága kerekekkel aztán pedig öszekötni avédén pedig 1 lendítő kar
PeT1.5: Hogy kell megcsinálni a "Mission to Mars" pályát?
A Breaking Benjamin egy alternative metalegyüttes, ami a pennsylvaniai Wilkes-Barrerből származik. 1998-ban alapult meg, az énekes Benjamin Burnley és a dobos Jeremy Hummel jóvoltából. A Breaking Benjamin logója egy kelta szimbólum, amit egy rajongó talált egy tetoválókönyvben. A logó megtalálható Burnley jobb kezén lévő gyűrűsujjon.
624 1 2 Zene Izé
Newtonheat: nállam is 10-es de a break my fall már 12 lenne :D
dXter: szép zene, nálam 10pontos :) csak azért nem linkelem be ide a So Cold c. számukat, mert az megé [...]
Gondolom már alig vártatok erre a könyvre: Ondó alapú receptek.
6996 5 55 Izé
iw84u4t: Igen tudom és mondhatom, amióta 10-15 éve olvastam azt a cikket erről a témáról, nem győzök [...]
Sissi: Jó az email címük:D geczi kukac gmail.com .DD
nyehőce: Sok természeti népnél a mai napig hagyomány, hogy a méhlepényt a szülés után vagy az anya, [...]
Mind a 55 komment
Rétegszoftver ajánlatunk következik: A qik.com egy Iphone alapú online videostream rendszer, aminek segítségével remekül lehet közvetíteni ami éppen történik körlöttünk. Vagy kukkolhatjuk mások létezését. Kis nyomozómunkával meg lehet találni minket is :)
578 0 0 Tech Izé
Helheim - Jernskogen

1992-ben alakult norvég zenekar. Az évek során öttagúra bővültek, bevéve egy gitárost és egy állandó szintist. Ebből már kikövetkeztethető, hogy black metal alapú viking-pogány zenéjük atmoszférikusabb fokra emelkedett.
311 0 0 Zene Izé
Dell Studio Hybrid - Újabb mini pc
Belevetette magát a Dell is a minigépek világába, név szerint a Studio Hybriddel, amit úgy emlegetnek, mint a cég első lépését egy környezetbarát PC megalkotása felé, amelyet laptop-alkatrészekből állítanak össze a minél kisebb méret és fogyasztás érdekében.

Konkrét számokat említve ez annyit tesz, hogy míg egy torony 300 wattos tápot igényel, addig a Hybrid 65 alatt marad, és 80%-al kisebb még egy mini toronynál is. Állítják továbbá azt is, hogy az új rendszerük "le fogja hagyni a Mac mini-t is", mivel opcionálisan választható lesz hozzá Blu-ray meghajtó (hajrá, HD), HDMI-kimenet, TV-tuner és 8-az-1-ben kártyaleolvasó is.

Már a sokrétű lehetőségekből is látható, hogy a személyre szabhatóság ezúttal különös hangsúlyt kapott, és ez nem csak a belbecsben, de a külcsínben is megnyilvánul, mivel egyrészt számos színben, másrést pedig a láthatólag egyre divatosabb bambusz-borítással is kapható - a gépet pedig tetszés szerint tárolhatjuk fekvő pozícióban éppúgy, ahogy a hozzá tartozó speciális állványon, állítva is.

Technikai téren sincs ok a panaszra, mivel azon túl, hogy $499 még nem is olyan vészes ár érte, a céljának (házimozi-gép) tökéletesen megfelel, (a cég állítása szerint legalábbis) az elsődleges otthoni számítógép szerepét is be tudja tölteni a maga 1,73GHz-es, kétmagos Pentium processzorával, 2GB memóriájával és 160GB-os merevlemezével, valamint Vista oprendszerével. Lesznek azonban csúcskategóriás modellek is, amelyek már 2,6GHz-es Core 2 Duo-val, 4GB RAM-mal és 320GB hellyel büszkélkedhetnek majd, valamint a korábban már említett Blu-ray opción kívül még 802.11n-es WiFi-vel és Bluetooth-al is - plusz, szintén opcionálisan, egy RF-alapú vezeték nélküli billentyűzettel, amennyiben a szoba másik végéből is szeretnénk használni.

Magától a cégtől már kapható, egyéb csatornákon keresztül majd csak ősztől várható.

(Szerző: Gabriel)
636 1 0 Tech Izé
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
919 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
898 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
A Google ismét valami nagyot alkotott (szerintem). Böngésző alapú Second Life klón GTalk alapokon, mindösszesen egy fél megás pluginnel.

Itt várom az érdeklődőket :)
3126 1 24 Tech Izé
s.csuli: szerinted??mert kivi vagyok hogy milyen is ez
[conejillo]: ha vírusos, akkor minek akarod, hogy beengedjen? :)
s.csuli: usernameban mit kell irni??nem enged be
Mind a 24 komment
Neurosis - Under The Surface

Neurosis Metal/Industrial/Hardcore együttes '85 második felében alapult meg Californiában. E több mint tíz év alatt 10 albumot adtak ki, és minden albumukban más-más stílust ötvöztek. A zenéjükben megtalálhatók a doom metal, az industrial metal, a crossover thrash, punk, és apocalyptic folk stílusjegyei is.

Crawl Back In

A Sun That Never Sets

Stones From The Sky
237 1 0 Zene Izé
A Headbanger's Blog felrakta a The Black Dahlia Murder - Everything Went Black szám videóklippjét a banda Nocturnal albumáról. A klippet David Brodsky(MyGoodEye) rendezete. Az ötlet George A. Romero 1982-es klasszikus horrorfilmjén a "Creepshow"-n alapul.
268 0 2 Zene Izé
Ganja Master: XD "I CAN HOLD MY BREATH FOR A LONG TIME!" XXD nagyon lol...meg nagy zene
xcsokix: Qva jó! Ennyi:D!
Bemutatkozott a HTC Touch Pro

A 7,2 megabites HSDPA átvitelre képes HTC Touch Pro 2,8 hüvelykes, 480x640 képpontos kijelzőt, QWERTY billentyűzet, 3,2 megapixeles autofókuszos kamerát, WLAN és Bluetooth 2.0 modult, GPS vevőt és 1350 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A TouchFLO 3D kezelőfelületet futtató Windows Mobile 6.1 alapú készülék 512 MB ROM és 288 MB RAM tárhellyel gazdálkodhat, melyet microSD kártyával tovább lehet bővíteni. A készülék várhatóan a nyár végén érkezik Európába, de árával kapcsolatban egyelőre nincsenek hivatalos információk.
1020 1 0 Tech Izé
A brazil Sepultura jelenleg is a stúdió mélyén dolgozik új albumán, mely Anthony Burgess klasszikus novelláján, az 1962-es A Clockwork Orange-en (Mechanikus Narancs) alapul. A lemez (melyhez egy videó teaser is dukál) előreláthatólag év vége felé érkezne a boltok polcaira.

+ a stúdióban
annak aki nem ismerné őket
319 0 4 Zene Izé
fadam: a postszövegben írt regényt Stanley Kubrick filmesítette meg 1971ben, ennek a magyar címe a Mec [...]
Balázs: a szöveg nuskullról van te fenomén
Ganja Master: írd már meg kommentbe hogy melyik volt az a "csodaszótár"? : D majd beküldjük izére XD
Mind a 4 komment
Order of The Stick - egy milliók által kedvelt szerepjátékon alapuló humoros képregény ami már több nemzetközi díjat nyert.
Itt pedig a magyarított változat (nem adja vissza az eredeti hangulatát, de azért jó).
6201 8 6 Izé
anon: Ja tényleg :D
Belkar: de folytatja miért ne folytatná?
anon: kár hogy nem folytattja a fordító :(
Mind a 6 komment
3D kamerán alapúló "kéz  nélküli" irányítás, jelen esetben  a Second Lifehoz: 
374 0 1 Tech Izé
gvereb1: szánalmas
Huh, nehéz hetünk volt, jön a melegfront, nyitnak a strandok, készülődnek a fagyisok, rövidülnek a ruhák, csattognak a papucsok. Játszunk is ennek örömére:
A feladat mondhatni a szokásos.

Ez mi ez az izé ez itt?

A megfejtéseket hétfő reggel mondjuk 10 óráig várom, majd slattyogok lefelé a portásunkhoz, hogy jól kisorsoljuk a 3-3 nyertes a valós és a nem valós kategóriában.

Tippelésre fel!

Update1: Kellemes hétfő reggelt minden kedves olvasónak.
A helyes megfejtés pediglen a következő:

RFID alapú borhőmérséklet "beállító" eszköz. A működés elve roppant egyszerű, adott a borosüvegben egy RFID csip, ami jól megmondja az eszköznek a bor típusát es a fogyasztáshoz ideális hőmérsékletet, majd a gép beállítja ezt. Ennyi.
Rövidesen eredményt hirdetünk.
1695 0 50 Tech Izé
rezlavor: adodtak kisebb nagyobb fennakadasok az elmult idoben, a megnovekedett bogrepolosapkamatrica postazas [...]
NFS-fan: hát ez komolyan mondom h már télleg szemétség :@
anon: Vagy csak nem akarnak bögrét adni és azt gondolják hogy "áá majd úgy is elfelejtik" :D
Mind a 50 komment
A vízcsapban utazó designerek megirigyelték a mobiloknál már bevált csúszó felületeken alapuló technikát.
783 0 0 Tech Izé
E-papír alapú megoldásra épülő papírvékony mérleg.
553 2 1 Tech Izé
Zé: Az a baj a designerekkel, hogy a technológiákon túlmutató ötletekkel dolgoznak. Ez pl elég val [...]
Telefonbeszélgetések PC alapú rögzitése Art.Lebedev módra.
332 0 0 Tech Izé
E-papír alapú  GPS megoldás, sapkába és/vagy kesztyűbe integrálva.
550 1 0 Tech Izé
H2O alapú meghajtással üzemelő modellautó.
566 0 1 Tech Izé
Zé: Igen, de ne felejtsük el, hogy az energia a napelemből jön, aztán a vizet hidrogénre bontja, é [...]
Mozgásérzekelésen alapúló eszközvezérlés
389 0 0 Tech Izé
E-papír alapú digitáls jegy.
675 1 0 Tech Izé
Ann Arbor az első város ami a teljes utcai világítását LED alapúra cserélte.
502 0 0 Tech Izé
A bluetooth alapú kommunikációval felvértezett műlábak lehetővé teszik azon emberek számára is a járást akinek mindkét lábát  amputálták. Így a két láb folyamatos kapcsolatban van egymással és  képesek a szinkronizált mozgásra.
914 1 2 Tech Izé
fari.tro: jogos...jogos... de lehet, hogy ez is egy aknás lábát-vesztett katona miatt kezdődött el a ku [...]
rivaul: Végre valami értelmes... nem a háborúra vagy egymás kiírtására fordított pénz :)
Metal Storm - egy különleges fegyverprojekt, mely az elektronikailag vezérelt, elektromos sütésű lövedékeken alapul. A fenti videó egy összefoglaló a technikáról, angol nyelv ismerete nem árt. Alul pár működő prototípusról is van videó.

További Metal Storm fegyverek itt, itt és itt., valamint a Metal Storm saját honlapja.
4026 2 7 Izé
bandee1219: A postolt videóban benne van, vagyis az, hogy a csöveket egyszerűen kicserélik (1:55-től), de m [...]
ANDor: Az életmentés arra értik szerintem hogy ezek használhatók rakéta elhárítónak is . De én ot [...]
MStipee: Alapvetően egy fegyver az kétpólusú, van akit megment, mást meg halálba juttat. De úgy gondol [...]
Mind a 7 komment
A Fraunhofer Intézet szakemberei olyan navigációs rendszert fejlesztettek ki, amely nem a GPS-, hanem a WLAN-jelek segítségével teszi lehetővé a tájékozódást, és ingyenes hotspotokon alapul.
464 0 0 Tech Izé
Epapír  alapú GPS.
466 1 0 Tech Izé
Vista alapú  tablet PC a következőkkel szerelve: 
-  Intel® Core 2 Duo M –ULV (U7500)
- 60GB 2.5"  5400 RPM SATA Ultra DMA
- 1 GB Ram
- 12.1" XGA TFT (1024*768), 180º láthatósággal
461 0 0 Tech Izé
Az RFID alapú ruhacimkékkel és a megfelelő háztartási eszközökkel megelőzhető lesz az összemosott fehér ing/piros zokni kombináció. Már csak a tömegtermelés és az RFID alapú mosógép hiányzik.

Update: Nem hiányzik, itt van. És még SMS-t is küld ha végzett.
365 1 0 Tech Izé
WiMax kompatibilis Linux alapú  mp3 player.
576 0 0 Tech Izé
Rövid összefoglaló írás a szerverfarmok és datacenterek elektromos igényéről, kiegészítve pár alternatív megoldással, az AISO sivatag közepére épített n apenergia alapú megoldásával vagy az Izlandon tervezett geotermikus energiával működö sz erverfarmmal.
1065 0 0 Tech Izé
Az előző fém  szánkó után, itt egy gumi alapú felfújható verzió. 
529 1 0 Tech Izé
Az  1898ban alapult (jelenleg az Universal alá  tartozó) Deutsche Grammophon a klasszikus zenére vágyóknak biztosít egy új lehetőséget szerdától a digitális letöltések világában DG Web Shop néven. 
A shop kizárólag klasszikus zenei albumok értékesítésével foglalkozik, amiből több mint 24.000 áll rendelkezésére, sőt ezeknek egy része,  közel 600  album más formában már nem is kapható.
Az árak album esetén 11-12€, egyedi trackek esetén pedig 1.29€ áron lesznek kaphatóak. 
330 0 0 Tech Izé
A fenti képen három féle lehetséges variáció látható a Toyota új aktív biztonsági rendszerének alkalmazására. Az ITS ( Intelligent Transport Systems) alapú kooperatív rendszer aktív kommunikációt folytat a forgalom többi szereplőjével, legyen az jármű, gyalogos vagy egy stoptábla, feltéve, hogy az adott résztvevő képes sugározni az ITS számára értékelhető jelet sugározni. Ezen felül képes a TMC adatokat is feldolgozni és ennek megfelelően jelezni a várható akadályokat
515 1 0 Tech Izé
A mai napon kerül kalapács alá a Christie’s aukiós háznál a képen látható plasztik ház, amit Matti Suuronen alkotott 1968-ban.

Update : Az  építészeti  stílus  neve  "Futuro House" és a  postban szereplő  ház volt az első, amit több hasonló logikán  alapuló  épület követett és követ a mai napig is a világ számtalan pontján.
1067 0 1 Tech Izé
bungle: Lehet ezt is erről mintázták? http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=33222
A New Yorki Rockefeller Center előtt minden évben felállított karácsonyfa idén egy észre nem vehető, de jelentős változáson esik keresztül. Az eddigi hagyományos világítást idén teljes egészében LED alapúra cserélik, amivel az eddigi 3,510 kilowatt/óra napi energiaigényt  1,297re csökkentették.       
549 3 0 Tech Izé
Sokszor büntettünk már indiai videóklippekkel (a Thriller hatásától még mindig sokan a mosolygóban nyomják az ágyat...). Persze az egész lehet, hogy apró félreértéseken alapult. Most végre megérthetjük gondolataikat, hiszen Susmita Sen dalszövege angolul feliratozva merőben más megvilágítás alá helyezi a mondanivalót. :)
3293 1 8 Izé
Bizsu: engem is megindított. ha gondolod van még. ;) =)
Fabian: Bizsu :DD Hála neked, mostmár én is láttam a 2 girls 1 cup-ot... Megindító élmény volt :D
bandee1219: O, shit i'm a butter head.... :)
Mind a 8 komment
Andrew Fentem angol tervező munkája ez a roppant egyszerűnek látszó kocka ami egy érintőképernyő és egy számítógép ötvözete, amivel lehetővé válik pl. egy digitális Rubik kocka használata is akár. De más kocka alapú logikai játékokra vagy csak sima játéknak is kiváló. A londoni Kinetica Museumban 2008 január 1-től megrendelhető.
679 1 0 Tech Izé
Régebbi postok...